Веганството - да споделим опит (7)

• 50 080
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Soleil*моля провери, не е в Борисовата панаира

Това пишеше в темата за панаира. Добре че днес М_ник ме светна, че е грешно. Peace

# 376
  • София
Жени, моите неща всичките бяха в срок на годност. И всеки път съм проверявала дали няма някаква шмекерия с датата, но не съм откривала такава. Изводът ми беше , че проблемът е в съхранението.
С изтичащ срок на годност от ДМ не съм купувала, защото цената не е примамливо ниска, а и артикулите не са били интересни.
Но в Балев и Карфур наистина си заслужава да се огледа човек за намалени стоки с изтичащ срок Simple Smile

# 377
Моите впечатления от ДМ и Алнатура са същите като на Търся си ник - всичко е в срок на годност далеч преди изтичането, но явно нещо куца в траспорта ли, в съхранението ли...
За Белв обаче съм с две ръце ЗА - страхотни маления правят на стоки с изтичащ срок, а качестото въпреки това е чудесно. Само едни десерти с кокосова масло не харесах. Когато се смеси с вода (не да хидрогенира) за мен придобива едни крайно неприятен аромат, ама това си е лична особеност... Не се притеснявам да използвам продукти от Балев и след срока на годност, само зависи какви са. Млеката всичките са пастюризирани, така че трудно би се развалило нещо...

# 378
Честит празник  на всички, които празнуват днес!  bouquet Hug
Вери, честит имен ден! Най- сърдечно ти желая със здраве и благополучие да носиш прекрасното си име!   bouquet
Честит РД и на Милен! Всичко най- хубаво му желая!

Гледал ли е някой PLANEAT ?
Утре ще го дават в Одеон заедно с Храна ООД в рамките на Горичка Филм фест.

Ето кратката анотация за филма:
Цитат
Каква е връзката между храната която консумираме, болестите на човека, глобалното затопляне и мъртвите зони в океаните?
Planeat е поглед към дългогодiшните проучвания на трима мъже за начин на хранене, който едновременно би бил полезен за здравето на хората, щадящ околната среда и добър за бъдещето на Земята.

Ако някой ходи, много ще се радвам да разкаже Simple Smile Hug

# 379
Честит празник на всички! Вери, много любов и здраве ти желая!    bouquet

Радвам се, че толкова много сте изписали, аз все по-малко се застоявам пред компа (и без това на него работя).

Днес бяхме на панаира с малчо, много съм доволна!   bouquet Не се засякохме за съжаление с повечето, но следващия път  Hug Харесаха ми архитект. игри със сламки, игрите с цветен пясък, кашоните, восъка, макетите, танците, рисуването по големия лист с много бои, стената, забавната математика и др. И друг път ще ходим, като се провежда.

Иначе и на еко-био изложението ходих в НДК, имаше 20-25 щанда, леко вяло вървеше, малко хора и повече очаквания. Имаше поне 5 щанда за мед, няколко за свещи, за възглавници от спелта, и за храни - по-големите биомагазини - Балев (най-добре зареден), Зелен, Биосвят и др. Имаше промоции на 3-4 щанда, но нищо чак интересно, цени като в магазините.

За ДМ и аз съм неприятно изненадана, особено за храните, някои са и с доста раздути цени (безгл. хляб на Шаер - 8,60 лв. при цена в диет. магазин - 6,60 лв. като пример). Козметиката им определено не застоява, тя е и с по-ниски цени, но храните не вървят много и макар и в трайност - явно не стават много.

Чудни рецепти сте постнали, ммммммммммммм   bouquet

# 380
Много благодаря, момичета!  Hug

Take a smile, да ти се връща! Честит празник и на вас, макар и вече на патерица!  bouquet

Planeat не съм гледала.

# 381
И аз имам подобни впечатления от продуктите в ДМ и почти не пазарувам от там. Балев и на мен ми е много приятно магазинче..

От изложението в НДК си понапазарувах някои неща.. Възглавниците от спелта бяха с 10% намаление, взех за подарък (децата спят от доста време на модела Туини - от едната страна със спелта, от другата с просо) и съм много доволна.

И ние бяхме на панаира от 10 до 14 и нещо (беше сравнително спокойно в началото), много приятно беше, почти навсякъде се включихме.. Пожарната кола някак сме изпуснали.. Може би и днес ще наминем, жалко, че не се уговорихме нещо конкретно..

Отивам да правя закуска и мляко от динени семки.. Wink

Вери, да сте живи и здрави всички вкъщи!! Hug

# 382
Simple Smile
От пъпешови става чудно мляко. Вече е изпробвано. И е доста мазно. Много повече ми хареса от диненото в чисто състояние. Смесихме с бадемово мляко и направихме кефир. После прибавихме нектарини и пъпеш и стана чудно питие за току-що тръгналите си гости. Simple Smile

# 383
Много ни хареса млякото от динени семки!! Peace Юлиана попита защо им давам да пият кафе.. Simple Smile На мен пък ми напомни с нещо и на боза (между другото мернах някъде, че Хармоника пускат боза), и двете неща не се пият вкъщи, но пък млякото ни се услади. Жалко, че свърши лятото, искаше ми се да изпробвам и от пъпеши (Вери звучи страхотно)!

# 384
  • Варна
Здравейте!
Пуснах си въпроса, но после видях, че темата е преместена тук.
"Аз да попитам за чернодробното пречистване - кой източник ползва? Аз четох доста материали и съм на 99% навита, само че малко се притеснявам от разни сранични ефекти.
Някой може ли да сподели?"
Ще съм благодарна ако може да ми дадете инфо или споделите опит.

# 385
Един блог с рецепти, който много ме кефи:
http://www.wineandspices.com/bg/3/13/
вижте сладоледите Simple Smile Виж манджите не са за нас...

# 386
Благодаря, М_Ник!

Много неприятно се пучавствах тази сутрин от собствената си разсеяност... В неделя вечерта правих безглутенови солени донъти - чудни се получиха; и за да могата да поизсъхнат малко, ги оствахи в чиния във фурната - вчера сутринта бяха станали много хубави, но защо не се сетих да ги сложа в хладилника  ooooh! Тази сутрин вече за нищо не ставаха, наложи се да изхвърля всичките остнали 9 бр!! А ми отнесоха последната доза соева окара....

# 387
  • София
Влизам във форума и... отляво, отдясно, отвсякъде ваксини, шишета с адапте.... но по-късно търся и не излизат същите реклами. То вярно, сега ако не се ваксинираш срещу грип, кога!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 12:24 от търся си ник

# 388
Аз забравих да споделя за просото. Покълна и беше много вкусно както сурово така и леко бланширано. Правих една салата с него, покълнал суров аспержов боб (moth) и леко покълнал и бланширан кафяв нахут. Към тях прибавих попарен щир ( листа амарант, хорта, vlita, callaloo), праз и чесън; сурови домати, зехтин и сол.

# 389
Аз забравих да споделя за просото. Покълна и беше много вкусно както сурово така и леко бланширано. Правих една салата с него, покълнал суров аспержов боб (moth) и леко покълнал и бланширан кафяв нахут. Към тях прибавих попарен щир ( листа амарант, хорта, vlita, callaloo), праз и чесън; сурови домати, зехтин и сол.
   Вери,мерси че сподели, а за колко време покълна?

Общи условия

Активация на акаунт