ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 586
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
.....Да видите един 5-6 месечен дребен как спи по два пъти на ден за по 30 минути и толкоз - ни повече, ни по-малко!.....
До дете си е  Peace Митака на тази възраст спеше по 3 пъти на ден за по час, а на обяд откарваше по 2-3 часа  Crazy  Беше си поспаланко  Grinning А от зъби, никога не е ревал, всички ги изкара много леко и не сме ги усетили  Peace Дано и малката да е така  Wink  Heart Eyes

И при Коско зъбките изникнаха без да ги усетя изобщо, дано сега и на Радостин така му пораснат!!!
А за съня не си спомням по колко и кога е спял, но си спинкаше нормално, особено навън!
Наистина си е до детенце!!! Hug
Да са ни живи и здрави!!! Hug Heart Eyes

# 121
  • София
маргаритка каква е цената на памперсите Бейбилов в ДМ?Виждам, че си доволна, друг дали ги ползва?

Чаках мъжа ми да се прибере, за да каже, че той ги купува. Единичка - 28 бр. за около 8 лв.

За колажа аз съм ЗА. Само трябва да реша коя му е най-хубавата снимка на най-хубавото бебе  bowuu

# 122
Здравейте няколко дни само ви поглеждам но не ми се пише  а  и нямам време.Ходим по лекари първо за повръщането после за главичката.Незнам какво ще излезе. Е това е за сега отивам да лягам че съм изтощена.Лека вечер.

# 123
Привет!
И аз нямам много време за писане, но ви пропрочитам от време навреме Simple Smile

Ели, Джен, дано скоро притесненията ви изчезнат!

Аз за килограми няма да говоря, защото в деветия месец бях все едно в шестия, според всичките ми познати, а и според мен. Миналия път бях пак така, но след това като ме удари хормона по време на кърмене и така яко се освиних, че не е за разправяне. И сега пак отивам май натам. Ако кърменето топи калории, то май е само, за да се уморявам повече, но не и да отслабвам, поне при мен. А пък съм на такива въздържания заради тези колики, чеее...

И друго щях да пиша,ама...

Ако може на лични паролата за сайта за снимки!

# 124

Въпрос към ЛЛЛ
Как мога да увелича лактацията, тъй като кърмата ми стремглаво намалява? Много искам да си кърмя детето и го правя, но от няколко дни в следобедните часове почти нямам кърма или е много малко и дохранвам с АМ.
Между другото пия лактогонни чайове и наблягам на месни и млечни  продукти.
Благодаря ви предварително.

Здравей Мецани и честито бебе,

Чудесно е ,че желаеш да кърмиш детето си и че търсиш информация за това как да увеличиш кърмата си.
Би ли споделила на поискване ли кърмиш или с някакъв режим и колко кърмения ви се събират за денонощие? Как е наддал Жорко от изписването и пълни ли редовно памперсите(поне 5-6 напишкани,от които 2-3 наакани)?
 Много майки забелязват,че гърдите им във вечерните часове не са така напрегнати и препълнени както сутрин,но въпреки това бебетата им пълнят редовно памперсите и наддават със задоволителни темпове.
 Добре е да се има впредвид,че напълно празна гърда няма. Дори докато детето суче,нова порция мляко се произвежда в гърдите.
 Въпреки,че някои храни и лактогонни чайове могат да имат ефект при някои жени и да спомогнат за увеличаването на лактацията,най-голям фактор за стимулация на гърдите да произвеждат мляко остава сукането на бебето. Тук важи правилото-колкото повече и по-често бебето суче,толкова по-голяма заявка се изпраща на организма на майката,за да произвежда нови количества мляко.
Може би ще ти е полезна статията "Как правим мляко" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20542.0
 Именно затова даването на други течности не се препоръчва,тъй като те могат да заемат място в коремчето на бебето и така то да пропусне или отдалечи във времето следващото кърмене и по този начин да намалее и стимулацията на гърдите.
 Би ли споделила колко често и какво количество адаптирано мляко предлагаш на бебето?Предлагаш ли чай,вода или биберон залъгалка?
 Даването на адаптирано мляко с биберон се различава от сукането от гърда,където бебето успява да контролира процеса и притока на мляко в устата му.  Дори и да е сито след кърмене бебето и му се предложи бутилка мляко,много бебета успяват да изпият известно количество.  Това е така,защото при засукването на биберона(а бебетата обичат да сучат) млякото се спуска много бързо и се "излива" в гърлото на бебето.  То самото няма как да спре това и започва да преглъща.  Затова е добре,дори да се налага дохранване то да се извършва с алтернативни методи-чашка,лъжичка,пръст,спринцовка,капкомер,където може да се следи ако бебето подаде сигнал,че не желае повече да се храни.
 Има периоди когато бебетата преминават през скок в растежа и тогава нуждите им от мляко нарастват изведнъж.  Много майки споделят,че честото поставяне на гърда и увеличеният брой кърмения за денонощие за няколко дни до около седмица успяват да регулират лактацията спрямо новите потребности на бебето.
 Всяка двойка мама и бебе са уникални и различни и ще очаквам отговорите ти на въпросите ми,за да се опитаме да дадем максимално адекватна за вас информация! Hug

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 23:04 от *Cveteto*

# 125
Здравейте! Simple Smile

Невероятно е колко бързо растат бебоците... ето сега гледам, че мъникът на Джен е на 2 месеца! Да е жив и здрав! Simple Smile Понякога ми се струва, че толкова бързо минава времето, а аз сякаш стоя отстрани и едва успявам да наблюдавам какво става...

Нашата девойка расте, папка като за двама  Crazy , спи нормално, поплаква от време на време - като цяло бебешка ѝ работа.  Simple Smile Не мога да се оплача, само към зазоряване виждам зор... от 3.30 до 7.30 суче на половин-един час и това адски ме изтощава... Да има други подобни бебчета?  Thinking

Малко по-сложна е ситуацията с баткото ни... Изисква страшно много внимание (предимно моето...) и като цяло доста се е променил откакто сме с бебе... Има моменти, в които просто не зная как да реагирам. В началото вършеше бели нарочно, после този период отмина и взе да игнорира бебето нарочно, а сега е един тъжен и ми задава едни въпроси, от които ми се доплаква...  Sad
Иска ми се да прочета малко научна литература по въпроса, просто усещам, че аз самата не съм наясно със всичко. И аз, и мъжът ми сме сами деца и нямаме никакъв опит с братя и сестри. Ако някой може да ми препоръча някоя добра и интересна книга за детската психология (не учебник Wink ), ще бъда много благодарна.  Hug

Относно памперсите Бейбилав
- ние сме използвали само тях за Мишока и сега също и за Джу и сме много доволни.

Момичета (тези, които кърмите), вие какво ядете?   Thinking На мен вече ми свършиха идеите за гозби... Като изключа алергените и храните , които предизвикват колики и газове, почти нищо не остава...  Confused

# 126
  • София
....Ходим по лекари първо за повръщането после за главичката.Незнам какво ще излезе.....

И Симона ми повръща почти след всяко ядене  Rolling Eyes Би ли ми казала, защо ще ходите на лекар заради повръщането, нещо притеснява ли те? И ако си ходила вече, какво ти каза доктора?
А с главичката какво не е наред (може да си споделяла, но аз да не съм видяла   bouquet

Джен, Честита втора месечинка на Мишето! Да е жив и здрав  Hug Ние сме утре  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 23:22 от petya_

# 127
  • Варна/Сливен
Здравейте  Heart Eyes
На бързо успях от тук от там да ви прочета не запомих много.Днес на Джани много не му е ден почти цял ден не е спал заспа преди малко и цял ден повръща оф много ме притеснява това повръщане и мен
....Ходим по лекари първо за повръщането после за главичката.Незнам какво ще излезе.....

И Симона ми повръща почти след всяко ядене  Rolling Eyes Би ли ми казала, защо ще ходите на лекар заради повръщането, нещо притеснява ли те? И ако си ходила вече, какво ти каза доктора?
А с главичката какво не е наред (може да си споделяла, но аз да не съм видяла   bouquet
Та и аз като Петето нещо не съм разбрала какво те притеснява в поръщането и аз ще се радвам ако споделиш.
Много съм разочерована от наща педиатърка кара го през просото и яката ни претупва направо съм бясна  #Cussing out притегли само едни кг. ръста и ваксина нищо друго нито му погледна фонтанелата нито направление за педиатър абе нямам думи  ooooh! ама хайде сега да не пълня поста си с негативизъм.
За колажа съм ЗА  Peace идеята е много добра
За слинг аз нямам и кенгуро също доста мислех дали да си купя но с тези болки в кръста дето ми се получават и дископатитя дето я имам незнам дали е най-удачния вариант за мен Rolling Eyes
Честита месечинка на всички празнуващи
Джен и на Мишето честит 2-ри месец  Hug снимката от плажа беше върха пак завидях тайно  Mr. Green
Това за сега от мен отивам да се тропясвам дано малкия спи и да не се събуди скоро че да се понаспя
За всички  Kissing Heart

# 128
Пете голяма е сладуранка Мони  Hug Hug на аватара ти

Босилек големият ми син сучеше така на всеки час през ноща от към 2-3, да не те плаша, но ние доста време изкарахме така. Tired

Моя хубосник тази вечер за пръв път прави опит за заспи сам в леглото  ooooh!, това е от 22.30 насам, ядахме 2 пъти, преубумахме се и май вече ще  се предаде. Laughing

За ревовете после и за никненето на зъби, много е индивидуално, но моят батко беше кошмар  Mr. Green, дано сега Мишелин е по-добър, че аз нещо много повече се уморявам и то си е от егн-то и амортизацията  Whistling Whistling

Аз след първата бременост ей така като Галето от тичане по детето и  домакинството свалих всички кг за 2 месеца, а сега  Cry хем тичам по две и не помръдвам, така жестоко ме болят коленете и стъпалата, че ми е трудно даже да правя обичайните домакински неща. Rolling Eyes И  като стана към 5 да го храня и не мога да заспя повече, денем не става със спането и вече съм на автопилот затова лягам  Mr. Green

Айде лека нощ ще се опитам да поспя до следващото събуждане, снощи бая пъти папахаме

# 129
Здравейте, милички!  Hug[

Честита месечинка на бебчовците, които празнуват днес!!!
  bigdance2
b]Cvetomila_H[/b], може би защото и на мен ми е трето детенце и аз така мисля...това в момента със спаненето е най-малкия проблем...най-важното е да са здравички и за останолото винаги се намиират силички!  newsm10 Естествено дано всички бебочковци да са по-спокойнички и да спинкат. И да споделя че на мен от трите само тя ми е спокойна и спинка, с малкия батко страдах от хронично недоспиване...става ми лошо само като си го припомня...

Моите момчета заминаха на моренце   grinning039
Желая ви лека нощ и много спокойна нощ!!!

# 130
Добро утро момичета!

Честита месечинка на Симонка и Лаура!

Ние си поспинкахме 7 часа тази нощ и сега правим активна гимнастика в креватчето, а мама пие кафе!
Никол също повръща почти след всяко хранене, педиатърката каза, че съм я прехранвала, но пък първия месец наддаде 1кг, което си е нормална така, че не смятам, че това е причината!

Идеята за колажа е чудесна!

Приятен и спокоен ден мамчета!

# 131
  • София

Добро утро!
Честита месечинка на Симонка и на Лаура! Hug

# 132
  • Варна/Сливен
Добро утро милички  wavey
Да сервирам и аз  закуска с кафенце
Може да се каже че снощи се понаспахме събуди се да яде към 2 и после в 6:30 и от тогава не мога да го приспа спи на присекулки  и както е заспал почва едно ръмжене и цвилене все едно не бебе ми конче си имам(ваще издават ли такива странни звуци) ooooh! а имам толкова много работа да свърша.Добре че поне успях да пусна пералнята дано до като се извърти да е заспал че да мога да си простра прането.Сега съм го сложила на шезлонга ама пак не спи дреме между другото аз много съм доволна от нашия шезлонг особено вибрацията върши страхотна работа ако не го мъчи нещо като му пусна вибрацията на дупето и си заспива сам.
Ние вчера навършихме 40 дни и по тоя случай ще ходим до Варна на гости на мойта баба  Party да си види правнучето и да си съберем подараците.
Хайде изчезвам че много взе да мрънка и пак повърна въпреки че яде преди около 2 часа наистина много ме притеснява това повръщане,а педи не казва нищо по въпроса бил лаком и сигурно съм го прехранвала на което аз никък не вярвам но както и да е.
Хубав ден мамчета  Hug

# 133
Добро утро!
semruna,Наталчето,kKristi благодаря за кафето и закуската.Тази сутрин май ще се преяжда  hahaha
маргаритка благодаря за инфото за памперсите.И тези ще пробвам (аз като невидяла - да не остане марка, която да не е била на дупето на Дани  Joy )
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!  newsm51
Ние сме утре  newsm44
Колко бързо растат тези деца... Даниел почти няма дреха, която да му става, та за това постоянно купувам ( и защото ми е кеф, де)
За колажа - аз съм за, даже вчера качих и снимка.Дано да е подходяща.
За повръщането - не повръща кой знае колко,само на 2 пъти ми е изправял косата.Тогава повръща и през носа и през устата.Не смятам, че е от прехранване, защото Дани яде на 3 часа по 100-110 мл кърма (цедя се и за това знам).Пък и според мен, когато едно бебе не иска повече, защото се е заситило, то си го показва явно.
Нашата нощ беше почти кошмарна.Малкия заспа ужасно трудно и когато най-накрая заспа от умора вече, в стаята се настани комар.2 часа с таткото го дебнахме тоя комар.Е, убихме го де, обаче малкия го почнаха коликите.Не е ревал, но цяла нощ се напъва, пъшка.. абе... не можа да спи детето.Тъкмо се поуспокои, легнахме си пак и хоп-втори комар.Е този път не сме ставали, щото и двамата бяхме умрели за сън.
В резултат бебо сега хапна и спи като пън, защото коликите го отпуснаха и той явно си наваксва.
Момичета, вашите бебчовци колко време прекарват в столчето за кола?
Дани много обича да спи в столчето си.. защото е малко по-свит и го отпускат коликите ли, не знам , обаче ме притеснява, когато заспи в коша.А когато заспи там ми е жал да го меся.Тези от вас, които са минали ортопеда дали са се консултирали относно столчето за кола?
Това е за сега от мен, много хубав ден на всички и много  newsm76

# 134
Здравейте, момичета   bouquet Много се радвам, че вече сме в Родени!  Wink Темата е страхотна, както винаги  newsm51

не съм се отчитала отдавна, но вече сме сами с Митака и нещо не мига да стигна до писането. Иначе гледам да ви чета...  Blush Сега Митко спинка, а аз за сега нямам друга работа освен да ви чета и да си пия кафето.  Hug

Иначе сме добре, в събота правихме погача, та дойдоха роднините и то станаха 15 човека, та си поканих само 3 приятелки, но добре прекарахме. Много подаръци получи малчо, но бях казала на всички да купуват по големи дрешки, та сега си имаме чак до година. Даже вече се сдобихме с яке и грейка за снежната зима... Joy

босилек - на мен тази книга много ми харесва

Виждам, че обсъждате спането - Митака си спи вечер от 22 до 3 и после се събужда понякога в 6, друг път в 8. Така че не мога да се оплача от недоспиване, но през деня доста се изморявам, понеже се храни на 2 -2,30, рядко на 3 часа. За това в промеждутъка трудно свършвам нещо и всичко е така накъсано, а така хич не обичам и ми е трудно да се средоточа.

за килограмите - оставих 7 в болницата и от тогава нищо не съм свалила, а имам още 6 да свалям, но сега ям повече от бременността. Похапвам си всичко, не се ограничавам. Не правя диета заради коликите, забелязах, че има дни, в които Митко има колики, други няма. Даже вече не му давам всеки ден капки, само, когато го боли, но не мисля, че има промяна с тях, пак се свива. Даже ми се струва, че получава запек, когато му давам капки не ака по цял ден и после го боли, че не може да го направи.

за колажа супер е идеята и аз ще се включа, ако позволите, тъй като не съм взимала участие отдавна.

и аз мисля да купя или слинг или кенгуру, но първо ще взема и двете от две приятелки и да видя дали на Митака ще му хареса, че вуйчо ми и вуйна ми купиха за тяхното бебе слинг, но той така и не пожела да седи в него, та и до сега си го носят все на ръце и за тях почивка на ръцете няма.  Crazy

за пелените - ползваме на памперс, сега взех 3, но два пъти ми пропуснаха - единия път се наака до ушите, а другия, докато пишкаше пропусна през крачето, беше се навил много странно там. Двойката вече му стяга на крачетата, но се надявам да няма повече инциденти  Whistling

Това за сега от мен! До скоро!  wavey

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 11:25 от eka

Общи условия

Активация на акаунт