Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 606
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • гр.Пловдив
 Здравейте и от мене, отдавна не съм се разписвала но съм тук Simple Smile Simple Smile. В очакване съм да усетя бебчо, но нали си ми е първичко и тази предна плацента, май ми трябват яки ритничета та да се сетя, че е то. Снощи бях легнала по гръб на оглед и май- ясно видях къде е то (различна ми е  подутината на корема отляво под пъпа), но само се виждаха пулсациите на тази вена ли, артерия ли която е там, а от бебо ни вест, ни кост.
 Иначе продължавам да съм 6, другите ми казват да се поспра малко, а аз съм като "кобила". Само и мене бялото течение ме мъчи, нооо какво да се прави - ежедневните превръзки са ми първа дружка, а се мажа с нистатин но само външно за да избегна зачервявания и сърбежи.

# 616
  • Бургас
Джун, радвам се, че всичко е наред!Дай Боже на всички такива добри новини от прегледите, и мен ми предстои другата седмица в края Simple Smile
Стягай багажа и се понасяйте към морето, щом не ти пречат жегите.Само стой на сянка, че го дават много горещо и ви желая страхотно да си изкарате Simple Smile
Смърфиетка, защо така не се разписваш честичко - работа или просто няма какво да споделиш Simple Smile
Мими засега не е вдигала температура, но мисля днес и утре да й давам "Нурофен", защото вечерно време най-много вдига Simple SmileДано не е нещо сериозно, предполагам, че има проблем с гърлото, защо дъха й е леко лош /именно това ме усъмни от 3 дни насам да я питам да не би да я боли гърлото/.

# 617
Привет мами,

Малко ми е трудно да ви следя, но се надявам всичко да е наред при вас.
Аз имам някакви болки в корема  - над пъпа и долу дясно. Не знам дали са контракции, те май са върху целия корем. Препоръчаха ми да пия магнезий, но ще трябва да говоря с доктора. Някой има ли такъв проблем? Ако сте коментирали, кажете къде да чета?
Вече и аз знам пола - момиченце. Даже от ФМ имам документ с подпис за това = сигурна работа;) Всичко с беба stork-girl е както трябва.

# 618
  • София
Здравейте,
Шоки, мерси за кафенцето!  Hug
Джун, приятна отпуска!  Flowers Sunflower
Аз съм добре, бебчо ритка вече все по-осезателно. Simple Smile Нощно време и на мен ми се схващат прасците, много е гадно но ще търпим!  Simple Smile
Бръмби, тези гащеризончета са много сладки, а цената е супер! Ако поръчвате бих искала да се включа и аз в поръчката!
Лек ден на всички и внимавайте в тези горещини!   bouquet

# 619
  • Габрово
Приятна почивка на отпускарките  Grinning. Благодродно завиждам, така ми се пътува, но мъжът ми имаше само 1 седмица отпуска.

Крампите са нормални за бременността. Помагат магнезий, банани /съдържат магнезий/ и повече вода.

Хубав ден, момичета.

# 620
Здравейте, аз минавам да ви преслушам набързо. И тук хвана (най-после) жега и и вчера с новичките ми бременни дънки направо пара ми излизаше от ушите  ooooh! . Ходих до един магазин за колички след работа да си покарам две. Изключително ми харесаха - едната е Бебе конфорт Елеа а другата Hauck i'coo peek или нещо такова. Аз съм твърдо за 4 колелета, вече съм чела за бебета дето обърнали триколката с подскачкане вътре (на неравен терен).
И аз съм така с прасците, съвета на June помага, а ама сутрин винаги опвам крачета колкото се може и после като се усетя бързам да се спася в контрашпиц. Тук се продава минерална вода обогатена с магнезий ама явно трябва да я пия на галони, че да помага. А не ми се взимат никакви добавки вече. Стига ми гадното желязо, пия и пробиотик освен това.
На мен майка ми ми писа, че правят планове да стягат моята стая вкъщи за внучета, което означавало че трябва да се сещам да ги пращам  hahaha (да отбележа че чакам първо дете). Посмях се, сега ще им измислям дизайн.
Лек ден момичета и да сте във форма, хубаво прекарване на отпуските!

# 621
И аз да се отчета след последната ЖК - бебо вече е 300 гр, отговаря точно на седмиците си, но голямо криене, не видяхме пола, дано следващия път се покаже.

# 622
  • Шумен
Добро утро и от мен (вече ден) kaffeetrmker_2

Радвам се, че ти харесва количката, Корола Simple Smile След пробата в магазина вече бях сигурна, че това е моята количка. А относно стабилността на триколките изчетох доста и единственият минус, който споделят опитните шофьорки, е по-широкия размер, но за мен това не е проблем, т.к. имаме голям асансьор. А тротоарите ни са под всякаква критика и една супер маневрена количка само ще ме облекчи. Дано да се оправдаят очакванията ми де. Тази марка се слави с добро име, надявам се и моит отзиви да са добри.

villygdr, за бактериите и аз се чудех дали не трябва и двамата да лекуваме, но все си мисля, че не би следвало докторите да пропуснат тази важна подробност. Днес като си видя резултата ще имам повече яснота, дано да приключим вече с тая досада.
Джун, радвам се на резултатите ти и благодаря за полезното инфо за схващането. Аз не се схващам, но поне ще съм подготвена.

Кажете читав посредник с прилични цени за доставка от АСДА, щом не ви се занимава с обща поръчка. А ако сте регнати в групата на бгмама в еконта ще ни дойде и мн изгодно изпращането, но както и да е.

Хубав ден, момичета!

# 623
  • Варна
Здравейте, момичета!

Аз нямам нищо за споделяне, но ви следя с голямо удоволствие!  
С беба всичко е ок, но малко ме тревожи факта, че все още не съм усетила нито едно по - ясно ритниче, а чета че някой от вас отдавна вече са подритвани Grinning. Това което чувствам е по - скоро гъделичкане, дали е още много малка или  Rolling Eyes!

turtle И мен така ме болеше много в областта на пъпчето и се оказа, че излизал навън от натиска на матката, която около 20г.с. стига точно до него. Но все пак е добре, може би и доктор да ти каже нещо, защото споменаваш, че и долу в дясно те боляло.

Хубав ден на всички! newsm03

# 624
Здравейте мами и и от мен. Аз също не съм писала от 2 седмици, но в къщи сме започнали едни ремонти, дограми, парно, изолация, бои... ужас... само прах дишам от седмица и гърлото взе да се обаджа. За количките аз също не съм решила, но на Cangaroo - drift 3 in 1,  е на добра цена и е комбинирана. Вие имате ли някакво наблюдение за този модел и също относно кошчето което става за кола - до ккава възраст се ползва... пише до 13 кг, което си е доста нали?

# 625
Здравейте и от мен, момичета! Вчера бяхме на ФМ, мина добре, бебчо се развива нормално, тежи 470 гр, което отговаря на възрастта и противно на очакванията на всички ще бъде девойка Simple Smile))) Таткото малко се смръщи като разбра, ама такова си е направил а и заслужил ...хихихих. Диск не ни дадоха, а и не попитах, но пък имаме снимка на малката муцунка с чипото носле. Най-сетне ще купя нещичко на бебчето, че досега не знаехме какво ще бъде.
За крампите, ужасно неприятни са, доста често ми се случва въпреки че пия магнезий и мисля и аз да споделя с лекаря следващия път да видим дали ще ми увеличава дозата. Последните няколко пъти се будя нощем с викове от болки, будиме и таткото да ни масажира че не се търпи.
Относно количките, и аз се колебая но май клоня повече към тези с 4 колела, някак триколките не ми вдъхват много доверие а и ми приличат на онези ръчни колички за строителни материали  Grinning
villygdr за гъбите на мъжете обикновено изписват Мукомакс - то е само 1 таблетка и има ефект около 5 дни, пие се и след антибиотик, но все пак е редно лекарят който ти е предписал лечение да драсне една рецептичка и за мъжлето.

# 626
Здравейте, януарки и януарчета Simple Smile
Първо - радвам се за всички с хубави новини за здрави и растящи бебчета след съответните прегледи Simple Smile  smile3521 smile3525
После да се похваля, че най-после разгледах сватбените снимки! Страхотни са! Много вълнуващо за мен предвид това, че ми предстои същото съвсем скоро! Желая ви от сърце огромно щастие!  dancing dancing  Heart Eyes  Обещавам следващия месец и аз да добавя снимчици от нашия празник Simple SmileSimple Smile
И дойде ред на оплакването. Вчера бях при моята докторка, за да оправи кашата, която беше забъркала - сбъркани направления за изследвания и да ми каже дали са добри изследванията. Оказа се, че имам повишена кръвна захар -  не много висока. Каза, че се опасява, че може да съм отключила възможност за поява на диабет. Никога никой в семейството ми не е страдал от това.  Weary newsm45 Разбирам, че вероятно се дължи на стрес, притеснение и преумера (каквито наистина имах с майки, свекърви и прочие... покрай сватбената организация)
От днес съм на диета - никакво сладко, което и без това не ми се яде..., от плодовете - без банани и грозде и никакъв бял хляб...
Имал ли е някой подобен проблем? Вярвам, че не е толкова опасно, защото се чувствам добре.  newsm17
Кръвното ми също е малко високо - 127 на 100 (моето си е 90 на 60 принципно)... ще си купя апарат да си го следя постоянно.
Желая ви прекрасен ден и само хубави новини!   bouquet

# 627
  • до едно тепе
Усмивка ще следите кр.захар редовно.Аз не съм с гестационен диабет,но я следя,защото имам инсулинова резистентност и риска да развия гестационен диабет е по-голям.Белия хляб заместваш с пълнозърнест и избягваш всякакви тестени закуски,вафли,бисквити и тем подобни.Аз съм така вече 9 месеца и вчера извадих поднормена кр.захар.Ендокринолога ми каза да ям повече Laughing
Ако си от София мисля,че има кабинет в Майчин дом ,в който се занимават с превенция на гестационния диабет и там могат да те насочат по-правилно дали трябва да правиш допълнителни изследвания  Peace
При нас нищо ново Flutter Мисля,че усещам вече бебо,но не съм много сигурна newsm78 Все още е просто като леко пърхане отвътре и то ако съм се посвила повечко.

# 628
Вчера бяхме на ФМ, мина добре, бебчо се развива нормално, тежи 470 гр, което отговаря на възрастта и противно на очакванията на всички ще бъде девойка Simple Smile))) Таткото малко се смръщи като разбра, ама такова си е направил а и заслужил ...хихихих.
Това, все едно аз съм го писала, само дето нашата девойка е 320 гр. При новината за първата девойка ММ го прие по-добре, сега още е навъсен милия.

# 629
  • Пловдив
Мами, как се справяте със стреса? Ежедневния у дома.. и по принцип...?
За работещите от вас -как успявате да сдържате емоциите си (особено в "напечени" ситуации и спорове с нетактични или "опаки" ... шефове..)... Има ли някаква работеща формула?!  Sad

Не пиша от емоция в момента,. последните месеци конфликтите с ръководството зачестиха,.. и дори знаейки състоянието ми, подозирам, че единия от "ръководните" нарочно прави почви за повече такива препирни,.. караници и раздори в екипа..

Бих се радвала да споделите за методи за успокоение.. медитация или.. каквото сте изпробвали и установили, че действа/помага..   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт