Последните пет книги, които прочетох # 2

• 187 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Последните 5 книги, които прочетох са:
1. Хорхе Букай- Нека ти разкажа
2. Робърт Кийосаки- Богат татко, беден татко
3. Димитър Димов- Тютюн
4. Уилям Йънг - Колибата
5. Иван Вазов- Под игото

# 91
  • Видин
"Не без дъщеря ми" - Бети Махмуди
"От любов към дъщеря ми" - Бети Махмуди
"Името на розата" - У. Еко
"Момент на лудост" - Уна-Мери Паркър
"Сидхарта" - Херман Хесе

# 92
  • Sofia
Амели Нотомб -  Зимно пътуване 8/10
Амели Нотомб - Кралска воля  10/10
К. Р. Сафон - Играта на Ангела  10/10
К. Р. Сафон - Марина  10/10

# 93
"Мъжко можене” Бойка Асиова – 8/10
"Led Zeppelin - Чукът на боговете” Стивън Дейвис  – 8/10
"Does the Noise in My Head Bother You?” Steven Tyler 9/10
"Кабулският книжар” Осне Сайерстад  7/10
"Елегантността на таралежа” 8/10

# 94
  • Ямбол
   "Мравките" - Бернар Вербер  7

"Криеница" - Джеймс Патерсън   8

"Петата жена" - Хенинг Манкел   9

"Обичах я" - Анна Гавалда   7

"Време да убиваш" - Джон Гришам   10

# 95

Благодаря за темата   bouquet Hug
Последните ми пет книги са на Ремарк - "Триумфалната арка", "Нощ в Лисабон", "Мансардата на бляновете", "Черният обелиск", "Обичай ближния си".
Любим Ремарк!!! Чела съм почти всичко от него, на немски са дори още по-хубави!

# 96
"Кенилуърт" - Уолтър Скот
"Монахът, който продаде своето ферари"
"Не пипай тази книга" - на тези двете им забравих авторите
"Далече от безумната тълпа" - Томас Харди
"Кметът на Кастърбридж" - Томас Харди

# 97
Отдавна не съм се вписвала и са ми се събрали доста книжки.Ето какво прочетох от началото на тази година до сега:
Джон Гроган-„Марли & Аз” 10/10
Една забавна и тъжна история за двама влюбени,които си вземат куче.Но то се оказва с доста разрушителни наклонности,които пораждат доста забавни ситуации. Обаче непослушанието и пакостите на Марли се изкупват от любвеобилността,верността и това,че е винаги до тях,както в хубави ,така и в лоши мигове,карайки и двамата да се почувстват по-добре,да оценят дребните радости от живота.
Лиза Сий-„Снежно цвете и тайното ветрило” 10 /10
Книга,от която научих много за живота на жените в Китай през 19 век-от момиченца с големи стъпала,до бинтоването,приготвянето на чеиз,женитбата с непознат,отношенията с новото семейство.
Жените са затворени в домовете си и доста от тях,за да общуват по между си използват таен писмен код -нюшу- http://bulgarian.cri.cn/321/2010/03/02/1s95108.htm
Това е обаче историята най-вече на две сродни души-лаотун,които преминават през много перипети,но въпреки всичко за тях приятелството им е най-важното,най-ценното и истинско нещо.
Лиза Сий-„Момичетата от Шанхай” 10/10
Историята на две сестри,на които животът им коренно се променя.Налага им се да порастат,да престанат да са разглезените момиченца,да преминат през ужасите на войната,нападението,загубата на дом и родители,насилието,нелегалната емиграция,живота в страна,в която не са желани,женитбата за непознати и живота с тях.Но над всичко това,над всичката ревност между сестри и борба за внимание е тяхната обич една към друга и
 една тайна,която пазят,която ги обединява.
 Чета вече трета книга на Лиза Сий.И трите много ми харесаха.Допада ми освен историите,от които научавам много за Китай и че накрая на книгата,че тя разказва как е стигнала до написването и,за срещите си с хора знаещи повече за темите,които я интересуват,например за срещата и с една от последните жени в Китай с бинтовани стъпала,защото това е забранено сега.За проучванията и за бита на китайците от отминали времена,за нюшу,за желанието на жените да не са просто предмет за размяна.Ако издадат други нейни книги в България  с удоволствие бих ги прочела.
Линда Хауърд-„Дръзка съдба” 7/10
Преди години бях чела една книга на тази авторка и сега като ми попадна тази реших да прочета и нея.Заинтригува ме анотацията.
Пътуване във времето,рицари тамплиери,тайнствено съкровище с голяма мощ.
Не е лоша книгата. Но пък като четях за тамплиерите там и ми се прииска още нещо да прочета с тяхно участие.
Ето от къде може да си я изтеглите:
http://escape-bg.net/torrents-details.php?id=7930
Татяна Дьо Роне-Тайната на семейство Рей” 9/10
Една история за това как приемаме истината-истината за живота,за близките си ,за чувствата си,как понякога предпочитаме да живеем в лъжа,защото не можем да понесем истината.История за едно семейство,което изглежда перфектно в очите на другите,но всичко това е само привидно.История за това как децата поставят родителите си на пиедестал,но често те са просто хора,хора със своите грешки,провали и слабости.И отрезвяването от научаването на истината за родителите.История за това дали можеш да приемеш и обичаш някого не само с качествата му,но и с недостатъците.Дали не е прекалено трудно?
История за това как хората възприемат смъртта,за болката от загубата на близък човек.
Много ми беше мило когато двамата герои-брат и сестра си спомняха детството на едно специално за тях място.Хем носталгия те обхваща,хем ти става драго от такива спомени.Всеки си има някакво незабравимо място от детството.
Мариана Фиорато-„Тайната на Ботичели”-8,5/10
Една книга,чиито главни герои са различни като деня и нощта.Лучана-забавна и цапната в устата,но все пак с добро сърце,която често използва грубостта,за да се защити от самотата,от болката,че е изоставена и доблестният,но невеж за доста неща в живота Гуидо.
И двамата се променят с течение на историята,преживяват много приключения,които ги променят.И всичко това само заради една картина,макар и на велик художник ,става дума за Ботичели и „Пролет”,която далеч не се оказва само невероятно красиво произведение.
Мистика,приключения,хареса ми.Но най-вече ми беше приятна „разходката” из средновековните градове-Флоренция,Венеция,Рим,Неапол,Пиза.
Никълъс Спаркс-„Талисманът” 8/10
История за вярата,за вярата в съдбата,за това,че един предмет може да предпази,да донесе късмет,а защо не и да те заведе до любовта.
Тази книга не можа да ме докосне така,както някои други негови.Мога  да опиша усещането си от нея с една дума и тя е:”приятна”.
Имаше само една сцена,която ми направи по-голямо впечатление и тя беше когато кучето на главния герой Логан рискува живота си и спаси детето на своята любима Бет,когато тя и Логан се оказаха безпомощни да помогнат,въпреки че опитаха.Самоотвержеността на кучето ме трогна.А някои хора казват,че животните нищо не разбират,но който е общувал поне малко с животни знае,че това не е така.
Тери Гудкайнд-„Машина за знамения” 8,5/10
Историята на Ричард и Калан след края на войната с Джаганг.
Обичам тези двамата!Зарадвах се,че ще прочета още за тях,но се надявах само една да е книгата,че не обичам безкрайни продължения.Те доколкото разбрах книгите ще са три.
А сега за тази.След края на войната с Джаганг и сватбата на Кара нещата уж са се поуталожили,но не е така.Гудкайнд готви нови изненади на Ричард и Калан.Оказва,че двореца на династия Рал е изграден не само върху заклинание,но е изграден и върху тайнствена машина,която  сипе пророчества на непознат език,който естествено Ричард разчита,малко или много. Laughing Появява се нов злодей,който пак иска да превземе света.Ех,мераци! Laughing И пак Ричард и Калан трябва да спасяват света. Laughing Очаквах малко повече,малко повече динамика.Е накрая имаше малко екшън. Другите герои бяха там,но доста бледи бяха,нищо че е за Ричард и Калан това продължение ,но очаквах повече и за другите,да са по-активни,не просто като фон едва ли не.Тази книга я приемам като един голям увод към другата.За другата имам по-големи очаквания. Peace
Препрочетох  като съм на тази вълна и първите две книги от поредицата „Мечът на истината”.Пак си ми е интересно. Grinning
Харпър Ли-„Да убиеш присмехулник” 10/10
История,която показва колко по-смели са децата ,по-смели да показват и изказват истинските си чувства,да не робуват на условностите,да оценят вярно ситуацията и на колко по-малко възрастни истината им понася тя и за да не я признаят са способни да осъдят дори един невинен,независимо от доказателствата в негова полза.
Заради отношението към цветнокожите тази книга ми напомни на любима книга от детството ми –„Чичо Томовата колиба”.
А иначе се смях много на пакостите на трите деца.И особено на желанието им да изкарат Бу Редли от къщата му.Но нещата не са каквито изглеждат и те го научават накрая.
Гавриил Троеполски-„Белият Бим Черното ухо” 10/10
Страшно трогателна история!Животът през очите на едно куче. Колко много обич има в мъничкото му сърчице и той иска само това-обич,грижа,но среща освен любов и много подлост.
Неговата съдба,срещите му с хората,добри и лоши и как той успява да помогне на много хора,да остави следа в сърцата им,да ги направи по-добри.
Тази книга още не е напълно поправена,но аз я свалих и прочетох така от  работното ателие на Читанка инфо.Не можех да чакам вече!Преди години бях гледала филмът и страшно ми хареса.Книгата също.Препоръчвам я от сърце!
Нура Абди-„Сълзи в пясъка” 10/10
Нура Абди е момиче от Сомалия,което като всички други от своята родина трябва да бъде обрязано на подходяща възраст,за да бъде чиста за съпруга си,както е според обичаите на местните.Каква е изненадата и обаче като след време живота я запраща в Германия и тя разбира,че другите жени там не са обрязани,защото тя си е мислела,така са и казвали,че всички жени са така.А в новата родина я приемат като инвалид едва ли не.Потресаваща история!
Лек ден на всички и приятно четене! Grinning Stop

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 14:47 от eovin27

# 98
Най-сетне се сдобих с така дългоочакваната първа част "Тохол" на книгата "Тангра" на Токораз Исто.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Днес ми я донесоха с Еконт и веднага я започнах...  Simple Smile Така те грабва, че не мога да я оставя!

# 99
  • София
eovin27, много ти благодаря за мнението за книгите на Лиза Сий  Simple Smile
Наскоро гледах филма "Снежно цвете и тайното ветрило" и много ми хареса. Сигурна съм, че книгата ще още по-хубава! За съжаление срещнах трудности с намирането й. От Хеликон обещаха да ми я доставят, дано да имам късмет  Simple Smile
Другата книга на Сий, която споменаваш, също ще я потърся  Peace
Ще чакам и отзиви за "Ранени думи" - видях в другата тема, че я четеш в момента  Grinning
Май имаме еднакъв вкус  Hug

Последните 5 книги, които прочетох:

"Девиците от рая" - Барбара Уд - 10/10 - Отдавна не бях чела толкова увлекателно написан роман. Хареса ми. Семейна сага, разкриваща нравите и обичаите в Египет от 1945г насам на фона на политическите катаклизми и превратности.

"Лунни сълзи" - Уарда Сайо
- 5/10 - От поредицата "Преживяно". Една мароканка разказва за тежкия си живот след като баща й убива майка й и го вкарват в затвора. Би могла да бъде разказана по-интересно историята. Не ме развълнува. Чела съм далеч по-добри книги от същата поредица.

"Жандармът" - Марк Мустян
- 7/10 - Очаквах повече от тази книга. Не успях да "усетя" главната героиня - арменката Аракси. Прекалено голямо беше акцентирането върху преживяванията на жандармът. То и заглавието е такова, де  Laughing

"Хиляда сияйни слънца" - Халед Хосейни - 100/100 - препрочетох за сигурно за 4 път. Уникална книга!

"Игрите на глада" - Сюзан Колинс - 10/10 - Интересна, увлекателна, динамична, добре написана. Хареса ми!  Peace

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 15:48 от mijjjka

# 100
Амели Нотомб - "Зимно пътуване'' - 9/10
Амели Нотомб - "Антихриста" - 10/10
Лоран Гунел - "Бог пътува винаги инкогнито" -10/10
Паулу Коелю - "Брида" - 1/10 - по-голяма глупост не бях чела ( костваше ми голямо усилие).

# 101
Последните 5 книги, които прочетох са все на Исабел Алиенде:
1. "Ева Луна"
2. "Приказките на Ева луна"
3. "Инес моя душа"
4. "За любовта и сянката"
5. "Моята измислена страна"

# 102
mijjjka,не знаех,че има филм по книгата "Снежно цвете и тайното ветрило".  Party Нещо новичко научих от теб.  Hug
А май наистина ще се окаже,че харесваме доста сходни книги,защото аз я свалих тази "Девиците от рая" на Барбара Уд и съм я предвидила за скорошно четене.А също така и Халед Хосейни ми е в списъка за скорошно четене.Имам свалени двете негови книги качени в Читанка инфо.Едната от тях е точно "Хиляда сияйни сърца".  Peace Благодаря ти и аз за мнение за книгите! Grinning Peace
А "Лунни сълзи" на Уарда Сайо ,която не ти е направила такова добро впечатление на мен вчера ми я подариха,та и тя предстои да я чета.  Grinning

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 11:00 от eovin27

# 103
Bubisha, хареса ли ти "За любовта и сянката", че се каня да я започвам?

# 104
Bubisha, хареса ли ти "За любовта и сянката", че се каня да я започвам?

Хубава е книгата, но не е една от най-добрите на Алиенде, които съм чела. Струва си да се прочете Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт