Бебоци с двойни имена

• 30 234
  • 235
  •   1
Отговори
# 195
  • bulgaria
Еовин, аз също съм за Таря. Бас ловя, че и ти го свързваш с Таря Турунен Crazy. А инак Еовин ми звучи много готино. Хем нежно, хем интересно. Като име на фея Simple Smile

# 196
Разбира се, че Таря Турунен  Grinning
Еовин ми е мечтата от малка, но надали Simple Smile Най-много аз да се прекръстя.  Mr. Green

# 197
  • bulgaria
Ами така и така цял форум те познава предимно под това име, та какво ти пречи. А за да сме по темата - може да си Таря-Еовин. Яко, а?
 newsm62

Впрочем, никак не е лошо newsm12

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 13:19 от Sananda

# 198
 Laughing
Аз си харесвам истинското, смятах просто да добавя Еовин след него  Mr. Green

# 199
Моето детенце е с двойно име. Или по-скоро с две първи имена.

И моето дете е с две собствени имена. Нямах идея преди раждането, но десетина минути след това - да. Исках да е кръстен на баба си Райна (Рени), но и името Антон ни харесваше много. Като отговор на моите колебания, акушерката предложи да го наречем и с двете. Съгласих се, таткото (и той присъстваше) също. Признавам си, че в началото ми бе някак странно, но бързо свикнах с факта  Grinning Тук се приема за съвсем нормално кръщаването с две собствени имена. И разбира се, човек може да ползва само едното от тях, което не е така, ако името е двойно т.е. със свързващо тире.. Как приемат името (имената) на детето ми българските ми роднини - още не знам  Laughing Но бабата определо се зарадва  Simple Smile

Стана ми интересно, че са едно мъжко и едно женско име.

Тук също го има:

Мари-Пиер е женско, а Пиер-Мари мъжко.  Simple Smile

И тук Повечето хора имат по повече от 1 име.
Имаме приятели, чиито деца са с по 4 имена. Но естествено използват само първото.
Само в определени официални документи се пишат всички.

# 200
  • Австрия
Не, не са.  Rene e мъжко име. Женски са Renèe и Renee  Simple Smile Но всички произлизат от renatos, на латински - роден отново, възроден.

# 201
Извинявай, нещо обърках.
Тъй като тръгнах от името на майка ти, бях убедена, че е момиче.   bouquet

# 202
Здравейте мамиии smile3502
Какво ще кажете за името Мария-Луиза ? Допада ли ви  newsm47 1stroller

# 203
  • Сопот, Пловдив
Моето детенце е с двойно име. Или по-скоро с две първи имена.

И моето дете е с две собствени имена. Нямах идея преди раждането, но десетина минути след това - да. Исках да е кръстен на баба си Райна (Рени), но и името Антон ни харесваше много. Като отговор на моите колебания, акушерката предложи да го наречем и с двете. Съгласих се, таткото (и той присъстваше) също. Признавам си, че в началото ми бе някак странно, но бързо свикнах с факта  Grinning Тук се приема за съвсем нормално кръщаването с две собствени имена. И разбира се, човек може да ползва само едното от тях, което не е така, ако името е двойно т.е. със свързващо тире.. Как приемат името (имената) на детето ми българските ми роднини - още не знам  Laughing Но бабата определо се зарадва  Simple Smile

Стана ми интересно, че са едно мъжко и едно женско име.

В Испания, където съм живяла(и където е правн сина ми  Blush ), както и всички испаноговорящи страни, Симон е мъжко име. Мъжко име е и в България, има и именден на 10 май, когато се чества деня на Свети Апостол Симон Зилот, който също е мъж.

# 204
Здравейте мамиии smile3502
Какво ще кажете за името Мария-Луиза ? Допада ли ви  newsm47 1stroller

Доста царствено Simple Smile Аз не харесвам особено Луиза, но името си е ОК, може би мъничко претенциозно, предвид първото, казах. Ако си го харесвате, не мисля, че има причина да се притеснявате как се приема. Съмнявам се да се "радва" на масов НЕ-прием Wink Даже напротив!

# 205
Да, хубаво е Мария-Луиза, класическо съчетание, така да се каже Simple Smile

# 206
  • София
Мария - Луиза е хубаво, малко ме дразни "з" - то, но ако за авторката не е проблем, това означава, че всичко е наред.
Само, че всеки път, като чуя подобно име, се улавям, как неволно се оглеждам и за свитата на собственичката на името.

# 207
Хихихи....Ами понеже от малка много обичам принцесиии,кралици...и онзи ден сънувах един сън.Само да вметна,че все още не съм омъжена-имам си сериозен приятел,не съм и все още бременна,но обичам да влизам в този форум.Просто си мислех как ли би се казвало бъдещето ми дете ако е момиченце.
Та...сънувах един сън...Сънувах,че раждам,и влязох в болницата.И сънувах,че родих и видях бебето си-едро и много хубаво,беше момиченце....и чух глас,който ми каза нещо,и аз реших да го кръстя Мария в съня си.Какво ли означава това­­.Моя позната,която се занимава с гадаене и такива неща,ми каза,че това е някакъв знак все едно,и че е хубаво ако имам момиченце след време да се казва Мария.Така Богородица щяла да го закриля винаги.А Луиза...защото името на майката на приятеля ми започва с буква "Л" та затова...а и заради по-царственото звучене Simple Smile
Как мислите за съня ми....?
Иначе ви благодаря за това,че сте се включили с коментари по името  newsm47 newsm51 Two Hearts Two Hearts

# 208
  • Сопот, Пловдив
Аз съм имала какви ли не сънища как ще се казват децата ми. Най-запомнящите се такива бяха  за мъжки имена Роман и Марин. Еми и двете имена не ми харесват, нямаше как заради един сън да кръстя детето си така. Но какво е интересното около Марин - сънят беше за това как раждам момченце и го кръщавам Марин и всички ме питат защо ще се казва така, а аз казвам "Защото е правен на Света Марина". За справка, ако има някой който не знае, Света Марина е на 17 юли. Е, синът ми не е Марин, но едното му име е Мартин, което си е доста близко, и по-всяка вероятност е направен на 27 юли. А за този ми сън се сетих няколко месеца след като бях родила и вече бях кръстила сина си.

# 209
И на мен сън ми е казвал, че ще имам две деца - Александър и Албена, като Александър уж ще е роден на 17 ноември. Ма и нож да ми опрат, надали ще е Александър, не че е лошо, ама защо да се казва като половината си клас... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт