ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 553
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Добро утро!
Янина,и на мен не ми стига времето,особено за домакинската работа ooooh! ама каквото такова,гледам да сме повече навън че и хубавото време малко по малко си отива.За режима,малката яде всеки ден в различни часове,но горе долу има някакъв режим.Например още не се е събудила за сутрешното ядене Party мисля че махането на нощното хренене е успешно,от вторник сме почнали и за сега минаваме само с малко чайче през нощта Peace
Цвета,много са ти сладки девойктие Hug и тръпчинката също Wink

# 586
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, но си ви чета редовно. Надявам се скоро да започна да се включвам по-редовно.

Току-що качих снимка на Бела за колажа след 3-4 неуспешни опита  Blush Но най-сетне успях!

Ние сега отиваме на разходка, усмихнат ден на всички!  Simple Smile

# 587
Не знам до къде стигнахте със заглавията , но и аз имам 2 предложения

Дочака юлска мама, на усмивки да се радва

Маха с ръчички и юлското дете радва всички

# 588
Наталче, Таня, благодаря ви за милите думи за дете ми момичета!

Yanina, при нас режим няма никакъв. Яде когато поиска - понякога на 2ч., понякога на 4-5. Това не ме притеснява щом ми е спокойно детето. Вечер все още яде- ето например снощи - в 8.30, после в 1ч., после в 3, после в 7ч. и преди малко пак. За сега не смятам да махам нощното хранене, ще я изчакам да видя дали сама ще го направи.
А за съня - прави хубав и дълбок сън следобед със сигурност, по около 2ч., но по кое време точно не е ясно. Преди обед понякога спи, друг път само придрямва за кратко. Но вечер я слагам в нейното легло в 9ч. задължително /искам с кака си и двете да са по леглата в 9ч., че да се видим с баща им на спокойствие/ - понякога заспива веднага, друг път си седи с бибата и си гледа. Това обаче не вежи ако има колики - те са по около 20-тина минути, тогава се гушкаме.

# 589
Здравейте, момичета!!!  bouquet

Надявам се всички да са в добра кондиция!  Hug

И при нас все едно и също. Бебо сега го пратих с баба му на разходка, та мога да поседна на компа по-спокойно.

Ниама Точно това ми каза и на мен доки за стридора, но на Димитър нещо му се засили напоследък, дали защото е станал по-голям и по-силен  newsm78. Като е развалнуван така хрипти, че чак стряска хората и всички питат какво му е.  Развълнува се и в кабинета на педито, та тя реши, че е по-добре да не му прави сега ваксините, а да изчакаме да понамалее хриптенето. Надявам се скоро да започне да затихва, макар за сега да няма признаци.

За натискането по корема при раждането - и мен ме натискаха, но доктора беше много внимателен, въобще не ми е натискал гръдния кош. Доста време изчакаха преди да ми направят тази манипулация. По-добре, че ми помогна, че след час и половина напъване, така се бях изморила, спрях да усещам и контракциите, та съвсем щеше да се закучи работата...  ooooh! Много по-болезнено ми беше шиенето след това и то продължи час... Stop

За режима - Яде на 2-, 2,30, 3 часа, а понякога и на 4-5-6. Започнах да си записвам часа на хранене и се оказа, че горе-долу хапва по едно и също време +/- час, рядко има голямо разминаване. Явно на мен колкото и да ми изглежда хаотично, изглежда човека си спазва режим  Joy

Косопад още нямам, но започна да ми пада косата почти веднага след раждането, дано не се засили много.

forest_veil дано не е нещо по- сериозно  Hug

tzveta33 много сладки момичета си имаш  Heart Eyes А трапчинките винаги са ми били слабост  Simple Smile

До скоро!  wavey

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 13:20 от eka

# 590
привет

вчера не писах, че цял ден бяхме по пътищата, включително и една разходка до Пазарджик Simple Smile Малката като цяло много си кротува, пък и бяхме с свекърите ми и бабата през цялото време се занимаваше с малката, чак не можех да ги откъсна една от друга  hahaha Да чукна на дърво добре сме вече... явно не са били колики, а някакъв глад, защото сега иска да яде на 2 часа ... а на мен ми е добре, че е спокойна... кофтито е , че не ще да спи.... а снощи се хранихме 1 час ( 3 пъти с по 5 мин. почивка, че пак писваше) , което за нея е супер нетипично. Да не говорим, че тя като се наяде сама се дърпа от цицата....Цяла нощ не спа искаше да си играем, или да я люлея на леглото й, та днес съм като дълбоко амортизиран парцал  Tired За капак на всички вчера ми дойде , а днес е във вихъра си заедно с всички екстри и болежки...

Иначе да споделя, малката вече 5ти ден не е акала.. и се чудя дали вече не е време да се притеснявам  newsm78 Макар, че онзи ден пробвахме с термометъра от зор и нищо... та сега е знам какво да я правя...

Жени, надявам се не е нищо сериозно и скоро да се оправиш !!!!!  Hug
Цвети много сладки двете сладурани !!! Simple Smile 

За скачането по корема - моя доктор само в последния напън когато тръгна детето ме натисна с едната ръка ( с дланта) леко и то само си излезе ( без да ми скача и без почти никаква сила).  Изобщо не ме е боляло, но и аз като фатчето после 1 час мъка докато ме шиеха...

за косопад, не ми се мисли
... аз от както толкова години се изрусявам, тънката ми косица е много зле... та не ми се мисли какво ще е сега... да не говорим, че скоро трябва да се боядисвам, че имам 10 цвята в косата  Mr. Green Та в този ред на мисли, някой да ми препоръча хубава боя за русо???

Ох, малката спи, вече 2 часа и май ще поспи още един, че е заспала по0дълбоко и аз ще трябва да сядам да уча, че вчера нищо не съм пипнала , а времето за изпита наближава...

лек ден на всички  Hug

# 591
Здравейте и от мен Simple Smile
 Наталче: как успяваш да залъжеш бебка с чайче нощем, моето момче докато не го накърмя не спира да надува гайдата на убийствени децибели  #Crazy
Франсе: някои казват, че е нормално понякога детето да ака веднъж седмично.  И аз давам инфакол на моето, ама не се запича, даже леко на рядко го избива, милото и си ака по 2-3 пъти на ден. Твоята сладурка изобщо ли не ака, имам предвид поне малко не зацапва ли пампите? А ти с какво се храниш, пробва ли разхлабващи храни и плодове?
 Иначе ние сме сънливи днес и вчера, суче по 5-10 минутки от гърда и заспива дълбоко. Сигурно жегата го мъчи.
Това е за сега от мен, лек и спокоен следобед Simple Smile

# 592
  • Стара Загора
Здравейте!Чета ви понякога,но нямам време да пиша.
Доста неща обсъждате.
За скачането по корема-изпитах го 2 пъти единия при последния напън и после при изваждането на плацентата.Шевовете минаха за 6-7мин.по-скоро ми бяха неприятни отколкото болезнени.
Косопад за сега нямам макар,че съм изрусена.
Цветето ака по 1-2 пъти на ден.Капки за колики не давам понеже нямаме такива.
Режимът ни през деня е различен в зависимост от това дали сме на разходка или не.Вечер спим от 21 до 4ч.
Не знам обаче как ще махнем нощното хранене. newsm78
Искам да попитам вашите бебета имат ли млечница?Какво и как ви казаха да я лекувате?На нас ни изписаха Дактарин орал гел,който трябва да мажа 4 пъти след хранене.
Лек и спокоен следобед.

# 593
Здравейте, момичета!
Най-накрая прочетах всичко  Mr. Green
Добре дошли на всички нови мамчета  Hug
Честити поводи за радост и празнуване на всички от миналите дни   bouquet
Вчера направихме първото пътешествие с бамбина - Велинград и след това язовир Батак, много добре беше, пак ми се пътува  Mr. Green
Пъпчето на бамбина е по-добре, пръскам с неомицин, още не са излезли резултатите от генетичните изследвания, но със сигурност докато не й направим нови изследвания в Италия ще я пазя най-вече от препаратите противопоказни при фавизъм.
Ека, този медицински център до Пирогов е може би т.нар. медицински център "Детско здраве", какво да ти кажа, там дръпнаха на малката пъпа и така й взеха кръв от петичката, че е още синя, повече никога няма да стъпя там.
За помощта на таткото - и преди съм ви споделяла, че нашия тати е супер, много помага във всичко. Днес излизам от банята след душ, влизам в спалнята и виждам аморето седнал на леглото гол до кръста, гушнал бебето и тя издава едни такива цокащи звуциии, ей, направо много се смях - от страни изглеждаше все едно я кърми, а той й бутнал бибката в устата и я гушнал, голяма веселба  Mr. Green
За косопада - засега нямам, но си правя превентивно една маска, която преди време много добре ми действаше - 1 патронче водка 200 мл и нарязвам една люта чушка сорт "шипка" вътре. Престоява 2 седмици и след това си мажа скалпа преди всяко миене на косата - резултатите са блестящи, поне при мен.
Франсе - аз се боядисвам с Лореал, безамонячна, не знам дали си спомняш моя цвят - рус с меден оттнък, обаче фризьорката ми смесва 2 бои, за да се получи този цвят. Тази седмица ще си правя корените и ще питам фризьорката точно кой е моделът на моята, много съм доволна, обаче не покрива добре белите коси, не знам дали вече имаш такива казуси  Praynig
Маргаритка, аз също кърмя с протектори и се справям горе-долу и навън.
Джен
, бързо оздравяване
за срещата на софийските мами - аз съм ок, където кажете, с кола съм и съм мобилна, пък ако искате на планина - заповядайте при нас да направим срещата Mr. Green
малката нададе вой да отварям ресторанта, ще ви наглеждам
прегръдки  Hug

# 594
  • София
Франсе, колкото и да е "нормално" и каквото и да пише в нета, аз не бих оставила малката да не ака 5 дена  Shocked Аз я оставям максимум един ден и на следващия до вечерта ако не се изака, и помагам  Peace

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 17:50 от petya_

# 595
  • Варна
Франсе и ние преди време имахме този проблем и дадох лактулоза, защото и термометъра не ни помогна и след 2 часа така ис се изака обилно детето, че чак на мен ми олекна. Така няколко дена, но тогава почнахме да и даваме Еспумизан и тя сама се регулира и спряхме с Лактулозата, Бочинка даваха Дуфалак доколкото си спомням. Ако искаш питай педито да видим тя дали ще ти разреши, въпреки че аз като исках да питам мойта тя беше отпуска и заместничката и ми каза че била малка още( нямаше месец ) но аз не можех да си оставя детето толкова време без да ака, тя се мъчеше и затова и дадох. Пък и имам приятелка която са откарали с Лактулозата до захранването, но ти си прерценяваш.
За русото аз се боядисвам с 9.1 на ECHO те са гръцки бои и съм много доволна от тях, но цвета става пепелно русо, първо се обецветявам и след това боята
Ние сме добре спинкаме си редовно, много сме послушни и напоследък си правим доста добри нощни паузи от по 7-8 часа, опа май се събуди мадамата да хапва отивам да я нагледам
 Hug Hug Hug за всички бебчета

# 596
  • София, св. Троица
Здравейте, много отдавна не съм писла а в темичките, но много редовно ви чета и намирам отговори на много мои си въпроси, но сега вече трябва да си питам сериозно специалистите, защото започвам да се отчайвам. Въпроса ми е към ЛЛЛ, моля ви да разясните по-добре и подробно тези периоди на бум на растежа, защотото моето детенце мина един такъв скок, който не ми се отрази толкова на нервите, но сега е много по-сериозно, иска постоянно да я гушкам и да я храня, започнах да се притеснявам , чв кърмата ми не е достатъчно, или започва да се променя.ДА кажа че  сега е абсолютно и само на кърма и искам да е така още доста време. Бела иска на всеки час да яде, ака само по веднъж на ден, а виждам , че товари стомахчето, защото много се напъва.Когато дойде момента да освободи, пълни буквално два памперса.Моля да ми дадете повече инфо за тези периоди, защото въпреки , че гледам да съм спокойна, има моменти когато започвам да се притеснявам и да си мислч, да взема допълнително изкуствено мляко. Кърма имам, много бързо се регулира при мен, нямам нужда от подплънки , Бела като яде си папка добре,когато не е ж този период си търси да яде на 3 часа, има си спокоен сън, и всички показатели за добре хранено бебе, но сега е нещо страшно, започнаха пак да ми се разраняват зърната от толкова ядене. Благодаря ви и съжалявам за неясното обяснение.

Здравей Djudje,
Много добре си обяснила ситуацията. Поздравления за добрия старт в кърменето.  Hug Естествено е да се тревожиш, че бебето е неспокойно въпреки старанието, което полагаш тя да се чувства добре и да е нахранена.   bouquet Чудесно си се ориентирала да потърсиш информация за кризите на растежа. Вероятно Болослава преминава през една от тях. В първите седмици и месеци от живота си, бебета се развиват и променят много бързо, неизменно с това се променят и хранителните им потребности. В тези периоди на бърз растеж бебетата обикновено искат да сучат на много кратки интервали от време. Понякога на майката може да й се струва, че бебето е сякаш постоянно на гърда. Всъщност това е начин то да каже, че скоро ще премине на следващ етап от своето развитие и ще му е необходимо повече мляко. При някои бебета, тези кризи, почти не се забелязват, при други са по-ясно изразени. По време на тях, някои майки предпочитат да прекарват повечето време в леглото с бебето, като го оставят да суче когато и колкото желае. Така от една страна те имат повече възможности да си починат, а бебето да е по-спокойно, усещайки мама и млякото винаги на разположение. Когато бебето суче често и неограничено тялото на майката има възможност да отговори на нарасналите му хранителни нужди. Обикновено тези кризи продължават няколко дни. Hug

Някои бебета се чувстват добре да се хранят на 3 часов режим, дори сами си изграждат подобен, но за други това може да не е много удачно. Причината е, че както възрастните, така и кърмените бебета не всеки път се хранят с еднакво количество кърма. Понякога може да са просто жадни и да посучат, колкото да утолят жаждата си, друг път може да искат просто да се гушкат в мама. Да не забравяме, че кърменето не е само храна за малките човечета, но и извор за цялата нежност, любов, топлина, щастие и сигурност, които може да даде само мама.

Чудесно е, че се стараеш откликваш на нуждите на Белослава, както и че тя е изключително на кърма.  Peace Това би могло да е гаранция, че тя получава достъчно мляко, когато и колкото тя желае. В тази връзка би ли споделила с колко е наддала за първия месец и дали предлагаш залъгалка?
Относно изхождането, след 6-та седмица за бебета може да е нормално да се изхождат по веднъж на ден. Някои дори го правят веднъж на няколко дни. Приема се, че кърмата се усвоява по такъв начин, че дефакто, няма какво да се изхвърли от организма. Ако Белослава се чувства добре, жизнена е и енергична, когато е будна, има добър тургур на кожата и педиатъра я намира за здрава, вероятно за нея това положение е нормално.

Споделяш, че усещаш болка в зърната. Може да е добра идея да обърнеш внимание на засукването. Добре е Белослава да обхваща по-голямата част от ареолата, така че зърното да отива назад към гърлото, където да попадне между езика и мекото небце. Така дори при много често сукане то не би трябвало да се натоварва и съответно да изпитваш дискомфорт.
Може би в тази статия ще намериш интересни идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13421

bouquet

# 597
Благодаря ви  Hug
Аз пак имам зацапване  Blush Но другата седмица ще обсъдим с док. на какво може да се дължи.

С риск да ви отегча ще споделя как протече раждането при мен и защо още хленча Crazy
На 21.07 (четвъртък) бях на преглед при док. от МДом. Установи 1см разкритие и ме викна в петък в 8ч. сутринта за проверка с думите 'Ако имаш 2-3см ще те оставим, ако не - ще видим какво ще правим'. Вечерта нямах никакви болки, контракции или неразположения. Даже Габи беше по-благосклонна и ме остави да се наспя много добре  Mr. Green За всеки случай си взех торбичката за постъпване и се заредих в 8:00 пред Родилното. Дойде док., вкара ме в една стаичка за мануален преглед и така ме прегледа, че видях звезди посред бял ден. Каза, че имам 2-2,5см разкритие и ще ме приемат. Отидох в Приемно и ме прегледаха на ехограф. Записаха ми данните и ме изпратиха за клизмата. Падна ми тапата (според мен резултат от мануалния преглед, който всъщност май беше туширане). Качиха ме в предзала и малко след това док. дойде и ми спука водите  Crossing Arms Малко след това ми пуснаха система окситоцин и се почна  Crazy Търпях до към 4-5см, когато поисках спинална упойка. Контракциите бяха много болезнени, но на около 5мин. Упойката подейства за някакво време, след което наистина започна да боли нечовешки (знаете за какво говоря  Hug). Сложиха ми още упойка, но не подейства. Контракциите бяха вече на 2-3 мин, а аз плачех и виках от болка. Една от акушерките се разплака до мен  Laughing Явно съм била много жална. През цялото време идваха лекари и се чудеха защо тоновете на Габи са ниски (120-130) и се чудеха дали не съм за секцио. Когато се установи, че имам 8см разкритие ме вдигнаха , за да направя няколко напъна 'на сухо'. Обясниха ми как да напъвам и как да дишам и тръгнахме към родилна зала. Там един бая едричък лекар буквално с цялата си тежест ме натискаше по корема, един младичък ми подпираше гърба, за да не се отпуска и моя док. беше на изхода  Mr. Green Реално Габи я родих с 3 контракции, а общото време беше от 9 до 17ч  Crazy. Шиенето продължи около 40 мин  Rolling Eyes Питах колко шева имам - отговора беше 'не ти трябва да знаеш'.
Та така се случи с мен...Не мисля, че стана естествено, но единственото важно е, че Габи и аз сме добре.
Все си мисля, че ако не беше петък може би нямаше да ми предизвикат раждането, но имаше 'риск' да почна да раждам през почивен ден и да разваля нечия почивка  Tired

Спокойна вечер  Hug
Гуш за всички бебчета  Heart Eyes Hug

# 598
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро ! Hug Heart Eyes
С пожелание за прекрасен ден и
спокойна и пълна с положителни емоции седмица!

# 599
Добро утро момичета  Grinning

VIVKA, мерси за кафенцето, аз все още допивам моето нищо, че сме будни от 7 часа.

Форест, дано всичко при теб е наред!Наистина не се става лесно майка Hug
nut_ella, чудесна разходка сте направили на бамбината!
franseto, как сте с бебка, пиши дали се е изходила миличката да не те мислим!

За режима - Никол вече горе долу яде в едни и същи часове през деня, а през нощта спинка понякога дори и по 9 часа.Храни се 5 пъти на ден, но мисля, че има значение това, че е на АМ.
За помощта  - нашият татко съвсем успешно може и сам да се справя с бебка, но тези дни работи много и аз съм си самичка.
За косопада - по време на бременността косата ми  не падаше, сега още не е започнала, а се притеснявам, че започне ли да пада ще остана с три косъма на главата, понеже ми е доста редичка.

Това се сещам за сега!

Хубава нова седмица майки и бебчета!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт