Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 555
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, кратко включване. Хайде честита поредна нова темичка, здраво сте я метнали. Аз днес бях на преглед, всъщност само ми дадоха резултатите от купът изследвания за разните му там генетични заболявания. За Даун имаме 1:2400 и съм спокойна, останалите тестова също са със супер резултати, кръвното ми е ужасно ниско както винаги а бебчето ще видя чак другия път на 07.09, дотогава оставаме с идеята че е дама.
Поръчах днес комплекта шишенца, стерилизатор и др. и нямам търпение да дойде другата седмица, ще ви го покажа в албума, а днес си направих и снимки ама не ги взех да ги кача, дано скоро вече да оправят тоя интернет вкъщи. Лекарката ми изписа и нови таблетки желязо, дано стомаха ми ги приеме по-приветливо. За тези които не усещат бебенцата - аз споделих на моята лекарка, че вече съм усетила няколко пъти движение и тя ми се позасмя. Общо взето каза че е рано за усещане..спокоооо  Peace
И да не забравя БЕБО честит рожден ден, мила, всичко най-хубаво, най-вече здраве и успешно посрещане на новия член на семейството    bouquet  Hug

# 76
честит празник, бебо, пожелавам ти на първо време здрава бременност и леко раждане  Wink

имах дървено креватче четвърта употреба и две сгъваеми креватчета - Бертони и Хаук. Не мога да се оплача от нито едно. Двете сгъваеми са ползвани и за двете деца докъм втората им годинка, вкл. големият ми син от келешлък е спал наскоро в Хаук-а, не са разкривени, не са нестабилни, единствено мрежата на Бертони-то се прокъса на няколко места. И то няма отвор с цип, който по-натам е много удобен да си влиза и излиза детето само. Пътуваме доста и ги пренасяме много лесно.
Дървеното креватче също е готино, но е по-плитко от сгъваемите/може и до модел да е/ и като почне детето да се изправя и да се набира по решетката, трябва да се внимава да не се прехвърли опасно с главата надолу.

# 77
днес изобщо не съм добре,бебо шева за световно,и болки имам,целия ден лежа и се въртя само.Оххх направо е ужас #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 78
ЗДРАВЕЙТЕ,
и аз очаквам моето слънце през януари.
По точно на 25.01.2012. Heart Eyes

Утре ще разберем пола.
До скоро

# 79
  • На морето!
Ехеееее нова тема и аз докато се усетя- хоп- 5та страница. Отивам да ви чета.

# 80
Привет и от мен в новата ни темичка!

bebo_sn  Честит рожден ден!!! Пожелавам ти здраве, а другото каквото ти си пожелаеш! Наздраве!  ura

Хубавичка цитат Ср., 10 Авг. 2011, 11:15 “Има ли приемали или приемащи дуфастон.”
Аз пиех дуфастон от6-7-ма седмица до 16, защото имах кървене и лекарят не беше сигурен дали първоначално ебо ще се закрепи, а после имах отлепяне на 2 места на плацентата. Първоначално пиех 3*1, а накрая едната седмица 2*1 и последната 1*1. Идеята беше да се увеличи наличието на хормон в организма, способстващ загнезването на яйцеклетката в началото и задържането по-късно при проблем с плацентата. Сега вече не пия, нямам и кървене или зацапване.

Pink цитат Ср., 10 Авг. 2011, 13:35 “...да се оплача, че от вчера насам не съм усещала бебето...”
аз от около 3 седмици го усещах, но преди няколко дни спряха тези усещания и в продължение на 2-3 дни нищо. Побутвах, опъвах се, пих кола, кафе,...чак на третия ден отново усетих вече познатите усещания.

Добре дошли на новозаписалите се мамчета!!!

# 81
Здравейте, мами!

Bebo_sn , честит рожден ден!   bouquet

Да се похваля, че май и на мен ми се очертава едно моренце с мъжът ми и мама Simple Smile Че после тримцата смятаме да се отдадем на малкото сладурче и да си починем преди най-важната ни роля Simple Smile  Дано докторът утре каже,че сме в кондиция да пътуваме,че настина вече не ме свърта, а лятто почти свърши...Пък и да си призная много искам да отида в Jumbo във Варна. Ако нещо ми хареса смятам да се изкуша и да направя някоя покупчица, макар че мислех да е на по-късен етап.....

Само се моля докторът ни да не е отпуска утре и д аможе да ме приеме, защото отивам без час...малко несериозно от моя страна...
Виждам,че албумчето с коремчетата добре набъбва...много хубави мами си имаме, ей Simple Smile
Тази вечер помолих в аптеката за нещо за отток, но не ми продадоха, защото искат рецепта от лекарят ми..явно все пак някой си върши работата както трябва, а не да гледа да си продаде нещата на всяка цена...
Лека и спокойна прохладна нощ на всички! утре ще пиша какво са ни казали на прегледа...как ще изтрая чак не знам Simple Smile

# 82
Привет и от мен мили мами.
Досега само четох,но вече нямам търпение и аз да се включа.Ние също очакваме нашето малко съкровище през Януари,термина ми е на 03.01.2012г.
Пожелавам на всички Вас безпроблемна и щастлива бременност:))))

# 83
  • София
Бръмбазела, с теб може и да сме се чували по телефона. Искрено искам да благодаря на всикчи консултантки от ла лече лига, които и до днес ми дават увереност в кърменето!
 А за кошарката- ние имаме дървена с решетка и си стои празна - малкия спи при нас откакто навърши 7 месеца и започна да се върти насън. Дори и с обиколник - като се завърти и се удари я в решетка, я в стена - започва да реве... ходихме на почивка и там ни предоставиха сгъваема - спеше като ангелче по цяла нощ! Ние искахме дървена, именно защото са по- стабилни, но и те си имат минуси...

# 84
Бръмбазела и аз така ти се радвам много Simple Smile И много ме ориентират постовете ти, защото кърменето ми е най - нясната част от цялата история Simple Smile И майка ми и сестра ми нямаха никакви проблеми при кърменето, та от тях единствения съвет, който получавам е да не се притеснявам излишно  Peace

Честит празник на рожденничките! Аз да се вместя и да ви благодаря за пожеланията, които получих също   bouquet

Изобщо много хубави новини в темата напоследък, много ви се радвам.

Аз харесах същата дървена кошарка, чисто от естетическа гледна точка  Blush Но така като гледам и двата варианта имат и плюсове и минуси. Сестра ми си купи такава лека кошара с идеята да пътуват с нея, защото те ходиха 10 пъти до морето, но нито един път не я взеха и бебо си спа с нея на леглото или на отделно легло и предпазен от възглавници Simple Smile А на мен не ми трябва май мобилна кошарка чак толкова.

Добре дошли и на новите мами, споделете нещо за себе си, да се опознаем, на колко години, от кой град и т.н.  Hug

Момичета, гледам, че всички колички са от полиестер, ама в магазина като ги гледах ми се сториха много грозни. Знам, че е практично, ама .... Някоя от вас ползвала ли е количка от друг текстил??? И много ли ще се оскъпи при това положение? Аз днес измъкнах обещание от мъжо, че каквато количка харесам, тя ще е, независимо от цената  Whistling но хич не ми се иска да харча много. От друга страна количката си се ползва по 2 -3 години, а живот и здраве ще имаме още деца  newsm78

# 85

Аз харесах същата дървена кошарка, чисто от естетическа гледна точка  Blush Но така като гледам и двата варианта имат и плюсове и минуси. Сестра ми си купи такава лека кошара с идеята да пътуват с нея, защото те ходиха 10 пъти до морето, но нито един път не я взеха и бебо си спа с нея на леглото или на отделно легло и предпазен от възглавници Simple Smile А на мен не ми трябва май мобилна кошарка чак толкова.

Добре дошли и на новите мами, споделете нещо за себе си, да се опознаем, на колко години, от кой град и т.н.  Hug

Момичета, гледам, че всички колички са от полиестер, ама в магазина като ги гледах ми се сториха много грозни. Знам, че е практично, ама .... Някоя от вас ползвала ли е количка от друг текстил??? И много ли ще се оскъпи при това положение? Аз днес измъкнах обещание от мъжо, че каквато количка харесам, тя ще е, независимо от цената  Whistling но хич не ми се иска да харча много. От друга страна количката си се ползва по 2 -3 години, а живот и здраве ще имаме още деца  newsm78

ей блазя ти за обещанието.аз се бях надъхала под 400лв количка,не за друго но другитет не ми бяха много симпатични. използвах хиляди агументи.но не проклетника не подава  Laughing и сега поставих пред избор или ефтина сега или януари ама оная която аз съм харесала  Laughing

# 86
  • Калифорния, САЩ
Здравейте и от мен, бъдещи и настоящи мами!
Да ни е честита новата темичка, да я напълним само с хубави преживявания, сладки ритничета и много усмивки. Благодаря на мамата, пуснала новата тема.
Bebo_sn , честит рожден ден и от мен  newsm51. Желая ти много здраве, любов и безпроблемна бременност! Lumia, и на теб също, мила, извинявай, че така на патерици  newsm59  
Добре дошли на новите мами ritazza, barbi82, BlueBerry, aliah ok, mimentzeto. Ама и да ви се накарам - къде се спотайвахте до сега, а  Naughty, и тайничко само ни четехте!!!
Шоколадово бонбонче, тая работа с миризмите и при мен е ужасна. Още от 6 седмица обонянието ми се изостри, първото нещо от което започнах да повръщам бяха миризмите на подправки и манджи, алкохол и цигари (аз съм бивш пушач със стаж 20г.). Парфюм не носих около 2 месеца, шампоана и сапуна едвам ги изтрайвах. Започнах да усещам миризмите от вестниците, от дървените мебели вкъщи, от проснатото пране на съседите, от храната в магазините. И от всичко това повръщах по 10 пъти на ден, как не се обезводних още не ми е ясно. От 3 седмици не сам  Sick, ама към миризмите сам все още доста чувствителна, надявам се и това да отшуми скоро, че съм като ловджийско куче  Rolling Eyes Laughing Rolling Eyes.
IrkaMirka  , и аз, мила, още не съм усетила бебчо, но не бива да се притесняваме, има време до 20 седмица. Важно е те да си растат в нас, да си шават, да се ширят, докато още са мънички и имат накъде  Simple Smile.
Мами, аз на 15.08. съм на преглед с таткото, тогава той ще си види синчето за първи път на живо.
Ще пиша след това, а дотогава да чета само хубави работи, нали!

# 87
Здравейте и от мен в новата ни темичка!
Напоследък от много работа, други ангажименти, а и от гости и разходки  Simple Smile,  не ми остава време за форума, а така ми липсвате  Hug Сега обаче изчетох всичко назад, много интересни теми сте обсъждали, а и много се радвам за хубавите новини:
 June, супер за отличните резултати  Simple Smile
Честито и на рожденничките, и на мамите, разбрали цветът на щъркеловото вързопче  Flutter Нашето ще стане ясно на 24-ти, след 2 седмици.

Иначе мъникът шава редовно, даже понякога направо ме кара да тичам до тоалетната - мноооого често започна да ми се пишка, за разлика от първия триместър  Crazy
И аз искам да успокоя мамите, които още не са усетили бебоците - има време, даже на някои места се с4ита за нормално усещане на първите движения не до 20-та, а до 22-ра г.с.

От време на време и аз усещам едни бол4ици ниско долу в корема, централно, и от страни - като кратки пронизвания са, за по 1-2 секунди. Притесних се, но май се оказва, 4е са от разтягането на сухожилията в таза. За успокоение ще поразпитам акушерката при следващата консултация.

За обонянието - и аз определено усещам миризми и аромати по-интензивно, но слава богу не ми се гади, а напротив - ако е нещо за ядене - огладнявам!
Лека нощ   smile3524

# 88
  • Canada, ON
Привет момичета!
И аз като вас се надявам да прегърна живо и здраво бебче през идния Януари.
Следя ви от известно време, но не ми се пишеше, заради лични тревоги и притеснения, с които не исках да помрачавам темите.

Имах една неуспешна бременност, след това една успешна, след това пак една неуспешна... е сега, надявам се, наред е успешна Simple Smile

За сега всичко с бременността ми изглежда нормално - гадене в граници, трупане на килограми (от 54 вече съм 61 - доста са, но не ме притесняват), резултати от БХС - добри. На 39 години съм, термин 11 Януари 2012.

# 89
  • Бургас
Добро утро, мами и беборанчета!
Утрото е хладно при нас и денят започва добре, да видим дали ще се позатопли към обяд Simple Smile
Добре дошли на новите мами и бебета и да не забравяте да се разписвате по-честичко как сте, как минава ежедневието ви и т.н., каквото ви е интересно да споделите!
Грейс, най-сетне се разписа! Simple Smile
Ир74, описала си многото точно и моето състояние с миризмите и непоносимостта към тях във всичките им разновидности:))Няма такава, която да мога да понасям и да не ми се пригажда от нея, нямате се на представа колко е гадно това нещо.
Обаче благодарение на хрътското ми обоняние вчера усетих, че някой е забравил долу забележете газовия котлон включен.Слизам да си вземам детето, играеше си само долу и ми замирисва на газ от лятната ни кухня, а малката бърка точно отпред в една кофичка с вода и си пръска с пистолетче.Отивам до котлона - изпуска газ, ама и копчето отворено.Преди това знам кой е бил долу да си прави кафе, та като се върнаха ги питах и жената каза, че нямало газ, за да си наравят кафе и си оставили недозавъртяно копчето, пък то си изпускаше от бутилката и си миришеше..., ужас.Слава Богу, че отидох навреме, че иначе свекър ми сяда долу на един стол до лятната кухня и пуши като комин.
Мама Мечка, добре дошла и нека Бог да е с всички ни и да родим едни сладки и пухкави бебчета в януари! Praynig
Желая лек и прохладен ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт