ЮНСКИ ЮНАЧЕТА. Тема 114.

• 45 988
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Веднага сладката Мони да се оправя и да почва да лудее.  Hug
Нашият вчера за първи ден след 10 дневно стоене вкъщи беше на ясла и тая сутрин ми покашля един, два пъти. Дано да остане така и да не ми се разболява, че незнам вече какво да го правя.
 Rolling Eyes

# 586
  • Пловдив
Здравейте!
Джери, бързо оздравяване на красавицата! Наистина при децата много често за съжаление грипа се усложнява в пневмония.  Sad
Аморе, благодаря за книжките. Въпреки, че Марина в яслата ги занимават определено ще потърся тук в по-големите книжарници за да взема. Вчера й бях купила едно списание на Мечо Пух също с разни задачки вътре и цяла вечер това правихме. Решихме всичките.  Grinning
anyto, много ме развесели с Ивчо и Йоанка  hahaha

Календарчетата от яслата са станали много хубави. Даже съжалявам, че не поръчах повече. Марина е излезнала като голямо момиче. Утре ще имат фокусник с живи зайчета. Предполагам, че много ще се радва и нямам търпение да ми разказва. На Коледното им тържество ще имат и професионален фотограф и днес платих и за снимки, че каквато е срамла сигурно само от там ще има снимка с Дядо Коледа. Мисля, че като гледа другите деца и по няма да се срамува. Иначе само говори, как като дойде Дядо Коледа в яслата и щели да му пеят песнички и да танцуват.
Аз в неделя бях на бебе. Бях забравила как хубаво миришат и какви са мънички и нежни.  Heart Eyes
Прекрасен ден на всички!

# 587
Аморе писах в темата, която си дала, но да копирам и тук:
вижте и нещата на това издателство - много са добри, макар че може би не са подходящи за най-най-малките
http://cleverbook.net/

ние имаме тези карти, http://cleverbook.net/?page_id=77 но засега е далеч от това да рисува животните. но с удоволствие ги разглежда и познава още от както беше на година и половина. Много са идейни.

rosicp аз след изпития антибиотик директно като тръгна пак на ясла и почнах да му давам Умкалор. Просто знаех, че със сигурност ще има поне едно разболяващо се дете там, поне един вирус и в съчетание с падането на имунитета след прием на антибиотик реших да не рискувам и да пробвам този вариант. Миналата седмица ми се позакашля един -два пъти, леко подсмръкна с носле и една нощ го боля коремчето, та съм сигурна, че само Умкалора го спаси. Но засега само това, миналата седмица изкара и сега втора сме подкарали, пу-пу дано удържи. Хубавото е, че има едновременно и противувирусно и противобактериално действие Умкалор, а е и изцяло растителен, малко повече ми идва цената от 18 лв., но пък да не казвам колко ми режат от заплатата с тези болнични, колко давам иначе за лекарства и лекар при тези разболявания всяка седмица. Лошото е, че не може да се пие безкрайно дълго, защото се губи ефекта и се чудя на какво да мина след това. Чудя се за прополис, но няма читав около нас.

# 588
  • Once there was a Hushpuppy...
.Krem ,rosicp  - ние след спирането на АБ преди 3 седмици и повече сме на Ехенацея + сироп от бъз и клеева тинктура. Можеш да опиташ. Той на 2 пъти се разополиви, но веднага с Коризалия и капки спирахме по-нататъшното развитие. И аз се моля само да се държим така.....че думи нямам колко се изтощих и изнервих и след мойте 2АБ.

ninand - много добро решение за колелото.Поздравявам ви! Баща ми искаше да му купува за Коледа, но го отказах - реших че му е рано/въпреки, че лятото се опитваше да се качва на чужди/, отлагаме го за рождения ден. И без тово в нас се препъвам в какво ли не вече...та само и колело да ми седи от сега за лятото ooooh!
Иии, честити ти ботушки - прочетох аз Simple Smile

Geraldine - бързо оправяне на Моника Hug, всички го изкараха това чудо Sad

Linka10  Hug

Грета - писах ти sms тази сутрин, да не си си сменила телефона?

anyto - много ти е натоварено на теб, добре че писа как сте Hug

petia_tag - много е хубава балерината, а двамата на снимката са като малки сладки зайчета Heart Eyes

Михайлова - много хубава украса имате, наистина Simple Smile

Да ви споделя, че аз като го питам Криско какво ще му донесе Дядо Коледа - той ми казва подаЪци на ите/добрита/ деца Joy

И още неща - кара ме да повтарям след него нещо, което се оказа стихотворение. Много се зарадвах, като разбрах че той знае 1 куплет от някакво стихче. Честно казано още не мога с точност да разбера всичко, но в началото се разбира - Аз съм Мечо Пух, Имам много ....ух, след това не разбирам нищо да края Laughing Blush Embarassed

# 589
  • Пловдив
.Krem, скоро попаднах на една брошура с тези продукти с прополис и пчелно млечице: http://www.onlinetrading.bg/proizvoditel/medex.html  Не съм ги пробвала и не мога да споделя лични впечатления, но ми изглеждат хубави.
Аз си купих сироп от бъз и като й свърши ФорКидс-а мисля от него да й давам.
mamamecana и аз много се чудих за колелото кога да го вземем и решихме да е сега, а не за РД, че да може да си го кара цяла пролет и началото на лятото  Wink И мерси за ботушите  Simple Smile

rosicp, aз отидох в кварталната аптека и питах и имаше. Този които купих аз е в бурканче от 410 гр и струваше 4.80 лв. Потърси, все ще намериш в някоя аптека. И за дъха да кажа-според мен не е нормално, заведи го да го види лекар. А за мед-може да пробваш нещо от този сайт, които съм дала с пчелните продукти.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 14:17 от ninand

# 590
Абе кажете ми откъде взимате тоя сироп от бъз, как се казва и по колко давате.  newsm78 Освен тоя домашния де. Просто няма кой да го направи.
Аз съм спряла абсолютно всички лекарства да му давам, защото нещо езичето му от едната страна се  е загладил и ми казаха, че може да е от многото АБ и приема на лекарства, и да му давам мед. Но той не иска и незнам как да му го дам, като и чай не пие. А и дъхът му мирише много лошо от известно време Rolling Eyes Не знам на какво се дължи това - дали има проблеми със стомахчето или да не е от третата сливица. В чуденка съм, защото зъбките ги мием. Пробиотик му давам - има и случай, в които забравям де. Та утре може да го заведа на лекарката да го види. Ехинацея съм купила отдавна, но искам да си почине от всички лекарства малко. Peace

# 591
Роси, пробва ли на филия с масло и мед. Отначало само така искаше, но след много облъчване с Мечо Пух вече и той иска ани (хъни), на мама англичанчето  Laughing Щом мечо обича, значи е супер  Wink

Колкото до лекарствата - дели ги. Ехинацеята, Умкалора, който препоръчвам и Лимфомиозота нямат нищо общо с антибиотиците. Първите две са растителни екстракти, а третото е хомеопатия. По-добре давай тях, да не стигате до антибиотици ако може. За съжаление аз установих, че в тоя сезон и на ясла без нищо не става. Най-вече заради яслата, защото преди никога не е боледувал есента, но се надявам напролет да се подобри малко положението.

Клеева тинктура смесена с мед мисля да давам, но затова ми трябва читав прополис да си направя сама, че тия дето ги продават все имат по някоя съставка плюс или са разредени много. Мерси за линка ninand но и там в състава на уж чистия прополисов екстракт видях едно PEG – 8 и то на първо място. Мисля, че е тотално излишно. Клелевата тинктура се прави като разтвориш 30 гр. хубав чист прополис в 100 мл. спирт 70-95 градуса. Само това. За пчелен прашец и прочие се притеснявам да не е малък, че са доста силни, да не е алерген.

# 592
От Умкалора и аз съм много доволна, от както миналата година ни бяха изписали го ползваме когато кашли.
Джери бързо оздравяване на всички  Hug
Всички дечица да се оправят бързо и ние в това число, с тази алергия полудявам вече от един месец е кошмар, тези дни се засили, вчера пак го водихме всичко е чисто, само нослето  #2gunfire
Ние купихме подаръците за Коледа, но....кой ще чака до тогава..отвори ги и си играе с тях Simple Smile В метро има много готин куклен театър и единия подарък е той, много му е забавно да играем театър Simple Smile
За Коледа пак ще купим някой по дребни неща Simple Smile
Клеева тинктура не можем да ползваме,че е алергичен и мед не можем да даваме за да не развие алергия, както и другите пчелни продукти, а си имаме такива домашни...
Крем на Лечител пчелния прашец е хубав, сестра ми преди купуваше от него. Като цяло аз съм много доволна от продуктите на Лечител.

# 593
  • София
mamamecana, Михайлова, благодаря ви!  Heart Eyes

Бързо оздравяване на Мони!

Аз имам много хубав мед, но пък не ядат редовно.  Confused Иначе пак почнах да им давам сироп от бъз, а аз съм подхванала мармалада.  Wink То това топло време само грипове докарва.  ooooh! Да вземе да стегне един студ, а и сняг е хубаво да има, че децата много му се радват.

Марти е започнал с голяма страст да разглобява пластмасовите столчета на сестра му и неговото и пак да ги сглобява.  Laughing

# 594
  • Пловдив
Аз днес съм много активна  Simple Smile
petia_tag, и аз искам сняг. Ама май до края на годината няма да ни огрее, поне нас тук в Пловдив.
anjeelina, ние за това всичко скрихме. В магазините бяхме много смешни. Отиваме с мъжа ми и Марина, гледаме, избираме и после ние с Марина се изнасяме, а той плаща и отива и крие играчките в багажника. И така не ги е виждала и не знае, че това което сме гледали ще е нейно.  Wink Куклен театър аз имам от моетро детство и май ще трябва да си ги взема от Карлово да й правя вече.  Grinning

# 595
И ние скрихме подаръците, да не ги види. Сега останаха само чорапите с лакомства да заредим. Peace
Вчера търсих в много аптеки тоя меден сироп "Пчеличката Мая" /където Нинка е постнала/, но го няма, вкл. и тая в която работя. Даже и ме изглеждат така все едно им се подигравам с тоя въпрос. Crazy  А така ми се искаше да го взема.
Вие смятате ли м/у празниците да спирате децата от ясла, че да са здрави? На мен ми се иска, но не знам с гледането как ще направим?
Споделете какво меню ще правите за Бъдни вечер и Коледа, че ми се иска нещо по-различно, та да видя вашите идейки.
Крем пробвала съм и на филийка, но това диване не знае какво изпуска просто, затова бях принудена да търся тоя сироп, че белким него поиска. А би ли казала какъв сироп от бъз си взела, тоя на Саностол ли? Иначе благодаря за инфото  Hug
Джери как е моето момиче? Лудее ли вече? Grinning
Петя, Нинка и аз се присъединявам към вашето желание, че времето навън е отвратително просто - с много мъгли и влага, а същевременно топло.

# 596
  • Плевен
Нинка, честити ботушки и от мен, със здраве да си ги носиш! Аз си купих дамска чанта, но ще си я оставя за под елхата, че и за нас трябва да има по нещичко под елхата, не само за децата Simple Smile
Бързо оздравяване на Моника и на всички болни дечица!   Praynig
Аз вчера ходих на мамограф и ме гледаха и на ефограф защото от възпаленията след раждането тъканта ми се е удебелила и има разни кистички и други нещо, които не са страшни де, за щастие!
Моля ви, ходете на профилактични прегледи!
Доктора и вчера ми обясни колко са важни прегледите и колко много животи могат да се спасят с навременното откриване ако има някакво заболяване!
Вчера правих мъфини, сигурно сте видяли във ФБ, сега ще правя баница и после - защо не можем да отслабнем  Crazy
Вчера приключих и с коледните подаръци на децата, взех и поръчания комплект ютия с дъска за гладене и кош за дрехи Simple Smile) Това с гладенето от къде го е харесала - не знам, аз толкова не обичам да гладя Simple Smile))
Хайде, отивам да плета, че да я махам тая плетка вече и да си взема парите, че толкова я проточих тази работа...
Поздрави на всички!

# 597
Ани, като подхвана темата, та да споделя какво ми се случи вчера. Установих, че дясната ми гърда все още пуска мляко.....а Алекс сука само три месеца.....май и аз съм за мамограф  #Crazy

# 598
the1, задължително иди на преглед, може и да не е на мамограф, на ехограф пак става! Аз съм утре, от лятото съм се заканила и сега успях чак, но не бива да се пропуска година без преглед, много е важно!!!

# 599
И аз съм за доста профилактични прегледи, покрай грижите за малкия съвсем съм се изоставила което си е направо за  #2gunfire
То хубаво да ги скрия от него, но и някой трябва да ги скрие от мен  baby_neutral
Роси....все още не съм мислила, но сигурно едното ще е пълнени чушки с картофи, питка задължително  Mr. Green
За Коледа най-вероятно месо правено в гювеч с гъби, масло, малко брашно и подправки, става супер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт