Веганството - да споделим опит (7)

• 50 069
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Темида, пшеница за покълване от здравословните магазини или обикновенна кафява леща.
Благодаря ти. Hug
Решила съм да не се отказвам, въпреки провалите до момента. Както се казва в един лаф "тъп, но упорит". Grinning

# 361
Пшницата доста безгрижно може да се покълва в уред, така че може би точно тя ще ти донесе удовлестворение Simple Smile

# 362
  • София
Имам големи проблеми с Алнатура и DM- отвратително отношение от персонала в магазина, а пък  вносителя се разтакава, хън, мън,  накрая трябва да хвърлям ГРАНЯСАЛИТЕ им скъпи  продукти.
Не е еднократно и не е само за един вид продукт.
Преди  няколко месеца писах тук, Жени ме разпитваше тогава конкретно.... ами това е,  вече само да чуа Алнатура и ми мирише на гранясало. Дано с вас не е така  Joy

Много се радвам , че се хареса рецептата за "грис-халвата". Моля пишете, ако сте я направили с обикновен грис, интересно ми е как се става ....

Ние ще дойдем и двата дни на панаира. Но ще гледам по двете деца и не знам как  ще ви разпозная... и това ще важи за всички. Как ще се видим тогава?

# 363
Ами ясно, просто от ДМ храна да несе купува (сега и за козметиката се замислих...)

Аз все пак успях да получа съвсем приличен кефир от овесено мляко. Мялко само има вкус на овес  Laughing Сега съм се заканила с оризово да пробвам, но последно беше много скъпо и не взех от него. Може пък само да си направя оризово от сварен ориз. Мисля, че по-благо ще бъде. За директна консумация детете не го хареса, но с удоволствие ще заменя с него кисело мляко или сметана в някоя сладкарска резепта Simple Smile

# 364
Ние също ще посетим панаира   Simple Smile

ДМ и мен разочароваха преди време, за това храна от там не купувам. Миналата седмица си взех със страх едно олио за бременни, но си е ок  Simple Smile

Мег, много добре звучи тази торта  Simple Smile

Бихте ли ме насочили от къде в София мога да купя петмез от фурми, но да не е био  Blush Някъде около женския пазар, казваха , че имало, но не знам къде  Rolling Eyes

# 365
В повечето здравословни магазини може да се поръча, Шада. Някои държат и на склад. Аз купувам от здравословния до Плиска, че ми е най-удобен. При арабите на женския със сигурност има много по-голям избор.

# 366
Много кофти това, което пишете за Алнатура. Явно нещата застояват и никой не следи дали са ок. Защото аз никога не съм купувала лоши или развалени техни неща, но всичките не са ми от България. Май месец, като ходихме до Германия, се запасих наново със зърнени, бобови и др  и още си ги ползвам. Мен много ме дразни фактът, че в Дм в България цените на някои неща са доста надути и след като продават и застояла стока, май въобще не си струва.

Ние сме тук за уикенда и ще ходим на панаира. Обаче за среща там си мисля, че няма да е удобно. Обикновено в Борисовата става ужасна лудница събота и неделя и мен лично ми действа по-скоро натоварващо. Но не пречи да се засечем на някоя по-спокойна поляна някъде там или ресторантче. Как мислите?

# 367
  • на острова на мечтите
Имам големи проблеми с Алнатура и DM- отвратително отношение от персонала в магазина, а пък  вносителя се разтакава, хън, мън,  накрая трябва да хвърлям ГРАНЯСАЛИТЕ им скъпи  продукти.
Не е еднократно и не е само за един вид продукт.
Преди  няколко месеца писах тук, Жени ме разпитваше тогава конкретно.... ами това е,  вече само да чуа Алнатура и ми мирише на гранясало. Дано с вас не е така  Joy

Много се радвам , че се хареса рецептата за "грис-халвата". Моля пишете, ако сте я направили с обикновен грис, интересно ми е как се става ....

Ние ще дойдем и двата дни на панаира. Но ще гледам по двете деца и не знам как  ще ви разпозная... и това ще важи за всички. Как ще се видим тогава?
Аз го направих с обикновен грис и стана добре. Първият път се постарах малко пове4ко и препекох леко гриса, в4ера оба4е на тъгадък спретнах слди4кото, но пак го ометохме Mr. Green

# 368
На Алнатура купувам стафиди, фурми, кленов сироп и от време на време натурален шоколад, досега не съм попадала на развалена стока, може и да си е жив късмет!  Mr. Green

Хайде да ви почерпя с едни безглутенови вега сладки палачинки - сокът на 1/2 портокал, малко вода, кленов сироп, брашна от: просо, елда, киноа, амарант, нахут, смлени сусам, слънчоглед и ленено семе, щипка сол. Прави се малко по-гъсто от обичайното палачинково тесто, като се правят малко по-дебели палачинки. Децата много ги харесаха, особено втората част, в която вече добавих смлените семена.

И една вкусна зеленчукова манджа с просо(която децата не одобриха особено). Задуших малко ситно нарязано зеле, настърган морков, тиквичка, стрък праз лук, глава лук, зелена чушка, червена чушка, броколи, настърган домат, магданоз, майорана, девисил, сол, зехтин(слагах още зелени подправки). Отделно сварих просото и го премих преди да го сложа при зеленчуците. Домата заедно с подправките и част от лука ги прибавих след като изключих котлона и бях прибавила просото.

И един въпрос - купих си суров джинджифил и сега се чудя, как да го направя, за да го добавям в ястия и в какви?

То и ние май утре ще наминем през панаира  Grinning

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 19:25 от pochti_bezobidna

# 369
Ей, как ми се иска да можехме да дойдем на Панаира и да се видим отново!

за некачествената стока- много жалко,че в бг застоява и не се следи. Тук също съм попадала на зстояла стока, съвсем не задължително от Алнатура купена. Даже конкретно от Алнатура не си спомням да съм била разочарована. Но от други био марки и магазини- ДА и съвсем не веднъж.  Confused Веднъж даже стигнах до болницата, след като се натрових с био- гъби.
Моя прителка тук обаче веднъж се оплака от някакво месо-пилешко/ ако правилно помня/ , купено от Алнатура.
Mooimeiske ,
Благодаря за инфото за хлябовете. Днес като си купувах/ в Реформхаус/ , питах специално за опаковката и ми беше казано същото Peace  Така че нямам притеснения за нея.
Ето ги "моите" хлябове. Предлагат се в Алнатура, Реформхаус, и др. подобни магазини.
Love&Light
Много хубава рецепта за бисквитена торта! Ще я имам предвид за случаи, когато се наложи да правя нещо сладко Simple Smile
temida,
когато бях дете и учехме по трудово ССТ/ селскостопански труд/ покълвахме  най- обикновена леща в памук. Ставаше супер лесно и бързо.  Peace Simple Smile
Това бяха първите кълнове в живота ми.
После, още бях дете, майка ми покълваше лесно / в най- обикновена емайлирана тавичка/ сусам и слънчоглед....и двете със сетсра ми лапахме щастливо с лъжицата Grinning ...

Според мен няма да имаш никакви затруднения с леща/ кяфява, зелена/ , мунго, слънчоглед.
Аз с пшеница съм имала няколко пъти провал и затова не бих ти я препоръчала за старт. С динкел ми е по- лесно.
pochti_bezobidna ,
Много богати рецепти ! Пълни с вкусни и хранителни продукти! Hug

# 370
  • Пловдив
Темида, и аз щях да ти предложа слънчоглед за старт... Flutter
Много лесно и без провал ми става винаги. И са много вкусни..

# 371
.............

И един въпрос - купих си суров джинджифил и сега се чудя, как да го направя, за да го добавям в ястия и в какви?

Винаги слагам пресен джинджифил в крем супите, в които доминира тиквата. Такива правя веднъж на около 10 дена. Последно, бях правила с тиква и сладък картоф/ и др. съставки /- добавих  и стана страхотно! Внимавай с количествата, ако не обичаш люто. Аз слагам за около 6 порции размер с големината на 1-2 ореха.
В житното-ядково мляко също слагах няколо пъти. Китайците много го препоръчват.
Варила съм и чай (+зелен/черен) с джинджифил, но не ми допада, ако не включа  и сладък корен. Днес в Реформхаус си купих ето това > Още не съм го пробвала.
Тук са много разпространение бонбонките - озарарени/ сиропирани парченца джинджифил. На мен не ми допадат, но пращам на майка си, която им е голям фен Simple Smile
Има доста рецепти за джинджифилов сос, но аз не съм правила .

# 372
# 373
  • София
Soleil*моля провери, не е в Борисовата панаира

Набързо да споделя, онази моя (на мъжа ми) рецепта печена хрупкава овесена питка, сега направих с 400 гр био брашно от овес и  всички полудяха от възторг.
Вода добавих толкова, че да прилича на гъста боза.
В най-голямата тава (от фурната) + 2 щипки хималайска сол+парчета чушки за красота +няколко листа розмарин.

Получи се нещо безкрайно хрупкаво. Натъркахме със суров чесън
и имаше следния отзив :
Много прилича на "амарети-брускети"  Joy

# 374
Аз не се сещам да съм имала проблем с продукт на Алнатура - взимам доматените им продукти, пълнозърнесто брашно, тръстикова захар, овесени и просени ядки (пуканки не съм виждала при нас), стафиди, мюсли, мляко (овесено, оризово, соево)- но вече не ги продават, бул.он и т.н.  Взимала съм и разни неща намалени, с изтичащ скоро срок и пак са били ок..

Общи условия

Активация на акаунт