ЮНСКИ ЮНАЧЕТА. Тема 114.

• 45 987
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро, дружина  Grinning

Колко много могат да раведраят мрачния ден една чаша топло кафе и хубава песен  Grinning

Профилактичните прегледи са задължителни за всеки човек, който го е грижа за здравето му. Лошото е, че покрай работа, деца и разни други ангажименти, понякога не остава време. Аз на мамолог все още не съм ходила. Освен него, трябва да посетя и гинеколога ми за цитонамазка + зъболекаря. Последният го оставям за накрая, тъй като ми излиза най-скъпо (и най-болезнено  Wink ).

Иначе вчера ходих до Джъмбо за подаръците, които Дядо Коледа ще носи на децата в градината и покрай тях накупих разни коледни украси. Днес след работа ще украсим апартамента, а елхата на 24.12, защото тогава ще я купим нея, за да издържи по-дълго време. Най-сетне и мен ме обзе коледното настроение. Държавният изпит мина и явно ми се поотпусна душицата.

Аз лека-полека заобичах работата си. Харесва ми да си комуникирам с хората, отпуснах се да говоря на английски и гръцки. А най-обичам да си говоря с италианците. Толкова напевно говорят и винаги са изключително положителни и закачливи. Просто е наслада да се говори с тях  Grinning Шефът ни (гръкът) идва другата седмица в офиса ни и има някаква идея да ме запишат на курс по италиански. Дано се получат нещата, защото имам голямо желание да уча този красив език.

Друго какво? И аз не се сещам за друго. Ще се включа пак по-късно  Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 09:43 от polito_87

# 601
За профилактичните прегледи съм твърдо "за". Аз ходя всяка година, но виж това за гърдата не го очаквах....открих го случайно! Даже тази сутрин бях на кръвни изследвания....и ми взеха кръв от пръста за ПКК  newsm78.....аз си мислех, че ПКК е венозна кръв. Като раждах искаха да ми вземат кръв от вената за да следят хемоглобина и ми казаха, че няма да стане с кръв от пръста....ама знам ли....
Февруари месец имам изпит. Френски В2 ниво....март държавен....после уж работа май месец.... ама вече изобщо не ми се работи това....
Иначе до две години съм планирала, освен магистратурата, да сертифицирам английски на С2, немски на С1, а за холандски май ще трябва да ходя до Холандия..... и снощи Георги ме пита "А кога сматяш да си намереш работа по специалността?" е аз не уча за да работя Wink ми беше отговора! Стигнсхме до извода, че в Бургас жена програмист няма да си намери работа....за съжаление....най-близкия вариант е Варна, но заради фирмата на Георги няма как да се изместим. Та решихме, че ако ще ходим някъде то ще е направо навън. За това се оглеждаме за Германия. Да видим дали ни стиска....

# 602
  • Once there was a Hushpuppy...
Поли - разбирам те за италианците, аз също винаги много обичах да си общувам с тях. Винаги са мили и много помагат, за каквото съм имала нужда. Само, така давай смело, учи и италиански Hug
Дано сама да имаш сили, че и с две деца-сигурно не ти е лесно Wink

the1 - дано де ви се уредят нещата за чужбина, може би там ще се чуствате по-добре Peace

Роси - ние на Бъдни Вечер не бягаме от традицията/никога/  chef
Слагаме следното - содена питка, боб, постни зелеви сърми, тиквеник,червено вино, ошав и плодове.
7 неща са задължителни за трапезата, но могат да бъдат сервирани и 9 или нагоре нечетно и постни Peace

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 11:50 от mamamecana

# 603
  • Плевен
Здравейте отново!
Миленка, и моята приятелка, с кято ходих на преглед има същия проблем с изтичането, и тя не е кърмила. Но на нея и правиха само мамограф и понеже е с фамилна обремененст ще ходи на всеки 6 мес. на преглед. Аз обаче напрво си бях взела направление за онколог, много е добър лекаря, специализирал се е в хирургия на гърди и ми направи много обстоен преглед първо с опипване и оглеждане. А след мамографа се наложи и ехография защото кистичките са виждали по-добре с ефографа, но пък по принцип мамографа си е много по-важен и прецизен.
Аз пък съм решила да отидя на очен, защото напоследък често ме боли глава и виждам, че доста са ми се надраскали стъклата, пък може и да ми се е променил диоптъра. Ще трябва и това да го видя.
На Бъдни вечер и ние сядаме на традиционната трапеза в битов стил и с постни ястия. А за Коледа вече правим меса, пържоли, салати, гарнитури в изобилие.
Поли, чудесно е това за работата, и аз обожавам  звученето на италианския език и бих го учила с удоволствие Simple Smile
Ние сега в неделя ще взимаме половин прасе, та ще има пържолки за Коледа Grinning

# 604
Мляс, мляс... за прасенцето. На нас вчера лелята на мъжа ми ни донесе свинско месце и ние също ще си го пазим за коледни пържолки.

Роси, за Бъдни вечер на масата ще има: питка, тиквена баница, боб, сърми, мед с чесън и орехи, плодове и червено вино. Дано тази година сърмите ми се получат, че миналата бяха пълна трагедия. Купих вчера и покривка и салфетки в коледен дух. Майка ми винаги е внасяла много уют по време на празниците (пък и по принцип) и ми се иска и аз да внеса такава атмосфера вкъщи.

# 605
Профилактичните прегледи не са за пренебрегване,бях забравила Thinking
Нашият батко да се похваля е добре,ръката зараства,макър,че ни стресна доста имаше изместване,но сега е наред!

Ани,страхотни мъфини!
Аз за първи път тази година се заразих да правя и мъфини, и коледни сладки.Уж да надзърна на Петя чудесийте и като се отплеснах,чак до 01,00,че те големи красоти правят кулинарните мами.
На гостите се представих с някой рецепти от тях,то чак   свекито на приятелката ми ме похвали, Joy
То като са изпитани рецепти!

Да покажа моята ходожничка, как ме изненада, успяла е да не излиза от очертанията и цветовете е подбрала Shocked HugМамо глей и взе да пляска,а след това помоли тати и бати.

]http://media.snimka.bg/9794/025844137.jpg?r=0[/img]
http://media.snimka.bg/9794/025844141.jpg?r=0

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 17:55 от bellaa

# 606
  • София
bella, само така!  Peace Браво и на художничката!
polyto, поздравления за езиците!
за профилактичните, аз от есента съм се засилила, лятото свърших работата и с цитонамазките и прегледа, а сега очен, зъболекар(с него има повечко работа за съжаление) и по тая причина още отлагам и на мамолог да отида. Виж, откакто съм родила не съм си правила кръвна картина и ехография, но кога ще стигна и до това, не знам.  Rolling Eyes

# 607
Петя, имам едно въпросче относно ПКК-то! Можеш ли да ми помогнеш с разчитането на резултата? Има две стойности, които ме притесняват. Утре така или иначе ще ходя на лекар, но искам да съм подготвена, защото моята лична лекарка много често леките разминавания не ги отразята, ако не й обърнеш внимание.

# 608
  • София
Петя, имам едно въпросче относно ПКК-то! Можеш ли да ми помогнеш с разчитането на резултата? Има две стойности, които ме притесняват. Утре така или иначе ще ходя на лекар, но искам да съм подготвена, защото моята лична лекарка много често леките разминавания не ги отразята, ако не й обърнеш внимание.
давай на лични.  Wink

# 609
  • Пловдив
Здравейте!
За Бъдни вечер и нашето меню ще е като на mamamecana като и някаква салата-картофена, трушия.
rosicp моя сироп от бъз е на някаква БГ фирма-ЕТ. А за този с пчеличката-не могат ли от някоя аптека да ти го поръчат. В нашата квартална аптека ако няма нещо което търся, все ми предлагат да поръчат.
polito_87, и ние работим с много италиански фирми. Шефа ми и шефката ходиха на курсове и от тях знам, че граматиката му е много трудна. Но съм сигурна, че ще се справиш, защото си амбициозна.  Peace
mamamecana, видях снимка във ФБ на Криси от яслата. Направи ми впечатление, че всички деца са много облечени. Та да питам  как ходят децата ви на ясла? Марина я пращам с потник и тънка памучна блуза и надолу панталон, без чорапогащник. Аз не знам как е вътре, ама тя казва, че не й е студено, а и лелите викат, че е топло.
Беше много впечатлена от фокусника с зайчетата. Обясняваше ми за шапката и зайчетата и показваше как ги е вадил, определено са се забавлявали децата.  Grinning
Приятен ден!

# 610
  • Once there was a Hushpuppy...
Нинче - ходят с ватена блуза и тениска/потник/ отдолу+ долнище на анцуг. Иначе за тържеството като гледам са повечко облечени, защото са ги сваляли до общата зала и там Т не е като вътре в групите. В никакъв случай не е студено, но примерно е около 18градуса. За да добиеш представа в групите ни е по 23-24 градуса.
Ами, да ти кажа честно лелите все казват да ги водим по тениска и блуза с дълъг ръкав, но не ватена......ама аз вече ги бях купила и можеш да си представиш в какво положение изпаднах. Имаме 6 ватени блузи, които аз не мога да хвърля все пак и му ги обличам, гледам като е по-хладно. За по-топли дни е с обикновенните с дълъг ръкав Peace

# 611
  • Плевен
Нинка, моите ги водя много тънко облечени, като теб, защото ми се струва много топло в групите. Отдолу Андреа носи или клинче или тънко панталонче и чорапки, обувам и чорапогащник само като е с рокля и пола, често ходи с тях, защото е топло. Отгоре им обличам потниче, тънка блузка и елече или горнище, което винаги е съблечено като ги взимам, но им го слагам за всеки случай, ако е хладно да им го наметнат. Но ватилани или поларени дрешки не им обличам за градината защото ще са постоянно потни, няма смисъл.
Снощи им взех календарите от градината, много са хубави, ама Пресчо леко се е намусил, Андреа обясни, че бил тъжен, защото знаел, че е заедно с кака само за снимките и после ще ги разделят по групите. Опитвали са да го разсмеят, но не би.. После ще сложа снимката във ФБ да ги видите и вие. Друго си е снимките от фото, все се каня да им направя някоя професионална фотосесия, но все не успявам да се организирам  Sad.
Хайде чао и доскоро.

# 612
  • Пловдив
mamamecana, anyto, благодаря ви за отговорите.
Ани и на мен ми се струва топло, ама се притесних като видях децата в грушата на Криси, но mamamecana ми даде яснота, защо са така.  Simple Smile
И на Марина е много хубаво календарчето от яслата. Миля Преси, иска при кака си  Simple Smile

И нещо интересно на което попаднах и скоро коментирахме-за страшните книжки http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4811

# 613
И нашия господин ходи леко облечен на ясла с най-тънките възможни долнища на анцунг и памучна тънка блузка с дълъг ръкав. Отдолу слагам потник или по-често тениска. Всеки опит от моя страна да облека малкия с нещо малко по-дебело, тъй като вкъщи преобладават за зимата по-дебели блузи и пуловерчета, и по-дебели долнички е завършвал неуспешно с преобличане и забележка от страна на госпожите.
Днес малко се поуспахме, че снощи бяхме до късно на рожден ден, но все пак росни-пресни в 9 и нещо бяхме в яслата. Нищо не ми казаха, но добре че закусахме вкъщи, че "след 9 закуска не предлагали".
Оф, и аз все ги отлагам тези профилактични прегледи, но съм съгласна напълно че трябва да се ходи...

# 614
Здравей те момичета Grinning

По темата за обличането Кати също ходи с танка блузка и клинче а сутрин и слагам елече но като я взимам е съблечено.

Коледни сладки ще печем тази вечер с децата дано да се получат хубави Praynig и глазура ще имат.
Ако станат хубави ще покажа. Mr. Green

Подаръци още не съм купила но мисля утре да оставим децата на баба и да го направим.

Аз също си взех направление и др. седмица съм на мамограф Peace

Ай де чао от мен за сега  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт