Веганството - да споделим опит (7)

  • 49 572
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 1 732
Ах, точно снощи си правих подобни "бонбонки"/ по- скоро сладкишчета/ , разликата е, че бяха разрязани на две сушени  смокини. Вътре мушках или накиснат бадем, или орех.  Flutter

момичета, имам желание още нещо да ви кажа/покажа, но не смогвам с организацията на времето си. Blush

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 12:55 от take a smile

# 721
  • Мнения: 3 869
Идейки за манджи с нахут да имате?!
Правих минали ден със зеленчуци и бая подправки по една похвалена рецепта, но беше твърде пикантно за нас...
Със спанак съм виждала рецепта също, но засега си го ядем суров, не искам да го обработвам.
Хумусът е красика, ама малкият иска цели зрънца да има, смляно не му харесва.
Споделете нещо друго изпитано Praynig

# 722
  • Мнения: 490
Идейки за манджи с нахут да имате?!
Правих минали ден със зеленчуци и бая подправки по една похвалена рецепта, но беше твърде пикантно за нас...
Със спанак съм виждала рецепта също, но засега си го ядем суров, не искам да го обработвам.
Хумусът е красика, ама малкият иска цели зрънца да има, смляно не му харесва.
Споделете нещо друго изпитано Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720 рецепти Grinning
    Аз си правя кълнове от жито,обаче ми става слузесто и на места хваща мухъл. Къде греша някой може ли да ми каже newsm78

# 723
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз обичам много нахут с патладжан на кубчета и доматен сос. слагам дафинов лист, незнам дали се числи към пикантните подправки  Simple Smile ама си е зимно ястие, че става тежичко...

# 724
  • Мнения: 3 869
Благодаря ви!!   bouquet

Мимкис, след накисването, трябва само да се увлажняват по 2 пъти на ден и да са на тъмно, но трябва добре да се оцедяват.

# 725
  • Мнения: 490
Благодаря ви!!   bouquet

Мимкис, след накисването, трябва само да се увлажняват по 2 пъти на ден и да са на тъмно, но трябва добре да се оцедяват.
Ами да това е, не са на тъмно,мерси Hug
   Малко смях  Laughinghttp://forums.data.bg/index.php?showtopic=2046501

# 726
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
Аз готвя нахут с кисело зеле. Стара бълг. традиционна за нашия край рецепта...

нахут с кисело зеле


Освен това: и на хумус, и фалафели.

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 23:42 от *Бенджи*

# 727
  • София
  • Мнения: 1 417
Идейки за манджи с нахут да имате?!
Правих минали ден със зеленчуци и бая подправки по една похвалена рецепта, но беше твърде пикантно за нас...
Със спанак съм виждала рецепта също, но засега си го ядем суров, не искам да го обработвам.
Хумусът е красика, ама малкият иска цели зрънца да има, смляно не му харесва.
Споделете нещо друго изпитано Praynig

Мер, аз не съм много оригинална, но нахутът си го готвя като леща - с лук, морков, червена чушка, червен пипер и други подправки на вкус. Правя го относително гъстичко като яхния. Не знам дали твоето детенце обича такъв тип  "манджи". Иначе венъж бях постнала тук, че смелих добре накиснат нахут на ситно в робота, добавих смачкам чесън, пресни магданоз, копър и мента - става чудесна салата, а ако сложиш и домат си става направо като салата табуле - само, че вместо булгур има наситнен нахут

# 728
  • Мнения: 4 392
Аз готвя нахут с кисело зеле. Стара бълг. традиционна за нашия край рецепта...
Пък аз си мислех, че аз съм си я изобретила.  hahaha
Моето "изобретенение" е нахут с прясно зеле. (тъкмо сега е сезонът на зелето)  Grinning
Подправки слагам каквито ми харесват. В случая дафинов лист, куркума, кимион....   Peace

# 729
  • Мнения: 223
Нахут с прясна зелка и червена чушка, джоджен и целина - това сготвих днес аз, много ми е вкусно. Слагам го и в нещо като гювеч от зеленчуци, и май това са двата варианта, в които го ядем.
Кажете ми нещо вие - направих туршията с карфиол на Вери, като стане готова, синапът да го чистя ли или се яде?

# 730
  • Мнения: 1 732
следи ли някой Земя на Заем?
аз - отвреме навреме да попрочета. Все ще питам и все забравям. Има ли някаква промяна в сайта или на мен така ми се струва. Форума имам предвид. Сега не го намирам, а преди имаше, май....

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 16:37 от take a smile

# 731
  • Мнения: 1 849
На мен (и малкия) много ни харесва нахут с праз лук, червена чушка и маслини. А идейки има и тук:
http://vkuhniata.wordpress.com/category/%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%8 … 1%85%D1%83%D1%82/
Това със зелето непременно ще изпробвам   bouquet

Аз синапа заради малкия го махам от туршията. Ама защо да не се яде, нали горчицата е от синап  Simple Smile

Форума от Земя на заем си излиза даже като подопция:
http://forum.zemianazaem.com/

# 732
  • Мнения: 1 732
Благодаря ти, M_Nik !
точно това имах предвид и търсих ...............и странно, не можех да го намеря, реших, че и него са го затворили Crazy

# 733
  • Мнения: 782
Малко късно, но чак сега успяях да Ви догоня ...

Мег, ето това правих миналата седмица, но доста посъкратих подправките ... http://www.veganskirecepti.com/archives/2788 ... това също много се харесва у дома - http://www.kulinarno-joana.com/2009/09/spicy-chickpea-and-aubergine-stew/ , но си спестявам карамелизирания лук  Wink

# 734
  • Мнения: 3 869
о, чудесни идеи!!   bouquet
Веднага си харесах тази с праз и червени чушки - прсто сме любители и на двете.
Много гледах и една рецепта подобна на тази с карамелизирания лук, но имам съмнения, че детето няма да го яде...
Ще пробвам и супчика, точно за нещо с броколи си мислех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт