Отговори
# 360
Ние от около месец спим в креватчето,но с големи мъки отначало докато кърмех(много ми е мъчно,че не мога вече  Cry )Като се опитвахме да го привикнем долепихме креватчето до нашата спалня и така давам му шишето или докато го кърмех след като се нахрани и цоп в кошарката(нашата е дървена и бяхме махнали решетката от едната страна и май той си мислеше,че е на леглото,а всъщност не е..)после,след като свикна да спи там и на обяд леко я преместих и сега е напълно отделна от спалнята и той си спинка....сам си се научи или поне други сложни "лупинги" не сме правили.
За лежането...хич не му се седи и май си мисли,че е по-голям...иска да е седнал и това е....набира се сърди се ако не го оставя да си поседи малко и реве като го пусна пак надолу...ама мъничък е...Педи каза като стане на 5 пълни месеци да го подпирам със възглавнички,тъй като по нейни думи е "повече от готов"...Иначе правим и крачки като стъпи на татко или на дядо на корема и "вървим" по тях иначе аз като го гушна по време на разходка "тепаме" на едно място гледайки по-големите деца как се учат да вървят.
Обаче много хапем!!!!!!Като кученце настървено захапва пръста ми...скоро май ще имаме зъбче...долното дясно прозира...дано да е скоро.Поне аз нямам търпение

# 361
Писах, писах и какво стана, изтри се  Tired. Започвам пак отначало.

tutti frutti, нашите бебоци май са с еднакъв режим.
Кашата не помага, но аз цедя само 70-80 мл. мляко и слагам 3-4 малки лъжички. Другото си го допива от мен, защото така е свикнал да заспива и предполагам, че количеството каша, пък и мляко не е достатъчно, затова се буди пак така на често.

Дори веднъж да се будеше, щях банкет да направя... И през деня спи много малко, по 40 мин. най-много. Батко му и той така беше. Абе излизаме с други майки на разходка, техните къртят по два часа, моя се ококори след 30 мин.  Tired.

Със свикването в неговия креват не виждам как ще стане докато го кърмя. Като мине на шише ще го уча, пък и се надявам като започне да яде друга храна да спи по-добре.

Захранването не върви добре. Цяла седмица му давам морков, морков с ябълка, морков с картоф. Едвам изяжда по две малки лъжички, абе изплюва си го. Но аз имам търпение, ще свикне. Няма да го насилвам. И кашата така й се чудеше в началото, но сега си я пие с охота, даже си я чака вечер.
Сигурна съм, че ако му дам плодово пюре ще яде и ще иска още, но засега се въздържам.

# 362
Добре дошла, Мира!
Момичета, моята мома явно има собствено мнение за живота и наддаването. Храни се нормално пък според кантара е качила 200 гр. за месец, дрехите и омаляват. Все пак е пораснала с 3 см и вече е цели 6 800 кг и 68 см. Вече не се тревожа за кг като в началото- колкото толкова. Важното е да е жива и здрава.
От понеделник се захранваме с картоф- правя и домашно пюре- с кърма. Отдава и се да го яде Simple Smile Давам и по-малко пюре от круша. Взех на Гербер, защото те имат най- малко количество- 80 гр и трайност 48 часа след отварянето. И след него се облизва. Всъщност и с картофа и с крушата проблем имаше само първия път.
Иначе много по- лесно се обръща от корем на гръб, обратното упражнение го прави само на дясната страна, а от корем на гръб- и на двете. За момента е по-активна с лявата ръка.
Биг мама последното изречение във втория разказ ме просълзи!

# 363
Момичета имам огромен проблем.Моята хубусница от няколко дена не иска изобщо на суче.Пищи , реве дърпа се голяма борба пада.Ако за суче суче 2-3 минути и плюе гърдата и иска шишето с биберона Днес ще си взема силиконови зърна дано с тях да суче повече.Мислях да бе ни да ми е спряла кърмата , но като стисна и потича, значи има.Не е много но има..Кажете какво да направя? Не искам да я отбивам още.Ако може някой от консултантите по кърменето да ми помогне , защото не знам как да се справя  Cry Направо ми се реве.Дори и направих по-малко мляко с надеждата да засуче след шишето , но уви ...... Sad
Вида, усещам притеснението ти, че дъщеря ти отказва да суче. Често бебетата преминават през подобни периоди  Simple Smile

Колко често бебето ти се храни от шише?
В кой момент от кърменето (началото или към края) бебето ти се дърпа от гърда, ще разкажеш ли малко по-подробно?
Какъв е сега режимът на хранене на бебето? Колко време се задържа на гърда и кога се дърпа? Има ли часове от денонощието в които суче по-охотно и други, в които е по-нервно? Предлагаш ли АМ, вода, залъгалка? Какво е количеството напишкани и наакани памперси за 24 часа? Нещо ново в режима бебето да се е случило, освен това, че расте и се впечатлява от всичко наоколо?
Смяташ ли,че може да преминавате през кърмаческа стачка, както Sunnny_v  е предположила? Подобно внезапно отказване на гърдата, обикновено при бебета на възраст между три и осем месеца, се нарича “кърмаческа стачка”. Ще си позволя да копирам от една статия
Цитат
Кърмаческите стачки обикновено траят само няколко дни, но може да продължат седмица и повече. Не винаги е лесно да се открие какво е причинило отказа от гърдата, и понякога причината остава неоткрита. Това изисква търпение и решителност от ваша страна, но напълно си заслужава усилието.

Ще се опитам да обясня точно какво се случва , защото вече не знам какво да правя.Нашия режим е следния - Първото й хранене е около 9-9:30 сутрин.Към 14:30 ядем пюре, след това към 18:00 ядем АМ, и после към 21:30 - 22:00 ядем АМ.давам по 180 мл АМ на хранене , пием по около 70-80 мл сок или чай.Вода по малко най- много по 10 мл и то рядко.Предпочита чай или сок.В зависимост от това кога се събужда имаме по 4 или 5 храненея на ден от по 180 мл + 180 мл пюре, и около 150 мл сок или чай.давам Хипп за лека нощ и сокчета на Грбер , Хипп и Бебевита.Давам АМ от 6 ден , защото само кърмата не й беше достатъчна.Имах , но не я нахранваше,плачеше постоянно и започнах да давам АМ Нутрилон 1.Първо й давах да суче , като я държах по 15 мин на всяка гърда и след това й давах АМ.Като навърши 4 мес. кърмата ми рязко намаля и тогава започна да се дърпа, но сучеше на всяко хранене.Сега имам кърма, тече , но много трудно се изцеждам както с помпа така и на ръка.Много по-малко е от началото , но все пак имам.От една седмица вече няма част от денонощието в която да суче охотно.Изобщо не иска да засуче .В момента в който я сложа на гърда, не иска изобщо да засуче, плюе я , ръмжи извива се на дъга , рита скубе дърпа се.Преди като й пръсна малко кърма в уста и започваше да суче, суче 5 минути и почва да реве, сменям гърдите суче още 5 и край.Мъча я на всяко ядене , но се повтаря все едно си също всеки ден.Цедя се колкото мога, но не е същото.Залъгалки не искаме, но имаме един заек на Мам който е дъвкане, от микрофибър и доста си играем с него. Пишка много и на често , но ака веднъж най-много 2 пъти за 24 часа.Цвета е жълто - зеленикав и е нито гъсто нито рядко когато не смя яли пюре, ако сме яли пюре цвета е в зависимост какво на цвят пюре сме яли и е по-гъсто.няма слуз или други непривични неща.Нямаме нищо ново в режима , което да е довело , до това внезапно отказваме от гърда.не съм сменяла или променяла каквото и да в режима й.Може и да е кърмаческа стачка , защото от шише яде без проблем.В момента в който я сложа в легнало положение , за да я накърмя, започва да пищи и да се гърчи, не иска и седнала , и легнала на леглото , дори я мъчих, като я слагам по корем върху себе си , но уви госпожицата не ще изобщо да суче, иначе ми дърпа блузата, опитва се да захапе през блузата, но като й дам гърда и почва да пищи.Мислих си дали да не пробвам със силиконови зърна, но не знам дали няма да й направя мечешка услуга.Усещам на последък , че гърдите доста ме боля.Дори усещам изтръпналост чак под мишниците.опитвам се да се храня с храни които да са лактогонни , за да имам повече мляко и да може по-лесно да суче , в смисъл, че ако има повече мляко ще й е по-лесно, но тя изобщо не иска да започне да суче.Дори вече и с малко изцеждане в устата й не става.върти се и пищи, още щом усети гърдата.Свекърва ми ми каза да не я насилвам , да я отбивам, но аз не искам.Имам кърма и искам да суче, но тя май е на друго мнение.Очаквам с нетърпение отговора ви , защото се виждам в чудо.

# 364
Малко инфо и от нас - вчера сколасахме най - после да ни снимат за паспортите. Жорето стана любимец на цялото районно - смя се и се радва на всички. На снимката е страшен с ризка и с широоока усмивка - хахаха! Много сладък. Като вземем паспорта ще ви я пусна го видите. Иначе е много лош тези дни - направо ме докарва до лудост - чудя се как устисквам Sad От офиса ми топят лагерите - уж щях само при нужда да им помагам, а то какво стана..... нямам думи. Всичко това ме накара да се поразровя за инфо относно това - http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Maiki/Frame_maiki.htm. Вашето мнение какво е? Аз май ще се възползвам, като ще се доверя или на леля му на Жорето т.е. етърва ми или на свекърва ми. Мнения???

Oтносно спането - вече започва да ме хваща яд, че дадохме 300 лв за легло, в което моето мом1е не иска изобщо да спи - само вечер след като е заспал в шезлога го местя в леглото и там спи не повече от 2-3 часа, след което се буди и докато не го преместя при нас на спалнята отново в шезлонга не заспива. По - добре да му бях взела някакъв по - луксозен шезлонг, но от къде да предполагам, че ще е така.  newsm78
Нямам друго обяснение освен, че иска да е по - близо до нас. Онази нощ ММ беше на работа и аз го оставих при на спалнята в шезлонга - ми буди се само 2 пъти и то за кратко - слагам бибата залюлявам и заспива, а иначе става истински цирк, както снощи - мрънка, цупи се, сърди се 1 час и с 300 зора си изпи млякото и накрая пак заспа в шезлонга. Ми явно ще е така. Има ли други такива?

# 365
e.damyanova, и моята щерка не заспива в леглото си. Ако знаех, че ще е така щях да купя по-голяма спалня да спим тримата.

Ния днес вдигна температура 37.6 Толкова се притесних, че ми се плачеше. За мен беше шок да разбера, че и моето дете може да боледува  Rolling Eyes. Прегледаха я в детското отделение на болницата, има само зачервено гърло, лепнала е вирус. Как ще се спи тази нощ, не знам!

# 366
e.damyanova, тази програма до колкото знам е за деца навършили 1 г.Аз реших да попитам за да наема майка ми да гледа бебо,а аз да поработя докато таткото е в чужбина,но уви казаха,че трябва да е навършил 1 г. заради майчинството(което аз не получавам,ама все пак).
Попитай все пак да не би да са го променили,но мисля,че не са...

# 367
  • София
Ох, моят син е толкова гладен непрекъснато, че започнах да се замислям дали да не го захраня по-рано. Първо реших, че е криза на растежа, но продължава седмици вече... Не знам какво да правя... Някакво идеи да имате?

# 368
Здравейте,момичета!
Да се отчета от вчерашната ни консултация.
На 4м. и 27 дни Криси е 8.300кг и 68см.Тоест за 1 м. и 18 дни е станал по-тежък с 900 гр. и пораснал със 7 см.Сложиха му втората 5-валентна ваксина,понесе я по-мъжки.Дигна малко Т през ноща дадох му панадол и така,може да се каже че и този път понесохме ваксина без неразположения.
е.дамянова,Джо беше на1г.6м,когато искахме да се възползваме от тази програма,тогава беше до 3г.възраст на децата,сега мисля са я направили до 2г.
Криси също не спи в леглото си,много рядко се случва а през ноща е при мен,обаче въобще не се притеснявам,всичко е до време.
бвл и аз се разплаках на твоето последно изречение.
ЕлБиЕн,според мен можеш да го захраниш,ако мислиш че е гладен.Поради тази причина и ние вчера опитахме морков,ще захранвам бавно.А преди това няколко пъти пробвахме каша оризова.И вчера направих каша с две малки лъжички и две морковче.Много му харесва.А днес какво миризливо морковче ми иза.а Пфууу,умириса къщата. hahaha
милииан,тъкмо се чудех какво ми се яде и какво да направя на бабушка.Бисквитена торта,много я обичаме,правя я с какаови бисквити Закуска.

мариета,спим навсякъде другаде но не в леглото си.Обикновено се приспиваме на ръце или полюшквайки се в шезлонга и в количка заспива добре даже без залъгалка.

Радвам се че ви хареса разходката из Сибир,с удоволствие ще взема всички желаещи.Малко съм сухарка в разказването,просто защото пестя думи поради липса на време,но го направих с чувство и голямо желание за вас!  bouquet
Хубав ден на всички!Днес ще съм работничка за два часа.

# 369
  • София
Вътрешната ми борбата е голяма. Фен съм на изключителното кърмене до 6 м., но така ми дава знаци този мъник и въпреки че кърмата ми много се увеличи напоследък иска още, че направо не знам, как ще изкараме поне да навършим 5 м. newsm78 newsm78 newsm78

# 370
ЕлБиЕн и аз исках много само да кърмя до 6 м., но не би. Йони беше изключително на кърма 5м и 6 дни, което все пак си е постижение. От понеделник давам картоф с кърма и пюре от круша на Гербер- малки разфасовки с- 80 гр и са много удобни. Ами какво да ти кажа- само като види лъжичката и отваря устата. През останалото време все дъвче "нещо".Сега вече започнах да и давам вода и тя не отказва, както правеше преди. Мисля, че се психясваме излишно с кърменето и захранването- преди 10 години сигурно щяхме на 2 м. да даваме сок, на 3 яйце  Simple Smile Важното е, че все пак ще продължаваме да ги кърмим. (Това както го казвам май е и за мое собствено успокоение, защото преболедувах старта на захранването). Като заместя обедното хранене съм амбицирана да цедя и замразявам кърма- дано стане, както и след това кашата да я правя с кърма.
Биг мама- присъствието на бабушка влияе на изказа ти- направи около руско пътешествие и взе да бъркаш българския словоред Simple Smile))) Казвам го супер добронамерено!

# 371
бвл,подскажи къде е сбъркано.Да видиш у нас не  словоред а какви думи измислям.Ле-ле,това става всеки път.И така като говоря на български без да се усетя на руски говоря на хора които не разберат въобще,както и ММ. Joy

# 372
  • София
bvl, благодаря ти. Поуспокои и мен, аз също мисля със замразената кърма да правя кашите поне отначало и ще купувам само безмлечни такива.

По принцип днес му дадох по принципа на захранване ръководено от бебето да подържи чушка в устата си. Имам някои домашни зеленчуци и понеже налиташе на 'зелено' избрах чушка. Та поне освен играчки и гърда да е пробвал и друг вкус. За известно време проявяваше интерес към нея, после я заряза.

big mamma, много пъти съм се чудила как имаш такъв добър български и даже запетаите слагаш на място. Не че съм ти проверявала правописа, но прави много добро впечатление правилното писане като разбере човек, че все пак българския не ти е роден. Аз не съм забелязала къде е разменен словореда, но сега ми стана интересно!!!
Благодаря и на теб за мнението относно захранването. За сега мисля да стискаме зъби до 1-ви октомври, но ако се налага да давам АМ може и по-рано да опита кашичка човека:)))

# 373
Ъъъъ , нещо се замотах в принципите на програмата. Само за безработни и  пенсионери ли се отнася...

# 374
Ъъъъ , нещо се замотах в принципите на програмата. Само за безработни и  пенсионери ли се отнася...
Да.

Общи условия

Активация на акаунт