Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 622
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Цитат
А сега искам да питам мамите с второ/трето детенце дали ще давате някакви имуностимуланти на децата в този период и как подготвяте имунитета на детето за зимата?
И дъщеря ми от май месец, откакто не ходи на градина не е боледувала.
Но септември тръгва и започваме курс с RESPIVAX/дано да го изписвам правилно/. Peace

# 586
да, медът може да е алерген, но за малки дечица. Аз не давам много - само сутрешната лъжичка, и в овесена каша слагам. За нас - лъжичка в чая.

Деян ми се роди в края на октомври и много плавно преминахме през зимния сезон. Извеждала съм го и в лошо снежно време, но и аз не съм по многочасовите разходки, не бих издържала цял ден навън.

# 587
  • Шумен
Добро утре и от мен, Хубава и усмихната нова седмица  Hug
Честито на патерици на рожденичката, да е много, много здрава, обичана и щастлива   bouquet
Наиситина интересни теми разисквате, не съм се замисляла за кърменето на поискване навън, с каката се прибирахме за храненето. Но се замислям защо пък не, нищо срамно няма. Едва ли ще прекарваме цял ден навън, пуста и домакинска работа, Шоки Wink , но все ще го наредим някак. И мен студа не ме задържа вкъщи, виж в дъжд или поледица не бих рискувала, но студ ... Трябва да се свиква. Около мен близките ми изпадат в ужас като им кажа, че ще спим с бебето в неотопляемата ни спалня, но истината е, че Т не е толкова ниска, а никак не мога да спя на топло, ужааасно е. А бебето тъкмо ще се калява. Аз съм пък леко залитнала по свеж въздух и зимата вечно провтрявам, въпреки всички протести.
Бръм, много ми хареса сайта, от който си поръчала гащиризончетата, толкова нещица набелязах и там... Реално незнам колко струват тук, но 2-3 броя за 3-4-5 паунда си е чудесна цена май Simple Smile С посредник ли поръчваш?
Аз да се оплача количката още я няма, уцелих някакъв проблем у посредника и дори не знам дали е пристигнала на английския им адрес. Но пък днес научих добрата вест, че през октомври ще дават бонуси и ето ти креватче  Joy
Веднага ги нареждам, добре че ме търпят  Peace
Уффф, утре ми излизат пустите изследвания, дано да няма проблем.
Хубав ден, момичета   bouquet

# 588
  • София
Здравейте мами и бебоци .
Гале, и аз съм със същите схващания на прасците през ноща, въпреки,че пия магнезий. Ще се консултирам с док. да видим дали да не увеличим дозата
Много ми беше полезно инфото за кърменето навън и за разходките в зимни условия

Искам да помоля мамите, които са били на ФМ при Марков да споделят как протича прегледа, в кабинета има ли плазма, на която таткото може да вижда бебка или трябва да гледа монитора на апарата, дават ли диск със снимки и клипчета и трябва ли да си ги пискаш или си е част от прегледа? Ние днес сме на ФМ там и нямам търпение да дойде 18 ч.

# 589
Здравейте, мами Simple Smile След 3 дни отсъствие най-после ви изчетох Simple Smile
На рожденничката - Честито на патерици Simple Smile Пожелавам здраво бебе!   bouquet  party006  party023
Направи ми впечатление споделеното от Menina - бременността ти прилича много на моята  Grinning , въпреки, че ми е първа. Единствената разлика е, че спрях кафето, защото не ми се пие Simple Smile... иначе плодовете, усещанията и дори търпението съвпадат Simple Smile Прекрасно е действително!
За кърменето - мисля, че няма да имам проблем с това да е навън, но все пак не прекалено показно и произволно. А температурите преди март със сигурност ще ме притесняват, така че ще сме повече вкъщи Simple Smile пък в това отношение таткото е малко параноик Simple Smile  Laughing Аз съм била много калявано дете и майка ми ме е извеждала много, но той е обратния пример, така че... ще му мислим като дойде време... все пак от 2-3 години насам сезоните са непредвидими ... newsm78
Искам да попитам някой носи ли колан за браменни. Разбрах че има 2 вида -  за кръст - в напредналите месеци и за целия корем през цялата бременност, който служел за запазване на влажността и бил против поява на стрии. Моя позната в Гърция е носила втория и ми наду главата как на всяка цена трябвало да го купя, щото едва ли не била неизбежна появата на стрии. По този въпрос засега мерките, които съм взела е да се мажа с бебешко олио (а за напред мисля да е с мас)... Все пак ако някой е ползвал или ползва, нека сподели впечатления... също от къде е купен и колко струва...  Wink
Прекрасен ден на всечки Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 590
Krisita аз бях на ФМ при марков в 12-тата седмица, имам час и за 6 септ.
Има плазма, Марков е много внимателен, обяснява всичко! Нашия татко зададе куп въпроси след като преодоля еуфорията и потреса от първата среща с бебчето Simple Smile Laughing  и Марков най-търпеливо му отговаряше на всички Simple Smile  Laughing Mr. Green
Снимки и клипчета знам, че прави, но на нас не ни даде диск, а само 1 снимка. Явно трябва да го поискаш. Мисля, че клипът се заплаща допълнително, но не съм сигурна за цената. Ако се обадиш по телефона предварително, ще ти кажат. Освен плазма има 3-4 "места за зрители". Моя приятелка ще дойде с нас следващия път предвид проверените условия Simple Smile
Разкажи после как е минало Simple Smile  Wink 

# 591
усмивка66, аз понеже вече надувах главите с въпроси за колан - да кажа, че си купих. Не си купих на Анита матернити, въпреки че изглежда чудесно, просто не мога да прежаля 70-80 лв. Взех си на Герда класически колан http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1814 от аптеката на Шейново. Добре че ме светнаха да търся по аптеките край родилните отделения, а сигурно и в санитарните магазини има. Аптекарката отначало ме изгледа леко презрително - какъв ми бил проблемът и аз тепърва съм щяла да раста - но като стана ясно, че ми е за трети път, че качвам по над 20 кила и че искам да се подсигуря, се разшета, достави ми за два часа и си заслужи продажбата  hahaha
за втория колан за против стрии чувам за пръв път, за стриите съм изчела много, и в момента ти ми даваш нова информация, която ако е истина, ще ми е интересно да разбера - такъв колан действа ли.
за стриите важно е редовното мазане, а дали е с крем, мас, олио, няма такова значение. Да не забравяме за хляба на производителите  Wink бременна и млада майка е много лесно да убедиш в ефикасността на нов продукт/в името на нашите слънчица, съкровища и блябля/. Не помня кой продаваше възглавнички от черешови костилки против колики, но в някоя от по-ранните отчетни се усетиха и сами си събраха костилки.

# 592
В събота в Hypoland ми дадоха рекламни брошури на такива колани за бременни, продават се там. И мен ме интересува дали има наистина смисъл да се носят и от кой месец.

# 593
ами тези на Анита, дето точно в Хиполенд се продават, могат да се носят отсега. Сегааа, има мнения, че не е полезно да се носи много такъв колан, защото мускулите се отпускат, стават мързеливи. Но може да се подходи разумно, да се слага при очаквани натоварвания, стоене права, дълго ходене..... казаха ми, че могат да се носят и след раждането, но съвсем не знам дали е така.

# 594
  • София
Усмивка, много ти благодаря за инфото
Относно количките някой ползвал ли е Чиполино Перфекта, за сега май на нея сме се спряли?

# 595
Здравейте , най накрая ми излязоха изледванията от микробиологията .Имам си умерена кандида - както и очаквах .Доктора от ЖК ми изписа клотримазол вагинални таблетки - 12 дни .Аз обаче звъннах и на другия док, при когото ходя на часно и при когото смятам да раждам .Та той ми каза да взема ГИНАЗОЛ .Това е вагинален крем , които се слага еднократно .В аптеката ми казаха че и двата варианта са добри  и аз избрах крема , тъй като е само за 1 ден Simple Smile.
Ние сме на ФМ в четвъртък - и аз нямам търпение Simple Smile

# 596
ами тези на Анита, дето точно в Хиполенд се продават, могат да се носят отсега. Сегааа, има мнения, че не е полезно да се носи много такъв колан, защото мускулите се отпускат, стават мързеливи. Но може да се подходи разумно, да се слага при очаквани натоварвания, стоене права, дълго ходене..... казаха ми, че могат да се носят и след раждането, но съвсем не знам дали е така.

Здравейте!

И аз да се включа за колеаните,защото миналата седмица бях в Хипо във Варна. И аз ги гледах тия колани и доста се чудех дали да си взема ама 69лв...точно сега ми свидят, пък и тия пари ги бях заделила за да купя някой дрешки и нещица за малкия топчо от Джъмбо. Като попитах продавачката дали се купуват от сега тя естествено каза, че може и от сега да го нося. Ама аз й казах,че искам да изчакам да видя колко ще порастне тумбака ми. Тя ме погледна и каза: Ми тъй като Ви гледам доста ще ви порастне.....Много мили думи точно на време Simple Smile Аз така и така виждам,че вече съм се разширила и тя девойката ме закопа Simple Smile

Ако наистина усетя,че много почва д ами тежи и намеря колан, който да ми хареса ще си взема, но засега мисля,че ще издържа Simple Smile

Хубав ден на всички Simple Smile

# 597
  За коланите незнам , но аз с моите непрекъснати  болки в кръста , вчера взех на майка ми космодиска Simple Smile.Моя мъж ми се подиграва , но като че ли по малко ме боли кръста .

# 598
  За коланите незнам , но аз с моите непрекъснати  болки в кръста , вчера взех на майка ми космодиска Simple Smile.Моя мъж ми се подиграва , но като че ли по малко ме боли кръста .

Майтап,майтап ама моя мъж точно това ме кара да направя..да си купя космодиск, защото с тази болка в опашката не знам как ще се преборим Sad

# 599
... А сега искам да питам мамите с второ/трето детенце дали ще давате някакви имуностимуланти на децата в този период и как подготвяте имунитета на детето за зимата?
..

Нищо изкуствено не давам и аз. Всяка сутрин преди детска правя фреш от цитрусови плодове, следобед като го взема, нося плод, преди или след вечеря, когато Каби си поиска, отново яде плод. Сега фрешове по-рядко правя, може би веднъж седмично, но децата ядат постоянно пресни сезонни плодове и зеленчуци, което за мен е напълно достатъчно откъм витамини и имунитет. За съжаление срещу заразите навън и в градините, няма пълно спасение. Каби тази учебна година прекара вкъщи, защото от ноември в тяхната група започна варицела и скарлатина и приключи чак през юни.  ooooh! Киси беше твърде мъничка и преценихме да го задържим вкъщи, за да не се разболеят точно сега. Може би сбърках, но пък бебетата на другите деца, били изкарали много тежко шарките. Малко ми е тегава мисълта какво ще носи на дребните батко им от детската, ама не е добра идея още една година да го изолирам.  Tired

Шокич, ще видиш с две деца как домакинската работа просто някак няма да е сред приоритетите, пък аз с три изобщо не я и мисля.

anomalia, да, ползвам посредник и обикновено се комбинирам с една-две приятелки, за да делим разхода по транспорта.  Simple Smile Дрешките са с чудесно качество и излизат на страхотна цена, но бързо се изчерпват и рядко по време на намаления можеш да си намериш това, което търсиш в желания размер. Сега съм харесала от НЕКСТ едно палтенце за Киси и му се назландисвам лекичко. От Ла Редут имам страхотни попадения за смешни пари и изобщо няма сила, която да ме накара да вляза доброволно в наш магазин.  bowuu А каква количка си хареса?

Общи условия

Активация на акаунт