Как приготвяте зимнина?

• 187 480
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Първо да се изчистят семките, после печенето  е по- добре.

# 196
Благодаря

# 197
  • Варна
днес направих сладко от праскови, сега правя заготовка за лютеница в хлебокерната и разбира се  рязаните люти чушлета по рецепта на мама-стават превъзходни. Четох една рецепта на Бай Данчо за запечатване на пиперки за пълнене в буркан, ако някой прави по този начин ще съм благодарна да сподели

# 198
днес направих сладко от праскови, сега правя заготовка за лютеница в хлебокерната и разбира се  рязаните люти чушлета по рецепта на мама-стават превъзходни. Четох една рецепта на Бай Данчо за запечатване на пиперки за пълнене в буркан, ако някой прави по този начин ще съм благодарна да сподели
МОЖЕ ЛИ РЕЦЕПТАТА ЗА РЯЗАНИТЕ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА ПО РЕЦЕПТА НА МАЙКА ТИ.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!

# 199
  • Варна
разбира се!

1 кг люти чушки, нарязани на дребно / аз ги режа на кръгчета/
1 чч оцет
2 сл сол
4 сл захар
връзка копър и връзка магданоз, нарязани на ситно
всичко това се смесва и се оставя една нощ да преседи, на другия ден ги пълниш в бурканчета и ги обръщаш надолу. не се заваряват.

дано да ти харесат! това са единствените люти чушки, които аз ям.

# 200
разбира се!

1 чч оцет
2 сл сол
4 сл захар
всичко това се смесва и се оставя една нощ да преседи, на другия ден ги пълниш в бурканчета и ги обръщаш надолу. не се заваряват.

Много интересна рецепта,благодаря,че я сподели,задължително ще я пробвам у нас лютите чушлета са на почит!

# 201
разбира се!

1 чч оцет
2 сл сол
4 сл захар

МНОГО БЛАГОДАРЯ!ЩЕ ГИ ПРОБВАМ ОЩЕ ТАЗИ ВЕЧЕР,ЧЕ ИМАМ НАБРАНИ ЧУШЛЕТА!

# 202
Дали ще стане тази рецепта с чорбаджийки? Онези дългите,жълтите?  newsm78

# 203
Имам една глава карфиол,дайте идеи какво да я правя?
Имам и червени чушки,така наречените бамийки,някаква идея?

# 204
Имам една глава карфиол,дайте идеи какво да я правя?
Имам и червени чушки,така наречените бамийки,някаква идея?

Аз бих го изхрупкала суров или на салата, ама това съм аз Grinning, иначе, става паниран, или ето така - ПЪЛНЕН КАРФИОЛ, много е вкусен! Heart Eyes Peace

# 205
Искам да направя лесна лютеница ,поради липса на условия за друга .

Предварителни си направих доматено пюре от 7 кг-"Рома''

Не харесваме моркови в лютеница .Проблемът ми е в печенето на чушките ,тези ,които предлагат на

пазара (съжелявам ,че не намирам от  нормалните ) са големи за моя чушкопек  и се чудя как да ги из

пека  newsm78 Моля ви помагайте ,,а и ми се иска  и рецепта... Тази на Ива я правя няколко години ,

но ми ще да разнообразя.... с повече чушки .Моля ви помагайте.. Praynig

# 206
Искам да направя лесна лютеница ,поради липса на условия за друга .

Предварителни си направих доматено пюре от 7 кг-"Рома''

Не харесваме моркови в лютеница .Проблемът ми е в печенето на чушките ,тези ,които предлагат на

пазара (съжелявам ,че не намирам от  нормалните ) са големи за моя чушкопек  и се чудя как да ги из

пека  newsm78 Моля ви помагайте ,,а и ми се иска  и рецепта... Тази на Ива я правя няколко години ,

но ми ще да разнообразя.... с повече чушки .Моля ви помагайте.. Praynig

аз имах същия проблем и за това ги пека във фурната в тава,върху фолио.лично за мен това е най-лесния вариант,като щом ги извадя ги задушавам в найлонов плик.  Peace  за лютеница бих ти предложила тази с киселото мляко,има я в началото на темата, или тази с меда като прибавиш патладжани.

# 207
g_simeonova , благодаря ти !

А чистиш ли ги предварително ? Аз си мисля ,че неизчистени ,ще е по-добре ,понеже няма да се

стича сока от чушките  newsm78

# 208
g_simeonova , благодаря ти !

А чистиш ли ги предварително ? Аз си мисля ,че неизчистени ,ще е по-добре ,понеже няма да се

стича сока от чушките  newsm78

ако изчистиш семките после ще ти е по-лесно.а за удобство сложи фолио на тавата и ще си спестиш после чистенето на загорялото .успех  Peace

# 209
Здравейте момичета, тази година за първи път ще замразяваме във фризер и по по този повод искам да ви попитам дали замразявате печени патладжани, как са след това на вкус или е по-добре да се консервират в буркани. С намерение сме да замразим и печени пиперки - зелени и червени, ако някой има опит в това, моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт