ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 530
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
В тази връзка, въпрос към ЛЛЛ: има ли нещо, което мога да направя, за направим кърменето навън по-ефективно? В момента нещата стоят така: Йоанна огладнява в парка (обикновено много скоро, след като сме стигнали там, макар че сме се кърмили вкъщи точно преди да излезем), започваме да се кърмим и откарваме по 1 час (вкъщи суче по-кратко време и пуска доволно и заспива). Уж е заспала, но след 10 минути пак се събужда, изглежда гладна (лапа ръчички, прави сучеща муцунка, като я взема - търси) и пак трябва да се кърмим. Хайде още 1 час... Общо взето, цялото ни време навън прекарваме в кърмене, понякога дори огладнява на път за вкъщи (а живея на 15 минути пеша от парка), след като е сукала 2 часа и трябва почти на бегом да се прибирам или да търся ново място, където да мога да седна, защото тя реве оглушително, а единственото, което я успокоява, е сукането.  newsm78 Пробвала съм просто да я гушна, да я люлея, да й говоря, да й пея - нищо не помага. Колики не са също. Дали има някаква причина тя да не успява да се нахрани навън, или заради нещо друго непрекъснато търси да суче? Да кажа също, че това е всеки ден, не е временно. Ако пропуснем случайно да излезем поради някаква причина и си останем вкъщи, няма такъв проблем в тези часове - нахранва си се за 30тина минути и дори и да не заспи, не е неспокойна и не плаче. Тя вече се заглежда, но според мен не толкова, че да се разсейва и да спира да суче, та да не успява да се засити, а и когато я кърмя, не съм забелязала да спира за по-дълго от обичайното.

Здравей Раккаус,
 Чудесно е ,че не се притесняваш да кърмиш на открито. Това дава възможност на теб и Йоанна да прекарвате повече време навън .
 Бебетата растат и се променят с всеки един ден. Техните възприятия към околния свят се разширяват,  виждат нови неща или повече детайли в предметите и обстановката, дочуват и все по-тихи или далечни звуци  и т.н. Едноврменно с това тяхната нервна система не е достатъчно узряла и някой бебета биха могли да изпитат безпокойство от всички тези нови, непознати неща.
 Въпреки, че за нас звуците и гледките в парка са  успокояващи, за едно малко бебе те биха могли да са все още непонятни и дори в известна степен плашещи. Много възможно е и някои бебета да не харесват достатъчно и усещането при возенето им в количката, което бъде допълнителен фактор, който да ги обезпокои. Желанието на бебето да суче в такъв случаи е обяснимо с това, че сукането и близостта на мама са нещо познато и близко, усещане което им носи чувство на сигурност, уют и комфорт.
 Би могла да опиташ да правите разходките си с Йоана, докато я носиш в слинг.
 Много майки споделят, че носенето на бебето в слинг му действа успокояващо и дори приспиващо. Ритмичното поклащане на тялото на майката е познато на бебето още от утробата, а близостта и аромата на мама могат да му вдъхнат спокойствие и увереност. Освен това е напълно възможно и за много майки удобно да кърмят бебето си, докато е в слинга,без да се налага да го вадят от там.
 Може би би било удачно ако за известен период от време поставяш бебето в количката и докато сте вкъщи, за да му дадеш възможност да опознае усещането и да започне да се чувства комфортно, когато е в нея.
 Възможно е промяната в температурата,която е различна от тази в къщи да носи известен дискомфорт на бебето (може да му е твърде топло или хладно). Затова може би би било удачно да избираш по-прохладните часове от деня за разходки.
 Вероятно би било удачно и да опитате да излизате в такъв период от деня, когато Йоанна обикновено спи повече или си забелязала, че е по-спокойна.Би могла да избираш за разходката по-спокойни и тихи местенца, далеч от детски площадки и много хора.
 Ако сметнеш, че би било подходящо, за да подпомогнеш по-бързото слизане на млякото, докато Йоана суче  би могла да прилагаш и техниката на компресия на гърдата, описана  тук и видеоклипче http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA
 Ти най-добре познаваш своето бебе и навярно ако се довериш на майчинската си интуиция би могла да откриеш и много други успешни стратегии за този период.
 Желая ти скоро да намериш удачните варианти за спокойни разходки и да успеете да се наслаждавате максимално на оставащите топли дни!  Hug

# 661
Здравейте, и аз имам въпрос към ЛЛЛ:

От 10 дена насам дъщеря ми отказва да суче от мен. Преди това в момента, в който я сложа на гърдата започваше да суче, а сега само да я доближа и започва да плаче неистово и неутешимо. А когато й дам вода от шишето или адаптирано мляко от шишето (тя е на смесено хранене), моментално си захапва и си яде. Всяко ядене в момента ни е голяма мъка и за двете. Аз все пак след 10 мин. мъка успявам да я залъжа да засуче (давам й вода и приближавам гърдата си до устата й и като махна шишето тя захапва зърното), но пък суче ефективно само 2-3 мин от едната гърда и пак започва да плаче. Като я преместя на другата гърда, отново суче 2-3 мин и се отказва. Преди сучеше по 10-15 мин от гърда.
Притеснявам се да не ми намалее или спре кърмата (тя и без това е малко). ВЪзможно ли е да започва да се отбива и да иска да яде само от шише? Преди също я дохранвах с шише, но не е имала проблеми със сукането от гърдата. просто изведнъж започна да се държи така.
Въпросът ми е на какво се дължи това и мога ли по някакъв начин да оправя нещата и отново да си хапва от мен с удоволствие?
Благодаря ви предварително!

# 662
  • Пловдив
Здравейте,

Въпрос към Else, зелено човече и Aidin, интересувам се за:
Нормално ли е да ме болят гърдите, някак дълбоко вътре, след кърмене и особено след изцеждане?
Нормално ли е зърната ми да са розови?

# 663
Ейййй голямо затишие в темата  baby_neutral

лека нощ от нас и спокойни бебчета  Peace

# 664
 morning Добро утро !!!
Желая един слънчев ден с едни спокойни бебчета !!!

# 665
  • София

Добро утро!

# 666
Добро утро   bouquet
Наталче,благодаря за кафето  Hug
От мен една изключитлно здравословна и хранителна закуска  hahaha

От днес имам мисия.... решила съм мааааксимално да изморявам бебо преди сън,за да спи повече и най-вече по-спокойно.Все още обмислям как  newsm78
Нашите колики останаха само сутрин - между 4 и 7 ч. Рядко има през останалата част от денонощието (пу-пу да не ни е уроки).Дано скоро и тях преборим,и да се свършва вече с коликите.
Все пак ми се иска да си почина преди да ни почнат зъбките  Joy

http://vbox7.com/play:15981d52e6#commentTop  Не знам дали сте го гледали,аз настръхнах.Дори пуликата се е опитвала да играе право хоро.Нямам думи!
Ох,разчуствах се  Grinning

# 667
  • София
Здравейте, мамчета.  Hug

Скоро не съм писала, ама все не ми остава време. Е, прочитам ви де.  Simple Smile

Ние вече можем да се похвалим с що-годе някакъв режим. Сутрин ставаме в 8-9, след това будуваме весели и към 11 придремваме за малко. След това хапваме и към 2-3 заспиваме за около час. Следобед пак така. И вечер заспиваме към 9. Ставаме през нощта само за едно бързо ядене и заспиваме пак до сутринта. Ака или след закуската в 9-10, или следобед.
Дано се запазят така нещата, щото да ви кажа честно, друго си е човек да се наспива.  newsm53

Единственото нещо, с което трябва да се преборя е биберона-залъгалка. С него заспива. Ама поне вече изобщо не се носим на ръце, не я взимам на спалнята при мен. Заспива си сама в количката или в кревата, ама все с него.  Ако не й го дам, започва да си смуче и завира целите ръце. Като че ли биберона и по-малкото зло. Не искам да се учи да си смуче пръстите, щото после няма отърване.

Да ви се похваля - купих си страхотен термос на Томи Типи. Дават го, че държи гореща водата до 6 часа, ама на аз като я кипна вечер към 8-9, та чак до сутринта си имам топла вода и АМ става за секунди. Край на това топлене на котлона в разни канчета и тенджерки. Ура!!! Дори си го правя и сутрин, по това време и си имам до късния следобед.

И още нещо. Да ви кажа, когато се закучи вечерното приспиване и тя започне да реве, щото е кисела, пускам сешоара и я приспивам доста бързо и успешно.  Мамите с тежки колики могат да пробват. Не знам защо, но този звук ги кара моментално да млъкнат бебоците.

И аз нямам търпение да видя колажа.  smile3521

Щях да пиша още, ама ще излизаме навън, така че следобед може да се включа по другите теми.

Поздрави на всички и честити месечинки и рождени дни.   bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 10:43 от Fifita

# 668
  • София
*Cveteto*, много ти благодаря за отговора. В интерес на истината, когато я разхождам със слинга, тя спи през цялото време, досега само веднъж се е будила, но бързо заспа отново. А в количката понякога спи, понякога изобщо не иска да стои вътре. Може би по-често ще я извеждам със слинга навън. Благодаря още веднъж!

А аз да се оплача... разболях се Sad Пипна ме онзи летен бацил с разстройството, а имам и ужасни болки в корема. Вчера не излизахме по повода и май се очертава и днес да си останем вкъщи, за съжаление Sad Но когато се оправя, ще наваксаме.

# 669
Еййй от снощи темта е в сериозен застой  Crazy
Да побутна с едно следобедно Chocofredo   bouquet

Днес Дани е ужасно нервен.Двам му чай,мляко,той не иска-само бибата дъвче.Като я извадя настава страшен рев  newsm78
Това е ново 20 ...

# 670
Eх, Цвети с какво удоволствие ще го нагъна това фрапе  Hug

Rakkaus, дано бързо се оправиш, миличка  Hug

Вкъщи пък децата ми са с хрема и кашлица, ама се надявам само с това да се разминат. Ние излизаме на разходка, но не успях да устоя на Chocofredo - то и реших да драсна някой ред  Wink

# 671
Здравейте,

Въпрос към Else, зелено човече и Aidin, интересувам се за:
Нормално ли е да ме болят гърдите, някак дълбоко вътре, след кърмене и особено след изцеждане?
Нормално ли е зърната ми да са розови?

Здравей pables m,

Радвам се,че търсиш информация, за да си обясниш специфичните усещания, които са се появили в процеса на кърмене.
 Когато всичко с кърменето е наред, обичайно не би следвало майката да има силно неприятни или болезнени усещания.
Бих те помолила ако е удобно да ни дадеш малко повече информация.
 Би ли уточнила болката за момент ли я усещаш или за по-дълъг период и как точно я усещаш - пронизваща,тъпа или по друг начин? От колко време я усещаш ?
 Розовия цвят на зърната за който споделяш е такъв на част от зърната, на целите зърна или може би обхваща и част от ареолите? От кога наблюдаваш промяната в цвета им ? Забелязала ли си да ги усещаш парещи или сърбящи? Бих те помолила също така да разгледаш вътрешността на устичката и езичето на бебето дали има бели налепи.Допускаш ли, че тази статия има нещо общо с това, което се случва при вас и  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0 ? Ако прецениш, може да се консулираш с лекар.
  Удобно ли е също така да ни разкажеш как кърмиш - при поискване от бебето или може би на някакви интервали от време, които ти предпочиташ? Какво налага изцеждането на гърдите при теб?
 Ще очаквам отговорите ти и ще се радвам да споделиш как се развиват нещата при вас. Не се колебай да се обърнеш към нас, ако възникнат нови въпроси или просто имаш нужда от подкрепа за кърменето.

# 672
ейй цял ден гледам, не можем една страница да изпишем Simple Smile Трябва да му дръпна един сериозен чаршаф, ама... няма какво толкова да пиша. Днес малката  е послушанка а слетобед така напълни памперса, че акито и се беше очертало точно по краищата на целия памперс  hahaha Joy Излизахме сутринта та си подадох документите за майчинските от университета и си взехме един заем, дето чакаме от много време и тази седмица ще ходим да си купим холова гарнитура и други мебели за хола и съм много щастлива !!!  Party Сега малката спи ( като яде в 20:00 ) и се съмнявам да се събуди до 22:30 че да я къпем и пак да яде... та май ще се отспи къпането и съответно ще се събуди по никое време за ядене...
Таткото пак се вихри в кухнята с пилешки мръвчета стил KFC. Аз успях днес и да поуча, че последните 2 дена не успях. Оф..изпита и наближава и започвам малко по малко да се изнервям.. боже след толкова много изпити, все още се шашкам супер много и това си му е...
Иначе да се оплаче, че бяхме решили другата събота на 17ти, когато малката прави 2 месеца и е хубавия празник Вяра, надежда и любов да кръстим малката, но се оказа, че било работен ден и всички са на работа ( а свекър ми втора смяна до 22:00) та няма никакъв шанс... Та ме е много яд, че така се бяха хубаво наредили нещата в този ден, ама Ц.. ТА сега ми вика мъжо на 18ти, ама  ми се щеше да е на някой голям църковен празник... ще го мислим  Thinking
Айде стига съм писала, лека вечер ви пожелавам и най-вече поспалива от страна на бебоците  Hug

# 673
Здравейте на всички! Hug
Аз и Роско сме си в къщи, а Коско остана при наще за още няколко дни Hug
За сега сме ОК, нямаме точен режим, но пък за около час мога да го оставям на някой и миналия ден го оставих на майка ми и се поразходих малко, еййй, то било голям кеф без деца да се излезе hahaha Бебо връща мляко след всяко хранене вече без лигавник не можем - за разлика от Коско, който не ползваше, но всяко дете/бебе е различно! Свикна и да си спинка в количката, но пък се будио всеки път като се прибираме, че още сме без асансьор, егато хората са в нашия вход, но няма да коментирам това е друга тема!!!

Честито на всички с хубави новини и/или поводи за празнуване тези дни!!!

Франсе, може догодина да кръстите малката кукла Hug Ние пък на 17.09 имама годисшнина от сватбата - 5г., как минава времето...? ooooh!

Това е за сега от мен, лека и спокойна вечер! Hug

П.П. Готова съм с новата тема, хайде изпишете тази, за да я пускам! Hug
Епона, когато си готова с колажа, пусни ми линк, за да го сложа на 1ва страница Hug

# 674
Добро утро от мен

Гледам съвсем малко остана да изпишем и тази темичка  Heart Eyes
Даниел снощи заспа в 22:00 и днес стана в 05:30  Shocked Нямам право да се оплаквам днес.Ама вчера беше нещо ужасно.Цял ден рева, гърчи се, мрънка.И привечер така напълни памперса,че свят ми се зави  Crazy Измих го,намазах го с крем,а той  човека като започна да се смее-с глас,като голям човек.Голям кеф беше.
И аз искам да кръстим бебо на празник,ама да видим кога ще е.....
Пък мен от 2 дни така ме боли кръста,че очите ми се пълнят със сълзи при всяко навеждане.Дано скоро мине.
Rakkaus бързо оздравяване  Hug

Хайде а се напънем да я изписваме тая тема и да си видим колажа  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт