Как приготвяте зимнина?

• 187 411
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
пеп-4о, колко сол се слага? И нищо друго освен сол ли?

# 346
Да, само сол.
После, когато приготвяш - си овкусяваш с каквото искаш.
може малко магданоз да си сложиш, но така или иначе като се вари буркана той потъмнява. А пресен - има винаги. Ако сложиш чесън-скилидка - придава малко аромат,  вярно, но си е друго, когато сложиш прясно счукана скилидка чесън, като го разбъркваш.
Ако сложиш олио - може да ти замирише на старо по някое време, че не се знае какво олио е олиото  Laughing

Но задължително се осоляват, да си пуснат сока  Peace

# 347
  • Sofia
А този сок изцежда ли се преди да се затворят или с него?

# 348
да, отцеждат се, изхвърля се сока. Това е целта  - да няма в буркана от този сок (водното съдържание на продукта, но при патладжана  - е и  горчилката)

# 349
Много благодаря на всички.  Hug
казабланка, ябълките и дюлите цели ли ги слагаш? Чувала съм, че царевица се слага, въпреки че не знам защо... ?  newsm78
Не цели, режа ги на 4, но оставям семките, не ги режа като за папкане Joy А и царевица, разбира се, слагам, как я забравих...
Навремето имах една позната-тя слагаше в зелето над 15 неща, едното бяха шипки и всевъзможни разни други плодчета и подправки. Опитвала съм й сока-направо амброзия, ама 20 годишната ми главица хич не й беше тогава до такива работи-да записва и прошнурова, но ябълките съм запомнила от нея и тях си ги слагам Joy Joy

# 350
  • Талант на 2012,2013 г.
Давам малък отчет Wink Laughing Чушките изпечени, обелени и вече са във фризера... bowuu

Имам едно въпросче: Имам много бяло и червено грозде. Мога ли да замразя от него във фризера?
И какво да направя друго освен вино? newsm78 Praynig Hug

# 351
Давам малък отчет Wink Laughing Чушките изпечени, обелени и вече са във фризера... bowuu

Имам едно въпросче: Имам много бяло и червено грозде. Мога ли да замразя от него във фризера?
компот,сладко ако няма семки гроздето

# 352

Фрешче в комбинация с ябълка и морков!

# 353
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря ви, момичета... Hug  bouquet

# 354
  • Sofia
Ако имаш сокоизтисквачка можеш да изцедиш сока, да го затвориш в бутилки или буркани и да го стерилизираш 15 мин. И компот е много вкусно.
Някой ползвал ли е добавките за туршии на Д-р Йоткер и какво ви е мнението за тях?

# 355
  • Марс
На Йоткер аз много вяра нямах, обаче вече втора година в бидон туршията става невероятно вкусна и хрупкава, пробвай няма да сбъркаш.

# 356
  • София
Ох момичета, донесоха ми 10 глави бяла ряпа, едни големи такива и няколко глави алабаш. Рових се в нета, чудих се пък реших да ви питам какво да ги правя.  newsm78 Чудих се ако направя малко от универсалната подправка на Пеп-чо дали мога вътре алабаша да сложа, ама ряпата, тя е и люта отгоре на всичкото  Sick Дайте идеи, моля ви.

# 357
  • Sofia
 С кое точно? Че са няколко вида и от сайта нещо не разбрах точно каква е разликата...  newsm78 Ще правя една смесена стерилизирана туршия и се чудя дали мога да сложа Пикантфикс сладко-кисел в нея..  newsm78 Той се слага вместо сол, нали? Смесъл не се слага друга сол?

# 358
Момичета, моля ви помагайте. Не съм правила до сега зелени домати, мисля в едно бидонче да ги слагам. Кажете ми как се режат, кое се маха от домата или направо на четири. И колко горе долу сол, захар оцет?  newsm78 Вода до къде да налея...  bouquet  bouquet  bouquet

# 359
Момичета, моля ви помагайте. Не съм правила до сега зелени домати, мисля в едно бидонче да ги слагам. Кажете ми как се режат, кое се маха от домата или направо на четири. И колко горе долу сол, захар оцет?  newsm78 Вода до къде да налея...  bouquet  bouquet  bouquet
Малко по-нагоре бях писала как ги правя зелените доматчета. Ще ти кажа и на теб:

Зелените доматчета не се режат, а се надупчват с игла. Заливат се със  разтвор солен в съотношение на един литър вода 2 супени лъжици (равни, не пълни) сол. Подправки сложи по твой вкус. Може и без. Претакай всеки ден в продължение на 2 седмици.

Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт