ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 553
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
pospalana аз давам инфакол + биогайа. Резултатът: плаче и повръща, повръща и плаче. Гърдите ми са изсукани сега, а той е гладен заради обилното повръщане, та не знам какво да правя..
fat.wombat би ли казала какви "причини" изключвахте? Дани е на 43 дни с жълтеница, в сряда сме на лекар, но тук едва ли разбират толкова, колкото на запад..

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 19:49 от ^KOTKATA^

# 616
Здравейте, мами,
И ние днес ставаме на 40 дена!!
Ходихме на църквата за т.н"чиста молитва". Галенка си спинка през цялата молитва, докато попа не я наръси с босилека и светената водичка.
Питката я правихме вчера,защото бях решила,че днес ще е работен ден. Ама много съм се сдухала от раждането насам. Беше чудесно. Имаше много подаръци. Галенка,обаче не можа да мигне цял ден и накрая ми го изкара на мене през носа. Голям рев беше.
Извинете,че не пиша често,ама не мога да се докопам до компа, Пък и като имам свободно време гледам я да поушетам,я да полегна малко.
На малката коликите и намаляха. Даваме Колийф и Еспумизан, но ги давам при нужда само.
Май се понаучихме да се носим на ръце и не знам как ще я отуча.
За режим на хранене и дума не може да става. Когато е нервна или будна все гледа да се докопа до гърдата. Само през ноща и до обяд можем да спазим някакъв нормален интервал между храненията.
Вода и биберон не иска изобщо.
Вече започна да се усмихва волево и става все по-забавно да се общува с малката бебка.
Не мога да си представя как съм живяла преди това без това малко същество. Сега наистина семейството  ми е пълно.
Не знам дали споделих ,но сме пораснали 5 см и е наддала 1300 гр. Може би защото се роди малка и сега бърза ли,бърза да си настигне другарчетата Simple Smile
Поздрави на всички бебчовци от мен.Да ги нацелувате и нащипкате.

# 617
^KOTKATA^ - стискам палци да се успокойте (и аз съм минала праз такива дни) . Ако може  направете малко почивка на стомахчето -винаги повърнатото изглежда повече. Все нещо му остава.
Аз дадох инфакола ще ви държа в течение как е в комбинация с биогаята.
Тази вечер минахме .... леко .Почти без плач (пу-пу-пу да не са ни уроки) .
Пожелавам на всички спокойна нощ и поне 6-7 часа сън. И дано коликите отидат на ку4ето Simple Smile))

# 618
Привет мамчета Simple Smile

Ох,ни днес голяма разходка ... а вечерта пак с посядване на по  бира, ама рекох да я накърмя в слинга, ама бях с обикновен потник и сутиен, та голяма мъка ( пък и за сефте в слинга) а кафенето , централно... и чакаме един приятел... абе мъка и ревове !!! Както и да е, аз да се оплача, все още не сме акали.... Tired одеве пак се помъчихме с термометърчето, ама никакъв успех, утре ако до 10:30 не е акала, се обаждам на ЛЛ да ни даде някакво лекарство, че...

Орхид , честита ви годипнина... сега се сещам, че тази годна, и ние имахме на 14ти август първа годишнина, ама така се бяхме отнесли с коликите на малката и други проблеми, че не можахме да го отбележим подобаващо...

Форест, мила дано скоро се възстановиш !!!   Hug

Нутелка, много оригинален подарък за таткото! Трябва и ние да измислим нещо Wink

Ох, изморих се днес.. малката яде почти постоянно, а на мен май ми намаля значително кърмата, щом се налага да предлагам и другата гърда... та днес си взех чайчето на хип за кърмачки , дано има ефект... Айде утре ако мога пак ще си погледна и ще пиша какво става с нашата "неакаща" история
 Hug

# 619
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЕЛИ /ELISALOU/ ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА СЪПРУГА И МАЙКА!МНОГО РАДОСТ ДА ТИ НОСИ МАЛКИЯ ДАНИ!

# 620
Добро утро   bouquet   bouquet   bouquet
Честит 6-и септември !!!
Да ви се похваля. Снощи след банята решавам да започна малко с упражненията и ...раз-два .На моята принцеса и хареса и явно беше и в настроение ... и като загука АГГГУУУУ<АГГУУУУ   Heart Eyes това ни беше първото истинско гукане  Grinning  и тато започна нямаше спирка (напълни ми душата) .
За първа вечер не се събуди в 3 да яде  Grinning даже в 6 не се събуди ,но аз я взех да я храня ....... сука 6-8 мин. и си заспа  smile3501
javascript:void(0);
Още ми спи .
Пожелавам на всички един усмихнат ден с малките слънчица !!!!!!!!!

# 621
Честит рожден ден!!!!!   bouquet   bouquet   bouquet  Много здраве и семейно щастие !!!                                                Gift

# 622
Добро утро

Толкова много сте изписали за 2 дена, чак не мога да смогна да чета, камоли да запомня каквото и да е.
Преди всичко честити празници на празнувалите/празнуващите.Много годишнини,много нещо   bouquet Да сте живи и здрави, дъъъълги години семейно щастие  newsm67
Честито и на тези, които са правили погачи   bouquet
nut_ella подаръка ти е прекрасен, това е един чудесен спомен, който ще ви топли всеки път щом го погледнете  Hug
Rakkaus честито засукване.Дано още много дълго време малката принцеса папка само от мама  newsm51
forest за пореден път се уверявам, че БГ лекарите са абсолютните малоумници.На какво са готови да подложат една родилка, за да си спасят уикенда  ooooh! Важното е, че с Габи сте добре   bouquet
pospalana Инфакол и Биогая са 2 различни продукта.Инфакол съдържа симетикон, Биогая - Lactobacillus reuteri Protectis, който помага за предпазване на чревната флора от бактерии и т.н.Съответно Инфакол помага за да се изведат газовете по-бързо от коремчето на бебчето, а Биогая успокоява и нормализира перисталтиката.Тоест няма проблем да ги даваш едновременно.За колики аз давам само еспумизан и съм много доволна.Той също съдържа симетикон и то в такова количество, каквото има и в Инфакол.
За повръщането аз лично не смятам, че инфакола няма никаква връзка.По-скоро (понеже и при нас е така), когато детето се нахрани и го почнат коликите, от напъните и зора, който вижда, връща храната.Поне това е моето обяснение  Hug
Исках още нещо да пиша, обаче гладника ме вика  hahaha
Лек и успешен ден на всички!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕЛИ

Да си жива и здрава,много щастлива и много,много обичана   bouquet

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 08:37 от Цвети*

# 623
Добро утро  Grinning

Ели, Честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава и много щастлива с мъжете у дома!

Честит 6-ти Септември!

Нашата мома от няколко нощи се буди по три пъти. Като втория и третия са за малко цокане и повече игра #Crazy Гледа играчката над леглото и голямо танцуване настава. Наложи се да я откача за през нощта. Иначе през деня ми е страхотен помощник при преобличането. Заслушва се в звука, гледа животинките и ме оставя да правя с нея каквото си поискам Grinning
От няколко дни раздава усмивки на всеки, който и заговори. Гука и непрекъснато отваря устата, сякаш иска да каже нещо Laughing
Вечер си заспива сама, но през деня иска да се гушка в мен. Сгуши ли се в мен и заспива. Обаче пък през деня не иска да си спи в креватчето. Досега все в количката и на дивана в хола е спала. Ще се опитам да я науча и през деня да ползва креватче, пък да видим ще стане ли.

Хубав ден за вас и бебоците Hug

# 624
котката, не се вкарвай във филми. Докторът каза, че най вероятно жълтеницата е от майчиното мляко. Може да продължи до 4 месеца. Другите причини могат да са вродена непроходимист на жлъчните каналли. Гледат се в ултразвук. Не е често срещана малформация. И когато майката е с кръвна група О и отрицателен резус фактор или А с отр. резус фактор (Аз съм А -) можело жълтеницата да е от това, но много точно не мога да го обясня защо. В този случай се взема кръв и се изследва, но какво точно не ме питай.Знам, че ако проблемът е в кръвните групи се прелива кръв. Мисля, че и при вас разбират колкото и при нас, но много често не им се занимава.

Уф!!! моето е  обърнало нощта на ден. Една перисталтика се активизира...едно оригане, напъване, ръмжене, пърдене и дрискане пада по цяла нощ  Shocked За капак съм сама до четвъртък. В къщи е като след взрив. Ламинатът лепи от соковете  и бонбоните на баткото. А днес преди да го заведа на градина ми вика "чакай малко. имам сопол." и го размаза на масата в хола  Shocked #Cussing out Докато си дойде баща му ще съм за лудницата.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 09:41 от fat.wombat

# 625
Ели честит рожден ден и от мен   newsm67 newsm67
Майчета като чета как бебоците си спат през нощта направо ви завиждам. Моя човек е на 2 + месеца и още си се храним като новородено (т.е. на 3 часа) и спи по много малко почти през цялото време е буден и се кокори, например днес от 5 сутринта до сега не е мигнал (кажи речи 5 часа), но поне не е ревлив, кротушко ми е  Heart Eyes, слагам си го в легълцето човека си гука и ритка, а като поумалее ми се скара и аз го завъртам на другата страна и така още малко време, а като съвсем му писне го местя в коша за кола и там най често си заспива  Laughing Laughing и аз след него  Heart Eyes и точно се унеса и станало време за хранене, бебчо е като часовник нито минута не закъснява Wink
Пожелавам ви един спокоен ден с малчовците и татковците, които днес би трябвало да почиват  Hug

# 626
Здравейте и Честит Празник на всички!  bouquet

Благодаря Ви от сърце за милите пожелания,трогнахте ме много!!!Обичам Ви  Heart Eyes,макар да нямам време да пиша напоследък ,се старая да ви прочитам!Нямам много неща да се похваля-аз продължавам да се мъча с хипер лактацията и с “милите “служители в Бг посолството тук,Дани расте вече е 6160,но спи ужасно много според мен през деня,имаме си колики и трудно се изхожда!Междувременно откак ни срязаха късата юздичка на езичето се храни по-добре,а бебешката кал,която при нас беше като каска,след като я мазах няколко дни с емулсията на Дюкре е почти изчезнала!Това е от нас -приятен и усмихнат ден на всички-малки и големи!До скоро Hug Hug Hug

# 627
За колажа:

Днес е последният ден за качване на снимки, момичета!

Как се казва бебчето, чиято снимка е била качена днес, спинкащото с пеленката на зайчета? (Нали добавям имената на бебоците към снимките...)

# 628
Привет! Честит празник на всички!

Ели, честит рожден ден, мила!

Forest, вие кога излизате обикновено? Ще се радвам тези дни да запознаем бебоците!

# 629
Ели, какво те ядосват от посолството? При нас "сблъсъкът" с посолството мина безпроблемно, като изключим, че бебчо се опитваха да го снимат половин час и аз останах без ръце и нерви от "малко по-нагоре, малко по-надясно, виждат ви се ръцете, ама малко по-наляво...итн.итн".

Ако това може да е въобще  успокоение за някои моето бебе също не спи вечер. Буди се през два часа, ръмжи през останалото време. Суче като новородено...Ех, кога ще заспи в 9 и ще се събуди в 6!!!Направо нереално ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт