ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 546
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мами! Ние днес правим 40 дни и се приготвяме за празника. Бебка спи на шезлонга, а аз днес съм отпочинала след 5-часов нощен сън без прекъсване.
Форест, дано бързо се възстановиш- и физически и психически  bouquet
За режима- ние всеки ден ядем по различно време, но на около 3 часа. Само вечер спазваме режим- къпим към 19.30- 20.00ч и се храним. После я храня когато се събуди.
За косопада- моята коса си пада еднакво винаги./нормално като количество/
Хубав ден на всички Hug

# 601
Здравейте, мами!
Днес е първата годишнина от сватбата ни и по този повод минавам да ви почерпя със сватбената ни торта (е тя беше с оранжеви рози, но беше този модел)
Пожелавам на всички хубава седмица, спокойни бебчета, усмивки и много, много радостни мигове покрай нашите дечица!

# 602
Смърфиета, Честит Празник !!!  bouquet   bouquet   bouquet
Честито и на всички които днес стават на 40 дни!!!

ЗА РЕЖИМА - Храним се на 3 часа (сутрин ядем в 6, 7или 8 и от там започваме на 3 4аса) - ядем и по цяла нощ. Снощи от 12 ядохме в 4 и в 8 - по 4 часа сън  Party дано не е било само за тази вечер. Изцяло на кърма сме .
ЗА ТАТКОТО - Много ми помага. Вечер сме на разходка до яденето,докато я накърмя таткото се заема с нашата вечеря-прави салатата,топли,слага на масата.... После си взима дъщерята и дондурка(че вечер имаме страшни колики).

Да попитам кърмещите майки- по колко време ви сучат бебетата ??? И само от едната или от двете гърди кърмите?

# 603
  • София
Привет!

Ние вчера правихме погача на Йоанна, весело парти се получи Simple Smile А звездата на партито си кротува през цялото време, въпреки че не можа да заспи Simple Smile

За режима: като че ли имаме някакъв, през деня горе-долу на 3 часа; една 6-часова пауза вечер (от 9 до 3) и пак на 3 часа.

pospalana, Йоанна суче нощем по 15 минути; денем по 30-40. Когато сме навън, нещо не успява да се насуче както трябва и откарва по час и нещо и пак не се е нахранила.

В тази връзка, въпрос към ЛЛЛ: има ли нещо, което мога да направя, за направим кърменето навън по-ефективно? В момента нещата стоят така: Йоанна огладнява в парка (обикновено много скоро, след като сме стигнали там, макар че сме се кърмили вкъщи точно преди да излезем), започваме да се кърмим и откарваме по 1 час (вкъщи суче по-кратко време и пуска доволно и заспива). Уж е заспала, но след 10 минути пак се събужда, изглежда гладна (лапа ръчички, прави сучеща муцунка, като я взема - търси) и пак трябва да се кърмим. Хайде още 1 час... Общо взето, цялото ни време навън прекарваме в кърмене, понякога дори огладнява на път за вкъщи (а живея на 15 минути пеша от парка), след като е сукала 2 часа и трябва почти на бегом да се прибирам или да търся ново място, където да мога да седна, защото тя реве оглушително, а единственото, което я успокоява, е сукането.  newsm78 Пробвала съм просто да я гушна, да я люлея, да й говоря, да й пея - нищо не помага. Колики не са също. Дали има някаква причина тя да не успява да се нахрани навън, или заради нещо друго непрекъснато търси да суче? Да кажа също, че това е всеки ден, не е временно. Ако пропуснем случайно да излезем поради някаква причина и си останем вкъщи, няма такъв проблем в тези часове - нахранва си се за 30тина минути и дори и да не заспи, не е неспокойна и не плаче. Тя вече се заглежда, но според мен не толкова, че да се разсейва и да спира да суче, та да не успява да се засити, а и когато я кърмя, не съм забелязала да спира за по-дълго от обичайното.

# 604
Дали може с капки за колики (биогая) да се дава чая на Хипп??? И чая с копър и лайка от кога може да се дава ???

# 605
kKristi, много си права  Hug И моята майка това ми повтаря. Аз съм ОК, само на моменти се сдухвам, но скоро всичко ще е минало. Най-важното е бебчетата да са здрави и да растат  Heart Eyes

smyrfieta
,  Hug

orchidblossom, честита ви Памучна сватба  Hug Пожелавам ви много обич и топлина !

Rakkaus, радвам се, че партито е било хубаво  Hug Нашата Питка ще правим на 10.09  Peace

Нутела, радвам се, че пъпчето на Лаура е по-добре  Hug

Джен, скорошно оздравяване  Hug

Ние ходихме до Практикер и се обзаведохме с лампион за в хола  Blush

Спокоен ден   bouquet

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 13:25 от forest_veil

# 606
Здравейте  Hug
честити месечинки и 40 дни на сладките бебенца и техните родители   bouquet
orchidblossom, честита годишнина, много любов и разбирателство
Ние с бамбина ходихме да поръчаме оригинален подарък за татко-аморе  Mr. Green направихме тениска с нейна снимка и надпис "Най-добрият татко" на италиански + чаша отново с нейна снимка и същия надпис. Надявам се да го изненадаме приятно и стискам палци това да му стане любимата тениска (той колекционира тениски)  Praynig
Форест, съчувствам ти, голям стрес си изживяла, най-важното е, че Габи и жива и здрава и сега се гушкате. Дано бързо забравиш неприятните моменти от раждането, аз като че ли вече помня по-положителните неща, за останалото - не искам да се сещам  bowuu Честити ви покупки  Hug
pospalana, бамбина е само на кърма за момента и суче по 30-40 минути, не много активно през цялото време, 7-8 пъти на ден, сама си прави пауза от 5 часа привечер. А иначе за чая, мисля че може да се смесва. Биогайа на вас помага ли? При нас никакъв ефект нямаше. Давах след това Колийф - отново нищо. Сега от 3 седмици давам Инфакол и като че ли е по-добре. Говорих и с личната лекарка - и тя е на мнение, че нищо няма ефект на 100%, важното е да не пищи по 24 часа в денонощието, другото се преживява.
Rakkaus, честита ви питка, видях ви снимките във Фейсбук, страхотни са, много сте хубави с Йоанна  Hug
Ние май ще ходим на море другата седмица с бамбина за 4-5 дни, дано да е хубаво времето, ако не - на планина. Вълнувам се, тъй като тази година пропуснахме заради забраната на док да пътувам, но догодинааа - планирам от сега поне месец, живот и здраве всичко да е наред  Praynig
Дами, какво се случва със софийската среща, да не съм я пропуснала?  newsm78

# 607
Честито на всички празнуващи днес!!!
поспалана: моят бебо суче различно: обикновено 15 мин. на първата гърда и после около 10 на втората, но понякога суче само от едната 5-10 мин и другата я отказва, понякога суче по 30 мин от двете и пак реве за още...

# 608
Forest, много брутално е било, но като четох и си мислих, че не  е имало нищо общо с естественото раждане. И на мен ми сложиха окситоцин, но не в началото, а около 16 часа след приемането ми в болницата. На твоите лекари не им се е чакало явно. Грешка в лекарското изкуство е по-скоро.

Ние с моят син днес висяхме в болницата за да изключим другите причини за продължителната жълтеница, освен майчиното мляко. Боцнаха му вената на милото, правиха ултразвук и така и не дочакахме резултатите от кръвните изследвания. Другата седмица пак на контрола и тогава ще сравняват стойностите . Хубавото е, че го теглиха и от раждането до сега е наддал 2100.

# 609
nut_ella -Моята беба има доста колики , пробвах биогая,после сабсимплекс (но се върнах кум биогаята) дали помага .... има дни в които много силно плаче да не кажа изпищява. Като чета колийф е почти на същия принцип . Инфакола мисля да го пробвам ,но без да спирам биогаята- на различен принцип са може да не си пречат. Вие как мислите ??? Май ще се обадя да питам личната.

# 610
Здравейте,

Ние се завърнахме от село, но само за няколко дни. Планираме да ходим за 5 дни с приятели и бебета на вила на река Струма Laughing

Честити празници на всички - месечинки, 40 дни и годишнини Hug

Форест, важното е, че с Габи сте добре Hug За съжаление се срещат всякакви доктори.
Нутелка, среща не е имало. Следя аз, ако сме тук ще присъстваме Wink
Сигурна съм, чена таткото това ще му стане любимата тениска Grinning
Джен, оздравявай бързо Hug
fat.wombat, пожелавам добри резултати на бебо. Добре наддава бебик Grinning

Аз също съм ок за Борисовата градина за срещата.

Хубав следобяд на всички Grinning

# 611
  • София
orchidblossom, честита годишнина! Безброй години щастлив семеен живот ви пожелавам!

Нутела, мерси много Simple Smile   bouquet

За кърменето забравих да спомена, че давам и двете гърди. Само нощно време се нахранва от едната и заспива доволно, дори и да предложа другата, не я иска.

А аз искам да се похваля, че днес Йоанна за първи път засука успешно без силиконовите протектори!  newsm44 newsm44 newsm44 След всичките ми усилия да я накарам, които се провалиха с гръм и трясък, днес тя самичка си засука. Тъкмо я бях взела, разкопчах и се наведох напред да взема силиконките, и тя самичка си ме засука и си замляска доволно Simple Smile Чак се стреснах в първия момент, но съм много щастлива, може би наистина ще успеем да ги разкараме Simple Smile

# 612
Forest vail, наистина не е много "нормално" раждане, но мисля, че много малко от нас сме имали "нормално". Гледай напред и не го мисли, дано се възстановиш скоро  Praynig

Аз давам Биогая и чай с копър на Хип, не мисля, че може да си пречат по някакъв начин.

orchidblossom, честита годишнина   bouquet И ние ще направим 1 година след няколко дни  Mr. Green

nut_ella, страхотен подарък  Peace Аз се чудя какво да изненадам мъжо за годишнината ни след няколко дни  newsm78

smyrfieta , честити 40 дни и весело изкарване   bouquet

Нашия режим е между 2 до 4 часа през деня. През нощта прави вече доста големи паузи напр. снощи от 22ч до 6,40ч.
Иначе суче по около 10-15 мин. от едната гърда и ги редувам. Рядко му давам и втората, ако търси още.

Ще ставам, че се събуди, а е ял в 12ч...

Приятен ден на всички  Hug

Rakkaus , писали сме заедно  Hug Поздравления за успеха с кърменето  smile3501

Оле,мойто момче още спи, вече е 17ч  Shocked от 13.30...ще видим като се събуди какво ще става до довечера  Mr. Green

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 17:00 от addy_1

# 613
Момичета, моля гласувайте, за да изберем заглавието за следващата ни тема!!! Hug

И разбира се, приемам още предложения за заглавия Wink

# 614
Момичета, моля гласувайте, за да изберем заглавието за следващата ни тема!!! Hug

И разбира се, приемам още предложения за заглавия Wink
Обидена съм Crossing Arms Crazy

Общи условия

Активация на акаунт