Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 535
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро! От вчера док каза да намалям дуфастона на 1*1 и така до прегледа в понеделник, после ще прецени. Дано да го спра и да няма странични ефекти.
Започвам да оглеждам за дрехи и то по-есенни, макар че с удоволствие бих се възползвала от намаленията на летните колекции. Има ли бъдещи мами купували наскоро панталони/дънки за бременни. Мъжът ми настоява да си купя гащеризон, че щяло да ми бъде най-удобно, а аз никак не искам. Но и с това ниско кръвно, дето почти припадам не съм много за обиколки из града. Някакви предложения за конкретни магазини? От София съм. Мислех в събота или неделя да отскочим до някой мол, ама с това, че ми става лошо, мъжът ми не дава и в хранителен магазин да вляза. Само навън и за малко.
Оглеждах в нета, но никой сайт не ме грабна с колекциите си. А онлайн не искам да поръчвам - искам да премеря, да пипна, да огледам. Ако знаех къде да ида конкретно щеше да ми е по-лесно.
Спорен и прохладен ден на всички!

# 91
Здравейте на мамите и бебетата!
Тези температурни промени нещо не ми се отразяват добре - вчера исках да се включа, за да следя темата (иначе покрай мен нищо ново), но толкова ми беше отпаднало и безтегловно, че дори 1 ред не ми се пишеше.
Добре дошли на новозаписалите се мами, Мама мечка , Praynig да е добре до края!
Нещо взе да не ме свърта в офиса, а си отложих отпуската за последните 2 седмици на август. Уж ей сега ще дойдат, но нещо все по-трудно избутвам по цял ден! Сега си чакам само ФМ на 22.08 и след това - иииииихууууу, към Варна при тати   grinning039 , след това обратно насам, че сме на сватба - надявам се това да е серията от приятни емоции, след серията от неприятни и хайде дано в тема 6 да няма нито една лоша новина!
Наслаждавайте се на прохладния ден, че от утре пак се връщат жегите!

# 92
От друга страна количката си се ползва по 2 -3 години, а живот и здраве ще имаме още деца 
Всичко си е до дете. Ние количка спряхме да ползваме на годинка и половина. Но пък сега ще си я ползвам пак. Лично на мен ми е супер странно да видя дете на 2,5-3 години и още с количката. Невена като види дори и по-голямо детенце в количка и ми вика: "Виж мамо, бебе!".  Laughing Whistling

за дървените легла сте прави, че и те си имат своите минуси. Специално при нас като беше на годинка някъде вече решетката и стигаше малко над пъпа и малко да се надигне на пръсти и можеше да се обърне. Веднъж я хванах за краката, в момента, в който главата й беше на няколко см от земята. Но като си го имах едно на ум вече, не я оставях без надзор в леглото. Все си мислех, че нашия модел нещо е с по-ниска решетка. 

хубавичка, ще ти кажа аз къде съм ходила по магазини за бременни. Има всякакви дрехи, в някои са по-бабешки, в други по-официални, но то на всеки човек различно му харесва.
Рени - един в Младост на пътеките и друг в малък ЦУМ на Пиротска на втория етаж.
Boy or... Girl? - Красно село, бл.15, до вх. А
"Мама Донна" - ул."Цар Самуил" № 33, точно срещу училището
и много близо до този има друг "Мами" на ул. Княз Борис І №55 (до ъгъла с ул. Уилям Гладстон)
АМОРЕЙ - бул. Фритьоф Нансен 29 (тук обаче цените съвсем не ми бяха по джоба. Харесах си една пола и като видях 165 лв. и директно си излязох)
Пък и да пуснеш една търсачка пак доста ще ти излязат тук във форума.

# 93
Добро утро!  bouquet

# 94
  • На Дунава
Добро утро на всички! Аз си посръбвам сутришното кафенце и се кефя на няколкото тихи минутки, преди колегите ми да нахлуят в стаята.
Мнооого е хубаво, че Бръмбъзела е в нашата тема, и се включва уместно и на време със съвети! От моята препатила глава само да подкрепя написаното от нея: поради плоските ми зърна в болницата дори не си направиха труда да ми покажат как да сложа бебето на гърда, директно ми връчиха една електрическа помпа и ми пожелаха приятно прекарване с нея (е, поне не ме насърчиха АМ да давам). Синът ми имаше силен смукателен рефлекс още първите минути след раждането, спомням си, че така ми засука малкото пръстче милото, че чак ме изуми какъв вакуум е способен да направи! Чак към 5-6 седмица аз придобих увереност, че ще мога да кърмя, виждайки колко много мляко изкарвам дори с помпата - но детето вече беше свикнало на шишетата и много трудно се навиваше на гърда. Не ми се вярваше толкова малко човече (все пак на едва малко над месец!) да е толкова свикнало вече на шише, че да не успея да го кърмя. Обаче точно така се оказа. Въпреки всичките ми опити стигнахме до там, че само да ме видеше без горнище в една стая с него, започваше да плаче от страх да не му предложа да суче! Затова, наистина, оставете шишетата, водичките, чайчетата, залъгалките, не се поддавайте на бабешките психози, че новородено с нормално тегло ще умре от глад и жажда за няколкото дни, докато ви слезе млякото, гушкайте си го да е близо до вас, и тялото ще си свърши работата чудесно!  Heart Eyes
Много се надявам да мога второто ни бебче поне до откърмя... сега вече имам самоувереността, че тялото ми МОЖЕ, и знам колко прекрасно е да гушкаш мъничето до сърцето си, да го милваш и то да суче в същия момент - не искам от глупост и склонност да угодя на другите да изпусна отново това огромно щастие! И първото ни дете получи кърма над 6 месеца, но вместо гушкаво бебче, аз получих студена пластмаса с шумен електромотор.  Confused Слушайте Бръмбъзела и инстинкта си и всичко ще е наред!   bouquet

# 95
добро утро на всички,нашето бебче от рано тази сутрин шава,и найййййй-накрая и таткото го усети.Досега само брат ми го беше усещал и мн се радваше като откри че бебето било в корема ми Laughing Laughing Laughing,нали е само на 5,сега все иска да е на корема ми дори когато сме някъде на вън,голям сладур е

# 96
Добро утро  Hug
Ей голям студ навън, дано следобед да напече, че съм обещала разходка на детето.

Да се похваля бебето най-накрая ритна отново. Определено се успокоих и след като ви прочетох, но друго си е да се обади човечето от вътре.

Относно леглата, аз този път съм решила да взема от преносимите кошари за спане и игра. С Мартин имах дървено легло и доста често се случваше да се удря в решетките, когато дойде моментът да се изправя сам. Та сега мисля с преносимо да се пробвам, ако не ми хареса, ще трябва да транспортирам дървеното от Русе до Варна  Crazy

Хубав ден на всички и положителни емоции!

# 97
  • София
Добро утро!
Мама мечка, добре дошла!  PraynigВсичко ще бъде наред и януари ще гушкаш едно сладко бебче!  Hug

Нашият бебок днес е доста активен, докато шофирах към работата няколко пъти ме ритна!  Laughing Много му се радвам! Simple Smile
Хубавичка и в РУМ-а в Младост 2, на вторият етаж има магазин за бременни, аз се каня от 1 месец да отида.
Бръмбъзела, много благодаря за постовете ти, много са полезни.  Когато родих баткото, ми го взеха защото беше нагълтал околоплодни води и стоя 1 седмица в кувиоз. Хранеха го с шише, аз се изцеждах и така му даваха кърмата. Не пожела да засуче нито веднъж и се цедях 7 месеца. Сега искрено се надявам малкото човече да засуче от гърда, за да не се цедя. Беше ми направо кошмарно това цедене.

Хубав ден мами! bouquet

# 98
добро утро майчета:)

Виждам обсъждате вече и темите за кошарите. На мен ми е още като че ли рано за това. За сега искаме да си купим дървена кошарка, която след това става на легло.

sexylove86 - виждам, че си от Бургас. Ако желаеш заповядай и в другата ни темичка в Общ  отчет " Беменност и раждане" - тема Бургаски мами:)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=598755.0

# 99
Добро утро сладурки в този дъждовен ден!
Добре дошла на новата мама  bouquet
Бръмбазела и аз се радвам,че пишеш в нашата тема,изчитам всичко,ще си ни много полезна,аз имам огромното желание да кърмя и дано го осъществя.
Аз си мисля да не развалям спалнята,ами имам една по-малка стая и там да купим детско обзавеждане с кошарка и отделно да ми подарят една сгъваема кошара,че мераклии за подаръци има много.
Дрехите за бременни на мен не ми харесват,аз си купих 2 чифта летни дънки от Калиопе с ластик,сега гледам че в Теранова има по- плътни такива,на мен са ми проблем връхните дрехи,защото са ми много,много малки вече,та трябва нещо яке да купувам.
Хубавичка не се притеснявай за дуфастона,аз го пих от 6 до 14 седмица и после по схема го намалих.
Хубав ден!

# 100
Добро утро и от мен, днес почнах деня с кафенце и бисквитки и направо се родих.  Party Вчера лекарката ми каза, че с ниското кръвно е добре да се подкрепям с малко кофеин и чаша кафе или кола на ден няма нищо да ми направи. Заредила съм се и с голяма чаша чай от коприва (взех вече да свиквам на гадния вкус) и с бутилка вода.
Да поздравя и аз новите попълнения, много се радвам, че сте се включили най-после, имате да наваксвате, нали знаете. Аз съм решена днес след работа да отида и да си купя поне един панталон, няма как да карам само на рокли. И чорапогащи за бременни трябва да си намеря, че ме стягат вече моите, особено по-плътните. Пробвал ли ги е вече някои? И един клин искам да си взема за под туниките. Завиждам ви много че в БГ е топличко, тук днес ще се радваме на 25 градуса и слънчице - времето е точно като на пролет.
Взех си отпуска за утре, че ще идват с вградения гардероб и трябва някой да ги варди. Мисля да сготвя нещо, да направя някои сладкиш и да си опна крачката с книгата на Др. Спок да си почивам. Хубав и усмихнат ден!!

# 101
  • София
Здравейте и о мен!
Както и вчера казах много се радвам, че е по-хладно, защото хич ме нямаше по жегите, обаче сега имам друг проблем - нямам какво да облека. Днес се наврях в едни дънки отпреди да за бременея, защото са с много ниска талия и не съм закопчала най-горното копче, ама така много ми се смъкват, а и аз си нямам яке.  ooooh! Ще трябва отсега някакви дрехи за бременни, колкото и да не ми се иска.  Tired

# 102
добро утро и от мен,това с дрехите и на мен ми се отразява,като се развали времето и край ,нищо не ми става,за дънките и аз не закопчавам горното копче,но слагам колан,за да ги даржи и да не се вижда копчето,пробвай:),иначе аз ходя с анцузи,но работата ми го позволява,купила съм си един до коляното и един дълъг,другият вариант е клинче с туника,супер се чувствам с тях,не ми се купуват сега дрешки,защото след 1 месец няма да ми стават,ще пазарувам за зимата Grinning,

# 103
Аз моя бебо го усещам само от време на време и то много слабо. Иначе ме гледаха минала седмица на 4Д и е много подвижен, но определено не усещам ръчкане, а само леко бълбукане от време на време. Като чета предните постове как усещате вашите бебоци и почвам да се притеснявам, че при мен е много слабо и то рядко Sad

Не се шашкай, и при мен е така. При това ми е втора бременност и уж по-рано се усещало бебето бла-бла....
Аз съм с предна плацента, вече няколко пъти ми го казват и това е причина да се усети по-късно. При мен е леко потреперване и то само когато легна по гръб. Не е всеки път обаче, дори не е всеки ден. Абе... тези усещания са толкова индивидуални, а щом на ехо-то си расте бебока, какво значение има.
Иначе и аз като Кафе с мляко съм ей така... Shocked когато някоя мама от 13-14 седмица започне да твърди убедено, че усетила ритник.  Че е усетила нещо, усетила е, но не е ритник това... Flutter Crazy

Аз съм на ФМ при вездесъщия Марков на 24.08. Много голям страх ме тресе дали всичко ще е наред. С първата бременност бях спокойна и весела, нямаше начин детето ми да не е здраво. Сега ме мъчат само страхове и въпроси. Колкото повече се изследва и чете човек, толкова по-зле се чувства.
Забравих да напиша, че си взех два прекрасни бременни панталона от Пренатал в Мола на Окръжна. Имаше намаление, дрешките им за бременни са много хубави. Мисля с тях да изкарам до края, ще видим...

# 104
ох, и аз имам проблем с дрехите.имам само едни дънки който ми стават ,но един ден една лелка ми вика"не са ли ти тесни тия дънки  Laughing " !пък лятото изкарах с ленени панталони с ластици отгоре . но като гледам времето май си вървим към есен, а нямам блузи ,якета...днес ще реша проблема ще сложа екип за работа

Общи условия

Активация на акаунт