Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Tiffany87, честито розово вързопче  Simple Smile
И на мен са ми страшно интересни постовете на Бръмбазелка, както и на останалите опитни мами, защото ми е първо бебче и кърменето ми е тъмна индия, както много други неща Crazy Гледам да попивам макс инфо  Simple Smile
Шоколадово бонбонче, като тийнейджърка и аз страдах то гастрит, и знам колко е гадно  Confused Помня, че ми помагаха разтворими прахчета "Смекта", но незнам дали са подходящи за бременни...Дано скоро отшумят симптомите  Peace
Jenka, добре дошла, и на мен няколко пъти ми се е случвало да ми се втвърдява коремчето - матката става като топка и се издава леко напред. Отпуска ми се след няколко минути лежане. Ако не е съпроводено с болки или кървене, не мисля, че е повод за притеснение, но все пак ако искаш се консултирай с док  Peace

За дрешките - купих си едни бременни дънки и едни спортни панталонки, супер удобни са ми. Отделно вчера ми пристигна поръчката от Амазон - http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0010X4F02/ref=oss_product Това са 4 еластични удължителчета с копчета, които се прикачат към разкопчани дънки, панталони, поли и т.н., действат като коланчета и  дефакто можеш да си носиш нормалните дрехи през цялата бременност. Пробвах ги и ми стаават перфектно с почти всички дрехи, и сега съм много щастлива, че ще мога да си нося пак любимите дънки  Simple Smile Единствения недостатък е, че ако панталоните са с ниска талия, ципът остава разкопчан и трябва да се носят с по-дълга блузка, ноо това не ме притеснява - късите блузки ще си ги нося с бременните дънки.
Приятен ден  Hug

# 121
*Bibi* защо не пробваш да хапваш суров сусам? Много е богат на калций и е много полезен за формирането на костите  и зъбите. Аз така хапвам по 2 супени лъжици. И на мен ми казаха че ще ми изпишат  Stop но аз за сега действам така.

Аз не мисля да си купувам дрехи за бременни, за сега се моткам в къщи по анцузи, а за на вън съм заложила на роклите - имам някои които са подходящи за коремчета Simple Smile  Laughing Като стане по-студено сигурно ще карам с клинове.....

# 122
Здравейте мами,

Чета ви постоянно, но нямам много време за писане - работа, каката, таткото. А пък и все съм уморена и ... Shocked
Бях на доктор на 10/08, но не можахме да видим със сигурност пола - ръчичките на бебо бяха между крачетата Laughing Laughing и доктора каза - момиче ама не е сигурно, а таткото чака юначе и така ще видим при следващия преглед, който е чак на 09/09. Иначе всичко ни е наред - растем си много добре.
За усещането на бебо мога да кажа че вече доста често го усещам, може да е защото е втора бременност. Hug
Хубави теми сте разисквали.
Аз карам всеки ден, но по малко, Смолян е малък град... Rolling Eyes

Приятна вечер на всички.

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 16:18 от Mim_84

# 123
аз май ще си направя такива удължителчета от ластик и копчета Simple Smile вече имам нужда на корема, а в бедрата панталоните са ми добре. Но по-нататък помня, че и те не помагаха....
Тифани, какъв колан си взе и за колко?

# 124

Тити ,

Колана е на Anita Maternity Belt размер S , цвят бял , доста парички дадох за него - към 80 лв. но сигурно можеш някъде и онлайн за по - малко , да го намериш , но засева съм мноооооогооо доволна , чувствам се и по - стабилна а и много близки ми го препоръчаха . Аз го купих от магазин София - улица Солунска малко преди пресечката Асен ако идваш от Ботев . Там си купих и малко детски/ бебешки дрешки които са на една немска фирма от органичен памук сууупер материа , но стара колекциа и за това доста намалени  ... Simple Smile  мъжа ми като ги видя и вика и това трябва и това .... малее той ще се окаже по - зле от мен с покупките  Grinning

# 125
благодаря, обаче наистина ми е много скъпо...това магазинът под колоните ли е? Мислех там да ходя, че по-евтин....

# 126
Добро утро! От вчера док каза да намалям дуфастона на 1*1 и така до прегледа в понеделник, после ще прецени. Дано да го спра и да няма странични ефекти.
Започвам да оглеждам за дрехи и то по-есенни, макар че с удоволствие бих се възползвала от намаленията на летните колекции. Има ли бъдещи мами купували наскоро панталони/дънки за бременни. Мъжът ми настоява да си купя гащеризон, че щяло да ми бъде най-удобно, а аз никак не искам. Но и с това ниско кръвно, дето почти припадам не съм много за обиколки из града. Някакви предложения за конкретни магазини? От София съм. Мислех в събота или неделя да отскочим до някой мол, ама с това, че ми става лошо, мъжът ми не дава и в хранителен магазин да вляза. Само навън и за малко.
Оглеждах в нета, но никой сайт не ме грабна с колекциите си. А онлайн не искам да поръчвам - искам да премеря, да пипна, да огледам. Ако знаех къде да ида конкретно щеше да ми е по-лесно.
Спорен и прохладен ден на всички!
Хубавичка , аз лично си купих няколко панталона и дънки от магазин втора употреба.Тук имаме Ла фиеста ,та ако нямаш проблен с пазаруването от такива магазини мисля че ще намериш там .Иначе и аз гледах в редовни магазини но всичко е много лелско Simple Smile

# 127
*Bibi* защо не пробваш да хапваш суров сусам? Много е богат на калций и е много полезен за формирането на костите  и зъбите. Аз така хапвам по 2 супени лъжици. И на мен ми казаха че ще ми изпишат  Stop но аз за сега действам така.
Мен стоматолошката ми препоръча Зимафлуор, тъй като зъбите ми са податливи към кариес  Sad а лекарката която ми следи бременността ми каза да ги започвам от 20та седмица, все пак и на бебето се оформят зародишите за постоянните зъби, а за зъбите флуора е по важен...
Все пак ми е интересно дали някои е пил тези Шуслерови соли,че има и други видове които се препоръчителни да се пият през бременността  newsm78 http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-salts/index.html

# 128
Здравейте и от мен, момичета. Аз не сьм се разписвала от доста време. Добре сьм. На преглед сьм на 17.08.
Гледам, че обсьвдате дрехи иколани за бременни. Аз лично сьм с дрехи за бременни от втория месец. Някак си коремьт ми изпькна още на 6-тата седмица. Дори едни момиченца от шестокласничките ме подпитваха Simple Smile, но аз не им дадох ясен отговор. Наследих доста дрешки от една приятелка, на която гледах бебто в продьлжение на няколко дена и засега сьм добре откьм дрехи. Но тя сьщо ми даде и екстеншьни за сутиен и за панталони, и досега не ми се е наложило да си купувам сутиен, макар че чашките са ми малки вече. Като цяло са доста практи4ни.
Аз купих две бебешки бодита, беберони и една дрьнкулка за бебето на сестра ми, а миналата седмица посетих един бебешки магазин ж центьра и там ми останаха очите- толкова много неща харесах, а количките са толкова леки и хубави, но не се поинтересувах за цената.
Дните си минават, и аз започнах да се тревожа за новата учебна година. Тези дни трябва да почвам да подготвям уроци  Cry Много ми е притеснено как ще преподавам в бременно сьстояние. Ами ако се изморявам много или не мога да стоя продьлжително време права? Ох не знам, а и май ще я карам до зимната ваканция, или докато родя, зависи. Започнах да се шашкам малко или много . Знам, че много от вас работят непрестанно, а аз се залежах тези два месеца и сега направо не знам как ще свиквам отново на натоварен режим. Thinking
Иньче ММ прави ремонти в кьщи- пьрво циментира едни стьлби, после ще сменя покрива на гаража, след това ще боядисва стаята за гости, кьдето майка ще спи по време на престоя си тук, а и кабинета ще се преустройва на бебешка стая. Вьобще много неща... Tired А ММ всичко самичьк. Пнякога ми става жал като го гледам как здраво работи, а аз не мога да се включа, а и той не ми дава особено  Sad
Извинете ме, стана доста дьлго. Аз се сьбудих с едно главоболие. Не мога да спя нощем добре. Будя се кьм три часа и от там докато се сьмне само се вьртя от страна на страна. Мисля си дали да сменяме матрака, или да си купя от тези вьзглавници за бременни  Thinking
Ч.Р.Д. на всички мами, на които пропуснах да честитя в предишната тема, и в тази, и сьщо добре дошли на всички нови мами. Леко бременеене на всички нас   bouquet
Пропуснах да кажа, че си мисля,че усещам бебчо, от известно време, но не всеки ден, всьщност рядко се е случвало. надявам се на по-често включване в скоро време Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 18:56 от Buci

# 129
За дървените легла-ние имаме такова ,което се преобразува в юношеско-нямаме проблеми с него-с асансьорнарешетка е на 2 нива и на второто ниво малкатаедва си показва главата-не може да го прескочи дълбоко е,но е вярно това,че като стане по-голямо детето и севърти на сън си удря главата(ама пък Хриси нито 1 път не се събуди от това като го е правила)-аз лично съм много доволна от леглото.
Добре дошли на новите мами!
Утре ще ходя на 4Д и ще се уговоря с лекаря за раждането(че няма да е този,който ме следи)-стискайте палци всичко да е наред-преди преглед и изследвания се притеснявам малко..
Дрехи за бремени имам от предишнатабременност-3 панталона-1 летен,1 есенен и 2 зимни(джинси и дънки) и 1 блуза-риза-ходех на работа и нямаше как пък и не ми харесва идеята да съм с анцунг постоянно-моите са с ниска талия-ама отсега ми стягат(снищи смъкнах под корема да ми е колана-ама в един момент отидох да се преоблека.Даже и 2 анцунга купих с миналата бременност по-евтини,че зимата нямаше в нас с какво да стоя с големия корем.Сега като,че ли корема ми е по-малък.

# 130
  • Шумен
Buci, напълно те разбирам Peace

И аз трябва да засядам над уроците, ама хич не мога да си събера акъла. А и аз как ще се вработя не знам... Онзи ден научих, че графикът ми ще е доста претоварен (аз сама поисках мн часове де, заради допълнителното плащане  Embarassed), всеки ден, и събота чат-пат, като някои дни ще имам и по 10 часа   #Crazy Но няма как, трябва да се справя някак..

Все още разглеждам колани, но не схванах как точно се поставят - разкопчан панталона и отгоре колана го държи, така ли?  Thinking

# 131
Ха, Аномалиа, значи сме колеги по професия, колко хубаво, можем да споделяме чат пат. Ти какво преподаваш?
Оле, сьщо тькмо видях,че споделяш за 10 часа на ден. Това е убийствено, но какво да се прави ...
За екстеншьните за панталони- те се прикрепят за копчето и така дават допьлнителна ширина и се закопчава колана (екстеншьна) всьшност. По сьщия начин и сьс сутиените. (В някои случаи и обикновен ластик за коса може да ви свьрши сьщата работа- на дьнки например Simple Smile http://img4.realsimple.com/images/beauty-fashion/skincare/0303/p … le-button_300.jpg, или пьк http://thelittlehenhouse.com/wp-content/uploads/2011/02/pants-wi … h-rubber-band.jpg)
Щях сьщо да питам и забравих. Препорьчайте някоя книга за след раждането. Разбрах, че много от вас четат на Доктор Спок, както и сестра ми, но кажете и за някоя друга (за предпочитане на английски, че тук на бьлгарски няма да намеря). Всьщност и на бьлгарски ще намеря от амазон.ком, само дайте някоя идея Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 19:49 от Buci

# 132
  • София
Здравейте на всички,

Виждам че много ви вълнува темата за кърменето и искам да вдъхна от сега кураж на всички бъдещи мами и да разкажа за ада, през който минах аз, докато успея да се насладя на кърменето.
1. Бебето ми беше нахранено от шише - това май се случва на почти всички новородени в бг....
2. Плоски зърна
3. Препълнени и напрегнати гърди+ плоските зърна = малкия не може изоообщо да засуче
4. От усилието за сукане заспиваше на 5-ата минута и след още 5 се събуждаше зверски гладен
5. Рагади на зърната в резултат на неправилното засукване - да кажа, че това е изключително болезнено и повечето майки се отказват поради тази причина
6. МАСТИТ - поради неспособността на бебето да суче, аз се цедях, ноооо помпата не може да "изсмуче" така добре цялата гърда, както бебето и така оставаше кърма в каналите, които се запушваха, образуваха се огромни червени и болезнени буци, температура 39 градуса и треска посред лято. Тук може би е моментът да подчертая, че единствено консултантите от ЛЛЛ ми дадоха адекватно решение на проблемите ми, НЕ ЛЕКАР! Пих една седмица аугментин - антибиотик съвместим с кърменето, но лекаритене знаят това -  и буците  почти изчезнаха.....
7. На последно и най- страшно място  - абсцес, който беше недоизлекувана буца от мастита и се превърна в огромно синьо черно образувание, което адски болеше дори и без допир .Бях ходила на 3 мамолози и всеки ми вдигаше рамене ими казваше-кърми, бебето ще го изсмуче - да ама не. Отидох накрая при един друг мамолог - страхотен човек - той извика всички лекари на етажа да видят "мойто чудо" и ме цепна май с ножици - каза че е изтекла кръв гной и засъхнала кърма и ми изписа освен антибиотика и едно мазило за крави  Laughing - но помогна. Междувременно бебето ми беше вече на 4 месеца.
Е как след толкова мъки да спра да кърмя?! Между другото още кърмя нощем, но зърната ми пак се разраниха - малкия има два реда зъбки  Laughing има си мазилце и за тази работа, така че споко - лечение за всичко има, само желанието да е налице. Както е тръгнало май ще ги кърмя в тандем  Wink

# 133
  • На Дунава
Щях сьщо да питам и забравих. Препорьчайте някоя книга за след раждането. Разбрах, че много от вас четат на Доктор Спок, както и сестра ми, но кажете и за някоя друга (за предпочитане на английски, че тук на бьлгарски няма да намеря). Всьщност и на бьлгарски ще намеря от амазон.ком, само дайте някоя идея Simple Smile
Продължаваме да гледаме сина си по Трейси Хог - Secrets of the Baby Whisperer: How to Calm, Connect, and Communicate with Your Baby http://www.amazon.de/Secrets-Baby-Whisperer-Connect-Communicate/ … 081018&sr=8-1
или пък The Baby Whisperer Solves All Your Problems http://www.amazon.de/Baby-Whisperer-Solves-Problems-ebook/dp/B00 … 081018&sr=8-6 Съдържат сходна информация, само че втората е като справочник организирана - може би и само тя е достатъчна, без да се купува първата.
Трейси Хог има изключително разумен и умерен подход в отглеждането на децата от първия ден след раждането до 3-4 годишна възраст. В книжката се намира не само основната й философия как да гледаме децата, но и страшно много примери от практиката, таблици и раздели за отделните фази от растежа - новородено според килограмите му, 3-месеца, след 4. месец - и така до след прохождането. Стратегията й е базирана на взаимния комфорт на родители и дете в дългосрочна перспектива. Мога с ръка на сърцето да кажа, че всичко, което сме взели от книжката й, е облекчило или най-често решило проблемите, които сме имали с бебето. Мъжът ми дори обичаше да казва, че тази книга сякаш специално за нашето дете са я писали - намирахме примери с буквални описания на нашата ситуация. Трейси прави и класификация на децата според вродения им темперамент и съветва как да се държим и грижим с всеки един от тях. Книжката е вече на масата ми и с удоволствие си я препрочитам и повтарям. След раждането дори не я затваряхме, все си стоеше на  ориентировъчните таблици с храненето.  Rolling Eyes
Занимателно и страшно полезно четиво, препоръчвам с две ръце!

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 20:01 от Bibiana_

# 134
Здравейте, момичета,

Пиша специално към тези, които се тревожат, че още не усещат или съвсем слабо усещат бебе и имат малки коремчета. Аз съм в 19 с. и съм от тези случаи. Днес бях на контролен преглед и бебо е наред, повръщането и липсата на коремче не са се отразили върху развитието му.

Казвам го, защото разни хора около мен само ме подплашваха, заради малките ми размери, а не е имало за какво.

Поздрави на всички!

Общи условия

Активация на акаунт