Януарки 2011 Тема 20

• 26 502
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Инка,за си мислих,че само у  нас има майки-люпещи семки и пафкаши цигари и т.н...но явно  това не се наблюдава само в малките градчета а и при столичани. Confused
И аз като Бира,много се разочаровах от събратята.Знам също и ,че на гурбет не е много лесно...Мъж ми е много против това да замине.Той има силно изразено чувство за собственост,много е привързан към семейството си(нас)..и не само LaughingИдеята да замине го ужасява-меко казано.Та сме  решили да си стом на дупетата докато можем(мазохистично звучи,ама на Tired)И аз като Инка искам да се промени тази държавица,но и едновременно с това съзнавам,че аз хората не мога да променя,нямам право и да го правя.Това което мога да направя е да се помъча да променя собствения си стандарт на живот и да възпитам моите деца.Чужди хора не мога да поучавам и да им правя забележка.Дори и да ми се иска-нямам право на това. bowuuКогато майка в парка си хвърли боклукла не в кофата,отивам взимам отпадъка пред очите и и правя 2-3 кракчи до кошчето.Мисля,че това действа по-добре от укори и забележки. Peace
Калифорния,всички отиват с мисълта за временно  пребиваване ..поне докато в България нещата си дойдат на мястото си...итака вече 20 години.. Laughing

# 466
elenia, така е за съжаление.

# 467
elenia, така е за съжаление.
Преди малко попаднах на нещо в тази връзка:
"Демографската ситуация у нас предизвиква у президента и правителството сериозна загриженост.
Населението нещо не измира толкова бързо, колкото би трябвало според финансовите разчети.."
и едно малко по-хумористично:
"Обаждане в президентството:
- Ало, трябва ли ви президент?
- Не.
- Тогава защо го държите?"

# 468
По този повод с опита да променя нещо, да се оплача- пред нас направиха преди повече от месец детска площадка, сложиха пейки и пързалки, обаче стана по зле и от сметище. Незнам защо българите сме толкова МРЪСНИ хора, майките пият кафета пушат и хвърлят всичко на земята. Има и други хора, но точно от майките не го очаквах. абе гнус ви казвам, а ако им направиш забележка- те гледат като от Марс... ох много дълго стана  Wink стига съм се оплаквала, но моля ако някой мърси около вас, правете забележки!

Че от кой друг да го очакваш, освен от майките  Joy Joy hahaha Аз уж всичко бях виждала, ама даването да пият кафе децата от чашите на майките им, ми идва в повече... това на 1,5-2г деца... Ама хора всякакви  Mr. Green Последното което ме втрещи беше кашата с шоколда за лека нощ на хип, за след 7 месеца  Joy Ама вече почвам да мисля че аз съм сбъркана... newsm78

За чужбината, споделям мнението - само на почивка - болногледачка и берачка няма да стана  Naughty

И да се оплача - днес чакаме в КАТ, аз мъжа ми  и 2те деца.. Опашка от 10 човека, часа е 10 без 10 (в 10 имат почивка от 15 мин). Стоим и чакаме 5 мин, никой не реагира... Тея се размрънка, Калоян вика излез, обаче аз съм инато магаре  Mr. Green /все едно не знаете/ викам, не, нека им е неудобно. И така след 2-3 минути мрънкане, излезе един чичко полицай от някъде и се развика как може да не пускат жената с детето  Mr. Green и аз добавих че са 2  Mr. Green, та пуснаха ни най-отпред, ама вече май даже не трябва да ми прави впечатление  Tired

# 469
Върнахме се от доктори  Grinning

Първо отчет от консултацията: тегло 7,350кг./+520гр/, височина 68,5см/+1,5/ Главичката все още е по-голяма от гърдичките, но доки не казва нищо, прегледа и фонтанелата каза "добре е", не спомена нищо за витамин Д, следващата консултация е на 03.10. Другия месец ако искам мога да мина когато реша само да видим теглото, но не е задължително. Започваме и киселото мляко и нашата педиатърка каза в началото 2%, а не пълномаслено. Биха и и последната петвалентна ваксина, Кали се държа геройски и само измрънка, но аз както винаги си водих таткото да я държи  Mr. Green

И аз ходих на лекар, Джи Пи-то ме праща на гинеколог, но ще ходя утре, тъй като моята докторка не е в града и трябва да реша къде ще ида.

А за изнасянето в чужбина, и аз като Бебеш само на почивка, екскурзия и гости. Но не се знае кога ще си променя мнението.  Mr. Green

Относно хигиената по улици и площадки: Преди години се разхождаме в центъра на Бургас, Елена да е била на 4-5 годинки, та беше хапнала нещо, вече не помня какво и ме пита къде е кошчето, оглеждам се и и посочвам едно от малкото тогава кошчета и тя изтичва и си хвърля буклука. В следващия момент една баба ме спира и ми вика: "От кога не бях виждала дете да си изхвърля буклука в кошчето, все на земята го пускат и на родителите не им прави впечатление"

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 15:01 от pepita1973

# 470
  • в Надежда-та
Айде Варненки вие сте - детски гастроентеролог, къде newsm78

Уф и аз съм се засилила тази седмица да ходя до КАТ да оправя паспортите.... в този ред на мисли освен акта за раждане на децата нещо друго трябва ли Rolling Eyes

Пепи предлагам ти мойта, дава часове в Бс, но не работи със ЗК.

# 471
Инка, аз затова искам да се махна. Не съм възпитана като повечето овце навън.... Аз му правя забележка, че съм на пешеходна пътека, а той ми отвръща "Ама я си е*и майката, мааа"  Shocked ooooh!
Гнусно ми е вече сред събратята тук...
И разни възрастни лелички си хвърлят билетчетата в градинките и по улиците, а възпитание в България вече е мръсна дума...

А по повод бирите, към 30-тина опитах, но някои ги повторих... Други потретих....  Whistling
А мъжът ми ме посрещна с 5л. кен на Хайникен!  Crazy  Heart Eyes

Исках да питам мамите, които вече давате попара (знам, че Ети дава, за други сега не се сещам), с какви сухари я правите? Аз купих едни в бързината на ХИП, и като видях съдържанието и се отказах...  Whistling Те повечето неща вътре не са му въведени още (захар, сол, 3 вида брашна, масло и още мноооого неща).....

И аз в бързината купих сухари на Хип и аз май скоро няма да ги дам точно тях  Rolling Eyes
Ще следя за отговорите на другите мами даващи попари  Peace

Стискам палци малките сополивки и сополивковци да се оправят скоро.
Само за информация-Краси имаше подобно на разстройство около 10 дни и изби зъбче.Педи приема теорията че разстройство,сополки и други подобни са свързани понякога с появата на зъбче.Така,че се надявам бебчовците да са добре  Praynig

# 472
  • Велико Търново
Бебешондел, това да използваш децата си, за да си "изпросиш" предимство, не е много за хвалба, да знаеш!
Или хващаш детето отиваш най-отпред и сама помолваш да те пуснат, или обръщаш се към изхода и излизаш без да пилиш нервите на хората с мрънкането на бебето!

Какво очакваш от хората - един е излязъл по спешност от работа, друг детето му го чака само в къщи, трети го връщат за трети път на тази опашка, та много е спорен въпроса дали все пак майката с бебето най-заслужава предисмство.

И изобщо, трябва да си далеч от мисълта, че всичко си видяла и че всичко ти е минало през главата, за да осъждаш и да мислиш че правото винаги е при теб...

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 15:26 от Тонита Тикарам

# 473
Ви, лошо няма да отида при твоята, ама тя Джи Пи-то веднъж се е излъгала да ми даде направление и е срамота да не се възползвам  Mr. Green . Сигурно ще отида в Света София.

# 474
  • Сандански
Здравейте и от мене!

ral-r честит празник на патерици!Да си здрава,щастлива и много обичана!!! bdbaloni

Бебеш малко е спорен въпроса с предимството,щото аз така чинно си чаках един час за моята лична карта,а бебето беше на 20 дена и си стоеше в къщи при баба му.Нямаше как да оставая кърма та считай как съм се притеснявала PeaceТа все пак не знаеш кой и за къде бърза.Но от човешка гледна точка на мене лично ми е съвестно да гледам бременна или майка с бебе да чака на опашка Peace

Пепи дано да е нещо незначително Hug

Пепинка,Жоржи дано в най-скоро време да се похвалите с щъркелови новини Praynig Hug

Жоржи честито "МАМА".Много са милички тези моменти Heart Eyes

За манталитета ни нямам какво да кажа освен censoredВ повечето случаи като направиш забележка се потвърждава поговорката "Къде го чукаш,къде се пука" #2gunfire Но от друга страна е факт,че повечето майки които познавам си изхвърлят боклука където трябва,а и площадките ни (тези в парка)са доста чисти Peace

И в тоя ред на мисли да споделя нещо - от известно време едно съседско дете тормози децата,които се събират пред нас да играят,направих му забележка,но каза че те почвали и онзи ден минават с майка му и аз също съм там и пак започва да ги обижда,аз му направих забележка,а то започна да ме псува и обижда,а майка му си отмина все едно нищо #Cussing outАми прибрах си децата и ги посъветвах да не обръщат внимание и да не се занимават,но като че ли това не е най правилния подход newsm78А става въпрос за дете 7 клас,после се питаме къде ни е възпитанието #Cussing out
Сори за спама,но понеже стана въпрос за действителността в милата ни татковина Tired

# 475
  • в Надежда-та
Какво сега пак се нахвърляте върху Бебешондел, все едно ако се на нейно място няма да се възмутите и Вие?
Аз лично няма да ида най-отпред и да моля да ме пуснат, ако някой влезе в положение, влезе Crossing Arms

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 15:55 от ViFresh

# 476
  • София
Бирицка, давам сухари КриКри. Дори не съм поглеждала съдържанието. И май след твоя пост няма и да погледна. Инаце док каза, це може и обикновени сухари.

Аз съм наобратно - сега като сме с бебето, имам време бол и не искам да ме пускат. Все още си спомням времето, когато ми се налагаше да изляза от работа, за да отида до някоя институция. Сега вземам храна и играцки и съм подготвена да я забавлявам, за да не преца на хората.

Като стана въпрос за манталитет, днес един шофьор, след като ме пусна и ние с Ивка притицахме набързо, зави, спря до мен и каза: "Евала, за първи път виждам пешеходец да се разбърза на пешеходна пътека." Казвам го, за да отбележа, це нещата не са церно-бели, а има много нюанси..

Спри за гръцкия акцент, ама на този компютър му липсва една буква newsm78

# 477
  • в Надежда-та
Ети майстор Ива да не я е "оправила" Mr. Green
Миналия ден простирах на терасата, Мартин спи....влизам в стаята нашия се изправил на раклата (на нея е РС-то) и чати яко hahaha

# 478
  • бургас
здравейте момичета
искам да се оплача-днес вече съм много шашната,закъснява ми с 5 дена което е необичайно за мен,пращам милото до аптеката и ще докладвам  Wink

# 479
Бебешондел, това да използваш децата си, за да си "изпросиш" предимство, не е много за хвалба, да знаеш!
Или хващаш детето отиваш най-отпред и сама помолваш да те пуснат, или обръщаш се към изхода и излизаш без да пилиш нервите на хората с мрънкането на бебето!

Какво очакваш от хората - един е излязъл по спешност от работа, друг детето му го чака само в къщи, трети го връщат за трети път на тази опашка, та много е спорен въпроса дали все пак майката с бебето най-заслужава предисмство.

И изобщо, трябва да си далеч от мисълта, че всичко си видяла и че всичко ти е минало през главата, за да осъждаш и да мислиш че правото винаги е при теб...

Като си представиш, че не трябваше въобще да сме на тази опашка :ooh: Документите подадени в д-град, там ни вдигат рамене че ги нямало и не искаха да дадат тел на проверим, да сме ходели до хасково да проверим... И така трябваше да дам 10 лв за бензин, никой не ме пита имам ли ги, и да вися на опашка с двете деца, защото някаква патка, без извинение, при подаването не е казала на мъжа ми че трябвало да плати 1.5лв за да дойдели док. в дград (пълен абсурд). И какво трябваше, мм да ме остави с двете деца точно по време на сутрешната ни разходка и да се гърча щото някой не си върши работата. Да бе да.
За всичко вече се заяждате,аман!
Ако толкова ви преча да спра да пиша,че да спите спокойно нощем!

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 17:42 от Бебешондел

Общи условия

Активация на акаунт