Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се броят месеците по време на бременност?
Какво представлява отрицателният резус фактор по време на бременност?
Какви са препоръките за бременни с отрицателен резус фактор?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се броят месеците по време на бременност?
Месеците по време на бременност се броят както в седмици, така и в датата на термина. Например, ако терминът е 01.01.2012 г., тогава 1 август ще бъде 5-ти месец, а 1 декември ще бъде 9-ти месец. Въпреки това някои жени може да имат затруднения при определянето на точния месец, така че е важно да се консултират с техния лекар.
-
Какво представлява отрицателният резус фактор по време на бременност?
Отрицателният резус фактор по време на бременност може да представлява риск за бебето, особено ако майката е с отрицателен резус, а бащата с положителен. В този случай се следи присъствието на антитела в кръвта на майката и се извършват изследвания, за да се определи дали е необходимо приложение на инжекция анти-D-гамаглобулин. Важно е да се консултирате с вашия лекар и да споделите всички притеснения.
-
Какви са препоръките за бременни с отрицателен резус фактор?
За бременни с отрицателен резус фактор, препоръките включват проследяване на антителата в кръвта на майката, извършване на изследвания и при необходимост прилагане на инжекция анти-D-гамаглобулин. Важно е да се споделяте всички притеснения и да се консултирате с лекар за подходящи мерки за защита здравето на бебето.
-
Как мога да разпозная движенията на бебето си?
-
Как мога да разпозная контракциите?
а после тримата едновременно - кога ще се престрашиш?
шегувам се, разбира се, аз съм доволна, че малкият син изкара варицела на 10 месеца заедно с батко си, и понеже още не знаеше да се чеше, се разминахме без белези.
надявам се после да чета само добри новини
Леко ми се плаче, почивката не стигна, искам още. 

Преоткрива се ежесекундно връзката мама-бебе... Вълшебно изживяване е! Мечтая да мога да кърмя и бебока, който очакваме сега!
но все ни нямаше..Но вече сме тук и ще се включвам по-често..
На 9 като бях на преглед ми каза док..че ще е дама 

. А може би просто не се налага!