Отговори
# 540
И на моя му излезе първото зъбче преди 2 седмици. Откакто си хапва пюренца се буди само веднъж нощем, което за мен е перфектно.

Dahila, да ти е живо и здраво съкровището   bouquet!

# 541
Това, което разбрах е, че всеки трябва да си намери собствена рецепта, за всичко Crossing Arms

Съни, абсолютно права си за това. Всяко бебе е различно и трябва да се намери правилния подход точно към твоето бебе. А как може да стане това освен с опити и прилагане на различни прийоми. Опит-грешка, опит-грешка, пък накрая ще уцелиш... Аз поне така правя. От опита ми с двете деца разбрах, че децата са много различни и майката трябва да е гъвкава   Peace
  Dahila, честита половин годинка на твоето слънчице! Нека расте здраво и щастливо дете!
  Зъбите мъчат много преди да се появят, все пак изминават дълъг път през венеца преди пробият. И пак всяко дете реагира различно на дразненето.

# 542
Днеска по-смело дадох пюре, дадох и Еспумизан, няма да се дам Wink Само че пюре Овко повече няма да взема, защото ми се струват много едри.

Взех сега на Бейбилов и Хип, конситенцията е видимо по-различна.

Вие какви пюрета давате и най-вече - откъде ги купувате? Аз съм в центъра на София и освен от ДМ и малката Билла до Софийския, нямам друго удобно като за пеша....

# 543
Въпрос към ЛЛЛ: Момичета, боли ме гърло и се опасявам, че може да се разболея. Какви препарати мога да ползвам? Имам "Ангин хийл С" - подходящ ли е при кърмене? Мога ли да взимам ментолови таблетки за смучене? И въобще какво мога да приемам за болките в гърлото? Извинявайте ако питането ми се преповтаря...

Хубав ден желая на всички ви, въпреки мрачното време!
шмърциплянку, съжалявам за неразположението , което изпитваш  Hug Извинявам се, че забавих отговора на въпросът ти. Как си днес?

Повечето хомеопатични препарати, какъвто е и "Ангин хийл С",  са съвместими с кърменето и много майки дават добри отзиви, но е добре да се консултираш с лекаря си и с хомеопат какво е удачно за теб.

За ментоловите таблетки - добре да се има предвид, че в големи количества ментата може да действа понижаващо на лактацията.
Някои майки споделят, че добър ефект имат различни видове компреси за гърло, напр.  с извара.

Ето една полезна статия с оглед на предстоящия зимен сезон, която вероятно ще е полезна и на други момичета Лекарства против настинка, грип и кашлица по време на кърмене.

Надявам се скоро да се почустваш по-добре   bouquet

Благодаря за отговора и за статията!   bouquet

Боря го гърлото с чай от шипка и хомеопатия и в голямата си част го чакам просто да си мине от самосебе си, защото не съм много склонна да приемам каквито и да било препарати...
Дано отшуми вече тази настинка (или може би вирус защото сме болни баткото, аз и бебе, което ми се струва, че вече е пушка, но да не викам  Twisted Evil)

Приятна и топла вечер ви желая, момичета Simple Smile

# 544
  • София
Относно нощното хранене Коки е много категоричен. Докато не го нахраня, няма млъкване. Като цяло първо започва да пъшка и да се върти, след това вдига глава и почва да показва наченки на рев и накрая става безутешен. Ако хапне малко и заспи, а аз се подлъжа, че мога да го оставя, веднага отваря очи и започва да реве. Трябва да се нахрани добре, при това ядем на 3 часа, както и през деня. Имаше един кратък миг във времето назад, когато започна да спи нощем непробудно по 5-7 часа, но пък денем нямаше нахранване това дете. Както и да е, давам му колкото иска, така или иначе все някой ден ще изоставим нощното хранене.
Друго ме притеснява от две седмици не наддава и грам. Иначе расте и съответно изглежда по-слаб. Много е активен и вероятно това е причината. Но, има ли и други в това положение?
И още нещо да ви питам, скоро ще започна да купувам пюрета. Вашите бебета кои пюренца най-много харесват?

# 545
Днес бяхме на консултация- Йоана е качила за 26 дни 600 грама и вече 7,400 кг Simple Smile Захранването при нас върви. Днес за първи път изяде едно бурканче от 190 грама пюре смесено с 20 грама кърма. До сега едва хапваше по около 100 грама. Докторът каза, че и 150 са добре. Като стана на 6 месеца започнах захранване след обяд с каша. Пюретата в началото бяха на Гербер, но сега и давам Ганчев. Кашата е на Хумана. Доктора каза като заместя следобедното хранене да започна да и давам и месно пюре. Две седмици да редувам със зеленчуково и след това само с месо. Това означава около 7-ия месец както вече по- горе писах- въпреки това си иска кърма. Днес въпреки изяденото бурканче пюре след два часа си наддаде вой за гърдата и си яде като гладна Simple Smile
Доки ми каза вече да я слатам по - малко да сяда.
Ами това е от нас Simple Smile

# 546
Друго ме притеснява от две седмици не наддава и грам. Иначе расте и съответно изглежда по-слаб. Много е активен и вероятно това е причината. Но, има ли и други в това положение?
И още нещо да ви питам, скоро ще започна да купувам пюрета. Вашите бебета кои пюренца най-много харесват?
И ние сме така с кг, даже е спаднала с 10 грама. Sad Вие захранихте ли се вече, че съм изпуснала?  Blush ... Ох, ти си го казала на предната страница, ама кой да помни.  Embarassed С какво започна, хареса ли го?
От ФБ останах с впечатление, че повечето бебчета не харесват картофа, но нека се изкажат тези които дават. Simple Smile

Миналата седмица докато бяхме само на АМ се опитах да махна нощното хранене,като давам вода. Първата нощ се събуди към 3ч и пийна 10мл, но към 4.30-5 ч вече си беше гладна и чак й къркореше коремчето. Другите нощи промънкваше към 3ч, но с потупване на дупето заспа отново, а към 6-7 вече си й давах да яде.

Браво на Йоанка.  Hug

На мен пък ми е интересно има ли някакво ограничение колко нови вкуса могат да се дадат за един месец?

Съни, при вас получи ли се с водичката през нощта? Аз се заредих с по 2-3 бурканчета зеленчукови на хип, от промото на т-маркет. Иначе мисля да пазарувам от билла,ако ще вземам на хипп, по евтини са от бебе борсата (поне в моя град). Мисля новите вкусове да сменям на 6-7 дена, плюс някои ден почивка.

мирта, bvl мерси за отговорите, ще захраня както съм си решила, след 6м. Пък на доктора ще видя какво ще кажа, ще импровизирам, ако излъжа сега ще трябва да се лъжем и занапаред, така че... Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 11:20 от pepito21

# 547
Съни предполага, но Господ разполага.

Вчера се сдобих с мастит, причинен от неудобен сутиен, умора и непиене на вода цял ден. Нощта изкарах с температура, пих много вода и ставах през 1 час до тоалетна.

Чак в 4 се сетих, че мога да пия Ефералган, за да сваля температурата. После спах до 8. Андрейката се събуди в 12 и в 4 . Аз чаках с нетърпение да му дам да суче, за да облекчавам положението.

Днес все още имам температура от време на време. Не му давах пюре, за да яде повече мляко. Следобед съм на лекар, да видим какво ще каже.

Изчетох всичко написано за мастита из форумите и като се консултирам и с лекар, почвам със зелето. Досега правих топли компреси, много приятно занимание.

Бучка нямам, гърдата ми е мека като цяло, само едно местенце е по-напрегнато, а кожата е червена.

Стискайте палци да се размина с антибиотика и да си кърмя джуджето още време.

Така че тая нощ ми беше благословия, че става да яде. Това с водата по-нататък ще го пробвам пак, макар вече да съм скептична...

# 548
Имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ: Може ли да проверите в справочника за лекарствените средства за trimazoline hydrochloride и съвместимостта му с кърменето? Предварително благодаря.

# 549
  • София
pepito, картофът ние добре го приемаме, стига да няма парченца в него. Сега и морковът ни харесва. Днес направих пюрето (морков + картоф) по-рядко (добавям вода) и добре си хапна човекът, чак ме учуди. Едно нещо ми прави впечатление, обаче, винаги след като дам пюре е много гладен. А аз не му го давам като прегладнее, имам чувството, че вместо да го засища, ме усилва апетита. Това, разбира се не ме притеснява, когато съм вкъщи, но от 1 ноември трябва да заместваме едно хранене и още не ми е ясно как точно ще стане!? newsm78 newsm78 newsm78

# 550
Имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ: Може ли да проверите в справочника за лекарствените средства за trimazoline hydrochloride и съвместимостта му с кърменето? Предварително благодаря.

vania_svet, не намирам достатъчно информация за три(а)мазолин хидрохлорид. Би ли могла да дадеш търговското наименование на лекарството? Как се приема, а какво каза лекаря ти за съвместимостта с кърменето?

# 551
Въпрос към ЛЛЛ консултантите

Майка съм на близнаци, които първите си два месеца изкараха в болницата. Сега са на 8 месеца и половина, коригирана възраст 6 и половина.Когато си ги взехме не успяха да засучат и сме на принципа изцеждане и хранене. Кърмата е недостатъчна и затова сме 50/50 кърма/АМ. Имаме 5 хранения за денонощие , а аз ставам да се изцеждам и през нощта още 1 път. Въпросът ми е какво мога да направя за да премахна това ставане  през нощта, но да не ми намалее още повече кърмата? И още нещо, откакто стана студено навън не ми се пие толкова вода, кои са най-добрите чайчета за кърмачките ? Пия лактогонен , но знам ,че с него не бива да се прекалява.
Благодаря предварително.

# 552
Момичета, дадоха ми антибиотик за мастита, дадоха ми крем, с който се мажат виметата на кравите и ми забраниха да кърмя от болната гърда за 2 дни, докато се мажа с крема.

Гинеколожката ми каза "никакви топли компреси", защото така се разширявало възпалението.

Предишното ми възпаление още си седяло, макар че не ме болеше вече, та основната ми мисъл е - кърменето е супер, но и здравето на майката трябва да се пази. Мастита и запушените канали не са "козметични" неудобства на кърменето и човек трябва да се грижи много внимателно за гърдите си.

Хубав ден на всички и не носете неудобни сутиени Wink

# 553

vania_svet, не намирам достатъчно информация за три(а)мазолин хидрохлорид. Би ли могла да дадеш търговското наименование на лекарството? Как се приема, а какво каза лекаря ти за съвместимостта с кърменето?

Шаманката, това са капки за нос Муконазал плюс спрей. Знам, че мога да се справя и без тях, но не мога да спя със запушен нос. Пръснах си двете вечери след кърменето в 22. Следващите кърмения бяха към 5-6 сутринта и се надявам да не съм навредила на Влади. Днес носа ми е ОК, но ако можеш да намериш инфо ще съм ти много благодарна, защото тепърва идва зимата. В тази връзка има ли някакви данни за понижаване имунитета на кърмещи майки, защото напоследък ме хваща всяко вирусче?

# 554
Мами да ви попитам вие каква козметика ползвате при къпане. При  нас май сапуна е изсушаващ и ни се изсуши кожата  newsm78
За след баня мажете ли се всеки път?

Общи условия

Активация на акаунт