Отговори
# 555
Парите август на всички са повече, заради повечето работни дни...нищо не се плаща предварително  Peace

# 556
sweet_maniche много благодаря  bouquet   bouquet   bouquet
А по Главната дали има някакви магазинчета?

# 557
Момичета, благодаря за подкрепата. vesi_evi, ти си права, не се бях замисляла, че откажа ли й нощното хранене, трябва да е твърдо. Засега със съпруга ми решихме да изчакаме още, най-малкото защото детето беше болно довчера. Тази вечер изненадващо дребосъкът заспа в 22ч, без никакви драми. Е, няма да се учудя, ако през нощта пак направи някой номер...И при нас го има момента със зъбите, до голяма степен отдавам неспокойствието й на това. От друга страна обаче, виждам как ме манипулира и се налага с реване, и зъбите, макар и първопричина, не могат да оправдаят това. В крайна сметка опираме до това коя воля ще надделее. Май много ще трябва да прочета за детската психология. Ако един човек не е уверен в себе си, не може да бъде добър възпитател. А аз понякога мисля, че не се справям добре, че съм слаба и детето го усеща. Е, успокоявам се с мисълта, че поне за второто ще съм тренирана  Mr. Green

# 558
  • Пловдив
dessynik1, нали затова сме тук - да си помагаме Wink
По главната не се сещам за такъв магазин, освен в търговските центрове (Ескалибур, Халите, Гранд-а, но той не е точно на главната, а по кап. Райчо).
...А, имаше FOX, но не знам дали стои още newsm78

Моето диване днес се събуди, когато баща му тръгваше а работа - в 07:20 newsm09 smile3507 Досега все е ставал рано, към 08 и нещо, ама тая сутрин ми разказа играта newsm11 Преди половин час някъде заспа и се надявам да си влезне в релсите (режима) hahaha

Victoria., благодаря

# 559
Мъниче  Heart Eyes
Момичета, все забравям да ви питам: от около месец (по-точно откакто Ники мина на АМ) след сън усещам странен (леко тежък, лош) дъх в устата на детето  Rolling Eyes Рових из нета - честа причина при децата - никнене на зъбки или болно гърло?! При някоя от вас среща ли се подобен проблем? А нещо да знаете по въпроса?
Michael@ нещо се изгуби, а беше доста редовна  newsm78 Както и Dana  Confused

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 13:47 от dessynik1

# 560
Момичета, благодаря ви за отговорите!

Гери, в момента Яна е с ето такива буйки на Беко: http://www.beko3.com/?id=38
Малко по-затворени са от предишните, които носеше.

Все още се чудя дали да не й взема ето тези обувки на Deichmann: http://www.deichmann.bg/site/bg/catalog.php?brand=8&category … p;product=1008791 или направо ботуши.

# 561
За есени обувки ние ползваме маратонки, рано е още за зимни, а вече не става за сандали, така че мисля, че тип маратонки са подходящи за този сезон.
Михаела е добре, пише в хранителния форум...
За лошия дъх и аз знам зъбки и гърло и на Мая понякога го усещам леко.

# 562
  • В царството на мечтите
Вчера направихме прощъпулник и малката принцеса си тръгна след питката. После хвана портмонето, слушалките и накрая си взе ветрилото и отвертката  Simple Smile  

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 14:55 от boonboon

# 563
  • София
За сега и аз мисля да е нещо по-затворено от досегашните , но зимните и тези които са подходящи за по-мокро време доста ме интересуват.Предполагам ,че скоро ще стане дъждовно и Йоана ще започне да цапа из локвите  Grinning и се чудя какви обувчици да взема .
Междудругото и brilliant се загуби  newsm78  ,както и доста други майчета ,които редовно пишеха тук.

# 564
  • София
Здравейте Simple Smile

Парите август на всички са повече, заради повечето работни дни...нищо не се плаща предварително  Peace
На мен ми се случи с Лора - декември месец ми преведоха за ноември и точно преди коледните празници пуснаха парите и за декември месец, които принципно превеждат януари Simple Smile
Но после се оказа, че само при някои мамчета са направили така, не е било при всички.
И няма да ви казвам как всичко направи 'фиууу' за празниците и после - голямо чакане да дойде февруари, за да получа парите за януари  Mr. Green

geryaleksandrova, мислила ли си за гумени ботуши?
Лора редовно я проверявам дали нейните не са омаляли и сменям, че е голям фен на локвите.
За Сами на първо време ще погледна по магазините за детски обувки дали ще намеря неговия ноемр, ако не - ще търся по нета.

# 565
  • Пловдив
Айде пак пак с питане...
Някоя от мамите има ли опит с т.нар. тренировъчни гащи?
Мисля да взема и да махнем пампите и по време на разходка, но чета, както много положителни, така и много отрицателни отзиви newsm78

За обувчицте - тия дни ще се хванем с мъжа да отидем до магазина на Барт, да видим какви модели има.
Много добри отзиви чувам за пантофките на Беко, та май ще взимам такива. Имали и ортопедични стелки, а на нас ни трябват, защото сводчето на дребуса е доста мъничко Thinking

# 566
Здравейте,

ние бяхме 9 дена на Доспат. Страхотно местенце, поляни, гори....пожелавам на всеки поне по един път годишно да ходи на подобно място Simple Smile.  Ама някой да ме беше предупредил, че е такъв студ там  Whistling

Гледам обувки коментирате. Ние купихме едни на Барт - но те се оказаха тесни. Отгоре на глезена му стягат на Иво и така ще си останат тези обувчици.... После му купихме маратонки от Deichmann. Много удобни, ходи супер стабилно с тях и всичките поляни около Доспат обиколи с тях Simple Smile. Не пропускат вода, не запарват. Май още един чифт от там ще взема и с тях ще изкараме есента.  Идеята за гумени ботуши е супер, и може и аз да разгледам за такива Simple Smile.

И да ви се оплача, как може, вече на година и 1 месец, все още да иска по два пъти да пие мляко нощем. И така истерично пищи докато не си го получи, че нищо не може да го спре....Ужас, вече не помня какво е да спиш повече от 4 часа без прекъсване. Когато зъбите го замъчат - по 4 - 5 пъти се буди за мляко. Давам по 30-60мл, колкото да легне и да се унесе, обаче според мен не е редно по цяла нощ да го пие това мляко.... Но незнам какво да правя...

Спокойна вечер  Hug

# 567
Здравейте, момичета Simple Smile!

Даа, много пооредяха редиците Sad, нали и аз това казвах тези дни... Наистина ми е мъчно така.. Донякъде е разбираемо, защото все повече майки ще се връщат на работа, а времето е кът Simple Smile, особено докато свикнеш, и все трябва да правиш компромис с нещо. Но други май наистина се отказаха да пишат, и жалко, защото всеки с нещо е допринасял. Не е приятно като стане някой по-така спор, и те разкритикуват за нещо, но... за всеки влак си има пътници, всеки е приятен за четене на някой. Пиша това, защото все пак понякога някой решава да изскочи от дупката, като види, че го търсят Wink. А Dana наскоро пак беше зачезнала за известно време и каза, че е много заета, дано и сега да е така, и да са добре... ще се появи пак Simple Smile.

Мъниче и Дани, много са ви сладки бузанковците, и явно се наслаждават на компанията си Simple Smile.

Мъниче, сега за ходилото да ти кажа... Аз нали си падам малко... book parent му викат тука Laughing, и да ти кажа какво прочетох в раздела за 14-я месец точно и по този твой въпрос:
През бебешката и ранна детска възраст плоските стъпала са правило, а не изключение. Причините са няколко: първо, костите и ставите (вкл. на стъпалата) са много гъвкави. Второ, поддържащите мускули на стъпалото не са все още напълно развити, и са все още слаби. Собственото тегло на детето натиска слабите мускули към земята, правейки така, че извивката да изчезне. Трето, бебешката и детската пухкавост закръгля и извивката на ходилото. И четвърто, повечето малки деца ходят с пръстите леко навън, за да пазят равновесие, като по този начин се поставя допълнителна тежест върху стъпалото, и така прави извивката да изглежда още по-плоска.
Децата обикновено се сдобиват окончателно с генетично заложените си извивки около 6-7 годишна възраст. И ако по някаква причина това не се случи и тогава (при 10-20 % от населението), отново няма причина за тревога. Въпреки че навремето това се е смятало за голям проблем (напр. заради това не са приемали младите мъже войници Laughing... то и при нас беше така май, нали?), специалистите сега признават, че това не е никакъв недостатък, напротив може да бъде и предимство (заради по-добрата способност на плоските стъпала да поемат шок, хората с такива стъпала е вероятно да страдат по-рядко от навяхвания и изкълчвания).
Докато детето ви развие извивките, избягвайте да правите каквото и да било. Специалните обувки, стелки и упражнения не само няма да помогнат, а напротив - могат и да навредят.
Това е. Реших да го напиша, защото виждам, че си доста притеснена, и въпреки че твоята лекарка явно е наясно, че няма проблем, току-виж си се натъкнала на някой доктор с неопреснени от доста време знания, и само да ви притесни още повече.
За ходенето бос, както и Рали е писала, сме говорили много пъти. Ясно е, че това е възможно най-вече вкъщи.

Giada, мнооого ти съчувствам за проблемите със заспиването и силно се надявам да дадете пример за лесно преминаване през тоя етап, че и нас ни чака това някой ден.

Гери, ето ги апреските http://www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_ … 4146_283910_25851|61673_baby%20girl|shoes_babygirl. Все още не съм решила дали тях да ги взимам или нещо малко по-леко, което да става и не само за люта зима. За дъжд - наистина гумените ботуши като тези http://www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_ … 7601_200337_25851|61673_baby%20girl|shoes_babygirl са най-добрия вариант.

aissa80, страхотен е язовира на Доспат! Аз не съм почивала там, но сме минавали отгоре по пътя за град Доспат (нашата фабрика беше в едно с. Касъка на няколко км) и е страшно величествено!
За млякото през нощта - тук сме няколко с този вечен проблем Rolling Eyes (било кърмене или шишето). Не са гладни въобще за мляко, ама асоциацията за заспиване им е такава - разбудят се леко и не знаят как да заспят обратно сами, какво да ти кажа... Най-важният съвет в такива ситуации (и в моята книга, и в бг статии съм го срещала) - независимо каква е асоциацията - кърмене, шише, биберон, люляне, друскане - да не се оставя бебето/детето да заспи. Когато тръгне да заспива, да се спре с помощното средство и да се сложи в креватчето. Това може да отнеме няколко опита (на един път само), докато се получи. А самия процес може да отнеме няколко дни или дори седмици. Но това е по-безболезнения метод от нареваването. Но! аз нямам сили и нерви за никакви методи вече Close - кърмя я до заспиване и това е.

# 568
Мале Люляк 35 евро за гумени ботуши  Shocked аз на Мая наскоро и купих за 5лв гуменки и са си супер...

# 569
  • Варна
Люляче, а защо да не я кърмиш до заспиване? И мисля и Джада имаше подобни терзания? Какво му е лошото? Аз лично бих си спестила много нерви в опити да вкарам детето в някакъв режим, при положение, че то се съпротивлява сериозно. Честно да си призная аз карам "по тънката лайсна",  т.е. опитвам нещо, ако Дани ми позволи продължаваме, ако не - караме по страрому и опитваме след време пак. Може и грешно да е, но ми е по-лесно и неам нерви за друго. Blush
Джада, аз не можах да разбера какъв е проблема при вас. Ти искаш да я отбиеш, а беба не иска? Не спи през ноща, или трудно заспива? За отбиването друг  съвет не мога да ти дам - освен да се научите да пие АМ. От шише, от бебешка чаша, от обикновена чаша. Няма да стане от веднъж, трябва да си търпелива. После полека-лека вместо цица ще пробутваш АМ, а още по-късно само гушкане и така.
Обувките ни са маратонки за есента, за зимата апрески.

Общи условия

Активация на акаунт