ФЕВРУАРски дребосъци вече правят маймунджалъци - тема 18

• 30 052
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Рени, не се отваря страницата  Peace

Лори, мила,  с тия нерви хич не е на добре работата, да иддва свеки и  и давай кучо и Бобо и да ги гледа, пък ти малко релакс  newsm37 . Никакво готвене, чистене и т н. Мъжо да си вземе малко отпуск и да се грижи за всичко, а ти само си почивай. Същото се отнася и за Пчеличката.
То май и аз по вашият път сън тръгнала де, ама дано да се лъжа, че с това неспане през ноща направо се побърквам  ooooh!

Честито на всички месечинковци - малките големи дечица на мама  и тати Simple Smile . Да са послушни и здравички  Hug

jatze,  дано Баба шарка мине лекичко при вас   Praynig

# 256
Привет от морето, милички!
Липсвате ми, ама нямам никакво време за интернет.
Елиза е много добричка и кротка, малко се страхува от морето, но за сега само краченца топнахме.

Малко по споделеното от вас:
пюретата е много удобно да се съхраняват замразени както е описала Евридика. Правила съм и в бурканчета, но е малко по- голяма хамалогия.

Месо ще давам от седми месец, а глутен - от осми.

Лори, много неприятно, миличка.  HugНаистина, викай някой на помощ и планирайте някаква почивка, дори и за два- три дни. Дано да се оправиш!

И Пчеличката, да търси помощници. Трудничко е, но вие сте силни момичета и ще се справите. Пък и имате нашата подкрепа. Hug

Честити рождени дни на Ивето и Ади! Да сте все така засмени, щастливи и обичани!

Сега пък аз ще почерпя, защото днес имаме годишнина  с ММ!

Честити месечинки на всички прекрасни бебоци!

Цунки от мен и Елиза! Обичаме ви много!

# 257
Здравейте
Остави нета и форума малко Хепи- и се напочивайте още повече и днес с този хубав повод-да се обичате многоооо години още Heart Eyes Романтична вечер Ви пожелавам Hug

Лори-почини си истински занимавай се само с бебо и се радвай на малкото човече Hug

Хайде хубава неделя днес за всички
 Party

# 258
Привет, мацки!  Hug
На кратко - онуй дето го видяха страшното, не било точно такова и не било толкова страшно...  Mr. Green Пратиха ме да заслабна малко, да стегна мускулатура и да се върна психически подготвена за нож. Болката щяла да намалее с времето  Whistling Сладури. Ходя при една жена, която лекува нетрадиционно, тук в София и има ефект, че иначе не се търпеше. Проходих отново  Sunglasses Не съм ви чела, хвърлих бегъл поглед на последните две страници.
Лори и Пчеличке, пука им на Бобчетата че не си изтрила праха над библиотеката или че си оставила съдовете не измити... Но виж когато мама не е добре ... тогава му пука! С неизмити съдове можете да се грижите за бебе, но със световъртеж, силно гадене и изтръпване НЕ. Не ви мъмря! Hug Дайте си почивка. Цял живот на успокоителни ли ще карате? Подредете си нови приоритети. С кое можете, без кое не можете ... Познавам една, дето хем детето, хем лъснатата къща и е приоритет. Много е хубаво, чисто и подредено в тях, харесва ми, ама не ми харесва, че вече почти 5 години тя е все с нервни кризи, семейни проблеми и караници от нерви и успокоителни... Сигурно има жени, които успяват да свършат и двете без да се сриват постоянно, но аз още не съм се запознала с такава, просто вярвам, че има. Оставяйте Бобчетата на бабина грижа, ако има как за няколко дни. Починете си, помислете си и се върнете с план  Hug
Голяма лекция изнесох  Mr. Green

Кристиян пропусна консултацията за 6 месеца. Ще я правим като се приберем във Варна. Предполагам след 2-3 седмици. Хапва си детето, не отказва. Днес ще почнем месото, че го позабавихме. Имам един такъв въпрос. За закуска какво друго освен попара давате? Пробвах го с чай и обезсолено сирене - не му хареса, пробвах го с мляко и сухар - още повече не му хареса ... Мляко не го засища изобщо. Днес дадох нишестено кремче, ама не ми допада идеята ... Предложения? Иначе само месо и жълтък не сме въвели.
Хепииии, весело,спокойно и ползотворно за почивка и разтуха море  Hug
На всички  Hug  Hug  Hug   bouquet Ще пробвам да чета назад и да се включа.

# 259
Булче, браво на теб, дано скоро наистина всичко с теб е наред и не само да проходиш , ами и да тичаш по децата  Hug

За закуска аз си мисля дали не може кус кус, макарони или нещо подобно след като въведем глутена (аз не съм още  Blush ), май Марийчето беше споделила за кус-куса

И друго, може ли ак да си сверим часовниците кой кога, какво и по колко яде  Embarassed
Нашият режим е такъв
8.00 - 8.30 кърма - 60-100 мл
10.00 - плодово пюре (от днес давам 30 гр)
11.30-12.00 - зеленчуково пюре 130-150 гр (може и малко кърма или АМ в пюрето)
16.30-17.00 - каша 120-150 гр
20.45 - кърма 150 мл + 1.5 бишкотки в нея

Пак да кажа че довчера бяхме на 4 яденета, а сега с въвеждане на плодовото пюре стават 5 яденетата (ако то се брои естествено) . Има ли други деца които ядат по 4 пъти?

Хепи, честита ви годишнина. Още дълги дълги години да се обичате и щастлив семеен живот ви пожелавам

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 13:26 от bob4o_f

# 260
  • София
Happy, добре дошла и много години още попътен вятър и любов  в семейния живот  Hug

# 261
Ха, добър ден! Влизам набързо...Добре сме, стегнахме багажа и утре отиваме на мореее  Party Party Party Баткото от една седмица се буди и ме пита "Днес понеделник ли е?"  Mr. Green
Булче, радвам се за добрите новини...Скоро съвсем да се оправяш  Hug
Лори, Пчеличке...не е хубаво така момичета. Успокойте се и починете...Булчето е мноого права.  Hug
Софи, Честито ви христянче.   bishop Нека Господ бъде винаги край него.
Хепи, Честита годишнина. Още сто години да празнувате все така влюбени и един до друг.  Heart Eyes

Нашия режим от 2-3 дни е следния:

кърма
кърма
12ч зеленчуково пюре (около 140-150гр)/ месно пюре (въведох вчера)
14:30ч кърма (по-скоро за приспиване)
16:30ч - 17:00ч кърма (тук по-скоро утоляваме жаждата)
18ч плодово пюре (около 130-140гр)
21ч кърма

Днес следобед мисля да дам и малко каша... Blush Днес ходиш да се заредя с малко пюренца за морето и ги видях и реших днес да му дам...2 нови компонента в рамките през един ден...ама смятам,че нищо няма да му стане...

Ставам,че да видя дали не съм забравила нещи за багажа и излизаме малко навън,че баткото ми наду главата.  Crazy
Дано не съм пропуснала нещо или някой...Ао е така моля да ме извините,не е умишлено  Rolling Eyes

# 262
Иве, честита ва годишнина, още дълги години да я празнувте, в дом, пълен с детски смях  Hug

Мъжете спят...и аз досега дремках с тях... Mr. Green

Булче, радвам се, че нещата са по-оптимистини  Hug

Бобчо, като чета за вашите дажби то на нас са ни за единия зъб само, дет го имаме  Laughing

Ние папкаме следното;
6.00 - 6.30 - АМ 200 МЛ

10.00 - попарка/кус кус все се каня, ама така и не съм предлагала още, щом си го кефи попарата... Sick/

13.00 - манджичка от детската кухня/количество незнам, около 190-200 някъде/, понякога с един сухар вътре

17.00 - грис, нищесте или кисел/от кухнята/, или каша с плодово пюре, или каша с пасиран плод...пак около 180-200  Mr. Green

20.30 - АМ с 1-2 "бесквити"  bowuu

Измежду храненията давам около 100-150 мл. сокчета, или аз ги правя, или на Гербер  Heart Eyes

Ади - весело и безаварийно Hug

# 263
привет!

Хепи честита ви годишнина! Още дълго много здраве, любов и разбирателство!  Hug

Булче аз съм попропуснала доста страници и не знам какво точно се е случило, но се радвам, че всичко се оправя при вас!
За закуска все още давам кърма и му стига, сутрин имам по принцип най-много, когато през нощта не е сукал изобщо.
Проблем на нас ни е вечерята, че тогава почти нищо нямам в гърдите си и както преди време давах кърма, сега режимът изглежда вече така:
6.00- кърма
9.00- плодово пюре и кърма
12.30-13.00- зеленчуково или месно-зеленчуково пюре
16.30- плодово пюре и кърма
20.30- малко каша и кърма

Ако някой има предложения какво друго може да давам преди лягане, ще се радвам да сподели  Simple Smile

А, и още един въпрос се сетих докато миех шишетата- ползвате ли преходна чаша или както там се нарича шишенцето с две дръжки и странния биберон и от кои видове/ марки сте доволни???
Аз взех на Нук ето това

и малкият нещо изобщо не може да пие от него и само си чеше венците, та се чудя дали да не го сменям  newsm78

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 17:27 от Sofie

# 264
Хайде един отчет и от мен!

Мамче, честита ви годишнина! Обичайте се много!   bouquet

Булче, ти си гоУем пич, всичко ще се оправи нали ти казах!  Hug

Бобчо днес папа жълтък за първи път, ама аз от шубе му дадох от на едно малко яйце разделено наполовина 1/6 от жълтъка смачкан с малко водичка и го шибнах в пюрето!  Mr. Green Ако може да ме светнете докога да давам, мисълта ми е да давам докато не стане един цял жълтък ли или как?  И кога мога да премина на яйчени нещица? newsm78

Синето съм го пльоснала на пода върху активната гимнастика и сега упорито се разглежда в едно кръгло огледалце, ама направо си залепил челото на него като някой маймуняк!  Laughing

Да споделя и режима:
7.00 - 8.00 ч. АМ - 180 мл.
12.00 ч. Зеленчуково/Месно пюре
15.00ч. Плодово пюре с бисквитка/ Бисквитена попарка с пасиран плод
18.00 ч. АМ 160 мл.
21.00 ч. АМ 180 мл.
и тЕ така!  Mr. Green

# 265
Булче, добре че не е толкова страшно, колкото го мислеше. Ще се оправиш-само дано е по-скоро Praynig

Хепи, честита годишнина. Пожелавам ви все така да се обичате още мноооого години.

Нашия режим:
4:00-5:00- кърма (не знам колко)
9:00- кърма
13:00- месно/зеленчуково пюре- 190-200 гр.
14:00-15:00- кърма
17:00-18:00- каша от елда с 1/2 бурканяе плодово пюре- 180-200 гр.
20:00- кърма

Ако заместя закуската ме е страх да не ми намалее кърмата newsm78 Майка ми ми вика, че трябва да намалявам кърменията, защото ако се връщам догодина на работа не знам какво ще правя, трябва да съм го отбила. Аз чакам той сам да си ги намали, но май няма да стане.

# 266
  • Варна, морето, сините вълни...
Ох нашия режим хич го няма от няколко дена. Днес пак не пожела зел. пюре  Crossing Arms Но мисля че разбрах от какво е, не обича карфиол. КАто му дадох картоф с карфиол не го искаше и Разл. зел. също не ги иска, а те са с карфиол. Яде само Нежни зел. те са с броколи и нямат карфиол.

От 2 дена вместо в 6 яде в 7 и става така:
7ч. кърма
10-11ч. кърма
14-15ч. зел. пюре (125гр. си го изяжда) + кърма
17-18 каша или плодово пюре (или смесено) 140-160гр. + кърма
21 кърма

Но днес в 7:30 и 11:30 кърма. В 11:30 отказа зел. пюре. В 14:30 също, и кърма не пожела. В 16:30 плодово 125гр. и 19:30 кърма.

# 267
Я да си посипя публично главата с пепел, че забравих  Embarassed
Хепи, честита ви годишнина! Много да се обичате и да те слуша!   bouquet

Режима (тук ще си ръсна повечко пепел):
5.00 AM (150-180 мл)
8.00 AM(150-180) мл
11.00 зеленчуково пюре (190-200 гр)
15.00 каша с половин буркан плодово пюре, нишесте, кисел
19.00 AM (180 мл)
След баня около 21.00 пак AM според останалата кухина в корема. Сутрешното хранене в 8-9 часа се опитвам да заменя с нещо, ама нещото още не е открито ... Попара не харесва и не яде. Днес направих нишесте, но сякаш не върви за закуска с нишестето да се подпукаме. За утре взех да пробвам едни квадратини на Арива някакви ... Ситни макаронени квадратчета.
Май ще се окаже че не понася заешко. Днес му дадох 1 лъжица и още не си беше доял зеленчуковото и бузите му се обринаха. Същото зеленчуково яде и вчера, както и много пъти. Утре ще се пробваме пак и ако се обрине ще си караме без заек още няколко месеца.

# 268
 Hug ОБИЧАМЕ ВИ!

Да се оплача-свеки отказа да идва, трябвало да гледа в сряда племинника на мъжО и ако не било наложащо да не идва сега, а чак в петък и аз я сиктиросах....
Отгоре на всичко днес купихме буйки на Бобо два чифта от тези българските Беко за по 17лв-много сладинки, държах на тях защото са с ципче отдолу на подметката. Та толкова ги мерихме, докато бобчето спи, толкова се чудих. Накрая взех 17номер, накрая се прибирам и продавачката ми сложила 16ти номер-синичките  ooooh! После пращах милото обратно, а тя затворила-та днес отново яхнах метлата и съответно цял ден се люлея  Tired
Благодаря на Мими М-Мари, хиляди прегръдки, не знам какво щеше, ако те нямаше!
ХЕПИ, МИЛИЧКА ЧЕСТИТА ВИ ГОДИШНИНА! ВИНАГИ ДА СЕ ОБИЧАТЕ ВСЕ ТАКА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО, ПРЕКРАСНИ СТЕ!
Бобо, днес си изяде пюрето и кашата  bowuu, но пак млякото нещо ни куца...
Чаша-ползвам преходна МАМ, като цяло съм доволна, мисля и бобчето също-не се улива, но не пие кой знае колко. По-скоро му е като за упражнение към устата още.
Режим
5-6часа-240мл АМ
11часа-пюре 70мл и АМ или млечна каша на Ганчев-половин бурканче и 120мл АМ, или пюре с извара и плодове или плодове пюре с грис или йогурт -много разнообразие, много нещо  Mr. Green
сок с вода 120мл и една глутенова бисквитка Чики Бебе-харесва ги
14.30 часа -зел пюре 135мл със сирене /кибритена кутийка/ или месно пюре-накрая допива АМ 40-50мл
сок с вода 120мл
18 часа-каша-190мл общо количество глутенова каша в АМ или ако е млечна във вода
една бисквитка глутенова и парченца диня или пъпеш от вчера да се учи да дъвче
21.30 АМ 240мл

пуйката я отказа категорично, както и попарата-за сега ги спрях, като не иска детето няма да го мъча.
Лили, моля пусни снимките от Калина ме снима в албучето Ви в снимката, много искам да ги разгледам-ако не ти е трудност   bouquet

лекинка от нас  Hug

# 269
  • Варна, морето, сините вълни...
Добро утро! кафенце?

за всеки по нещо  Hug

Мале Лориии къде го побирате това количество  Shocked Нека си хапва малкото бобче  Crazy
Интересо ми е обаче маслото как го въведе в домашните пюрета ли? Ами Мони като не яде домашни? О аз може направо във попарата да му слагам, то няма как иначе  newsm78

Я кажете кой използва биба (залъгалка)? Мони нещо взе да не я иска понякога.

Общи условия

Активация на акаунт