Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Между другото, медитацията е нещо, за което не трябва специална подготовка.
Всеки си я прави сам спонтанно. Посещаването на курсове само може да затвърди познанията на организма. Наскоро го разбрах. Медитация (разбира се на най-елементарно ниво) всъщност е това замечтаване, което всеки човек има от време на време. Така мозъкът си почива в будно състояние. Сещате се за какво говоря, нали?
Аз така си си се забляаа-а-авам няколко пъти на ден в една точка и имам чувството, че спя с отворени очи, дори размивам образите.
Много хубаво се релаксира с йога, но не съм ходила от 2008 г.
Май трябва и аз да си потърся йога за бременни. newsm78
Ако някоя мама от София има желание, може да ходим заедно.

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 16:42 от Анонимен

# 646
Благодаря ви за отговорите за токсоплазмозата. Според  АГ-то ми няма нужда да правя такова изследване и май ще трябва да си плащам, като съм скочила да се изследвам. Усмивка, колко парички ти взеха?
А пък моята свекърва преди седмица се изцепи, че като се родил Кирил (мъжът ми, трети син за нея), от яд, че не е момиче, му купила една кукла. Оня ден пък, като разбра, че пак ще си имаме момче (за нея - четвърти внук), ми каза: "Сигурно много ви е яд, не знам и аз какво да кажа" с такава физиономия на разочарование, не ми се обяснява. Баси и хората има, честно. Не е ли най-важно да е живо и здраво детето, момче, момиче - все тая. За мен важно би било (и е, всъщност) децата ми да се изградят като силни личности и стойностни хора, да бъдат щастливи в живота, не какви гащи ще носят.
Да не говорим, че почти всички, на които казвам, че пак момче ще раждам, реагират първо с "Е, нищо.". Как да не се вбесява човек!

# 647
Леле, мале Simple Smile  Laughing провеждала съм същите разговори и с майка ми и със свекито... Кошмар! Майка: "Няма да ядеш за 2-ма" (тя е на 1500 км. и не знае колко ям, но не смята за нужно да повярва, в това, което й казваме - "не е за 2-ма")... Свекърва ми ( с която всъщност много добре се разбирах 8 години подред): "Ако бебето не е на нас, спираме кранчето" - а кранче никога не е текло, ама никога... хаххаха ... или "Идете на ФМ в 10 седмица, да може да хванете синдрома на Даун на време и да вземете... знаеш какви мерки"...  newsm09 newsm61 ... луди хора или.... (свеки - към мъжа ми, след като 78 пъти е питала как ще се казва нероденото бебе и е получила отговор): "С това име....! Моето бебче ?!!?!? Не, моля те, само не с това име!!! Всичко друго, но не това!" - нейното бебче??!?!  newsm09 newsm09 ... rotfImbo rotfImbo
Не мога да не се смея, но като разбрах, бях бясна... ник'ъв усет и самоконтрол нямат! Хората полудяват покрай такива събития. Свекърва ми е на 45! Тя е млада - в кой век живее? Свъкъра само се чуди как да се извини и да замаже положението... горкия (добре че нашия татко на него се е метнал - нормален си е Simple Smile хахха  Laughing засега)

# 648
venush - абсолютно съм съгласна за медитацията. Аз желая, но в близките 2 месеца няма изгледи да мога да ходя. Мога да ти дам контакти на човек, който се занимава с това - води курс заедно с жена си - страхотни са и ще ти допаднат предполагам...
Марету , мисля, че беше към 20 лева. .. Сега видях сайта - http://www.cibalab.com/products.php - толкова излиза с вземането на кръв  - 3лв. + 17лв. (Има 2 вида изследване, достатъчно е да се направи за имунитет, мисля (Токсоплазмоза Ig G). Аз за жалост нямам имунитет и подарихме бялата  си ангорка   newsm45... по тая причина

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 16:47 от usmivka66

# 649
Разсмяхте ме с ваште свекита и майки.  Joy Hug
Явно всички си приличат - поколение и лека лудост покрай появата на внуците. Crazy
Преди време леля ми се изцепила на нейната си снаха, като разбрала, че и второто й внуче е момиче: "еми, ще си го гледате, какво да се прави сега".. Shocked hahaha Все едно е динозавър, както беше казала Менина. Къде си Менинкааа, липсват ми твоите постинги.

Усмивче, пусни ми контактите на лични ако искаш.
Днес се улях с писане, изчезвам. Хубав ден на всички!

# 650
  • Пловдив
 Shocked Shocked Shocked ooooh! ooooh! ooooh! Не мога и да си представя какво ви е след всички тези коментари на свекърви и близки......

При нас коментари няма - татко е възпитан с бременна, за бременността да не говори. Майка ми живее на друга планета и не си говорим. Свекърва и свекър нямам, а най-близката на мъжа ми жена (наричаме я Мамчето) е в северна България и говорим по телефон веднъж месечно и то все за слънчеви теми - тя е изключителен човек.. душичка! Мъжа й - чичо Илиян също.. но и двамата не говорят за бебето .. границата им е до въпроса "на прегледа всичко нормално ли беше" и до там!  Hug

# 651
Пише си мъжът ми с  приятелката на майка му, която е в чужбина. Пита ни как сме и т.н., казахме й че ще имаме бебе и засега е момче,а тя изтърси: "Еее, майка ти искаше момиче" Shocked , а за името съм сигурна че ако не е на нейно име ще има сръдни . ако е момиче сме решили да го кръстим на нея,а ако е момче може и да е на майка ми, защото не ми харесва мъжко име с буквата на свеки. Да е живо и здраво пък другото са бели кахъри Grinning Желая Ви лека вечер мами, прибирам се вкъщи да си почивам Hug

# 652
  • София
А ако има положителна IgM какво? Как така е достатъчно да се направи само за имунитет??? Нали идеята е да се види И дали все пак не си болна в момента!

В България малко хора са с положителен имунитет за токсоплазмоза! Не е като в Испания, например, бях чела, че някакъв колосален процент, към 80% са с антитела.

Ако ще си правиш изследване за токсоплазмоза, пускаш IgM и IgG.
А щом си седнала да правиш това изследване, направи ли по - важните? (Мързи ме да ги изброявам)
Почти съм сигурна, че не си.

Не се занимавай с глупости!

Аз имам улична котка у дома, две кучета... луднала бях с тази токсоплазмоза, хайде да ги изброя все пак.. листериоза, СВМ, рубеола, хламидия, херпес тип 1 и 2, о, и още има, просто не ги помня наизуст. Всичките съм ги правила. Файда няма. Към някой имаш изграден имунитет, но никое не беше с прясна инфекция, което означава, че мога да се разболея всеки момент. Стотици левове за собствено успокоение Simple Smile

# 653
  • Across the Multiverse
Здравейте на всички!
Искам да споделя нещо свързано с ФМ и да попитам какъв е бил вашия опит- било то с предишни бременности или ако можете да споделите  каквато и да е информация по въпроса. Аз съм притеснена, защото на ФМ доктора ми каза, че бебчето върви доста назад. По всички измервания, които направи излиза 17 г.с. и 4 дни, (за дължина на бедрото дори 16 г.с. и 6 дни), а аз тогава бях 19 и един ден. Това за мен са 10 дни, но той каза 2-3 седмици??? Много се шашнах в първия момент... Знам, че не са всички бебчета от калъп излезли, но все пак казват, че до 20 седмица размерите са почти идентични. При мен има вероятност за по-късно забременяване, а и самият ми цикъл не е 28, а по скоро 32-33 дни, но все пак това не дава разлика от 2-3 седмици! Каза ми като ходя при лекаря ми на ЖК да му покажа данните, а иначе да дойда пак при него на 16.09 за ехографски преглед и нови измервания, защото от едно измерване не можело да стане ясно дали бебето не нараства както трябва, или забременяването е станасло по-късно... Иначе гледа почти всички органи и системи и каза, че всичко е нормално, което ме успокои донякъде. Но просто това изоставане ме притеснява. Видях подобни теми, но в тях става въпрос все за по-напреднала бременност, когато едно такова разминаване е напълно нормално. Ако някой е получил подобни новини моля да сподели как са се развили нещата. Извинете за чаршафа, но наистина ми е притеснено. Мерси предварително!

# 654
  • Добрич
Здравейте и от мен! Има ли мами от Добрич? Rolling Eyes

# 655
Здравейте отново, доживях се отново да ми вържат интернета вкъщи и живота вече е по-хубав  Laughing Успях набързо да пусна 4 мои снимки в коремчетата, профил и анфас ест  Wink и една с първата ни покупка за бебчо и първо подаръче. Комплекта на Tommee Tippee стерилизатор, шишета и тем подобни ме мързи да го снимам, ама е много готин.
Малко се засмях с историите за майки и свекърви - нали моите са ми далечко, ама сигурно хич не ви е лесно някой да ви бръмчи постоянно. Мама е чак в БГ и единствено от време на време се опитва да ме убеди да подпишем преди да се роди бебето. Аз успешно я отрязвам - за мен един подпис нищо не променя. Свекито още не е набрала смелост да ми дава акъл. Иначе иска момиченце, че тя има трима сина (и засега мечтата и изглежда ще се сбъдне), но нашите нямат претенции ни за пол, ни за име.  Peace За йогата - можете вкъщи да си тренирате, мен мама ме обзаведе с книжка, само дето не съм стигнала до нея  Whistling
Здрасти Петинка211, добре дошла, не съм те мяркала тук, хайде малко инфо за себе си да дадеш (като в комуните сме малко  Laughing )
Гигито, не мисля че трябва прекалено да се притесняваш, все пак това са приблизителни мерки. Ако има и генетична предразположеност мъника да е дребен, не е задължително да отговаря на точните размери. Нали останлите му показатели са наред..

# 656
  • На морето!
Къде си Менинкааа, липсват ми твоите постинги.
Мммм как ми трогна хормонално дисбалансираното сърце    remybussi
Тук съм- чета, но ме мързи да пиша.
За стреса и нервите за си кажа пак- не успявам да са владея, ето сега ми е супер нервно, без видима причина и обикалям като усойница из къщи в търсене на жертва. А те потенциалните жертви са 2- мъжът и детето  Mr. Green Майка ми също ми е отдушник, но гледам по-малко да я тормозя. Свеки ми е близка, но все пак си е свеки и внимавам с нея.
За бебето- добре е, мърда се нещо из корема, радвам му се. Хубаво ми е да съм бременна. Дано съм така до края.
Ох, много ме мързи да пиша... Като ми дойде муза ще продължа.  Hug

# 657
То и аз се смея като чета за майки и свекърви , ама никак не ми е смешно като ме ядосат моите Twisted Evil
Свекървата и Свекъра изобщо не се вълнуват какво става , даже за прегледите не питат как са минали .Ние правим и една пристройка залепена за тяхната къща , ама и за това изобщо не се интересуват .
А моята майка само пък предкава .Кога ще направите това , кога онова по къщата .Притеснява се и тя че времето минава , ама аз какво да направя като майсторите се туткат .А най-голямата и изцепка беше като каза , че нямало да ми помага ако не пишем бебето на свекъра  #CrazyАз против нямам , но  моя мъж не дава !Не му харесва името .Срязах майка ,ама тя пак от време на време си приказва . Охххххххх, добре че умея да се самоизключвам и да не я слушам какво ми говори  Crossing Arms
 МАРЕТУ - изледване за токсиплазмоза ми правиха още в 3тия месец .То  е задължително изледване , поето от здравната каза също като пълната кръвна картина ,изледване на урината за бактерии, СПИН, Васерман , хепеатит и австралийски антиген . Направление за тези изледвания ми даде личния лекар , тъй като тогава още не се бях записала на ЖК.Когато се записах на ЖК гинеколога ми ги направи същите изледвания още веднъж .

# 658
  • Across the Multiverse
Гигито, не мисля че трябва прекалено да се притесняваш, все пак това са приблизителни мерки. Ако има и генетична предразположеност мъника да е дребен, не е задължително да отговаря на точните размери. Нали останлите му показатели са наред..
Мерси Lumia за милите думи! И аз гледам да се успокоявам така, че и ние сме дребнички и бебчето така... Но бях чела една статия, че до 19-20 седмица мерките на бебетата са почти еднакви в еднаквите седмици и затова се шашкам. За какво иначе ще ги мерят толкова обстойно? Ох, надявам се само всичко да е само в моята глава!
Villygdr не мисля, че токсоплазмозата е от задължителните изследвания. На мен такова изследване не са ми правили, за разлика от другите изброени. И в брошурата Майчино здравеопазване с изброените всички прегледи и изследвания го няма.

# 659
Едно въпросче и ако някой обърне внимание ще съм признателна...!!
От три  или четери дни не усещам бебока..Ама никакви признаци,нищичко,все едно не съм бременна!

Общи условия

Активация на акаунт