Да пазаруваме от UK - Начини, доставки, отзиви!-тема 48

• 52 132
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета,
Онзи ден си направих поръчка от M&MDirect, но понеже не бях запозната, че не приемат български карти, ще ми изпълнят поръчката.
.................
Парите предполагам са само блокирани не  изтеглени.Обади се в банката те ще ти обяснят какво да направиш за да ти ги отблокират.Аз съм към ДСК и само им препращам имейла с който ми е отказана и в рамките на деня ми ги освобождават.
И аз съм го правила този номер. Към ПИБ съм и там блокират за 2 седмици.
Аз изпратих ММ да пита в Райфайзен и оттам му казали, че парите са блокирани от банката в UK newsm78 Трябвало оттам да кажат че не предявяват интерес към парите и да ги отблокират. Срокът бил до 45 работни дни #Crazy Писах на М&Мdirect, че се отказвам от поръчката, но нищо не са ми изпратили. Даже не отговориха на мейла. Мога ли да пазарувам с Paypal от този сайт? Скоро си направих регистрация и не съм много запозната как става плащането с него и дали има значение, че съм от БГ newsm78
Ох, добре че сте вие, че съм за никъде Hug

# 631
  • София
Evridika,обади се по телефона на картовият отдел тези на гишетата в банката нищо неразбират.Естествено,че парите ти са блокирани от UK,но имаш имейл от сайта,че ти отказват поръчката това е достатъчно/означава,че М&Мdirect нямат претенции към сумата/ и след като го препратиш на банката би следвало да ти ги освободят  Peace

# 632
  • София
Evridika, аз имах същия проблем с блокирана сума, но от Теско.
Отидох в ЦКБ (моята банка) там занесох принтирано писмото, в което Теско ме уведомяват, че не са изтеглили никаква сума, защото дрешките са изчерпани. С дамата, която ме обслужваше популнихме молба за освобождаване на сумата и на следващият ден вече можех да си я ползвам.

# 633
Аз пак с въпрос за габко.  Embarassed

Ако натисна 'задържане на пратка' ще мога да си я взема следващия път, като получат нещо на мое име ли?
Не мога да отида тази седмица до склада и се чудя какво да правя..
Мерси предварително!  bouquet

# 634

Ако натисна 'задържане на пратка' ще мога да си я взема следващия път, като получат нещо на мое име ли?
Да, така е. Ако натиснеш задържане на пратка, те ще я задържат до следващия път, когато получат нещо на твое име. Тогава ще ти пратят мейл с общата дължима сума и трябва да си вземеш и двете пратки.
Да споделя и малко опит със задържането на пратки. Веднъж ми се случи да имам задържана пратка, а за втората Габко пропуснаха да ми пратят смс. Тогава много късно разбрах, че имам втора пратка (не си бях проверявала мейла). Звъннах им, те ми казаха, че срока за разпореждане с пратките ми е изтекъл и да натисна отново задържане (това защото исках да ги получа с куриер, а да не ходя до офиса иначе ако беше за вземане от офиса им нямаше да има проблем). Като дойде третата пратка, получих пак мейл, но в него ме предупреждаваха, че ако не си взема старите пратки ще почнат да им начисляват такса за задържане на курс.  Peace

# 635

Да, така е. Ако натиснеш задържане на пратка, те ще я задържат до следващия път, когато получат нещо на твое име. Тогава ще ти пратят мейл с общата дължима сума и трябва да си вземеш и двете пратки.
Да споделя и малко опит със задържането на пратки. Веднъж ми се случи да имам задържана пратка, а за втората Габко пропуснаха да ми пратят смс. Тогава много късно разбрах, че имам втора пратка (не си бях проверявала мейла). Звъннах им, те ми казаха, че срока за разпореждане с пратките ми е изтекъл и да натисна отново задържане (това защото исках да ги получа с куриер, а да не ходя до офиса иначе ако беше за вземане от офиса им нямаше да има проблем). Като дойде третата пратка, получих пак мейл, но в него ме предупреждаваха, че ако не си взема старите пратки ще почнат да им начисляват такса за задържане на курс.  Peace

А мога ли да си я взема направо в събота, примерно, без да натискам нищо?  newsm78
Или да я задържа, но да не чакам чак до следващата.  Laughing
За склад София съм я писала.

# 636
Отидох в ЦКБ (моята банка) там занесох принтирано писмото, в което Теско ме уведомяват, че не са изтеглили никаква сума, защото дрешките са изчерпани. С дамата, която ме обслужваше популнихме молба за освобождаване на сумата и на следващият ден вече можех да си я ползвам.
Явно проблемът е в банката. Днес се обаждахме до Райфайзен, беше ни казано същото, че парите трябва да се отблокират от тяхната банка и че трябва да бъдат уведомени от тях, че не предявяват претенции ако не, трябва да чакаме 45 работни дни. Писах още един мейл на сайта, после моя мъж се обади по телефона и те му казаха, че е кенсалирана поръчката. Явно трябва да си чакаме срока от 45 дни. Много ме е яд #Cussing out
Много се извинявам, че "оспамих" темата с мойте проблеми Hug

# 637
Явно проблемът е в банката. Днес се обаждахме до Райфайзен, беше ни казано същото, че парите трябва да се отблокират от тяхната банка и че трябва да бъдат уведомени от тях, че не предявяват претенции ако не, трябва да чакаме 45 работни дни. Писах още един мейл на сайта, после моя мъж се обади по телефона и те му казаха, че е кенсалирана поръчката. Явно трябва да си чакаме срока от 45 дни. Много ме е яд #Cussing out
Много се извинявам, че "оспамих" темата с мойте проблеми Hug

Аз съм в ДСК и винаги те са ми освобождавали блокираните суми,когато е било нужно.
Явно на тези от Райфайзен не им се занимава или не са достатъчно компетентни   Confused  Това е глупост,че парите се отблокират от тяхната банка.

# 638
foxie обади им се по телефона и ги питай, веднъж ходих извън датите за получаване, но беше само веднъж и се бях разбрала с тях по телефона  Peace

# 639
Това с блокираните пари определено си е до банка. Аз ползвам пиреус и при тях е същото, само дето чакам 40 дни. Имах така дублирани веднъж от спортсдиректа, един път блокирани и вторни път изтеглени, е, чаках 40 дни. И друг път ми се е случвало, като например с MMdirect, блокираха, но нали не приемат бг карти, нищо не и пратиха, канселираха поръчката, но аз пак си чаках 40 дни.
Ами това е, банки - всяка си има своя политика.

# 640
  • София
Аз същото мисля, че е до банка. Като чета тук темите не срещнах никой да ползва СИ Банк. Аз съм клиент там от около 10 години с фирмените ми сметки. От известно време имам и лични. Никога по никакъв повод не съм имала двойно блокирана сума. Откакто поръчвам така онлайн от различни сайтове също никакъв проблем нямам с блокирането на сумите. Имам онлайн банкиране и за фирмените и за личните сметки. Винаги сверявам и в сичко е точно така, както трябва да бъде.

# 641
Някой да има инфо за курса на Easy2Buy от 05.09?
Погледнах си салдото по разплащателната сметка и ми е на -36лв. Не знам как е станало, предполагам че АСДА първо са ми блокирали сумата за цялата поръчка и после са дръпнали само за доставените артикули, а старата сума е останала блокирана  newsm78

# 642
Погледнах си салдото по разплащателната сметка и ми е на -36лв. Не знам как е станало, предполагам че АСДА първо са ми блокирали сумата за цялата поръчка и после са дръпнали само за доставените артикули, а старата сума е останала блокирана  newsm78

Миналата седмица им писах с въпрос какво се случва, натоварена ли ми е поръчката и кога ще пристигне. Не ми отговориха. В понеделник звънях, пратките току що били дошли, не можаха да ми кажат дали моите неща са вътре. Вчера сутринта получих имейл - "Елате да си ги вземете днес или в сряда до 2 ч" #Crazy Добре че днес мъжът ми можа да излезе от работа и да отиде. Оназ мома закъсняла с половин час от обявения, оправдала се със задръстването.

тия са... такъв customer service, че... ooooh! хич не съм доволна.

# 643

Миналата седмица им писах с въпрос какво се случва, натоварена ли ми е поръчката и кога ще пристигне. Не ми отговориха. В понеделник звънях, пратките току що били дошли, не можаха да ми кажат дали моите неща са вътре. Вчера сутринта получих имейл - "Елате да си ги вземете днес или в сряда до 2 ч" #Crazy Добре че днес мъжът ми можа да излезе от работа и да отиде. Оназ мома закъсняла с половин час от обявения, оправдала се със задръстването.

тия са... такъв customer service, че... ooooh! хич не съм доволна.

Много гадно, на мен не са ми писали за пристигнала пратка... май ще си чакам другия курс...

# 644
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте,
харесала съм на малчо едно якенце и гащиризон за зимата. Може ли някой който е поръчвал зимни дрехи да ме ориентира в р-рите.
Колко е дължината на ръкавчето на якето и дължината на крачолчето на гащиризона?
Ще съм ви много благодарна  Hug

http://www.mothercare.com/Mothercare-Padded-Jacket-Red/dp/B005C8Y2A4

http://www.mothercare.com/Mothercare-Navy-Sallopette/dp/B005JEJTI6

Общи условия

Активация на акаунт