Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 537
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
аз също не усещам бебето още,вече съм в 18 седмица,но доктора каза,че може и края на месеца да го усетя,наистина при всеки е индивидуално,затова не се притеснявам Wink

# 106
  • Бургас
Вие пък какво се оплаквате, че само един панталон ви ставал...Simple Smile))))))))) На мен нито един от всичките не ми става  Laughing , нито полите и ризките, с котио ходих на работа.Само 1- 2 роклички и това, ама защото са по-разтегливи.И сега като е хладно съм с анцунг вкъщи, ама навън - няма с какво.Така че щом имате и един, който да ви става, без оплаквания  Naughty , че има и по-зле от вас.
От 2 дни нали съм с обострен гастрит и ми поспадна малко коремчето, че съм на режим заради раздразнената стомашна лигавица.Дано скоро да минава, ама ще внимавам и занапред вече, то е ясно.Само утре ще питам доки дали има нещо за облекчаване на състоянието.
И тук си е хладно, 17 градуса е, ама е добре за мен поне.Аз не търпя жеги изобщо. Simple Smile

# 107
  • София
Абе то и аз вкъщи ходя с широки анцузи или направо си се моткам по гащи (за радост на мъжлето ми), ама ходя на работа и сутрин направо лошо ми става като почна да се чудя какво да облека. Не мога да ходя всеки ден с един и същи панталон, все пак. И на мен сега не ми се дават пари за бременни дрехи, защото хем няма да ми стават зимата, хем сега стягаме сватба и разходите са  Shocked.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 11:43 от Дидка-бандитка

# 108
Гащеризоните на мен ми бяха най-удобната дреха в по-напреднала бременност. Имам два панталона за бременни, които постоянно ми се смъкваха, ужасно некомфортно.
И аз да подкрепя мнението, че ако слушате Бръмбазела и инстинктите си, няма да имаме некърмено бебе в темата. В тази връзка, Бръмбазела, ти кърмиш ли още? Аз не се предавам - съвсем намаля кърмата ми и вече започнаха много да ме болят зърната, но кърмя през нощта. А как да позная кога е тръгнала коластра? Сменя ли си цвета? В момента кърмата ми е бяла, но, струва ми се, по-гъста.
Да, за дървените легла е съвсем вярно, че лесно могат да се прескочат таблите, ако е по-палаво детето. Нашият модел напълно позволява това да стане, а съвсем не е нисък/плитък. И аз няколко пъти хващам Никола да виси от таблата а-ха паднал. За кошарките, вероятно има и читави, но нашата излезе калпава. Ще кача снимки в албумчето при "Покупки" да видите как се е разкривила. Иначе, за път е незаменима. Всъщност и двете детски легла са много малко използвани при нас. Дребното спи между мама и тати, откакто започнаха да му растат зъбите. Как ще го отделям, представа си нямам.

# 109
Добрютро, мами Simple Smile

Аз днес бях на ЖК, както споменах снощи... Мериха ми шийката и казаха, че засега е идеална...пу-пу... все ми се върти в главата, че нещи не върви както трябва.Отначало си мислех, че няма да мога да го задържа това дете, сега си мисля,че нещо ще стане,че да не може да се роди нормално.. Малко се товаря като мисля така, ама това е много рядко и за малко Simple Smile Иначе само си мисля хубави нещица...честно ви казвам като на някакви стероиди съм Simple Smile Все съм любезна, усмихната и добра с хората... Сутрин ако знаете тая дето къса билетите в автобуса как се очудва като я поздравявам...Ама защо да не я поздравя..то си е култура.. Пък и какво лошо ми е направила Simple Smile

Та за прегледа... Бебешока си се бонтува, расте, хубавее Simple Smile Казаха ми,че е нормално всичко..Боже, откога чакам да чуя това. Как да не ти е хубаво на душата? Доктора ми е малко...приказлив и си говорим всякакви работи,които всъщност ми помагат и да се чувствам по-спокойна. В понеделник ще видим дечко и на 4Д за малформации. Каза,че мога да си пътувам спокойно, само ми даде да пия прахчета, които не им знам името,защото дадох рецептата на мъжът да ги поръча. Каза,че мога да отида на почивчица и да натрупам положителни емоции .

За дрешките- студът ни изненада и този път Simple Smile Август стана точно септември  Sunglasses Но казват, че е за малко..Добре,че миналата седмица си купих дънки за бременни и сега ми е широко на тумбака . Ако имате в града си LC WAIKIKI, може да го посетите, дрешките са намалени на 50%.

Стига толкова реклами ! Хубав и положителен ден на всички  Hug

# 110
  • Габрово
Lumia, че вие сте по-добре от нас в момента, с времето  Wink. При мен в Габрово е около 20- тина градуса и току що спря да вали след 16 часа непрекъснат, проливен дъжд.  

При мен една по една отпадат дрехите в които се чувствам добре и се харесвам, но пак има какво да нося. Дрехи за бременни не смятам да купувам /така процедирах и с предишната бременност/. Имам някои по-широчки, които смятам /по-скоро се надявам  Whistling/, че ще ми стават до края. Ако нещо ми потрябва си намирам в second hand.
Мъжът ми няма думата по въпроса  Mr. Green.

Още се чудя дали да правя БХС, а 15.08. почти дойде.

# 111
  • На морето!
Здравейте и от мен!
При нас е хладно и приятно, мрачно и сънливо. Снощи е валял проливен дъжд, който е измил колата прекрасно и тази седмица ще пропусна автомивката.  Mr. Green
Сутринта и аз се чудих какво да обличам, но имам доста дрехи, които са с разтегателни колани или са достатъчно плитки, та си ги нося без проблем. Сега съм с един ленен панталон с широк, еластичен колан и ми е екстра. През другото време ходя с рокли или къси панталонки с ниска талия. А и моят корем, както може би сте видели на снимките, нещо позабави растежа си.
Бебето и аз продължавам да усещам много рядко- надявам се това да е признак за едно много кротко и сънливо бебе. Симеон беше "бесен" в корема ми и сега също е палав и енергичен.
Гащеризоните не ми изглеждат удобни, може би от гледна точка на това, че аз често ходя до тоалетната в офиса, където се налага да "вися" в супер неудобна поза и ще ми е неудобно да придържам и гащеризон.
За дървените кошари- Симеон беше с такава и, въпреки че никога не е бил от кротките деца никога не е падал или прекатурвал от нея. Но и никога не я е ползвал за игра, застоявал се е вътре макс. 10 мин, след като се събуди докато се оправя аз или свърша нещо преди да го взема. За игра имаше друга кошара- голяма, квадратна, мисля на КАМ, много удобна и здрава, но и нея подарих, както всичко останало.
Аз в сряда съм на преглед и мисля до помоля док. този път да обърне екрана към мен, тъй като кушетката е разположена така, че не се вижда нищо на монитора на ехографа, а ми е домъчняло за беб. Чудя се дали да запазвам час за 2ра ФМ, но още не съм решила.
Добре дошли на новите попълнения! Виждам, че и мамите от Бургас вече се увеличаваме. Скоро май ще дойде време за срещичка  Hug

# 112
Здравейте, момичета! И аз не усещам още малкото, но май не се притеснявам.
Разгледах снимките - прекрасни сте. Менина, ти си невероятна като кума:)
Завиждам ви, че се е позахладило времето. Тук продължава да е задушно и влажно.
За дрехите - аз си взвх един от тези разтегливите колани и го нося върху рзакопчани дънки и засега ми е перфектно.

# 113
  • Шумен
Здравейте, момичета  Hug
Най-после се добрах и до форума, даже поизчетох. Наистина е супер, че Бръмбазела е с нас, аз лично напоследък лягам и ставам с мисълта, че трабва да си купя помпа за кърма  Crazy С каката кърмих 8 месеца и ползвах една вакуум-помпа, поне се опитах де. Страшно неудобно нещо, продължих с ръчно изцеждане. Сега умувам за електрическа, че поне да ми спести мъки и време. Какво мислите?
Хубави новинки споделяте, радвам ви се  Heart Eyes
Моите последни изследвания не са много хубави - откриха ми стафилококи във влагалищния секрет и сега съм на антибиотик  Embarassed Надявам се да се размина само с тази опаковка, че мноооого мразя лекарствата, ама сега заради малкото не смея да я карам на бабешки илачи.
Като ви чета се замислям, че и аз ако реша сега да изляза хич и не знам какво ще облека  newsm78
В последните месеци дънки не съм обувала, дали ще успея да се нацедя в някой чифт не знам...
Иначе вече се сдобих с 2 сутиена за кърмене, които ще нося от сега, ако ми станат де.. Взех ги за около 18 лв двата от ибей пак  Wink, на mothercare са.
Кошарка също харесах, на GRACO в amazon.co.uk. Разликата в цените тук и там ме изуми просто...  #Cussing out Ето за сравнение:
75 паунда--> http://www.amazon.co.uk/Graco-Contour-Electra-Travel-Apple/dp/te … NAA/ref=de_a_smtd
380 лв --> http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/18580
Аз от 7-8 години редовно си пазарувам от нета и съм много доволна. Ще ме прощават бг прекупвачите, но се уливат с цени, за качеството на стоките тук няма да коментирам  Rolling Eyes

Охххх, от тези хапчета постоянно имам горчив вкус в устата и все трябва да меля нещо... ми как да ми станат дрехите  #Cussing out

Много усмивки ви желая, хубав ден!

# 114
  • Шумен
За дрехите - аз си взвх един от тези разтегливите колани и го нося върху рзакопчани дънки и засега ми е перфектно.
Може ли повече инфо за колана, удобно ли е, не се ли смъкват дънките? Сещам се, че доста по-назад бяха обсъдени, ама аз тогава още нямах коремче и хич и не обърнах мн мн внимание  Confused

# 115
Здравейте , от доста време ви чета, та си викам да се запиша и в тази темичка...
Бременна съм в 18-та г.с с близнаци, засега сме момче и момиче та да видим, все още и аз не усещам ритничета, надявам се това скоро да се случи... Както се казва лесно не се става майка, при мен през повечето от времето съм полегнала, преди две седмици имах болки ниско долу в дясно, ходих по лекари и накрая ми поразмина, сега от време на време пак я чувствам, но явно от разширяването на матката и разни други възможни причини...
Сега пък ново притеснение , коремчето ми е доста твърдо почти през цялото време, за щастие болки засега не  изпитвам, но пък тази твърдост ме притеснява. Гледам да лежа и да пия но.шпа , исках да поговоря и с док. та да видим какво ще ми каже, понеже до преглед има време и това още повече ме притеснява....

# 116
  • София
Аз съм решена днес след работа да отида и да си купя поне един панталон, няма как да карам само на рокли. И чорапогащи за бременни трябва да си намеря, че ме стягат вече моите, особено по-плътните. Пробвал ли ги е вече някои

Аз имам още едни чорапогащи от предишнята бременност, че пак зиманат бременях тогава, та от опит - удобни са. Горе са по-широки и имат ластик за стесняване с копчета като детските дрехи Simple Smile (поне моите бяха такъв модел).

# 117
Здравейте момичета,бях на гости на свеки за 4дни и виждам вече имаме нова темичка  Hug
Добре дошли на новите мами  Simple Smile
Иначе аз вече започнах да усещам бебо, като някакво  движение в корема и на 2-3 пъти и леки ритничета които и таткото усети Heart Eyes
Аз също забелязвам че панталони и дънки по трудно закопчавам, но повечето тениски и потници ми стават все още. Може би след няколко седмици ще започна да си купувам дрехи за бременни.
Искам да питам дали някоя от вас е пила Шуслерови соли и какви впечатления имате? Аз трябва да пия допълнително калций и флуор и мисля че тези соли са добра алтернатива, вместо Зимафлуор.

# 118
  • София
Anomalia, и на мен ми откриха стафилококи, но не ми изписа антибиотик, а влагалищни глобули. Обаче май не съм се излекувала съвсем, имам малко течение, трябва на следващата консултация да й кажа да ми пусне пак микробиология (ако трябва ще си я платя, знам че ми се полага втора чак в 9 месец). Четох, че ако не се излекува е доста опаснп Sad.

# 119
Здравейте мами и от мен Simple Smile

Аз също следя колко бързо се развиват темичките ни , не ми оставя време дори и да се включа да споделя как мина моята ФМ в понеделник .

Първо искам да честития на Джун за добрите резултати, пожелавам ти вече само хубави емоции свързани с бебо .
Честито на патерици на всички празнуващи  party023 Gift Simple Smile

Моята ФМ при др Цолова във фемина мина супер ... здрави сме и всичко е в норма ... но беба беше сънена много и само се прозяваше и криеше с ръчичка Simple Smile мнооого сладко ... показахме на тати и срамни устни , за да спре със съмненията Simple Smile ( въпреки , че на мен не веднъж са ми казали , че на 100% е момиче , той все викаше - не бързай с розовоо - хихих Simple Smile . Вървим към 3,300 кг Simple Smile .
Направихме си и 4Д запис , но е слайдшоу с картинки ... което малко не разочарова , но успяхме да я погледаме на 4Д поне и беше супер Simple Smile .

Относно леглата и аз мислех за дървено - но дилемата ми е друга люлка или класик ? Има и легла за които пише , че са тип люлка , а пък ги гледам с колелца дали пак ще са удобни ???

Аз количка си избрах на ABC DESIGN - Cobra , много ми хареса , лека е , побира се в колата екстра със зимен кош и столче тип 6 + ... много е маневрена и с голям кош , триколка е .... Simple Smile шофирах я сума ти време в магазина , но е 850 лв. ....

Мъжа ми настоя да купим колан за бременни и се сдобихме с един такъв , трябва да кажа , че кръста ми се натоварва по - малко когато го нося навън , най - накрая се сдобих и със супер сутиен , става миии но е огромен смях ... Simple Smile

Притеснява ме , че нямам никакви дрехи за по студено време в които да се побера... аз бях 55кг.  а сега съм 61кг ... и наистина забравих всички дрехи от преди бременността .

Забравих да споделя , че на ФМ ми увеличиха магнезия сега пия магнерот 4 х 1 ... оффф ...

Прекалих май с писането ... приятни ритничета на всички мами които ги усещат ( аз усещам вече и е супер )  Simple Smile само приятни емоции на всички и се надявам скоро пак да се включа .

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт