Отговори
# 150
Цитат
Само се чудя докато кърмиш, не беше ли дооооста трудно да се забременее или аз се бъркам нещо   newsm78

И аз така знам,но...явно се случва...Не че се оплаквам,де. Peace

За кашата от елда-аз съм виждала на Хипп,но сигурно има и на другите марки.
Със захранването аз изчаквам още,но сигурно скоро ще го почваме...началото на септември,може би.Мисля с картофено пюре да захранвам...и гледам да не чета много-много,защото колкото повече информация,пък и то все различна,толкова повече човек се обърква...

# 151
"Толкова си сладък, че ми идва да те изям. А после като пораснало, майка му си мисли - абе защо не те изядох като беше малък?
Много ми хареса.Поздрави на Twins Mommy   bouquet Ние също носим дрешки за 6-12 месеца Simple Smile Иначе петънца имаме малко червеничко на дясното оче.Мисля че се е появило при операцията или поне съседка ми,която роди в същата клиника каза,че и нейната дъщеря има такова.
Ако знаете колко сме смешни сега с тези картофки.....ужас хич не искаме да ядем друго освен мляко Simple Smile

# 152
  • Варна
Кашата от елда е на Хип. Досега 3 бебета от Варненската група са я пробвали и няма отказ.
Кашата,която си взела на Ганчев има глутен-ти си прецени дали ще я даваш.
 Ето инфо за глутена-цитат "Вероятно сте чували че глутена, който се съдържа в някои пюрета и каши не е полезен за бебето. Това е вярно – храни съдържащи глутен не се препоръчват за бебета на възраст под 6 месеца. Възможно е организмът да развие непоносимост към глутен, което автоматично изважда от менюто за цял живот храни, в които се съдържа той, а те никак не са малко. Това са всички продукти, в които има пшеница, ръж или ечемик. Тази непоносимост е болестно състояние на тънките черва и се наблюдава още между 9 и 18 месец на детето. Симптомите са: загуба на тегло или бавно наддаване, липса на апетит, раздразнителност. "

# 153
  • sofia
Каша елда има и на ДМ, но тя е с ябълка и банан. Чиста има и на още една фирма освен Хип, но не си спомням на коя беше.
Има подфорум за захранване и там има информация за почти всички бебешки продукти, които се предлагат на българския пазар.
А кашите, които имат бисквити обикновено съдържат глутен - той най-рано през 6-ти навършен месец.
На мен захранването ми е ясно, и план за действие съм си направила, но въпреки, че Емо е на АМ не мисля да го почвам преди навършени 6 месеца. А и като си спомня с баткото колко трудно се получаваха нещата и що нерви изхабих тогава - ако можеше сега малкия само на мляко щях да го гледам  Crazy
Емил е на Аптамил хипоалергенно. Реших да минем на обикновения Аптамил, дори след отзиви на други, които са го ползвали се настроих, че запича. А моята маймуна се подриска порядъчно от него. Обикновено пълни пампито 1-2 пъти на ден, рядко 3, а при обикновения Аптамил 5 пъти Shocked. Веднага върнах хипоалергенният. Има ли някой друг сменил хипоалергенно мляко с обикновено адптирано и каква е била реакциата?

# 154
Ок,значи малко ще поизчакаме с кашата или ще взема друга. Мерси много ; )

# 155
Аз първо да се извиня за глупавия въпрос,но елдата се води като зеленчуково или плодово пюренце?Много ми е объркано  #Crazy.....сега мъча малкия с картоф,но нещо не му се нрави,а не искам да му дам плодово пюре тъй като казват,че после децата са имали проблеми с зеленчуковите.Знаете ли дали наистина е така или си зависи от детенцето  newsm78

# 156
  • София
След вчерашните ваксини на единия крак имаме бучка и зачервено петно. Не е точно там където е бита васкината и не знам дали да слагам риванол. На някой да му се е случвало?

Според мен елдата е от семейство бобови и не е нито зеленчук, нито плод.

# 157
Промъкват се разни мнения против пюретата, има предложения за замръзяване на пюрета, което ми се вижда безумно и ненужно, при положение, че ядат по една лъжичка, че има готови и че е по-лесно да свариш 1 морков, отколкото да превърнеш бучка лед отново в пюре.

Аз ще захранвам с зеленчуци към края на септември .Замразявам сезони плодове (който се падат на ред към ноември, а прасковите и кайсиите по-късно) ,който ще въвеждам по-късно ,когато ги няма (т.е. има ги ,но качеството им е съмнително) - праскови, кайсии, сини сливи пъпеш - правя по една форма от лед (за началото да размразявам по една бучка и да не хвърлям ) и останалото запечатвам в бурканчета  Peace За начало не мисля да ползвам купешки пюрета. Ама всеки си решава ,то затова е много объркващо  Crazy

За родилните петна Аз имам петънце като от  newsm78  олио такова по-тъмно от тена ми ,но не е силно забележимо с големината на  newsm781 стотинка. Моето е под лявата мишница ,сестра ми има същото на сгъвката на коляното ,а Ив на гънката на дупето  Laughing

Размера дрешки го взимам за есента 6-9 мес. ,че с тия темпове на растене  Crazy ,Но памучните и по-големи ,винаги пера на 30 градуса и все леко се свиват  Twisted Evil
  А сега отивам да стягам багажа, че утре отиваме на пикник  smile3534 с кумовете и бебето им на 3 мес ,с още едно семейство с бебче на 1 мес. и 2-3 двойки "без ремаркета"  newsm62 Мразя да забравям неща и да съм неподготвена ,а утре ще правя проверка  Grinning
Лека ви нощ от менннннннн !!!

# 158
  • sofia
Елдата е зърнесто растение, което не съдържа глутен. Подходящо е за захранване с каша като нов вид храна. Подобни са ориза и царевицата.
Докато захраниш с оризова, царевична каша и елда ще дойде ред и на глутена. Обикновено се препоръчва да се започне с овеса, после ръж, ечемик, спелта, като пшеницата е за най-накрая.

Аз ще заложа на готовите пюрета. Няма откъде да взема домашни продукти, които да ползвам.

Относно дрешките - на Емил му стават още дрехите за 3-месечни, нищо, че скоро ще стане на 5. Laughing
Но той си върви дребос като батко си.

# 159
Благодаря Simple Smile за полезната информация   bouquet

# 160
  • España (Плевен)
Добро утро и Здравейте от нас...

И аз не пиша редовно.  Blush Но ви чета от време на време...  Mr. Green

Пораснали сме доста и разглеждаме света с много голям интерес. Имаме си любима игра - от гръбче по коремче. Е няма такова упорито магаре  Laughing Laughing Laughing
Доста приказваме и извиваме езика. Особено сутрин рано в 6-7 часа. Мама още не си е отворила очичките ама ние сме се наспали и сме много доволни от това.
Миналата неделя направихме 4 месеца и вече сме 6.750кг. и 63см.

Ние също имаме белег. Едно малко червено петънце над дупето. А за дрешките - имаме някой които ни стават от 0-3 мес и вече сме готови за есента с дрешки от 3-6 и от 6-9 месеца.

Аз да ви се оплача, че косата доста започна да ми пада. Започнах една маска. Казват, че до 2 месеца ще има ефект. Имам чувството, че ще оплешивея..  Sad

Аз да свършвам вече, че този пост го пиша вече час. А пък и отиваме на разходка в Кайлъка.
Лек ден от нас...

# 161
Добро утро, момичета.
Обръщам се към тези, които вече захранват - споделяйте на воля, интересно ми е да ви чета, защото наближава и нашето време.
Моят бебок хич не иска да пие от шише  Confused. Как ще го отучвам от гърдата, като дойде време, не знам.
Нощно време все така се буди през 2 часа, а аз цял ден съм с главоболие и като парцал. Едвам чакам да дойде време за захранване вече, та дано да спре да се буди толкова често нощем. Интересното е, че денем почти нищо не яде, само се хили.

# 162
  • София
Момичета, има хубава новина за blagovesna!!! Стискайте палци!!!  Hug Hug Hug Боже, така се радвам!!!

# 163
Първо много се радвам за ТУИНС МАМИ и БЛАГОВЕСНА! Нека всичко с тях е наред.
Още повече се радвам, че адашката расте голямо и хубаво бебе!
Йоана има няколко червени петна на вратлето.
Правихме и снимка за локсация (според ортопеда ехографа не дава толкова добра информация)- всичко е наред. Милата проспа снимката Simple Smile Аз тъкмо се бях притеснила, че пак ще я подлагам на лекарски стрес!
Вчера и дадох една лъжичка пасирана круша, просто да видя дали ще я приеме- ами ако и бях дала още 10 пак щеше да иска още. Толкова ми се смя и се облизва. Ще изчакам да стане на 5 м. и ще започна с варен картоф.
Иначе във Велинград малечка-палечка се чувства страхотно. Започна да смуче биберон-залъгалка, което мнооого улеснява заспиването.
За Фенугрийк- поръчах го от healthstore.bg.

# 164
Ами да Ви кажа Кико от днес реших да сложа малко морковче в пюренцето му от картофче тъй като аз сама му го приготвям  chef(по препоръка на лекарката ми) и се оказа,че много му хареса даже сам си дърпа лъжичката,но все още е по няколко лъжички хапва.Давам му колкото той сам поиска като почне да плаче спирам и давам млякото.Не искам да го насилвам той сам ми показва по колко му се яде все пак е ново за него

Общи условия

Активация на акаунт