ФЕВРУАРски дребосъци вече правят маймунджалъци - тема 18

• 30 047
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Привет  Hug! Плодови пюрета си правя вкъщи, до момента - ябълка, круша, праскова, синя слива, банан. Само бананът го давах суров, другите малко или много на пара - то си зависи от плода, прасковите май за ок. 5 минути ги пуснах, можеха и без това, но нали още нямахме 6 месеца... Днес ще дам пъпеш суров. Иначе за захранването и особено за домашно приготвени неща, много полезна информация открих ето тук: http://www.homemade-baby-food-recipes.com/index.html. За всеки плод или зеленчук си е обяснено от кога и как.

# 226
Здравейте,
Плодове съм давала сурови само грозде и то сока и вчера дадох пъпеш пасирах го и го прибавих към кашата от елда. Много му хареса, изяде към 180 гр и искаше още.

Имам питане: Колко време след въвеждането на зеленчуковите пюрета почнахте месото?
Започнах с зеленчук, на 18 -я ден съм дала плод и на 38-я ден съм дала месо. Много странни дни съм избрала Joy Сега си гледам таблицата, защо така съм решила не знам newsm78 Mr. Green Другата седмица ще въвеждам глутена, че нали трябва по-рано да се въвежда, а аз  съм закъсняла.
Лорис от два дни е започнал много да "говори". Онзи ден бяхме в Технополис да си купуваме пералня и той вдигна целия магазин във въздуха Joy То беше пищене, говорене, закача се с някакви момичета, които предлагаха стоки на изплащане-абе от малък ги започна Mr. Green
elena_e, много хубав сайт Hug
Честито на месечинките днес Hug
Болничките бързо да се оправят и да не боледуват повече Hug

Ето по едно кафе:

# 227
  • Варна, морето, сините вълни...
Добро утро. Тук сме но нямам време да пиша, чета твреме навреме.

И аз се чудих кога да давам месо вече. Аз захраних на 4,5 значи тъкмо на 6.5 ще дам както Пчеличката е дала (2 месецаслед захранването).

A за глутена  newsm78 много ми се виждат 3.5 месеца след захранването. Може би 2 седмици след месото ще дам (на 7 като стане)

Закусвам и излизаме че не се търпи това мръккане #Crazy
Онзи ден идваха едни приятели на ММ да видят Мони и му дадоха парички, та днес ще ги оправдаваме  smile3508
Вчера към 16:30 Мониизяде: 180гр. каша +пюре малко, към останалото пюре добавих 2л. АМ и изяде малко, и кърма  Shocked
Плод банат мачкам в кашата понякога, понякога давам да си смуче от моя, праскова дадох вчера да си смъче малко, сок от диня му цедих. Иначе купувам на Гербер или Хипп. Искам от пъпеш да му направя но взе забравям дакупя.

От какъв пъпеш сте правили о 2та вида ли стават? Понеже аз обичам повече зеления (или бял).

# 228
Mimi, аз пасирах зелен, защото много ми хареса, беше много сладък. Но стана доста течен, почти като сок. Омешах го с кашата и стана много добре Peace

# 229
Добро утро!
Благодаря на всички за чудесните пожелания  Hug
 Аз захраних на 3м и мисля днес да му дам месо вече(тоест 3м след захранването). Глутена ще въведа сигурно след 2седмици,ама официално...щото неофициално го въведох(преди 2седм) с едни обикновени бисквити,които му давам да смуче от време на време.. Laughing
Плодове сурови,като се замисля май не съм му давала...Май веднъж само диня да смуче ...и краставица(ама тя е зеленчук)  Rolling Eyes
И жълътъка скоро мисля да вкарам....те наведнъж станаха много,  ooooh! ама карай...   Whistling "Мисля",не е като да го направя,така че ще измислям в движение... Laughing И в тази връзка Пчеличке,щом са домашни са пресни- давай смело. Аз не съм го чувала това,че не трябва същия ден да е снесено... newsm78
Мими, приятно харчене на паричките.... Laughing
Лори, дано скоро се оправяш...Отивай на доктор хич не му мисли... Naughty

Честити месечинки на Виктор,Денислав и Ники.   Gift newsm67   ura

anilevI , Честит Рожден ден. Всичко най-хубаво!   bouquet

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 09:51 от adi_v4

# 230
  • Полски Тръмбеш
ДОБРОО УТРОО  Simple Smile
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПРЕКРАСНИТЕ БЕБОЦИ!!! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!
АДИ, ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК!!!
 Praynig ЗА БОЛНИЧКИТЕ ПО-БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯТ  Praynig Praynig Praynig аз кажи-речи съм по-добре  newsm78

искам и аз да ви почерпя,че днес имам курбан  Heart Eyes  - та за мое здраве

и някой да ни сервира  Mr. Green

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 10:28 от mim_007

# 231
  • Полски Тръмбеш
нямах търпение да ви се похваля  Blush вчера клиентката толкова мн се хареса, че чак ми купила подарък  Crazy

# 232
Здравейте от нас.
Предупреждавам, че съм чела само малко по диагонал, защото още сме пълна къща и не мога за дълго да се заседявам на компютъра.

Захраних на 4.5 месеца, месо дадох месец и 4 дена по-късно, а жълтък 3 седмици и малко след месото или иначе казано в най-големите жеги. Намерих си домашни яйчица и ги изчаках ден,два  да преседят в хладилника (аз също съм го чувала това, че не трябва да са съвсем пресни от днес снесени  Peace) и я почнах с трошички, давам го от седмица и половина, ще изчакам още толкова горе долу и ще вкарам глутена, ще се падне малко преди или точно на 7-мия месец.

Лили, много хубави снимки на Бобо от Калина, чакам и аз с нетърпение нашата фотосесия през септември.

Болничките да оздравяват.

РАдвам се, че Вики се е разминала с антибиотика.

Честити нови зъбки на бебчовци, да растат бели и здрави, Краси още няма, но и тя ни прави на
луди калинки вечер, та да избиват вече да отдъхнем малко.

Лори, защо така ти прилошава, дано не е нищо сериозно. Praynig

Момичета, благодаря за успокоителните думи относно отслабването на Краси. Доктора каза, че се случвало често през лятото да смъкнат от тегло или да не качат нищо., но аз наистина се попритесних, сега съм по-спокойна.

Мария_M, я кажи с какви съкровища се сдоби? Честити да са ти, със здраве да си ги изфъскаш. Аз също си мечтая сега за 2-3 , ама май няма скоро да ме огрее, от друга страна си мисля поне с парфюмче да се изглезя, че отдавна не съм си вземала, поне дрехи като не мога да си взема (нали уж ще отслабвам и избягвам да си купувам макси размери ooooh!)

Мим, взех си от курбана, много здрава бъди.

Ади, честити ви двоен празник на патерички.   bouquet

Ох и още имаше, ама забравих  ooooh!

# 233
  • София
Бонжур  Hug
Имам въпрос: по колко пъти ядат адаптирано мляко вашите маймунки? Моя от началото на седмицата отказва, но всичко друго си яде. И се видях в чудо- да сменям млякото ли, що ли, за капак и нещо запекан ми се вижда  newsm78. Чета на кутията, че за възрастта по 4 хранения по 180 мл., а той човека не ще и да чуе  #Crazy
Милумил бил по-сладък и го приемали добре бебоците, ама и много напомпвал? Някой да даде съвет.

# 234

почерпете се за  мое здраве....пораствам с една годинка +,важното е че още съм с лачени дръжки Joy Joy Joy Joy

Месо и желтък още не съм дала!
Мим дано си здрава и нямаш повече лоши случки Hug

# 235
Иве, да си жива и здрава! Желая ти всичко най - хубаво!

Мим, много здрава бъди!

# 236
Йоанче, ние ядеме вече 2 пъти млекце - първото и последното хранене, по 200мл... Heart Eyes Отивам да се приспиваме и после по другите теми... Hug

# 237
 Hug не съм ви чела, сега ставам и пак ми е лошо  Tired
Само да си похваля гарджето-баба му Ангелина му е изпратила снимка с нея във вестник Ретро и са ги публикували днес  bowuu Вярно, че е възможно най-лашата му снимка, ама на и моето гардже лъснало у вестник  hahaha

обичам вИ

# 238
Ивееее - да си ни жива и здарва и все така прекрасна мама  Hug

Mim, честит празник и на теб  Hug

Честито и на месечинковците  Hug

# 239
Иве, честит рожден ден ! Много много здраве ти пожелавам!

Мим, ще си взема от курбана, жива и здрава да си и ти !

Лори, браво на Бобо, май медийна звезда ще става  Mr. Green, сигурно много баби и дядовци му се радват като го гледат  Party

Аз захраних на 4м. 26 д. с каша, сега давам зеленчуци, ама месо и плод още не съм давала. За глутена и жълтъка пък да не говорим  ooooh! . Мисля от утре плодовите да започвам и като въведа няколко ще се върна на зеленчуци, а може и малко месце да опита мойта госпожичка  Heart Eyes

Мойта кокона днес пак е яхнала метлата и не ще да спи а само мрънка, ама баба и и дядо и се прибраха от поччивка и сега им е връчена да и се порадват, а мМ ляга да си опъне кръшната снага  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт