Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 9

• 94 711
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
asyalein, мерси не знаех че има такива, и аз не мога вече да ги закопчавам моите Simple Smile искам за лятото да си направя панталони и поли, но не ми беше ясно това ластик ли е трико ли е какво е, което се слага отгоре Simple Smile а и от скоро съм в София и магазините за платове още не знам къде са  Embarassed

# 676
Някой може ли да каже как се прави роза /тип навита/ от плат?
здравей ето тук съм показала моят първи опит, не е точно роза но съм се постарала да го обясня, може да погледнеш:  http://handmadebymi.blogspot.com/search/label/%D0%91%D1%80%D0%BE … D0%A8%D0%BA%D0%B0

Може да пробваш и варианта с обгарянето на цветчетата, след като предварително си ги изрязала в различна големина, обгаряш на свещ и ги съединяваш от малко към голямо зашиваш ги  и готово. Тази съм я правила така :

# 677
  • Sofia
Това с обгарянето от какъв точно плат се прави, аз пробвах със сатен и шифон и не се подгънаха, покъртителна история се получи...

Flowers, в магазин Какаду на Раковска, близо до Сливница, има ластично трико всякакви цветове. Аз си взех едно много хубаво маслено синьо, чудесно би паснало за бременни дънки.

# 678
за да се получи добро цветенце/т.е . листенце/ ,трябва обгореният плат да има доста изкуствена нишка в него-именно тя обгаря и се топи

# 679
Оверлог настройвам като всички конци са различни цветове,много трудно,изисква време,но аз така се справям.И моят мъник все ми върти бремзите и доста  често го настройвам.Успех Peace

Благодаря ти, това е ценна идея!  bouquet

# 680
Розата, която гледах беше навита спираловидно, от прегънат плат, който обаче не с еднаква ширина, а по-скоро широко в средата , а към двата края на плата свършват на нула newsm78Уф, много красива беше и от хубав малиново-червен сатен...

# 681
  • Sofia
за да се получи добро цветенце/т.е . листенце/ ,трябва обгореният плат да има доста изкуствена нишка в него-именно тя обгаря и се топи

Изкуствен си беше на 100%, много хубаво се опеше, но не се получи като паничка както при розата от снимката.  Confused Пак ще пробвам някой ден, явно нещо не правя, както трябва.  Simple Smile

# 682
  • София
asyalein, мерси не знаех че има такива, и аз не мога вече да ги закопчавам моите Simple Smile искам за лятото да си направя панталони и поли, но не ми беше ясно това ластик ли е трико ли е какво е, което се слага отгоре Simple Smile а и от скоро съм в София и магазините за платове още не знам къде са  Embarassed

С трико става супер, имам 3-4 поли такива. Гледай само да е по-плътно, че по-бавно се отпуска, примерно за 3 дена, а другото за ден-два макс, при прането отново се стяга и така до следващото пране  Peace
Освен това можеш да пробваш с колан с ластичен конце, също е удачен вариант за бременни.
Отделният колан също е много добро решение, дава разнообразие на дрехите, ако си направиш няколко в различни цветове/десени и комбинираш с горни блузки, които непременно ще започнат да ти късеят след втория триместър  Wink

Платове по центъра има доста - Какаду освен на Ръковска, има и на СИмеон, до Женския пазар, там в района има и магазинчета за изгли, конци, камъни, ширити, копчета, ластици и всякакви други шивашки екстри. Платове още има и в един магазин на Пиротска, на ъгъла точно в края на  пешеходната зона, до Женския пазар; на Раковска има още един магазин за платове, на тротоара, където е Какадуто, но по-нагоре, малко преди Дондуков; на Дондуков също има магазин за платове, от Раковска като тръгнеш към Метрото, на десния тротоар, но там трика няма, предимно вълнени са май; на М.Луиза също има един магазин, малко преди Лъвов мост, там има интересни неща; има и един склад за платове от Италия, на добри цени, на Кирил и Методи, точно преди Раковска .... Ами, това са май магазините за платове в моя район  Mr. Green
Лека и безпроблемна  Hug

# 683
Момичета, имате ли линк за кройки за панталони с ниска талия? Гледах по линковете от първа страница и ми излизат само с дълбока талия и едни странни модели.
 Rolling Eyes

# 684
Момичета, имате ли линк за кройки за панталони с ниска талия? Гледах по линковете от първа страница и ми излизат само с дълбока талия и едни странни модели.
 Rolling Eyes

1 или 2 страници назад бях дала линк към много списания с кройки, но трябва да поровиш.

# 685
Здравейтеее
⅞ ...and Happily Ever After беше дала този линк с безброй списания и кройки http://friends-forum.com/forum/showthread.php?t=28526&page=154, тук може да намериш панталони с ниска талия.

Аз пък тъй като съм абсолютен новак немога да си определя размера от таблиците на бурда
С несъразмерни размери съм  Sad и ми е трудно да се определя. Ако някой има желание моля да ми помогне да се определя
Висока съм 150см, талия 84см, гърди 94см, ханш 97 см
Много благодаря на отзовалите се, защото много искам да почна нещо да правя а незнам кой размер

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 14:05 от моргана

# 686
_илка Много благодаря за изчерпателната информация. Ето един линк към най-различни списания. Бурдата я има до последният излязъл брой Simple Smile  http://onejournal.org/en/burda.html

# 687
здр трябва ми материал за мостра със скрито закопчаване но не можах да намеря някои може ли да ми помогне с някой сайт как се прави
благодаря ви  Simple Smile

# 688
  • Глоджево/близо до Русе/
здравейте,момичета,изгубих се за известно време,но страшно много ми липсвахте Hugда ви покажа рокличката на кукличката ми ,която уших за 8-ми март
имаме ушит и един бял панталон и черно паетено елече,но ще ви ги снимам после,сега се връщам назад да ви чета ,че доста ви изпуснах  bouquet

# 689
  • Sofia
Много е сладка куклата,и рокличката също  4470

Общи условия

Активация на акаунт