Виена 4

• 114 512
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • СОФИЯ
...
 newsm53 То като погледна санираните комплекси-"копие" на Хундертвасер Rolling Eyes

докато вдянаа..санирани, санитарни, че там ми се наложи и да...попишкам малко Grinning Със санираните досег нямам, ама тия са толко криви..че още ми става лошо  Grinning
Извинете простотата ми, не го разбирам това изкуство.

# 616
  • София
Да попитам ялите Свински джоланчета на Пратера - колко голямо е едно и горе-долу колко струва!? newsm78 Grinning
(в сайта не можах да ги намеря в менюто, пък едни познати някакви легенди ми разказват, че били огромни - като за 4-ма!? newsm78)

И аз бях чела, че с едно джоланче се хранели четирима, но поне половината от това, което е в чинията, ние не го ядохме. В този килограм джолан има една солидна кост и много тлъстини, които оставихме неизядени.

# 617
Заводът не е ЗА отпадъци, а за преработка на отпадъци и да, това е сградата, проектирана от Хундертвасер.

Ясно, че завода е за преработка! Embarassed От къде ми е ясно и какво работя - няма да споменявам, че съвсем ще ми се смеете на начина на изразяване! Mr. Green   Joy
Но, всъщност аз искам да посетя това:
http://www.wku.at/Constructions.4.0.html?&L=1
И като гледам  - май е различно, но посещения има само през първите съботи на месеца, а ние ще сме по друго време! Sad

Благодаря много на всички! Simple Smile Hug Laughing

За сега къщите май ще ги гледаме само от вън(и Ве-Це -то при нужда Joy), а джоланчетата ще ги хапнем - не вярвам да се уплашим от количеството! Laughing

# 618
Toва е друг завод, жалко, че не можеш да го посетиш, щом те интересува. Иначе оня в Спителау можеше да се посещава, на сайта имаше подробности, ама мен биснесът с преработката на отпадъци и производството на топлоенергия не ме вълнува кой знае колко. Но наистина подробностите по темата бяха впечатляващи, представям си какво е за специалисти да влязат на такова място.

За ВЦтата: най-известната и най-лесно достъпна се намира в търговсият комплекс срещу къщата на Хундертвасер. Платена е, бъкана е с туристи, ама се добива впечатление за какво става дума. В Кунст Хаус си има тоалетни, което си е нормално, и те са криви и шарени, но поне са чисти и пусти, щото навалицата там е значително по-малка. А в самата къща какво е положението със санитарните помещения, не знам - най-многото, кето видях, са няколко снимки отвътре, правени от сестра ми. Къщата си е редовна жилищна сграда и не пускат туристи, а сестра ми е ходила на гости там и снимала. Ето линк, ако на някой му се гледа: http://sladkahapka.blogspot.nl/2011/09/blog-post.html

# 619
Мерси много - страшно интересно беше да погледна!  bouquet

# 620
Ако харесвате модерно изкуство, едно много приятно място за разходка е музеят на модерното изкуство МУМОК. Имаше и ден с безплатен тур с екскурзовод, т.е. безплатна беседа за говорещите немски. Беседата беше изключително увлекателна, отначало освен мен имаше само още един човек, в последствие групата нарастна до 6 или 7. Продължителността беше малко повече от час, като за това време, освен тогавашната актуална експозиция, успяхме да направим и кратък тур из целия музей и да научим по нещо интересно и за постоянните експозиции. Препоръчвам, особено за говорещите немски  Peace

# 621
  • София
Здравейте,
Може ли малко помощ  Praynig
Организираме си самостоятелна екскурзия до Виена. Никога не сме ходили там. Можете ли да кажете как да стигнем от летището Vienna International до този хотел Apartment Rentals Vienna, Grosse Schiffgasse 9, Near St. Stephen's Cathedral, Vienna.
Този хотел го изпрахме през интернет, ако имате отзиви за него ще е от голяма полза. Търсим хотел близо до Пратера, много ще се радвам, ако препоръчате и други. Също ако можете да кажете дали е далеч центъра и ще ни трябва ли някакъв транспорт. Изобщо - всякаква информация ще е от голяма полза.  Благодаря предварително   bouquet

# 622
Може ли някой да ми обясни  каква е разликата  между Imperial Tour - Schönbrunn Palace
и Grand Tour - Schönbrunn Palace, тъй като се чудя кой тур да избера ?
Чета, че на някои им отнема доста време да разгледат двореца, а аз се опасявам че  прекалено дълго разглеждане ще ме отегчи, а  и един ден съм планирала за двореца и зоологическата градина.

# 623
  • СОФИЯ
Може ли някой да ми обясни  каква е разликата  между Imperial Tour - Schönbrunn Palace
и Grand Tour - Schönbrunn Palace, тъй като се чудя кой тур да избера ?
Чета, че на някои им отнема доста време да разгледат двореца, а аз се опасявам че  прекалено дълго разглеждане ще ме отегчи, а  и един ден съм планирала за двореца и зоологическата градина.

Grand Tour включва и помещенията от времето на Мария Терезия. Според мен си заслужава, дори препоръчвам. Не отнема мн време.

# 624
Здравейте,
Може ли малко помощ  Praynig
Организираме си самостоятелна екскурзия до Виена. Никога не сме ходили там. Можете ли да кажете как да стигнем от летището Vienna International до този хотел Apartment Rentals Vienna, Grosse Schiffgasse 9, Near St. Stephen's Cathedral, Vienna.
Този хотел го изпрахме през интернет, ако имате отзиви за него ще е от голяма полза. Търсим хотел близо до Пратера, много ще се радвам, ако препоръчате и други. Също ако можете да кажете дали е далеч центъра и ще ни трябва ли някакъв транспорт. Изобщо - всякаква информация ще е от голяма полза.  Благодаря предварително   bouquet

Ако не те притеснява, че не е хотел, а е апартамент - виж нашия: http://www.tripadvisor.ca/VacationRentalReview-g190454-d2105209- … enna.html#reviews
Но ние още не сме го посетили - така, че не мога да дам отзиви - само резервирахме! Simple Smile

Ето тук пък можеш да научиш няколко варианта за транспорт като въведеш адресите: http://efa.vor.at/wvb/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en

# 625
  • Linz
Някой беше писал за една българка, която дава апартаменти, за Мария ли ставаше въпрос? Тя ми направи оферта, която приех и после изчезна. Сега я издирвам, защото до два дни трябва да тръгнем за Виена, а още нямаме резервация Crazy

# 626
  • София
ssiillvvyy, ти си се уредила с българи за хазяи. Wink И аз съм била в техен много хубав апартамент миналата зима, определено бях много доволна. Simple Smile Предполагам, че и твоя ще е хубав. Peace

Малката Ида , ако имаш затруднения с линка, който ти е показала ssiillvvyy, свиркай Simple Smile Има показани хотели в темата около Пратера, но ако окончателно си се спряла на тези апартаменти ще те упътим. Близо са до Центъра, но за Виена ще ти трябва и карта за градския транспорт или Виена карт.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 16:13 от bibi_2

# 627
Аз бях писала за Анастасия (Ася), има сайта й на първа страница, ако става въпрос за нея, мога да дам и фейсбук профила й.

# 628
  • София
Някой беше писал за една българка, която дава апартаменти, за Мария ли ставаше въпрос? Тя ми направи оферта, която приех и после изчезна. Сега я издирвам, защото до два дни трябва да тръгнем за Виена, а още нямаме резервация Crazy

Рени®, аз знам за апартаментите на Анастасия. Иначе и други българи предлагат апартаменти във Виена - http://www.apartmentsvienna.info/bg/impressum.html

http://www.homelidays.co.uk/EN-Holidays-Rental/110_Search/Search … ALISATION=AT+WIEN

Seti Beti , писали сме заедно  Simple Smile

# 629
  • Linz
А, не е същата. Слава богу, писа ми мацката. Тази е Мария Пиргова, радва се, че ще й гостуват сънародници Simple Smile
Явно даването на апартаменти под наем във Виена е популярен бизнес за българите Simple Smile
Та в събота сме във Виена Grinning

Общи условия

Активация на акаунт