Веганството - да споделим опит (7)

• 49 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 195

take a smile, не съм Вери но и мен ме интересува рецептата за съсиреци, така че напиши я моля...  Praynig

Peace

Вери, браво за отличните резултати!!! Hug

рецепта 1
Червен чай от цветовете на роза
10 г цветове от роза, 5 г. черен чай, 8 г. сафлор/шафранка/ - /Flores Carthami/

Действие : Красивата роза е едно от най- добрите средства при нарушен поток на енергията на дървото. Чаят отблокира и втечнява леко кръвта чрез шафранката. Кръвта не се съсирва, болките и раздразнението намаляват.
- Продуктите се заливат с 300 мл вряла вода. Отварата се оставя 5 минути да поеме. По желание се подправя с мед.
- Пие се 3 пъти на ден преди ядене.
- При много силно кръвотечение или когато преди менструация сте раздразнени, но нямате болки, по - добре не изполвайте цветовете от шафранката.
Важно : Започнете навреме с приемането, най- малко 3 дни преди менструация, и продължете приема до преустановяване на кръвотечението.

Другата рецепта е в случаите , когато съсиреците са в резултат на силен студ:
Чай, който прогонва студа

20 г див пелин, 10 г семена от ревен, 10 г. кафява захар.

действие:
Облекчава силните менструални болки, които отслабват от топлината и след изхвърлянето на черни съсиреци кръв.

- Продуктите се заливат с вряла вода и се оставят да престоят покрити 10 минути. Отварата се прецежда и се пие топла.
Съвет : Традиционният китайски чай за образуване на кърма, който се състои от морач, анасон, ким и коприва, помага и при менструални болки.

рецепта 3
Чай с глог и кънела

Варете 5 г клонки от канела, 15 г плодове от глог и 30 г кафява захар в 3 чаши вода, докато водата намалее наполовина. Добавете кафява захар и продължете да варирате още няколко секунди. Пийте горещо, за облекчаване на менструални болки в резултат на студ и съсиреци.

първите 2 рецепти са от тази книга
А третата от тази .

mimkis@ ,
Много благодаря за изчерпателната информация!  bouquet

В тази връзка и от поста на Вери,  отново  се замислям до каква степен са оправдани вложените средства, когато купуваме био...
Аз също купувам избирателно био. Съвем не всичко и на всяка цена ми е био.  Май вече ще предпочета холандските сочни камби пред израелските крехки "био-гмо" чушки Rolling Eyes

Иначе, особено когато е сезона, много обичам пазарите на производителите тук и пазарувам с удовоствие  от тях. Simple Smile

# 196
  • София
  Солей, това съм пробвала и действа безотказно:
"лайка- 1 супена лъжица + мед 1 чаена лъжица + вода 100 г. Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изтисква се през марля или тензух- 5- 6 пъти по 3- 4 капки. При водниста хрема и запушен нос. Това е много добро за бебето.
-*клеева т- ра- 5- 10 к- ки в 10 мл вода  като капки за нос."

Мигла, пак се срещаме   bouquet

# 197
Цитат
mimkis@ ,
Много благодаря за изчерпателната информация!

В тази връзка и от поста на Вери,  отново  се замислям до каква степен са оправдани вложените средства, когато купуваме био...
Аз също купувам избирателно био. Съвем не всичко и на всяка цена ми е био.  Май вече ще предпочета холандските сочни камби пред израелските крехки "био-гмо" чушки

take a smile, гамбите визирам аз при нас, също така сочни като холандските Laughing Ето тези Рядко си намирам и такива чушки, които са си вкусни и истински, но са само пролет и есен Wink
      За запушено носле помага много и капка евкалиптово масло на кърпичка или във водата на овлажнител за въздух при бебета Peace
   Love&Light, мерси за инфото за кефира, аз си намерих вече, от толкова руски магазини тук нямаше как да не открия Simple Smile

# 198
Благодаря, Take a smile!   bouquet
Моите М болки изчезнаха след 2-рото раждане. Не знам на какво се дължи, обаче. Тъй като тогава си доизчистих и храненето. Втория път и кърмих.
Преди съм пила спазмалгони, лежала съм, стигала съм до повръщане даже.
Сега смея да твърдя, че карам много лек МЦ. Само тези съсиреци малко ми направиха впечатление. И друг път ги е имало (още като момиче), но този ми се сториха повечко.
Не знам дали е от аборта. Това не е първият МЦ след него.

# 199
........Моите М болки изчезнаха след 2-рото раждане. Не знам на какво се дължи, обаче. Тъй като тогава си доизчистих и храненето. Втория път и кърмих.
Преди съм пила спазмалгони, лежала съм, стигала съм до повръщане даже.
Сега смея да твърдя, че карам много лек МЦ. Само тези съсиреци малко ми направиха впечатление. И друг път ги е имало (още като момиче), но този ми се сториха повечко.
Не знам дали е от аборта. Това не е първият МЦ след него.
Вярвам, че всичко ще се изчисти Simple Smile.  Според мен може да е от аборта, нищо, че е минало време. Но тук Меги е корифей.
Тези чайове акцентират на студа и болки. А при теб причината може да не е точно такава. Thinking
И на мен цикъла ми вече протича леко, мечтано дълги години. Може би след раждането съвсем се освободих от тежките си МЦ, в които първите 3 дни бях като парцал, общо взето, като го описваш, че е било и  при теб. При все, че съм се хранела вегетариански.  Единственото нещо, което бих казала, че ми липсва от тези дни е чистенето- когато всеки път освободавах червата си както при раждане.
При мен обаче има друг пробем и той хич не ми харесва. Много е дълго и не е за тази тема. Исках да пиша и да търся помощ на друго място, още края на зимата-пролетта, но за жалост, не се получи.
Сега се надявам ТКМ и Бог да ми помогнат.

# 200
Вери, толкова време след аборта, едва ли... Нещо друго има. Но както и Усмивчица писа, съвсем не е задължително да е студ.... Примерно симтоми на студ са студени ръце и крака и да ти е по-студено отколкото на другите около теб. За мен това е типично състояние през зимата, но просто обичам топлото. На други хора топлото не им понася и вечно им е топло над 25С, но това не означава, че имат прекалено много топлина в тялото...
Бременността, раждането и кърменето, завъртат много важен за женското тяло цикъл - когато той се завърти и изпълни много предишни неразположения могат да си отидат, но ако имало смущения в него, могат да се появят нови. Не разглеждам един спонтанен аборт като смущение в цикъла - това също е цикъл, но малко по-различен, трябва да му се обърне подобаващо внимание, което обществото ни е все още не осъзнава и не прави; но то и на раждането не отдавава нужното...
Изпразване на червата, подобно като при раждане, в първия ден на кървенето е типичен симтом в ТКМ

# 201
 Единственото нещо, което бих казала, че ми липсва от тези дни е чистенето- когато всеки път освободавах червата си както при раждане.
Това все още го има. И е съпроводено първите два дни с по-малко желание за ядене или липсващо такова.
Чудя се само дали някога ще ми е точен цикъла.  Laughing

take a smile, пожелавам ти да се справиш с проблема!  Hug

Love&Light, и на теб благодаря!
И аз съм на мнение, че на един спонтанен аборт е хубаво да се обърне внимание...в някои случаи си е мини раждане.
За студа- мисля, че не е това; не чувствам да е това; нямам типичните симтоми дори и през зимата. Аз даже тогава бях изцяло на сурова храна 3 месеца и се чувствах прекрасно. После цял месец на сокове...не ми е било неприятно и дискомфортно.

# 202
Вери, за кефира забравих да пиша  Crazy
На Кевин от предаванията има едно за кефир от кокосово мляко и под него е дискусията, отделно, че е направил и едно предаване за старера дали е веге. Това, което ти описваш е изсушена гъба - като се остави да изсъхне малко след изплакването с вода, се наръсва със сухо мляко и така съхне още няколко дни, после се изтърсва излишното мляко, но логибно по гъбата остава. А стартерите от бактерии нямат мляко, но пък от тях не може да се развъжда; трябва на известно време да се купува нов стартер.
Това научих аз от ровенето си в нета  Mr. Green

# 203
Да, аз съм го гледала това с водата от млад кокос:

http://www.youtube.com/watch?v=PHMlGJSGWyc&feature=results_v … L52869EEEEF2B2F9B

Обаче ти сега ме обърка, особено с това:
"А стартерите от бактерии нямат мляко, но пък от тях не може да се развъжда; трябва на известно време да се купува нов стартер."  Simple Smile

Ето тук си пише, че има мляко:
http://www.iherb.com/Yogourmet-Freeze-Dried-Kefir-Starter-1-oz/12071?at=0
Стартер на прах за кефир и е сравнително евтин.

А на тази мома стартерът е доста скъпичък разбрах от друг клип- окол о25 долара:
http://bodyecology.com/kefir-starter.html

АнМари го ползва в горния клип.
Дали е веге щом е скъп?

Иначе аз писах, че са ни давали кефирни зърна като тези:
http://www.yourkefirsource.com/

И човекът си произвежда кефир на растителна основа...

Ще изгледам и другия клип, където се разисква въпроса за вегето, че се обърках. Simple Smile

# 204
Момичета, как се казваше онзи вкусен вегански сладкиш с мтноооого какао? Аз правех този с парченца ябълка, помня му рецептата, но не мога да се сетя за името, а започнах да си правя тетрадка с рецепти, които са ни се усладили и сега, как така без име.  Blush  Mr. Green
Между другото достигнах до направата на приличен безглутенов хляб.   chef

Нещо не мога да си завъдя квас  Thinking , на втория ден уж вече е готова и като я захраня и край с нея.  newsm78

Вери, хранителната мая може ли да се пече или задължително се консумира сурова?

take a smile, знаеш ли дали тези билки са ок по време на кърмене?

# 205
Здравейте, момичета! Пак сме тук (в София, за жалост), след тичането ни на село и по малко работа...
Свиркайте за срещата - на линия сме с малкия  Hug

За цените при вегетарианско хапване - за мен са донякъде по-ниски. Аз например лятото почти не ям ядки, био рядко купувам и карам на съвсем прости манджи и с повече български продукти. Та с 1/2 кг леща (на яхния) си караме 2 хранения за 4 човека, като сложиш и салатата - мах 3-4 лв. на ядене.
При нас големите цени идват от безглутеновите храни, там и брашната и продуктите са с около 4 пъти по-скъпи от стандартните.

Вери, ти се замисли за тези тези съсиреци - дали не са били след топло време, след по-голямо натоварване или след спане (нощно). Тогава се получава нагнетяване на кръвта и сякаш се задържа в каналите и изтича накуп. При мен се случва често, но съм забелязала че при движение проблема изчезва. При мен цикъла силно се промени (удължи) след 2-рото раждане и не се е възстановил, казаха ми че има вероятност или да е на хормонална почва (там не пипам) или да имам някакво задържане там  Thinking

Аз преди си имаш такава гъба и си я хранех най-редовно, но с нормално мляко или с вода и захар. Водата от нея ми действаше превъзходно на стомаха и червата.  Simple Smile

# 206
Вери ,
Благодаря! Hug

Бременността, раждането и кърменето, завъртат много важен за женското тяло цикъл - когато той се завърти и изпълни много предишни неразположения могат да си отидат, но ако имало смущения в него, могат да се появят нови. Не разглеждам един спонтанен аборт като смущение в цикъла - това също е цикъл, но малко по-различен, трябва да му се обърне подобаващо внимание, което обществото ни е все още не осъзнава и не прави; но то и на раждането не отдавава нужното...

брилянтно казано, напълно съм съгласна.

take a smile, знаеш ли дали тези билки са ок по време на кърмене?

направих справка, понеже не за всички от споменатите билки знаех, ето:

ДИВ ПЕЛИН – НЕ!
Ревен – НЕ!
сафлор/шафранка/ - при бременност не, но при кърмене – може.
Китайците широко изполват сафлор за елиминиране на съсиреци-усилва циркулацията на енегрията и кръвта/, самостоятелно билката е неутрална/студено:топло/.
Също, се цени като средство при конгестия/запушване в гърдите, за усилване на лактацията.

Канела – може, използва се дори за усилване  на лактацията
глог – може по време на кърмене . / има ограничения , но само за през първия триместър на бременността /
Роза- може, но да се използват само лечебните видове, а не градинските хибриди.

M_Nik ,
Много се радвам, че си пак тук!  Hug

# 207
Аз установих, че когато сме болни, колкото по-малко глутен давам, толкова по-добре й действа. Само безглутенов хляб трябва да си купя или направя и замразя, да имам за такива случаи.

След цялата одисея днес взех, че се натрових с развалено авокадо. Не можах да го разпозная, защото ми изглеждаше съвсем нормално. Чак като дойде реакцията и го огледах. Горният зелен слой беше малко по-мек от обикновено и някак по-различен. Онзи ден давах на детето от него. Дали може от това да я боли корема? Но пък разстройство не е имала.

Безобидна,
нямам преддстава кой е този сладкиш. Суров ли е?

# 208
Безобидна,
нямам преддстава кой е този сладкиш. Суров ли е?
Не, пече се.
Авокадото може и да си е било ок преди два дни, ма знае ли се, знае ли се!  Hug

take a smile,   bouquet

# 209
Ще ми се направя едно проучване между вас - понеже нещо работата ми не върви, а и искам да се занимавам с нещо, което ми харесва, как ви се струва идеята - да направя магазинче за здравословни и диетични храни. Смятам да обърна по-голямо внимание на безглутеновите продукти, като се има предвид и проблема на малкия. В процес на проучване съм и затова си позволявам да поискам вашето (най-подходящо) мнение. Надявам се, че няма да се приеме като реклама.
Знам че момента не е особено подходящ, чисто икономически, но пък човек трябва да следва мечтите си. Притеснява ме, че вече има доста такива магазини, повечето са и био и са големи вериги.

Вери, ако захарта ти е 5,2 - това е много  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт