ЮНСКИ ЮНАЧЕТА. Тема 114.

• 45 984
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Добър вечер!
Днес снимахме Марина с Дядо Коледа! Сама отиде при него и за разлика от миналата година изобщо не я беше страх, но много се срамува това моето дете. Даже от срам не си каза и името. Но седна в него и даже му пипна брадата  Mr. Green Ама като го видя и отиде при него и с такава надежда го погледна, очакваше подарък.  Grinning Отделно лекувахме мечета. Имаше студенти по медицина и раздаваха мечета и показваха на децата как да ги преслушват и т.н.
Купих една книжка на Моливко-Аз мога да правя сам и днес следобеда направихме къщичка на Мики Маус и герданче за болното Мече, което й подариха днес. сега съм я скрила, утре пак ще твори. Ще съберем листа от парка и шишарки за таралеж.
Баща й пък е намерил един голям кашон и сега сме решили да й направи къщичка от картон. Нещо такова http://athome.kimvallee.com/images/blog_kimvallee_com/WindowsLiv … tcardboardh_4.jpg Хубаво е, че сама може да си я нарисува и оцвети. А вътре може да й нарисувам нещо като печка и мивка, и да сложа столче. Ще видим какво ще се получи.
Роси, днес направих на Марина сок от портокали, ябълки и круши. И понеже стана малко кисело/от портокалите/ реших да го подсладя с мед. Стана много хубаво. Не, че Марина пи много, но може да пробваш Вито. Това също е вариянт да му даваш мед  Wink
Това е от нас. Надявам се всички да сте здрави.  Hug

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 22:12 от ninand

# 616
Нинка, Крем благодаря ви относно съвета за даване на меда, но моето хич не го иска. Нито на филия, нито на чай, нито на сок. За поръчване не съм питала, защото моята шефка не дава, а за други аптеки ще видя как стоят нещата. Абе страшна работа е.  Close Отново е болен, с температура беше цяла нощ и повръщане от секретите и заради тях не може да диша, а и му влизат в гърлото. Сега не ми е вдигал температура, но докога ли?  newsm78 Натъпках го с изкуствени витамини /нали е глупаче и естествените не ги иска/ и вит. С, и ще видим. По-късно ще му дам и Осцилококцинум. Добре че баба му е тук, че другата седмица няма да го водим, а само за празника и то ако се е възстановил. Аз даже и банкет няма да мога да ида, защото някакси не ми е до това, като знам че детето ми е болно, а аз ходя да се забавлявам  Rolling Eyes Не че за тея две- три години съм ходила някъде сама де или с приятелки.
А понякога такава нужда имам.
Нашият не се го водили в мола при дядо Коледа, но пък в градината се надявам да го види.
По темата за обличането и ние го водим само по потник с тънка блуза, зощото под тях е парното и температурата стига да тридесет и няколко градуса, което е и причината за прехвълянето на бацили помежду им.  Sad Стигнахме до там, че две седмици стои вкъщи, а три дни ходи на ясла.  ooooh! Иначе сутрин баща му го води с кола, а вечер аз го прибирам с количката. Пътят ни е 30 минути и аз си нося в една торбичка чорапогащник, ръкавици и шал и след като го опаковам тръгваме. Peace

# 617
Здравейте и от нас Simple Smile)
След поредното ясленско боледуване и две седмици в къщи Ели днес е пак на градина, че майка и трябва да приготви меденките Simple Smile)Пропуснахме тържеството в градината, но не мисля, че това е най-важното...децата да са здрави...другото...
Иначе към края на миналата седмица излизахме заедно тримата в центъра  - в Бургас е невероятно красиво, много коледно...има и едни къщички около едната елха, където предлагат вино и скара и ние с татито си пийнахме винце, а Ели тичаше около елхата и се радваше на светлините...Ходихме и на кривите огледала...падна голям смях...едва я изкарахме от там... Simple Smile)))
За Бъдни вечер мисля да направя пълнени сушени чушки с боб(миналата година ги правих и станаха много вкусни), жито, питка, печена тиква с мед или тиквеник(ако ми стигне времето)...А за Коледа майка ми прави едно свинско шпиковано...много вкусно....тази за първа година откакто се познаваме (13 год) ще сме заедно двете семейства на празниците...
Подаръците сме ги купили още преди 20 дена и съм радостна, че е така...като гледам какви са навалици сега по магазините...взели сме и кухня и  едно влакче с батерии...от бабите не знам...ше е изненада...
Гледам обсъждате обличането в градината...Ели е с потник и блузка, не от най-тънките, но не и ватирана...просто по-плътен памук, понякога и слагам и тънък чорапогащник, че и тя е като мен топлолюбива...не са ми правили проблем за това...а понякога е с рокля...тип тънко плетиво с късо ръкавче и тънка блузка отдолу...
Мед и слагам в чая, много обича, а от плодовете лимона и е от любимите, задължително иска на пържолка и риба да и поръся...Иначе давам витамини, есберитокс, а скоро купих и сироп от черен бъз, но нещо и е много сладък и не го иска, та си го пием ние...
За прегледите....само се каня и все не остава време, а знам колко е важно...Скоро ми се счупи една пломба, та отидох на зъболекар и ми направиха и още един зъб...сега съм готова за Коледните мръвки Simple Smile))
В Бургас вали отвратително...поне на сняг да обърне, а то вали из ведро направо и няма изгледи да спира...
Отивам да мятам меденките, че той деня си върви...Хубав ден и усмивки:))

# 618
  • Once there was a Hushpuppy...
tаnka80 - успех с меденките...ммм, звучи вкусно, да ти кажа Simple Smile

Охх, то с тия прегледи, аз ги направих, но ми остана зъболекар. И понеже все съм болна го отлагам. Мисля, че ще си остане за новата година, дано не ми се налага по-скоро Wink

Нинче - много са интересни снимките от мола Simple Smile

rosicp - много добри те разбирам с ходенето навън от както съм родила #Crazy
Пресен пример, в събота имах покана за един клуб с жива музика, на моя приятелка приятелк щеше да пее.....и познай Thinking До вечерта имах кърваво червено гърло и температура. Днес бяхме и двамата на лекар, че нещо му тръгнаха сопали и диша тежко, даже хърка от една седмица през ноща. Оказа се че аз имам катарна ангина, а Криско е в началато на гнойна ангина ooooh!

Искам да те питам, и другите момичета които знаят нещо за трета сливица, как се установява?
Защото на нас ни каза, че гърлото е много подуто, но все още не е червено, имало малки налепи и са подути лимфите. И, като питах дали има трета сливица ми каза че не можело да се види, защото всичко е подуто newsm78
Естествено за нея, ми даде хомеопатични дражета, капки и Лимфиозиомит.Много съм притиснена за тази трета сливица... Sad
и в сряда ме вика да го прегледа, ако нямал подобрение минава на АБ, както и аз за нещастие/ще ми е 2 този месец/ Стискайте палци да се разминем Wink

# 619
mamamecana - третата сливица се установява с едно метално, като разтваря ноздрата и гледа  снещо като фенерче, или като бъркат с пръст в устата. Но вторият е по-болезнения начин, въпреки че и първият не е най-приятния. Определено обаче се прави от УНГ.
А ние днес бяхме на лекар и нашият е с гнойна ангина, и сме на Клацид за пореден път. След празниците и като е здрав ще го водим тук при един лекар да каже какво е положението с третата сливица и дали може да я махаме вече, защото просто не се търпи вече. Peace

# 620
rosicp - ооо, много съжалявам, че направо сте за АБ.Но, защо Клацид? Сигурно има за деца newsm78
Мерси, че ми каза как се установява третата сливица Hug

# 621
  • Пловдив
mamamecana, Калцид има и за деца.  Peace
Бих ви препоръчала да направите компреса от извара. Не съм го пробвала, но навсякъде съм чела, че прави чудеса и от един път направен налепите изчезвали. Даже съм чела, че някой лекуват децата си само с този компрес и не пият АБ. Може да опитате, поне няма да навреди и на Криско да му се размине АБ. http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=35809 http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=40348

# 622
  • Плевен
Здравейте!
Роси, Ради, съжалявам за ангините  Sad Бързо оздравяване ви пожелавам! А за компреса от извара и аз съм чувала, че прави чудеса, само веднъж правих на Андреа, но аз я правих изварата и беше 2 лъжички и нищо не стана. Но имам отзиви от познати, че лекуват отити, гърло и кашлица само с него и резултатите са страхотни. Опитайте, много издърпвала гнойта и възпалението  Peace
Танче, пиши по-често, много ми е интересно  Hug
Ради, за третата сливица Роси ти е обяснила, но ако има съмнение за трета сливица то педиатъра те праща на УНГ той да установи, на Андреа и бъркаха в устата, много е нехпиятно, но беше ужасно възпалена и откакто я махнахме детето се промени и оправи  Peace
Аз продължавам с плетката, даже днес си помислих, че като свърша тази блуза ще взема и втора, че преди бях напълно убедена, че като я свърша и няма да взимам следваща. Но пък днес ме изненадаха, че градината другата седмица няма да работи и не знам дали ще се наема да плета с двете деца вкъщи  Thinking
Отивам да опаковам подаръците за градината, че днес ще ги занеса преди да взема децата, да не ги виждат Simple Smile
Довечера мислим да ги водим нашите на детски клуб в Мола, утре сме на гости, а в петък на празничен концерт в театъра, въобще натоварена програмата  Grinning
Хайде чао засега и доскоро  Heart Eyes

# 623
Момичета кво да ви кажа! Личната изписала Клацид 250 мг. да му давам през 12 часа по 5 мл. , а то трябва през 12 аса по 2.5 мл. Shocked Ехххх побеснях. Добре че гледам листовката, но въпреки това му дадох три пъти по 5 мл. и и звъннах и тя каза, че и се е искало първите два дни да е ударна дозата Аз при въпроса защо не ми е казала - отговора беше, че е пропуснала. А детето ми се оплаква няколко дни че го боли корема. И утре сме на кръвни изследвания, че и температурата му вече три дни не можем да му я спаднем.  Tired
Момичета имам една молба към Софиянките. Ако имате познати, които дават гарсониери или двустайни в тия райони и да са обзаведени да ми кажете, че братовчедите са на зор! Районите са Красна поляна, Овча купел, Св. Троица, Зона В 18 и !9 и Заден парка. Ще ме извините ако съм направила грешка в районите, но....така ги разбрах. Моля ви помагайте. Става на въпрос за момче и момиче живеят на семейни начала и са много готини и свестни. Абе мои хора. Благодаря предварително.  bouquet

# 624
Нинад,потвърждавам,че компреса с извара помага.Аз излекувах баткото от гнойна ангина.

Днес беше много топло за сезона и двамата с нашия тати,ходихме самички  до мола.Така успяхме да си направим подаръци един на друг,почерпихме се и така отдавна не ни се беше случвало да сме сами.
Утре е тържеството на Емито,искат ги с бял чорапогащтник и бяла блуза.
Хайде да правя дом.бисквитки,че утре ще почерпим мъниците.  Wink

# 625
Роси, много кофти така на антибиотик, но понякога е по-добре така. Иначе аз съм от Св. Троица, но не се сещам за познат, който да дава нещо под наем. Ще се ослушвам и ако намеря някой, ще ти кажа.

При нас Дядо Коледа мина през градината вчера, подарил им е подаръците (които всеки родител беше купил за детето си) и отделно им е подарил по едно домино на Мечо Пух и разни лакомства. Децата бяха много доволни.

Аз съм в много голяма дилема. Викат ме на работа в Пиреос Банк като личен асистент на една гъркиня, занимаваща се с кредитиране на малкия и среден бизнес. Заплатата ще бъде такава, каквато получавам в момента. Плюсът е, че ще ме осигуряват върху реалната заплата и че е на 10 минутки от жилището, в което ще се местим. В сегашната ми работа атмосферата е много спокойна, работата не е натоварваща, колегите ми са приятни хора, с които се разбирам, но нямам никакви перспективи за израстване. Докато това е голяма банка, в която ще имам възможността да се докажа и евентуално да израстна в йерархията. Но какво се случва, ако не се справя с работата? Трябва да почна наново да пускам СВ-та, да обикалям по интервюта. Дали да рискувам? Мисля че бих го направила, защото винаги съм искала да работя във финансова институция. Ооооххх, много се чудя....

# 626
Нинка - мерси, стана ми интересно за компреса, мисля да опитам Peace
bellaa - браво, че сте си посветили малко време с мъжа ти, мисля че е необходимо.....друга тема е дали се получава ooooh!
polito_87 - от мен един съвет, ако приемаш. Знай, че каквото и да решиш - дали да приемеш новата работа или не, само времето ще покаже дали е било правилното решение. Както казвам аз за добро или зло, трябва да слушаш вътрешния си глас, защото човек не винаги е обективен от позицията в която се намира. Аз се върнах на работа за добро, пък то какво излезе....и въпреки това спечелих нещо. Смело, действай ти си млада, ако това ти е набора - 87 Hug

# 627
Роси, много гадно това с антибиотика! Егати лекарката  ooooh! Добре че си прочела листовките, а Вито бързо да се оправя  Praynig И Криско също  Praynig
Нашето коледно тържество беше днес  Grinning Господина го взех много въодушевен Grinning И подаръка много му харесал. Сега е малко при баба си и се наслаждава на по-големия подарък. За яслата беше автобус, а за вкъщи влак - доста се чудих кое от двете да нося, но избрах това с по-малкото съставни части. Автопарка вкъщи значително нараства  ooooh!
bella, и госпожиците от нашата група ги искаха така облечени, но защо ли останах с впечатление, че искаха майките да подготвят в шкафчето бял чорапогашник и блузка. Щеше да има и момиченца с народни носии от яслата и момченцата щяха да ги обличат с костюмчета на джуджета от там. Аз трябваше да нося само шапка. Нямам търпение да гледам диска от празненството - на 30-ти щял да бъде готов  Laughing Да не повярваш получихме и торбичка с лакомства от Общината - много хубаво впечатление ми направи този жест  Grinning

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 19:31 от ivi_81

# 628
  • Пловдив
bellaa, и нас ни искат с бяла блуза и бял чорапогащник. Май ще са снежинки. Представям си колко ще са сладки, всеки ще ходи в собствена посока.  hahaha Ще ги  видим  Wink Иви и аз така, нашето тържество не е минало, ама и аз нямам търпение да гледам диск  Grinning
polito_87, мисля, че ти вече си решила. Винаги си искала да работиш във финансова институция-ето сега ти се отваря възможността. Може би там ще ти е по напрегнато, повече динамика и работа, но пък може да си заслужава. Представи си, че се докажеш и израснеш.  Praynig Аз съм сигурна, че ще се справиш. Нормално е в началото да ти е трудно, но всяко начало е трудно. Аз живея близко да работата си и мога да кажа, че е много удобно. Когато се прибирам изобщо не минавам през трафика в града. Много пъти съм си мислила, ако работих другаде, че щеше да ми отнема по 40 мин за да се прибера. А какво значи асистент  newsm78 Да не длъжност като тех. сътрудник или само да вършиш работите на тази госпожа. Трябва и това да проучиш. Желая ти успех!

# 629
  • около Варна
Роси, при ангината температурата държи доста дни, въпреки антибиотика, от личен опит споделям. Бързо оздравяване

Децата пак се изпокараха, ще пиша друг път

Общи условия

Активация на акаунт