Как приготвяте зимнина?

• 187 357
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
И аз имам от тия тежките затварачки....Има си чалъм....А нови капачки винаги се слагат! Едно време,когато беше всичко дефицитно тогава се ползваха стари капачки.....

Правих туршия в бидонче, има домати, моркови и зеле. Зелето най отгоре, опитах го - бива, но доматите / зелени / нямат никакъв вкус.  Sick Какво да правя?
Доматите цели ли са? Ако са цели-надупчени ли са с вилица?

Изчакай още малко ...Явно туршията е почнала да става,но още е сурова....

# 496
И аз имам от тия тежките затварачки....Има си чалъм....А нови капачки винаги се слагат! Едно време,когато беше всичко дефицитно тогава се ползваха стари капачки.....

Правих туршия в бидонче, има домати, моркови и зеле. Зелето най отгоре, опитах го - бива, но доматите / зелени / нямат никакъв вкус.  Sick Какво да правя?
Доматите цели ли са? Ако са цели-надупчени ли са с вилица?

Изчакай още малко ...Явно туршията е почнала да става,но още е сурова....

Цели са и не са дупчени с нищо, днес я преточих и сложих още сол, дано не се е развалила аз се притеснявам, защото най отгоре около лозовите пръчки имаше бяло.

# 497
има съвременни,  но пластмасови  Laughing и пак същото време отнема.
С пасиране  не става добре.
Тези пластмасовите са доста нестабилни и бая нерви се хабят с тях.
Преди време донесоха на майка ни  от Русия такава,но отпред е направена като конус.За нула време всичко е готово.Ако някой намери такова чудо или знае къде може да се намери в Бг нека сподели.Алуминиева е цялата и контейнера отгоре е по голям от тези български  и румънските/те  пък незнам какви бяха,но ръждясват и се окислява сокът.

# 498

Цели са и не са дупчени с нищо, днес я преточих и сложих още сол, дано не се е развалила аз се притеснявам, защото най отгоре около лозовите пръчки имаше бяло.
Доматите,когато са цели се надупчват с вилица,за да може солта да проникне в тях......Сага(онова бялото) има защото е топло все още времето,а може и поради по-малко количество сол.
Не е развалена туршията не се притеснявай Hug

# 499
Знаех, че трябваше, дори с игла ми бяха казали...но нито едното нито другото направих.  Embarassed

Мерси.

# 500
  • 5 етаж в ляво
Не съвсем за тук, но да се включа. Търся съвременен заместител на онези машинки някогашните за правене на сок от домати, които отделят семките и люспите. Нода е нещо по-бързичко, че имам една стара и цял ден въртене не ми мърда.

да кажа баща ми каква техника вкара на такава машинка,дето маха семките и люспите  Mr. Greenмаха ръкохватката с която се върти ,и слага дрелката  съответно без бургия Joy става адски бързо  Crazy тази практика я е въвел поне от три години и действа безотказно  Wink

# 501
  • София
От градината ми останаха една торба (4 кг.) зелени доматчета и към 4 кг. моркови и съм в чуденка кво да ги правя. Да купя малко карфиол и камби и да спретна една туршия ли ?  newsm78 Ама не знам ква. Никога не съм правила със зелени домати, да не гръмне нещо. Искам в 3-литров буркан да ти наблъскам, някакво предложение имате ли ? Изчетох цялата тема назад, обаче такава комбинация с домати не видях. Имам една рецепта със топла марината дето се заливат зеленчуците, но се притеснявам да не ферментират самите доматчета...
ХЕЛП.............
Направи домашна ,,Вегета,,
2кг зелени доматчета
2кг моркови
2кг чушки
2кг кромид лук
2-3 връзки магданоз
повечко сол/аз слагам 750гр./минавам всичко през машинката за мелене,оставям една нощ разбърквайки често,че да поеме солта и прибирам в буркани на другия ден.Обикновенно правя по две дози Laughingимаш за две Wink
Само трябва да се внимава,при готвене да не се слага сол,или поне да се опита и тогава ако трябва Naughty

# 502
  • София /Абсурдистан
Има ли някой изпитана рецепта за хубава царска туршия с мед?

# 503
Да споделя и моята рецепта за царска туршия.Никога не е имало гаф, винаги става много вкусна.
Рецептата е за 1 буркан от компот.
Камби, карфиол, моркови нарязани на порционни парчета.Целина,Чорбаджийски чушки,1 даф. лист,няколко скилидки чесън,3-4 зърна черен пипер, 1 с. лъжица равна сол,1 не пълна кафена чашка оцет,1 кафена л. захар.
Вишневи и дюлеви листа затискат буркана отгоре.Допълва се с вода,затваря се.2-3 дни се обръщат по няколко пъти на ден и след това се заваряват леко - около 5 мин. колкото да се стерилизират капачките.
Рецептата е невероятна, без аспирин и разни други химии.Който реши да я опита, няма да съжалява. Hug
Има ли някой изпитана рецепта за хубава царска туршия с мед?

Вместо захар слагаш една чаена лъжица мед. Имам и лютеница с мед.

# 504
Ох, с тези зеленчуци ще ни изтровят. Киселите ми краставички всичките 10 буркана са с бомбирани капачки. А самите краставички малко синеят. Mr. Green Направо готови за Хелоуин . Mr. GreenНа вкус не са още съвсем станали ,отвътре са си твърди и по- светли.Направих една руска салата и прибрах 2 буркана в хладилника. Другите оставих на клошарите.Ще трябва да пробвам с краставичките със спирт-,че нямам нито една  краставичка за зимата Sad
Вчера гледах по Фиеста тв- как се стерилизират буркани в тенджера под налягане. Това със сигурност е много сигурен начин,но простирах по това време и само протягах уши. Някой ако знае точно как става нека да сподели.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 09:49 от healthi

# 505
А от мен едни простички, но много вкусни доматки:

МАРИНОВАНИ ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ

# 506
Да споделя и моята рецепта за царска туршия.Никога не е имало гаф, винаги става много вкусна.
Рецептата е за 1 буркан от компот.
Камби, карфиол, моркови нарязани на порционни парчета.Целина,Чорбаджийски чушки,1 даф. лист,няколко скилидки чесън,3-4 зърна черен пипер, 1 с. лъжица равна сол,1 не пълна кафена чашка оцет,1 кафена л. захар.
Вишневи и дюлеви листа затискат буркана отгоре.Допълва се с вода,затваря се.2-3 дни се обръщат по няколко пъти на ден и след това се заваряват леко - около 5 мин. колкото да се стерилизират капачките.
Рецептата е невероятна, без аспирин и разни други химии.Който реши да я опита, няма да съжалява. Hug
За какво се слагат тези вишневи и дюлеви листа,че и аз искам да я направя ,но поради липса на такива листа дали ще стане?
Ако някой има друга рецепта за царска туршия за компотен буркан може ли да я сподели?

# 507
За стягане се слагат.....
Аз имам в подписа си царска туршия,която е безотказна и е на компотен буркан дозировката.....

# 508
За стягане се слагат.....
Аз имам в подписа си царска туршия,която е безотказна и е на компотен буркан дозировката.....
Hug Както винаги ,много бърза.

# 509
Благодаря ви момичета!
TheNMaster ще направя твоята царска туршийка,изглежда много апетитна!

Общи условия

Активация на акаунт