Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 105

"Любовта на Божур"-Лиза Сий
Най-силно направилата ми впечатление книга от тази петорка.
Книгата е  разказана в първо лице,от името на главната героиня Божур,която е едно младо момиче затворено в дома си,който и е забранено да напуска до деня на сватбата си,която е уговорена още когато тя е била малка.
....
Прочети и тази

По същата тематика, увлекателна и тъжна.

Вероятно я има в книгите втора употреба по улиците.

# 106
Естел,звучи много интересно,миличка. Hug Мисля да се възползвам,ако ми попадне.Сега с нетърпение чакам "Мемоарите на една гейша" с "Журнал за жената". Heart Eyes Чела съм я на компа,но сега ще се възползвам,за да се сдобия и хартиеното и издание. Grinning
А и за още една книга се чудех и то отдавна и тя е "Слугинята" /"Южнячки" на Катрин Стокет.Чела ли си я?

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 13:01 от eovin27

# 107
  • София
Господин Ибрахим и цветята на корана–Шмит 8/10
Синът на Ной–Шмит 10/10
Игрите на глада–С.Колинс 9/10
Атлас изправи рамене–А.Ранд 9.5/10
Изворът–А.Ранд 8/10

# 108
Естел,звучи много интересно,миличка. Hug Мисля да се възползвам,ако ми попадне.Сега с нетърпение чакам "Мемоарите на една гейша" с "Журнал за жената". Heart Eyes Чела съм я на компа,но сега ще се възползвам,за да се сдобия и хартиеното и издание. Grinning
А и за още една книга се чудех и то отдавна и тя е "Слугинята" /"Южнячки" на Катрин Стокет.Чела ли си я?
Не съм.

И аз чакам Мемоарите, но се притеснявам да не е орязана.

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=17097
В Пингвините е 15 лв, в момента намалена на 12,75  лв.
Със списанието ще е 4,00 лв.
Тази книга май е единствената, която е най-известна.

# 109
  • Видин
Със списанието книгите са с вестникарска хартия и много дребен шрифт. Може би затова си позволяват да ги пускат на такива символични цени?  Rolling Eyes А и нали са специално издадени за списанието  newsm78 Дано да не е орязана. И аз я чакам с нетърпение. Предишната (втора) книга ми хареса - развлекателно и не особено трудно за четене книжле  Laughing

# 110
  • София
amanita, вместо да я чакаш с нетърпение, виж тук и хоп на Киндълчето  Wink

Вчера минах през "Хеликон", за да проверя за "Снежно цвете и тайното ветрило" - още не е дошла  Rolling Eyes И за да не съм капо си купих "Момичетата от Шанхай"  Grinning
Колебаех се между нея и "Любовта на Божур"...  Simple Smile

# 111
mijjjka ,поздравления за новата придобивка и приятно четене! Hug А за "Любовта на Божур" също не мисля,че ще сгрешиш ,ако я прочетеш,но аз съм пристрастна в този случай. Laughing Ето какво съм написала за нея преди време,по нагоре Естел публикува част от коментара ми и ето тук и останалото. Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603489.msg19935752#msg19935752

# 112
Игрите на глада      - Сюзан Колинс
Възпламеняване       - Сюзан Колинс
Сойка присмехулка - Сюзан Колинс

Невероятна трилогия, отдавна не бях чела нещо толкова увлекателно, каращо ме буквално да се задъхвам в четенето, да бързам, да гълтам страница след страница. Очаквам с нетърпение филма по първата книга, надявам се да е на нивото на книгата.
Танц с дракони, петата книга на Песни за огън и лед -  Джордж Р. Р. Мартин
Харесвам всичките книги !

Мъглороден - Последната империя             - Брандън Сандърсън
Мъглороден - Кладенецът на възнесението - Брандън Сандърсън

Първата книга ме очарова, с постапокалиптичната си действителност и толкова фентъзи герои.
Втората ми беше малко по - скучна ( но само малко, защото първата е разкошна ), а доколкото знам поредицата продължава.
Във вихъра на двайсетте - Софи Кинсела - приятно чиклитче в неин стил. Много разтоварваща и забавна.
Слугинята - Катрин Стокет - ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ и книгата и филма !

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 16:46 от 热爱 Катнис 热爱

# 113
  • София
eovin27 , аз всъщност прочитайки твоят коментар за "Момичетата от Шанхай", реших да си я взема  Simple Smile "Любовта на Божур" също няма да я пропусна  Hug
Но ще я взема малко по-натам, че като гледам колко книги ме чакат  Laughing

Сега продължавам с втора и трета част от "Игрите на глада".
热爱 Катнис 热爱 , филма и аз го чакам, но си имам едно на ум, че може и да ме разочарова  Wink

След "Игрите" съм запланувала: "Стълбове от сол", "Кабулските лястовици", "Момичетата от Шанхай" - не обезателно в тази последователност  Laughing

Приятен уикенд на всички!!! Петък е!!!     bouquet  bouquet  bouquet

# 114
  • Ямбол
Слугинята - Катрин Стокет - ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ и книгата и филма !
Моля те да споделиш линк към филма   bouquet

# 115
Филма е този, ама гледам май са го премахнали от торентите. Въпрос на време е да се появи пак.

http://www.imdb.com/title/tt1454029/

# 116
Последните книги които прочетох:

1. Ловецът на хвърчила - Халед Хоссейни
2. Хиляда сияйни слънца - Халед Хоссейни
3. За мишките и хората - Джон Стайнбек
4. Едем - Станислав Лем
5. Тежки времена - Чарлз Дикенз

# 117
The Vampire Lestat, Anne Rice
Reading Lolita in Tehran
The Discovery of Heaven
The Medusa and the Snail
Autobiography of Benjamin Franklin

# 118
Трилогията "Игрите на глада" - увлекателна, но като ниво на литература за мен е ниско.
"Дванайсет странстващи разказа" - Габриел Гарсия Маркес. Любим автор, отново не ме разочарова. Имаше страхотни попадения сред тези разкази, направо разтърсващо ми дойдоха. Но тъкмо свикнах отново със стила му и книжката свърши Simple Smile
"Изворът" - Айн Ранд - много ми хареса. Първото нещо на Ранд, което чета, изключително ме впечатли със силата и сложнотата на героите, с философията си, с постройката на диалозите. Леко мизантропска ми се видя книгата и отношението на Ранд, но ми импонира, защото и моето е относително сходно Simple Smile
"Музей на невинността" - Орхан Памук. Любим автор, прекрасна книга. След Памук и Ранд имах нужда по около ден почивка, преди да започна нова книга. Впечатленията ми бяха толкова интензивни, че имах нужда да се уталожат, за да мога да захвана нещо различно.
"Rafa. My story" - биографията на тенисиста Рафаел Надал. Много го харесвам и ми беше интересна книгата.

# 119
  • Видин
Алхимикът - Паулу Коелю - хареса ми много, макар повечето да я смятат за не особено добро четиво.
Хиляди сияйни слънца - Халед Хюсейни - изключително увлекателна и разкриваща ни потресаващи подробности за Афганистан по време на талибаните
Ловецът на хвърчила - Халед Хюсейни - страхотна! Ревях като магаре почти през цялото време докато я четох  Laughing
Девиците от Рая - Барбара Уд - и тази много, много ми хареса и хем исках да свърши, хем исках да знам как свършва  Mr. Green
Игра на тронове - в момента я чета. За пръв път чета нещо в такъв стил и ми е интересно Wink

Общи условия

Активация на акаунт