Отговори
# 615
Здравейте!
Минавам набързо да ви поздравя и да споделя един интересен линк http://www.drebcho.bg/stories/Ranno_obuchenie/

# 616
ЕлБиЕн, хемоглобинът на Преслав е 113, което според педиатърът ни е напълно в норма.
Биг Мама как не видя драмата в темата за проходилките ooooh! А за цвеклото наистина ти трябва пасатор, но и задължително да е добре сварено, иначе остават парченца.
Marieta аз също мислех, че ще се затрудня с асортимента на домашните пюрета, но се оказа, че сега е сезонът на много зеленчуци. Предлагам картоф, морков, тиква, тиквичка, цвекло, спанак, пиперка (печена), праз. Сега купих пъщърнак и алабаш. Има още карфиол, броколи. Ръководиш се по това, което най-много допада на детето ти и пюрето е готово за 10мин.

# 617
  • sofia
Биг Мама как не видя драмата в темата за проходилките ooooh!

А каква е драмата с проходилките? И изобщо защо има драма? Просветете ме, че аз като човек бойкотиращ ФБ,  нямам регистрация и ще си остана невежа. Heart Eyes

А хемоглобин над 110 е напълно нормално. Големият ми син на 6 месеца беше 111. Сега на Емо още не съм ходила да го боцнат, че беше с хрема и кашлица, но мисля следващата седмица да го заведа. И да ви кажа как ме изплашиха, когато големия беше на 6 мес. и трябваше да се правят изследванията за кръв и урина. Излезе му хемоглобина 60, правихме контролно изследване, пак в същата лаборатория, пак 60. А нямаше никакви данни да е анемично детето, аз естествено много се изплаших. Тогавашният ни ЛЛ ни изпрати в Онкохематологията в ИСУЛ. Там като му направиха изследване и се оказа, че хемоглобина не е 60, а 111. А аз да съм сигурна направих такова и в друга лаборатория и там излезе 111. Повече изследване в поликлиниката не повторих, не знам какво бяха сбъркали, но аз се бях побъркала от притеснение.

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 10:38 от мирта

# 618
Привет, ние вчера бяхме на консултация и ни взеха кръв и урина и видях в нета, че хемоглобина ни е 108 в понеделник ще се чуя и педиатъра ни. Тя каза, че над 110 е ок. Но не съм въвеждала изобщо месо и сок не давам - може би сега ще се наложи да побързам с даването на месото. Казват, че елдата съдържа желязо и нея ще дам вече.

И на мен ми е любопитно каква е драмата с проходилките и аз като бойкотиращ ФБ - много ми липсвате тук в темата, но не мога да свикна с ФБ и това си е.

Mwpo благодаря за линка - много интересни неща има.

Домашните пюрета и аз ги правя лесно от намерените на бабите в градините есенни зеленчуци, като ни омръзнат разнообразявам с купени - защото не са си отгледали карфиол и броколи. Но сега като споделяте, че на цвеклото му е време ще направя и от него.

Хубав уикенд от нас.

# 619
Хилоу !!! Покрай разгорещените страсти във ФБ мисля по-чето да наминавам от тука  Simple Smile
Нашия хемоглобин е 124  Grinning и аз не съм въвела месо ,а сок още дълго няма да давам !
За повече желязо знам ,че се съдържа в копривата! Запарена,пасирана и към зеленчуковото пюренце! Тази седмица и аз смятам да дам.
Тя драмата далеч не е с проходилките  hahaha Joy ,от такъв пост почна ,нооо ..... още не е завършила!
Цитат
А каква е драмата с проходилките? И изобщо защо има драма? Просветете ме, че аз като човек бойкотиращ ФБ,  нямам регистрация и ще си остана невежа.
Нищо не си изтървала ,даже ми се струва,че тук пак ще почнем да пишем всички по-често  Peace
Вече почнах да слагам Ив да седи ,ама диването неще да стой мирно- върти се,изсухля се и хоп по-корем  Joy  и почва да драпа да лази  Laughing иначе в стола или в скута на някой мирува.
Айде отивам да чистя банята  Twisted Evil

# 620
Ние май скоро с каша няма да се захраним качествено. А доки каза-местни пюрета едва след като заместим следобедното хранене с каша. Иначе хемоглобина и е 126.
Аз имам проблем с приспиването- 1 час се друсаме на ръце-а спи 15 минути. Преди успяваше да спи по 2-3 часа следобед.Сега имаме 3-4 дремвания по 15-20 мин през деня.А какъв рев пада докато заспи...
Слава Богу още се кърмим успешно.
Колкото до Фейса- и аз не разбрах какво е станало, ама днес има големи драми. Игнорирам ги, защото ми трябват сили за моите лични драми.

# 621
  Отървала съм драмите във ФБ  newsm78 Напоследък все по-набързо и отгоре преглеждам групата, но ме заинтригувахте, отивам да прочета  Wink

# 622
Неми се отваря списъка на 1-ва страница и датите на бебешоците  newsm78 Някой с подобен проблем ?

# 623
Абе и моя не ще да яде пюрета. Не знам какво му става, от 10-ина дена е така, а преди си изяждаше едно малко пюренце без проблем. Понякога имам чувството, че никога няма да прояде пюрета както трябва, то е все едно молене и чеплезене, само и само да хапне 2-3 лъжици. Чудя се дали да му спра кашата и да се пробвам само с пюрета, докато свикне.
От друга страна си мисля - защо се притеснявам, с постоянство и търпение все ще дойде време да си яде нормално. Важното е да опитва различни вкусове сега.

Вчера му дадох коричка хляб, доста му хареса, почеса си венците и после пи доста вода. Това ме посъветваха на консултацията, за да се научел да дъвче.

# 624
  • España (Плевен)
Здравейте и от нас.
Аз също не влизам във Фейса.
Не пиша толкова редовно тук, но си ви чета постоянно.
На 21 октомври Вили направи 6 месеца.
Вече си имаме обици. Въобще не плака. Държа се геройски.
Направихме изследването на кръв тази седмица. Хемоглобина ни е 105(нисък е).
В понеделник ще видим какво ще каже доки. А урина не можах да взема.
Иначе пък си хапваме пюрета. Зеленчукови и плодови. Започнахме и месните.
Хапва си по цяло бурканче. Някой път остава малко на дъното, но като цяло е добре.
Започнахме със заек. Много го хареса.
Използвам пюрета на Овко, Ганчев, Гербер и Бебевита.
Имаме 5 хранения. Сутрин в 6ч. мляко, в 9ч. мляко,
в 12:30 зеленчуково/месно пюре + 30-40мл. сок, 16:30ч. плодово пюре/млечна или зърнена каша, 20ч. мляко
Седим седнали добре. Само когато рязко се наведе за някоя играчка и пада като пиронче.
Но за пълзене не мога да се похваля. Като застане по корем се опитва да прави нещо,
но не както трябва. Вирва ръце и крака на горе и започва да се клати. Много е смешничка.
Опитвам се да и покажа как става номера, но все още не зацепваме.
Имаме време.  Mr. Green

# 625
  • España (Плевен)
Забравих да кажа, че вече сме 8кг. и 68см. 
Ето и една скорошна снимка:

# 626
Забравих да кажа, че вече сме 8кг. и 68см. 
Ето и една скорошна снимка:

Кати ,малката е прекрасна !!!  И колко стабилно седи, браво !
Мариета ,с какво въведе глутена ? С каша ли ?

# 627
Да, с каша.

# 628
Абе и моя не ще да яде пюрета. Не знам какво му става, от 10-ина дена е така, а преди си изяждаше едно малко пюренце без проблем. Понякога имам чувството, че никога няма да прояде пюрета както трябва, то е все едно молене и чеплезене, само и само да хапне 2-3 лъжици. Чудя се дали да му спра кашата и да се пробвам само с пюрета, докато свикне.
От друга страна си мисля - защо се притеснявам, с постоянство и търпение все ще дойде време да си яде нормално. Важното е да опитва различни вкусове сега.

Вчера му дадох коричка хляб, доста му хареса, почеса си венците и после пи доста вода. Това ме посъветваха на консултацията, за да се научел да дъвче.

Ами и ние сме така ( по 2, 3 лъжички), но не се и притеснявам. Опитва и това е важното! Има време да се храни. Да кажа, че аз съм от майките, които не мислят да заменят млечно хранене с твърда храна! В петък бяхме на консултация и сме станали 8200 и сме 70 см. в събота навърши 7 месеца  Simple Smile , нали сме родени март ( малко по-рано от определената дата).
Може ли да ви помоля нещо  Praynig дайте рецепти какво готвите на бебетата си. Аз сега съм на оризови каши, смесвам ги с различни зеленчуци и плодове, банан, спанак. Иначе е опитвал картоф, тиква, спанак, морков и сега ориза. Аз сама си правя пюретата и кашите, че иначе ще ме е яд да купя цяло бурканче и той да не го изяде и после да се налага аз да ям  Laughing

# 629
Ами и аз дадох предложение да споделяме какви пюрета правим. Предлагам рецептите да са в различен цвят, за да е по-лесно. Ето аз какво съм намислила:
Ще сваря ориз с тиквичка и ще пасирам, може да добавя и пилешко месце.

Общи условия

Активация на акаунт