Помощ в търсенето на работа-13

• 60 026
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Ще ти пиша на ЛС Simple Smile

# 646

Хубаво де, но аз попитах заради alen mak по-скоро или други, които биха кандидатствали. Мен лично не ме интересува.

# 647
Те, ако решат да попитат ще им отговоря на ЛС  Simple Smile
А и в нета има големи полемики, относно постоянно пусканите обяви за цялата страна и интервютата.

# 648
Е, не мисля, че не можеш да споделиш нещо тук, което го има като информация в нета.
Не знам...  На мен са ми предлагали работа от ПроКредит.

# 649
Такава е преценката ми, celika Simple Smile
Не искам да споделям тук. Който се интересува има начин как да ме попита.
Дадох добронамерен съвет, от там нататък всеки може да вземе решение да кандидатства или не   Peace
Толкова от мен по тази тема!

# 650
ами да - що за въпрос!? От де да знам - имам доста познати - кой къде работи? И ако имам само познати/приятели, какво значение има за работодателя?

Ами интересуват се защото в някои компании се приема за КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ да има роднини на едно място. Щом питат, значи ги интересува. Вие нищо ли не искате да Ви питат?

Защо пък реши, че може нищо да не искаме да ни питат... Прозвуча хапливо - въпреки ужавението ми към твоите постове (повечето де). Роднини - да, ама другото... Както и да е. Отговорих с "не", защото имах една колежка, която работеше там, но на временен договор и сега няма да й звъня заради тази форма специално. Не е само Прокредит, за друга фирма става дума.

# 651
Според мен е ставало дума само за роднини. Отговорила си правилно. По-скоро гледат за роднини пряка линия--примерно съпруг и съпруга, родители и деца и т.н.

# 652
Ами не само за роднини питат. Аз преди кандидатствах в една фирма и още в формата за кандидатстване го имаше този въпрос. Имах две познати, които работят във фирмата. Стори ми се малко странен въпрос, чудих се какво да пиша и в крайна сметка реших да кажа истината. Нямам какво да крия. Оказа се след това, че са поразпитали двете познати за мен...

# 653
И това, да. Аз съм писала и за роднини, и за познати--зависи какво е желанието на компанията. Политиките често са много различни.

# 654
Някъде смятат, че това е плюс и наемат познати, също и роднини.

# 655
Така е! Имаше преди време една обява на "Идеал стандарт", където пише, че ако имате роднини работещи при тях кандидатурата ще се разглежда с предимство  Wink

# 656
  • София
Във фирмата, в която работи мъжът ми всички са роднини  Sick лъжат, мажат, замазват след себе си... да не попада човек на такова работно място...

# 657
Във фирмата, в която работи мъжът ми всички са роднини  Sick лъжат, мажат, замазват след себе си... да не попада човек на такова работно място...

Прехвърлят ли отговорност върху тези, които не са по роднински там?

# 658
  • София
Не, няма как...
А и за щастие мъжът ми работи там повече години от роднините на баш шефа.

# 659
Така е! Имаше преди време една обява на "Идеал стандарт", където пише, че ако имате роднини работещи при тях кандидатурата ще се разглежда с предимство  Wink

To там ако нямаш познат, надали ще започнеш изобщо де. И при мъжа ми сега е така--всички се познават.

Общи условия

Активация на акаунт