Как приготвяте зимнина?

• 187 436
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • под течащия покрив
МНОГО ВИ МОЛЯ, кажете откъде може да се закупи тава за правене на лютеница на огън? Мисля, че с този проблем се сблъскват много млади домакинства. Важно е да кажете по градове София, Варна, Пловдив... и т.н. Който има такава информация, нека да я сподели.
Виждала съм тави да продават в Кауфланд/даже в сегашния каталог има на промоция, само не знам каква големина е/. Освен това на Женския пазар има един фирмен магазин за разни емайлирани неща и там също продават.Само че, миналата седмица минах от там и тави нямаше, а и не попитах кога ще има.

# 151
Имам и още един въпрос: Как се стерилизират буркани, чиито капачки се завиват? Онези обикновените капачки просто се слагат с машинка за капачки ръчно, но тези, които са на винт ... как става? Помня, че бебешките бурканчета ги загравах във вода и  те така се отваряха, но тук става дума да се стерилизира зимнина и да са силно затворени бурканите. Как да правя зимнина с буркани, чиито капачки се навиват?

# 152
Имам и още един въпрос: Как се стерилизират буркани, чиито капачки се завиват? Онези обикновените капачки просто се слагат с машинка за капачки ръчно, но тези, които са на винт ... как става? Помня, че бебешките бурканчета ги загравах във вода и  те така се отваряха, но тук става дума да се стерилизира зимнина и да са силно затворени бурканите. Как да правя зимнина с буркани, чиито капачки се навиват?

аз тези на винт ги завинтвам много добре и си ги стерилизирам както другите.но капачките трябва да са здрави.в моя град се продават такива капачки и аз през 3-4 години най-много ги сменям

# 153
  • там където има винаги вятър
Имам и още един въпрос: Как се стерилизират буркани, чиито капачки се завиват? Онези обикновените капачки просто се слагат с машинка за капачки ръчно, но тези, които са на винт ... как става? Помня, че бебешките бурканчета ги загравах във вода и  те така се отваряха, но тук става дума да се стерилизира зимнина и да са силно затворени бурканите. Как да правя зимнина с буркани, чиито капачки се навиват?
Ами просто капачките се затягат добре, ако някоя капачка "превърта" при затварянето я сменяш с друга. Никога не сме имали проблеми ако преди стерилизирането капачката е била добре затворена  Naughty - затова използвам моя мъж.
Виждам, че са ти отговори вече  Rolling Eyes

# 154
Благодаря ви за отговорите. Аз не съм стерилизирала буркани с винт, винаги от старите и това много ме смущаваше.

# 155
  • Варна
Искам да се похваля с моето най-ново откритие -рационализация: днес чорбаджийските чушлета за консервиране ги правих на тостера (такъв, който се затваря и се притиска филийката). Така станаха хем печени, хем леко запържени (намазах с малко олио да не залепнат), хем задушени, хем на райета  Laughing. И морковките пъхнах там и чесънчето... Ще пиша на зима дали са хубавки.

И сушените доматчета на Йоанна направих... и пак трябва да правя Sick, че много чери-домати имаме тази година. От две тави и почти цяла нощ печене (по-скоро духане) ми излязоха две бурканчета от лютеница.

Маринованият патладжан на Стоева ми се стори голяма хамалогия, ама направих, защото мъжът ми много обича патладжан. Дано му се хареса, че бели, режи, отцеждай, че пържи и пак отцеждай...

А вчера беше голямото доматоправене - миш-маш в буркани и още заготовки за супички в малки бурканчета.

Остава ми само печения пипер и кьополуто  ooooh!

Ако някой знае по-мързелешка рецепта за чери-домати, да казва, че голямо будуване им будувам на тези домати, нали гледаме да пестим енергия..

# 156
  • Лондон
Как се прави домашен червен пипер?

# 157
изсуши си хубави червени чушки, без семето и без дръжките. Желателно е да са тънки, има специален сорт, но става и с други.
Когато са изсъхнали съвсем леко запичаш - по-скоро сушиш във фурната, изстиват добре и мелиш. Със стара ел. кафемелачка. С друго - в домашни условия за малки количества не знам.

# 158
  • Лондон
изсуши си хубави червени чушки, без семето и без дръжките. Желателно е да са тънки, има специален сорт, но става и с други.
Когато са изсъхнали съвсем леко запичаш - по-скоро сушиш във фурната, изстиват добре и мелиш. Със стара ел. кафемелачка. С друго - в домашни условия за малки количества не знам.

Ще пробвам .Благодаря!

# 159
привет,момичета.имам въпрос как сушите чушки за зимата,защото винаги ми плесенясват.бях чула нещо че ги топят в разтвор на сода,но непомня откъде го чух.предварително благодаря

# 160
  • Талант на 2012,2013 г.
Чушките непременно трябва да са домашни. Другите не стават. Нанизват се и се окачват на слънчево и проветриво място, но същевременно да не ги вали и дъжд. Под стряхата на къща да речем. Така изсъхват и няма никакви проблеми без да се топят в нищо. Peace

# 161
  • София
Ако някой знае по-мързелешка рецепта за чери-домати, да казва, че голямо будуване им будувам на тези домати, нали гледаме да пестим енергия..
Аз миналата седмица направих доматчета в оцет. За вкуса не мога да кажа още нищо, но и това ще стане на по-късен етап  Simple Smile

# 162
Здравейте! Аз напредвам бавно и славно със зимнината. Имам въпрос:
Ползвате ли скоби за буркани? Вместо затварянето им със затварачка? От къде мога да си купя още 2 комплекта?

Майка ми от 10г ползва,100% никакъв бомбаж. Много е доволна. Аз имам 2 комплекта само. Тъй като 2 комплекта са по 8 бройки,ми се иска още два да си купя. Знаете ли къде продват?

(моите ги взех от обява,една жена ги продаваше,само  2 имаше)

# 163
Никога не съм ползвала скоби за бурканите......След като се затворят добре и капачките не се въртят-няма проблем......
Едно време,когато бяха кът капачките за буркани и се използваха няколко години-тогава се слагаха скоби и имаше чат-пат бомбажи......

Сега винаги слагам нови капачки и няма проблеми...

# 164
  • София
Скоби много рядко има на женския там където продават по единично капачки.Аз ги ползвам-супер са си.

Общи условия

Активация на акаунт