В момента чета....7

• 49 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Препрочитам Кръстникът.Уникална книга.

# 106
Аз сега чета Осъдени души на Димитър Димов.

# 107
  • Варна
Какви трудове,какви видни набоковисти.....ти твърдиш за две версии ,че дори филмите правени по тях,това ,ако  беше факт,щеше да е инфо достъпно с един клик ,а не въпрос на дългогодишно ровене и четене .

Да не говорим, че няма как да ти снимам учебника си по литература от средното училище и да ти го пратя.

Няма нужда,преподавала съм по него. Sunglasses
От там ли са ти аргументите  ooooh!.....излизам от спора,смешно е....

Дадох линкове. 
Самият Набоков пише, че текстът е различен. Ако това за теб не е аргумент, и аз излизам от спора.
Бтв, не съм учила в България. Едва ли си преподавала точно по моя учебник.

# 108
Бтв, не съм учила в България. Едва ли си преподавала точно по моя учебник.

Мислиш ли,че не го разбрах,Набоков не се изучава в средното училище в БГ,поне не по зп. Whistling

Това,което чета аз,в момента е "Хищни нокти" Марко Видойкович,определено не мога да се освободя от усещането,че съм чела нещо много подобно  newsm78,но не мога да се сетя  Rolling Eyes
Не ми допада,но не съм чела нищо  от съвременнен сръбски автор и бях любопитна.

# 109
  • Варна
kate.t , мир, дружба, жвачка?

Аз в момента съм на "Ана Всерусийска" на Илейн Фейнстейн. Интересна ми беше гледната точка на една нерускиня към живота и личността на една велика поетеса.

# 110

А водка няма ли?  Flutter

Моето впечатление за неруските писатели,пишещи за Русия,руснаци,изтока като цяло е,че търсят,очакват някаква екзлтирана емоционалност,драматизъм и като не ги намерят....си ги измислят.
Досадно е, има и изключения разбира се...

# 111
  • Варна
Не пия, но за теб ще намеря. Може и хайвер - за успокояване на страстите.

Единственият неруснак, пишещ обективно и спокойно за руснаците, е Анри Троая. Може да има и други, но в момента той е първият, който ми идва на ум. Иначе, да, съгласна съм с теб за това "отношение". Но то си е закономерно, предвид поведението на руснаците Simple Smile

# 112
Аз в момента чета "Без дом" на Хектор Мало...Нещо ми е тъжна, затова си я чета бавничко...

# 113

Чета "Записки от Мъртвия дом" на Фьодор Достоевски - с мъка минах половината; скучна е, ама от инат ще я дочета.

# 114
# 115
  • Countryside
Някои чел ли е тази книга? Отзиви?

# 116
Деян Енев "Всички на носа на гемията. 61 разказа"

# 117
Аз пък продължавам с Ивайло Петров ,сега вече съм на "Мъртво вълнение"(Много ми хареса ха "Преди да се родя и след това.")...и само да вметна(дано това не подпали пак страстите), че самия факт, че сте се разлютили в спорове около Лолита-та е май достатъчен, явно книгата е достатъчно впечатляваща щом буди толкова полемики и страсти у народа.

# 118
  • София
"Мъртво вълнение" е много хубава книга. Нали е за моята слабост-селото. Peace

# 119
  • Варна
Някои чел ли е тази книга? Отзиви?

Гледах филма по нея. Интересни въпроси задава. Предполагам, че книгата ще е по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт