Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 605
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Across the Multiverse
Мами, как се справяте със стреса? Ежедневния у дома.. и по принцип...?
За работещите от вас -как успявате да сдържате емоциите си (особено в "напечени" ситуации и спорове с нетактични или "опаки" ... шефове..)... Има ли някаква работеща формула?!  Sad

Не пиша от емоция в момента,. последните месеци конфликтите с ръководството зачестиха,.. и дори знаейки състоянието ми, подозирам, че единия от "ръководните" нарочно прави почви за повече такива препирни,.. караници и раздори в екипа..

Бих се радвала да споделите за методи за успокоение.. медитация или.. каквото сте изпробвали и установили, че действа/помага..   bouquet
При мен е същото положението! Днес се завръщам на работа след една седмица отпуска и направо ми е гадно като си помисля какво ме чака! Шефа ми е неописуем скандалджия и обикновено колкото и да не ми се иска и аз си изпускам нервите и започвам да викам. После споделям с милото или някоя близка приятелка и заедно го нареждаме! Simple Smile Това ми е начина за "справяне" със стреса засега, но мисля скоро да си реша проблема генерално като си взема болничен, колкото и да не ми се иска да става на неговото... Преди да забременея "медитирах" с една-две ракии вкъщи след работа Simple Smile Simple Smile Simple Smile но сега няма как! Simple Smile Успех, дано намериш своя начин да се отпуснеш!

# 631
  • Пловдив
А за отчета със съкровището - след последната фетална морфология в 11 Г.С. нямам много за казване. Моята АГ не е с хубав апарат,.. пък и вече от опит установих, че не е и ехографист...
За нея е достатъчно, че вижда за секунда-две, че бебо мърда,... пък това да провери отговаря ли на гестационните седмици,.. колко тежи, колко е дълго,.. има ли си всичко.. не е важно за нея.
Тя е на мнение, че бременната трябва да е спокойна и поради тази причина преди месец видяла някакво "петно" на екрана по време на прегледа,.. не ми казала по свое усмотрение и ме извика седмица след това, за да потвърди или отхвърли.. съответно поста-фактум ми заявява "..а петното го няма"..  Shocked , но ти нали ще ходиш на 4D в 22-ра Г.С. и ще питаш за това допълнително"  ooooh! ooooh! ooooh!
След този "преглед" реших да си ходя само за документалния момент при нея.. очевидно за останалото ще трябва да минаваме през частните кабинети..
За съжаление сега не мога да си позволя 4D затова се моля на Господ (и дъщеричката ми в тон с мен), да пази бебо и да се роди живо и здраво! Пък ще си чакам още две седмици феталната морфология..  Надявам се тогава да ви информирам и за пол, размери и дай Боже - здраво бебче!  Praynig Praynig Praynig

# 632
Здравейте мами няма ме 10 дни и сте изписали цяла тема, не мога да ви изчета, надявам се всички да сте ОК. Аз съм ок бебчо също вчера бях на лекар, и сме в отлично състояние Wink, обаче пак не видяхме пол скри се и това е... док има подозрения за момиче ама не е изобщо сигурен, на 12.09 съм на ФМ и се надявам тогава да се види, не че ми е толкова важно де.
Хайде продължавам да чета, за да влезна в час Wink.

# 633
Усмивка, много неприятно това с кръвната захар, не се панирай само, ще се справиш. Щом не ти се хапва сладко всичко е ок, а пълнозърнестия хляб е по-вкусен и без това.
Ксения не знам за теб ама откакто съм бременна, все едно са ми инсталирали тапи за уши. Въобще не обръщам внимание на никакви глупости на работа, само се усмихвам, кимам и си действам както си знам. А за стреса на мен ми помага вкъщи като се занимавам с неща който обичам - пробвам нови рецепти например - това е голяма занимавка.
radi4ka_me тая количка не съм я чувала, гледах из нета, но няма рефернеции. Убедих се обаче, че най-важное да я пробваш в някои магазин, да я огледаш и да видиш какви функции има. И за зимно бебче бих казала че е добре да се гледат колелцата ако не мислиш, че ще ходиш само по разчистени тротоари. Аз затова съм се насочила към споменатите вече, имат големи гуми, дори се примирих и помпащи гуми да имам..

# 634
Мами, как се справяте със стреса? Ежедневния у дома.. и по принцип...?
За работещите от вас -как успявате да сдържате емоциите си (особено в "напечени" ситуации и спорове с нетактични или "опаки" ... шефове..)... Има ли някаква работеща формула?!  Sad

Има. Навличаш дебелата магарешка кожа и мислиш само как да не навредиш на бебо. Сега си в друго измерение, не виждам защо се нервиш. Имаш около три месеца работа още. Просто не те касаят вече интригите и грубостите. Аз в момента се радвам на блажено затишие на работа, но през юни имах сериозни притеснения. Просто отрязах емоционално всички "бацили".
То пък да тровиш живота на бременна жена, която при това си гледа работата, не си клати краката, е просто висша степен на падение човешко.  Naughty
Както и да е, успокой се, Ксения, и мисли за предстоящото майчинство. Това е.  Hug

Мами,  никой нищо не каза за записа на диск при Марков. Предварително ли се заявява, накрая ли казваш, да си нося ли диск или те имат??

# 635
Мами,  никой нищо не каза за записа на диск при Марков. Предварително ли се заявява, накрая ли казваш, да си нося ли диск или те имат??
Имаше в кабинета му кутия с нови дискове, предполагам, че за същата цел. Но най-добре звънни и попитай.
Знае ли някой къде в София правят изследване за токсоплазмоза по ЗК и какъв талон е нужен?

# 636
"Мами, как се справяте със стреса? Ежедневния у дома.. и по принцип...?
За работещите от вас -как успявате да сдържате емоциите си (особено в "напечени" ситуации и спорове с нетактични или "опаки" ... шефове..)... Има ли някаква работеща формула?!  Sad"

При мен стресът винаги е налице и предвид установения резултат (повишена захар), наистина съветвам да се пазите!
Парадоксално е, защото имам много лека и приятна бременност, на работа всички ми влизат в положение, а се оказва, че всички ядове са от най-близките - на никого не го пожелавам!
Медитацията е полезна, ако наистина я имаш като потребност и я разбираш като ценна. Понякога ми действа добре. Ходих на един курс с една скоро родила мама - Прана мама още като разбрах, че съм бременна. Почти всички около мен са скептични по Йога и прана темите, но сама се убеждавам, че това е нещо особено специално за връзката майка-бебе. Стимулира положителното мислене с пожеланията и с визуализацията на качества, които смятаме за красиви и ценни... за да не задълбавам съвсем, обобщавам, че за мен медитацията е полезна.
А иначе на работа сме 2 бременни и 1 току що родила мама; преди 2 седмици от майчинство се върнаха 2 мами... имаме за 3 месеца 4-ма нови татковци... въобще... много бебета и много хора в близко на моето положение, така че нямам проблем.
Най-много ме "тровят" майка и свеки с вечните си спорове - кой да идва на сватбата, кое как да се организира, как да се казва бебето... отрязахме всички, защото прекалиха - никой от нас не беше очаквал от млади и умни хора подобно поведение и примитивно мислене. Обичаме ги, но те не се съобразяват с нищо, дори с това, че трябва да съм спокойна поне сега... Всички се сърдиха, но това е положението... после ще опитват да ми казват как да си гледам и възпитавам детето... няма начин!  smile3513
Ако при вас е много напечено и стесиращо на работа - винаги можете да си вземете болничен. Аз засега се въздържам, но може би ще си взема поне месец по-рано от предвиденото по закон, защото всеки ден пътувам с метро и автобус до работа и още преди да забременея едва ли не съм се страхувала за живота си, влизайки е мелето от хора... сега вече ще се страхувам за двама. Рядко някой става да отсъпи място, всеки се прави на заспал, случвало се е да ме удрят в корема или да падат отгоре ми... това ме стресира мен.... smile3515 smile3511

# 637
  • до едно тепе
Марету направлението токсоплазмоза го  дава гинеколога.Кода на самото изследване е 04.03-видях си го от списъка който ми даде моя лекар.За София не знам къде правят по каса. Peace

# 638
Марету на мен моята докторка ми каза, че това изследване не се поемало от ЗК, аз си го платих в Цибалаб, пак по неин съвет, после ми го платиха от Закрила. Но предвид натрупалите се впечатления, допускам, че ме е подвела и че вероятно всичко е било за пари - вземали някакъв процент ... попитай в майчин дом...

# 639
Здравейте,слънчеви мами:)

За стреса- аз честно казано съм го намалила до минимум, откакто знам,че сме двама в комплект Simple Smile Преди се палех за най-малкото нещо и съм много чувствителна. Сега май само чувствителността ми остана..и то много рядко се чувствам тъжна през деня и вечерта ми избива в лек, разтоварващ рев ( как звучи само  Rolling Eyes ). Трябва да си призная, че мъжът ми и майка ми ми създават комфорт и гледат да не ме товарят с никакви излишни емоции, з акоето съм страшно благодарна. Единствено миналата седмица с мъжът малко се захапахме, докато купувахме първите дрешки на топчо,защото в магазина имаше няколко бодита, които пише за таковците и аз взех всичките, за да зарадвам мъжът...обаче имаше само едно боди, на което пишеше: Аз съм малкия мъж на мама.. и той ми се разсърди,защото вземам дреха, която конкретизира пола, а ние не сме на 100% сигурни,че е МЪЖЛЕ. Ама какво да направя като има 3 бодита с текстове за татковците, и само 1 за мама... И аз се разстроих,защото с такъв кеф си взех това боди, а той така ме изгледа все едно...не мога д аго опиша.. Май това ми беше единственото разкривяване  от доста време насам..

Дори да си призная майка ми като си счупи ръката още първият ден от почивката ни не можах да реагирам адекватно,защото това стана за секунди и докато осъзная какво става те с мъжът вече пътуваха за спешното, а аз стоях на мръсната  (извинявам се, ама на мен така ми изглеждаше) Варненска автогара и се чудя какво става Sad

Радвам се също,че към момента майка и свекървата не се месят в това какво ще купуваме, как ще се казва топчо или всичките му там неща. Ние вече сме решили за името и за обзавеждането, само количката я мислим ама и нея ще я измислим, има време Simple Smile

А иначе мисля, че няма нужда да се товарим сега с отрицателна енергия,защото децата всичко усещат,макар и да са още малки и да са в нас.. Просто наистина трябва да се намери начин да се самоизключваш.

Хубав ден на всички  bye

# 640
Парадоксално е, защото имам много лека и приятна бременност, на работа всички ми влизат в положение, а се оказва, че всички ядове са от най-близките - на никого не го пожелавам!

Много си права. Така както роднина може да те ядоса, никой друг не може. Особено като почнат с разни нетактични или непреценени коментари, в стил - "я да си кажа какво ме притесни".  ooooh!
Моята свеки (с която принципно се разбирам добре) се люшка в двата полюса: от "много ти е едър корема", до "отслабнала си (разбирай намалял ти е корема), какво става". И все с едно такова подпитване, което издава, че наблюдава и дебне да надуши нередности. Все едно ги търси... ooooh! Crossing Arms Знам, че трябва тотално да игнорирам подобни коментари, но не ми се получава така добре дебелокожието. На работа ми е по-лесно, защото от хора, които не са ти близки не очакваш нищо, пък дори получаваш повече като добро отношение и съобразителност.

# 641
venush и мен свекърите ме ядосват много, особено свеки която е "компетентна" по всички въпроси Confused Последно замрънка, че не сме си правели тест за кръвна съвместимост, а аз съм с положителна кръвна група, и не й се мислело какво бебе можело да излезе. Свекър ми пък се възмути, че искаме да ходим на 4Д, лекарите щели да измислят че му имало нещо на бебето и да го уморят с инжекции,искали да ни вземат парите.Аз естествено не се сдържах и му казах, че парите и детето са наши. Свеки пък допълни че ако има опасност от синдрома на Даун лекарите правели аборт Shocked ама реших да не я светвам по въпроса, защото ще се опита да докаже, че пак тя е права Wink Опитвам се да не им обръщам внимание, а и добре че мъжът ми ме защитава. Затова приложихме нова тактика да не им казваме нищо, само ако питат. Свекър ми и с друго ме ядосва, макар че съм бременна често ме "моли" да му донеса или виличка, или водичка, понеже го мързи да стане #2gunfire

# 642
Венуш - на теб свекърва ти, на мен майка ми. "Мнооого си напълняла, да отидеш на лекар, това не е добре." - "Не съм, само килограм съм качила" - "Ооооо, ама как така само килограм до петия месец, прекалено е малко, да отидеш на лекар, това не е добре."....  Confused

Няма угодия.
Разбирам я, че се притеснява, ама това непрекъснато опяване как според нея със сигурност има проблем и всичко върви към катастрофа, малко в повече ми идва. Ето, оплаках се.   Laughing

# 643
  • Пловдив
Чета ви и разбирам, че сте прави
- старая се да не позволявам коментари и остро/неуместни забележки с цел "раздор" или "подклаждане на спор" да ме запалят.. но цял следобед си мисля - не мога, защото иначе няма да съм "аз"...
По принцип съм от "издръжливите" или поне се старая да правя такова впечатление,. но последните месеци много неща ме разстройват и някак не мога да ги игнорирам.
Отношението на ръководните е важно на този етап за мен (имам причини да търпя),.. но сякаш без да искам съм "издала" /защото премълчах в няколко ключови ситуации/ тази необходимост да запазя работата си и въпреки двойните ми старания *(защото съм /неочаквано/ бременна)- забележките, заяждането, нарочното отъждествяване и игнориране зачестяват.
Затова ми трябва трик,.. или нещо, което да ме откъсва точно в тези моменти и с прочитането на отговора на usmivka66   се замислям за намиране на време за медитация.. може би и танци,.. знам ли..

До сега много добре ми действа единствено присъствието на дъщеря ми и нейните умозаключения Simple Smile и усмивка ..смях.. - тя винаги ме "стоварва" на правилното място Simple Smile) ,.. но уви,.. не мога да си я взема в офиса...а до вкъщи 18:30-19:00ч едва си сдържам емоциите (сълзи, гняв, яд,..в комбинация)..

Благодаря ви, че пишете и давате идеи..  всъщност и без да споделям това, което ме радва или това, което ми тежи - само с чететне на мненията ви всеки ден,... много се разтоварвам.. чудесно е, че има такава платформа за разговори..    bouquet  bouquet  bouquet

# 644
Здравейте момичета
Ние днес похайманасвахме и докато изчета написаното, то стана следобяд. Днессамо на бебета ми върви, пухкавите  сладурковци на леля те.
Та... като се видях днес с една приятелка, много ми хареса нейната количка, но е с 3 гуми, но пък каза че имала една нейна комшийка подобна с 4 и се поразтърсих в нета и си харесах няколко нови варианта, ама така ще е докато не си харесам нещо окончателно. Аз съм си харесала по принцип Hauk Shopper ама това тъмното много ме притеснява, затова се оглеждам за нещо на разумна цена и цветно  Grinning
Вчера бях на консултация и като ми каза док., че бебо е около 400 гр. и аз  Shocked #Crazy Shocked , но сега се поуспокоих, защото има време докато се разбере дали наистина върви много напред или не, важното е да е живо и здраво. Беше ми обърнало дупе и не успя да види пола, но се надявам другия месец да потвърди и той мъжа. Днес ходих в 2 бебешки магазина и без малко да се изкуша до кепя нещичко, но още успявам да се въздържа.  Laughing
Относно работата  и мен ме нервят, ама аз нали болничен се водя и като ми кипне и си тръгвам, но пред клиентите се сдържам, поне се опитвам Rolling Eyes
Лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт