Антена на мобилен оператор и детска градина

• 14 312
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • Дивия Северозапад
Исках от от Общината протоколите с измерванията от лабораторията по физични фактори към Центъра по обществено здраве. Днес от Общината ми отговориха писмено следното: "Няма влязло в сила Разрешение за строеж на Базова станция на Мобилтел, находяща се в гр.....(адреса), а съгласно чл 9, ал.2" от Наредба №9 от1991год измерванията в контролни пунктове на населената територия се извършват след изграждането и въвеждането в действие на обекта". Това, какво означава, че станцията е незаконна ли? Може ли да построят тази станция без такива протоколи, без разрешение от Общината? Възможно ли е протоколите да не са в Общината, а някъде другаде? Трябва ли да питам в Националния център по обществено здраве за тези протоколи? Благодаря за отговора.

# 46
Не може да няма. Да си ги изискат от Мтел. Пиши и до НЦООЗ да ги питаш дали няма някаква промяна в реда.

# 47
  • София
Петлето, как се развиха нещата? Щото и аз търся инфо за една базова станция , но тук  http://gsm-anteni-sofia.net/  не я намирам, ще трябва да мина по твоя път

# 48

няма заплаха за здравето на детето ти, разбери това.

ако искаш да се паникьосваш, ще ти предложа алтернатива - не знаеш дали съседът отдолу или над теб или встрани от теб не е поставил безжичен рутер или база на безжичен телефон точно над/под/до леглото на детето ти, нали? това е много-много по-опасно от антената на покрива на съседната сграда...

И да има, нищо не може да се направи. Както и с останалите изброени от теб неща.

мобилни телефони, Wi-Fi, домакински уреди и т.н, които са делеч по-вредни и ни облъчват от доста по-близо, но за това не се говори - може би защото някой все още не е измислил начин да прави пари от това  Peace

Има достатъчно информация, но никой не се интересува на принципа на махването с ръка и "то по цял свят е така". Така е, да, и е неизбежно отвъд елементарните неща, които можеш да направиш у дома - да ползваш кабелен интернет вместо безжичен, да не слагаш телевизори в спалните, да не даваш на малкото си дете да си поиграе с телефона, щото искало, да не слагаш бебето да гука до джиесем на всички роднини, които искаш "да го чуят".

Излъчването го има; вредно е; факт; но не е удобно да се шуми. И да се шуми, няма кой знае какво да се направи. И толкова.

# 49
  • София
Nickkie, противоречиш си Simple Smile
Има една книжка : Истината за вредните стоки (подзаглавие Мамо, не ми купувай това!)

Там са описани накуп нещата, за които и ти говориш.

Аз по случайност имам следната спалня - една крушка виси от тавана и два контакта, които не се ползват. Няма ТВ, компютър, нощни лампи, радио, ... просто нищо.  (не е точно случайност, причината е да не се купуват излишни вещи и тн..., но не е защото съм била информирана за електросмога).

В споменатат книжка има още много параноични съвети, но ако човек не купува парфюми на невръстното си момиченце, не му купува мобилен и личен телевизор, това е много, нали?

Дали някой ден няма да има закон и да се иска писменото съгласие от съседите за всякакви излъчвания, включително и микровълнова?

# 50
Би ли посочила за какво си противореча?

# 51
Виждала съм такава антена на покрива на гимназия.

Интересна ми е темата.  Peace

# 52
И на мен ми е интересна. На блок до 45 училище има поставена доста голяма ГСМ антена и облъчва както целия училищен двор,така и близката детска градина.Чела съм доста мнения на специалисти за вредата от тези излъчвания. Не можем естествено всичко да спрем,но сигурно има начин да се ограничават. И не би трябвало да са в близост до училища и детски градини.

# 53
И на мен ми е интересна. На блок до 45 училище има поставена доста голяма ГСМ антена и облъчва както целия училищен двор,така и близката детска градина.Чела съм доста мнения на специалисти за вредата от тези излъчвания. Не можем естествено всичко да спрем,но сигурно има начин да се ограничават. И не би трябвало да са в близост до училища и детски градини.

Няма проблем с това, вълните не падат надолу като камъни. Нейната диаграма на излъчване е твърде тясна. Проблем ще бъде, ако застанем точно пред нея върху самия покрив.

Ето малко материал за четене:

http://econ.bg/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E%D1%82% … .166368_at.3.html

http://www.moreto.net/novini.php?n=66539

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 02:29 от vl

# 54
  • Tам през Атлантическия океан
Айде пак такава тема, има някаква цикличност през 1 или 2 години едно и също се върти  Mr. Green
Ползвайте търсачки бре хора Wink

п.п. И аз живея с/у  антена  Mr. Green в УСА  Laughing

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 07:19 от Desss

# 55
  • София
Дес, това е лошо, че има цикличност.  Би трябвало да е без затихване, би трябвало да се гони някаква цел и тя да се постига.
С търсачката тази тема излезе като най-актуална.
А какви са ограниченията в УСА ?

Ники, противоречието е в това - създаваш впечатление за инициативност и посочваш шепа супер важни и лесни мерки, а после обобщаваш, че е неизбежно. Не беше със заядлив тон подхвърлянето ми, напротив, мисля, че ти се предпазваш и ограмотяваш околните как да се предпазват, а за неизбежното визираш обществото като цяло, неговата инертност.

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 12:59 от ЗаСлон

# 56
  • София
Петлето, има ли развитие при вас?

Събуждам темата, защото с търсачката пак тук ме праща.

# 57
Някой успял ли е да премести/премахне антена след установяване след измерване на високи нива?

# 58
И какво ми остава - да преместя детето в друга детска градина и да продам жилището? И какво - умиране има, спасение от МТел няма?

остава ти да спреш да се паникьосваш и да се опиташ да вникнеш в онова, което ти се казва.

няма заплаха за здравето на детето ти, разбери това.

ако искаш да се паникьосваш, ще ти предложа алтернатива - не знаеш дали съседът отдолу или над теб или встрани от теб не е поставил безжичен рутер или база на безжичен телефон точно над/под/до леглото на детето ти, нали? това е много-много по-опасно от антената на покрива на съседната сграда...

Jam, на какво основание твърдиш горното? Ще съм благодарна за отговор.

В тази връзка:

Между две овце:

- Знаеш ли, все ми се струва, че хората ни хранят и пасат само,
за да ни доят млякото, да ни вземат агънцата, да ни колят за Гергьовден...

- Иии, ти пък, с твоя овчи песимизъм и глупавите ти конспиративни теории.
Виж, цялото стадо вече ти се смее !...

Та така.
За информация на всички, има опасност и от рутера и не само при рутера, а и при приемащия компютър също полето скача до опасни нива (както в близост до самия ви рутер). Персонално съм виждала замервания и е факт. Уреди ИМА. Фирма не мога да препоръчам, но има и който търси и се интересува, намира. А който не се интересува... се смее със стадото. Колко опасни и какви точно ще са последствията не е достатъчно добре изследвано още по две причини: не е от толкова отдавна масовият ел. смог, за да са проследени дългосрочните последствия, особено върху децата, и втората е, че подобни изследвания се саботират умишлено или в най-добрия случай, не се финансират, защото просто НЯМА КОЙ да ги финансира. Кой има интереса да финансира такова независимо изследване? А кой има интереса да финансира изследване, което ще каже, че антените и прочие са напъъълно безопасни и могат и на самите ни глави да се монтират без проблем? (което е случая с блутут слушалките - безумие)  Отговорите всеки може да си даде.

# 59
  • Ямбол
Някой успял ли е да премести/премахне антена след установяване след измерване на високи нива?
Високи нива на какво? И кой е измерил тези "нива"?

Общи условия

Активация на акаунт