Отговори
# 585
Атракция, много ти благодаря за отговора   bouquet .
Цедя с електрическа помпа Медеа мини електрик. Не съм цедила двете гърди едновременно - нямам 2 помпи. Като гледам единственото, което ще мога да направя е да опитам изцеждане между часовете за изцеждане и се надявам да има добър ефект. Продължавам да ставам в 2.30 ч. да се изцеждам за да имаме що годе прилично количество кърма за през деня.

# 586
Мами, вие за зимата какви обувки сте подготвили? Нив за сега сме купили едни буйки, но са за хладно време. Мисля, че за зимата трябва нещо по-дебело.

# 587
Аз за зимата ще купя чувалче за количката и някакви буйки, като онези, които показа някоя мама по-напред. Нещо такова:

# 588
  • София
Аз имам няколко чифта обувчици, които са най-обикновени, малко приличат на кецове. До сега, обаче не съм ги обувала. Слагам едни, които са нещо като мека обувчица, нито е терлик нито обувка, а нещо посредата и ми е по-удобно с тях, защото са по-мекички и с ластици отгоре.

# 589
Здравейте и аз скоро не съм писала и влизала,че с тази малка моя кукла нямам време:)Ние се къпем всяка вечер със Себамед пяна за вана и след това масаж с доктор Тайс че сме с дерматит:(Все още си стерилизирам на всяко ядене,и гладим всичко.Говори но не постоянно,понякога вика и се смее с глас:)Вече си накупувахме дрехи якета и грейки(космонавчета)за зимата,буйки също топли високи ботушки,вътре са топли:)

# 590
Здравейте на всички!
До сега не съм писала много, но ми се иска и аз да се запиша за темата. Моята госпожица е родена на 20 април. Вече почти стабилно седи сама и застава на 4 крака и се клати много смешно, не знам с каква цел :s Но навярно и вашите мъници го правят това. Ние се захранваме от 1 седмица, директно с твърда храна.
С интерес ще следя темата!  Sunglasses

# 591
При нас има постижение, вече пълзим!!! Колко време все заставаше на 4 крака и се клати, правеше мост, като заставаше на ходила и глава....е най-накрая вчера си пропълзя  newsm44
Това не значи, че постоянно го прави, но определено ако има нещо на разстояние, което го привлича тръгва и стига пълзешком. Ама си е и мързелив и не иска да се движи много. Любимо му е да се катери по хората и да се изправя, стои си прав и това е. Когато е в кошарата за секунди се изправя, май ще свалям нивото, то си е време де.
Мисля на 28-ми да ходим да се мерим и теглим, че да видим колко сме пораснали. Ще ви се похвалим колко сме станали  Grinning

# 592
vanni84, добре дошла.
Стана ми любопитно какво ще рече "захранваме се директно с твърда храна"  Embarassed

p.atanassova, честито ти пролазило момче.

Аз да попитам някой наясно ли е с ПКК. Интересува ме какво означават тези показатели: RDW-SD - еритр. девиация и  PCT - тромбокрит, какво показват. Първия ни е нисък, а втория висок, иначе всичко друго е в норма. Хемоглобина е 120, при реф. 105-130 g/L

Въпрос към ЛЛЛ: От неделя съм със запушен канал на лявата гърда, вече не дигам Т и не ме боли. Гърдата е мека, но не тече както преди, само от 2 места. И на зърното имам две червени точици, не знам как точно се казва, какво представлява това. Дали там е запушването и как да се справя с проблема. Много ме боли докато бебка суче от тази гърда, предлагам да суче на всеки два часа (така ядем вече). Не мога да изцедя повече от 5-10мл от нея, но поне цеденето не е болезнено. Нощта се храни към 4-5ч и след това към 7ч, само на гърда.

# 593
pepito21, наистина е неприятно това усещане, но е чудесно, че не вдигаш температура. Възможно е тези точки, болезнеността и по-трудното изтичане на кърмата от тази гърда да е свързано със повърхностно запушени канали или блистери. Вероятно се е образувало нещо като тапичка от сгъстено, която запушва част от каналчетата на гърдата и блокира изтичането на млякото. Би могла да опиташ да помогнеш да се преодолее запушването, като преди кърмене натопиш гърдата в съд с подсолена гореща (колкото можеш да издържиш без да е неприятно) вода , за да се размекне тапичката, а след това да дадеш на бебето да суче. Възможно е да не стане от раз, може да са нежни поне няколко кърмения. Често майките споделят, че от засегнатото каналче изтича сгъстено мляко, даже на нишки, може да е примесено с мъничко кръв. Смята се, че това не представлява опасност за бебето и след отпушването, постепенно гърдата се възстановява.

Ако тези мерки не помогнат, ако се появи зачервяване или вдигаш над 38 градуса температура, добра идея е да се консултираш с лекаря си за да прецени дали има нужда от лечение.

Успех и бързо възстановяване  Peace

# 594
Добро утро маминки!

Криси навърши 6 месеца на 19 април,колко бързо мина времето.

Тази снимка е поздрав към всички навършели и още ненавършили тази възраст бебоци!

Накратко:Вече имаме 2 не съвсем заместени хранения.На обяд ядем зеленчуково пюре и следобед каша.От време навреме имаме колики.Вече знае как да си иска мляко,с едно много звучно мляскане на устата.Тук режим нямаме.Когато тогава.Вода още не пием.Явно ме използва за да утоли жаждата.Суче добре,вечер,сутрин и между двете заместени хранения,през другото време пие по-малко.Спря да се буди през ноща.
Иначе,вече седим,обръщаме се от корем по гръб,обича да стои,танцува,подскача с бънджито или по скоро се върти.Казва "баба",пее песни и се приспива сам с тях"Аяаяаяая",отзовава се като го викаш по име с едно таково горско"Аааа",прави опити за пълзене,веднъж го сложих на проходилка,върви на една страна,все още смятам че е рано.Все повече се заиграва с играчките и става по самостоятелен.А така разбива компютри. hahaha
Зъби още нямаме,но от два дена сме със страшна хрема,може да е от тях,ще видим,това е първата ни хрема,определено не му е комфортно и капризничи. Горе-долу това е.

Пожелавам  хубав ден на всички!   bouquet

# 595
  • София
Леле, темичката ни съвсем замря. Много жалко. Знам че всички са във фейсбук, но ми е мъчно за форума. Както и да е. Ще кажа нещо все пак.

Вчера бяхме на ДК. Калоян вече със сигурност познава ЛЛ и започва да плаче веднага щом я види. Така и не млъква до края. Този път не му биха ваксината, защото имаме хрема от две седмици. Вече и един зъб се показа, та вероятно хремата е свързана със зъбите.
Утре ще ходим да дадем кръв и си купих колектор за урината.

Сигурно много ще ме критикувате, но позволих на ЛЛ за му забели пишлето, четох 'за' и 'против' и така и не се убедих кое е по-правилното. Дано не се мразя след време заради това...

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 21:12 от ЕлБиЕн

# 596
Сигурно много ще ме критикувате, но позволих на ЛЛ за му забели пишлето, четох 'за' и 'против' и така и не се убедих кое е по-правилното. Дано не се мразя след време заради това...
Няма нищо лошо, само не спирай да мажеш с Дефламол или друг вазелин, за да не слепне пак, че тогава идват проблемите.

Аз сама си отлепям постепенно пишлето и засега всичко е на 6. Но мазането с Дефламол е задължително, както за омекотяване и отпускане на кожичката, така и за да не слепне пак. Пък и след намазване бебчовците не плачат от дразненето при пишкане първия един-два дни, ако има по-сериозно ожулване.

За нас ще разказвам друг път, че големи преживявания с вирусите дето ги влачи баткото от детската. Поне не са много тежки, но пак сме само на кърма заради вирус с повръщане и разстройство....

# 597
ей ме Simple Smile ... уволних Фейса Simple Smile

нЕма драми Simple Smile ама леко ми писнА от него Simple Smile Шъ видим до кога Simple Smile

сега тъкмо ще намирам време да минавам оттук Simple Smile

# 598

Криси навърши 6 месеца на 19 април,колко бързо мина времето.

Сигурна ли си ?  Laughing

# 599
  • sofia
Няма нищо лошо
Абе има, но дано не стигнете до такъв извод така, както стигнах аз. И друг съм писала по темата. Всеки сам си решава. Дано нещата при вас тръгнат в правилната посока.

Общи условия

Активация на акаунт