Отговори
# 75
Добре де, това с гоненето с лъжицата винаги ми е било много странно.
Питам просто.
Не искат да стоят в столчетата за хранене ли или...?
Нашия стол за хранене е висок, дървен и да иска не може да слезе от него.Стане ли време за хранене го слагам и се яде.И каката ми беше така.Или са ми се паднали кротки и ящни деца? Blush

За мазането - аз също не мажа от както се стопли времето, т.е. вече няколко месеца.

Giada, на 13 месеца се слага морбили, паротит и рубеола.

# 76
Да, не иска да стои в столчето. Или стои (то също е високо и с колан, сама не може да се освободи), но не яде. Друг любим номер й е, да хвърля играчки, и ако не й ги подам, не си отваря устата  Laughing

# 77
Да ,и Весела не желае да седи нито в стол ,нито в количка  Simple SmileНо аз не я гоня с лъжицата ,за да я накарам да яде,тя си хапва с желание.Просто не и допада да седи на стол,не знам защо.Има си един любим леген ,обръща го и с удоволствие седи на него .Напоследък така се храним.Но ако нещо не и харесва определено не я насилвам да го яде.

# 78
Да, "гонене" е образно казано. Аз и не виждам как бих могла да накарам детето да направи нещо против волята си, не и моето. И тя си отваря устата, само че през това време играе неистово.

# 79
Ние се храним само и единствено в столче за хранене.
изобщо не е ял другаде като се замисля. Пея песнички правя се на маймуна за да яде, но не го свалям от стола.
Аз вече започвам да се настройвам за работа, следващия месец започвам и утре ще ходя до НОИ да вземам разни документи за прехвърляне на майчинството ми на бабата.
дано ми стане униформата  Crazy
Момичета чудя се като дойде зимата...  като излизаме наразходка .. чудя се дали ще ми трябва термо чувалче? ама той ще иска да върви да става с това чувалче трябва да се събуваме всеки път..

Взех на Димитър това яке

http://www.laredoute.co.uk/child-s-unisex-hooded-blouson-jacket. … CodBouw=523121016

поздрави Hug Hug

# 80

Добро утро,къде сте всички newsm78 newsm78 newsm78
Ние тази седмица дооправяме кръщенето,вече нямам търпение да доиде събота Mr. Green
Цял ден по задачи0,от днес татито ни па0к е на работа,а ни беше супер 1 месец Grinning Laughing
Лек ден и многооо усмивки  love001

# 81
  • у нас
добро и от мен- и аз като Нат съм луднала с това кръщене. На всичкото отгоре имам и държавен на 8,09 (последния) и не съм седнала да чета.  Cry чакат ме 145 въпроса ooooh! кога ще чета идея си нямам, но май докато не мине кръщенето няма да стане Confused

пия едно бързо кафе и отивам за свещите, после за украси за бутилките и после за какво ли още не Crazy

# 82
Добро утро! Ние се завърнахме от 16 дневната почивка Simple Smile

Първо да честитя на всички порастнали деца, и да им пожелая едно прекрасно детство и мама и тати много да ги слушат Simple Smile

Ние бяхме в къмпинг "Нептун" в Камчия и изкарахме учудващо добре. Всички сме здрави, отпочинали, а Ивайло е толкова доволен от запознанството с пясъка и морето, че чак ми беше жал, че си тръгваме.  Бяхме компания с много деца, и определено вече съм на мнение, че цяла зима Иво с мен вкъщи - не е добра идея. Взаимно ще се изнервяме. Той има нужда от деца край себе си, да играят. И по този случай се замислям и аз за ясла..... Хем е малък, хем според мен има нужда от другарчета. Та започвам да се интересувам как стои въпроса с яслите. И на половин ден да е, съм съгласна, само да е добре детето и щастливо.

По другите теми засега не мога да се включа, защото бая имам да чета и наваксвам. Във Фейсбук съм качила снимки от моренцето Simple Smile

Хубав ден мами, аз имам да пера 6 перални и сума ти и още задачи, така че, се захващам  Hug

# 83
  • София
Честит първи рожден ден на сладурковците Алекс и Криси, а също на Мая и Тони!!! С малко закъснение, но от сърце, искам да им пожелая много здраве, палави лудории и усмивки, щастливи и безгрижни детски дни! И по малко ожулени коленца!

Мили майчета, честит празник и на вас! Нека само с радост и щастие ви даряват вашите рожби!

Нашият прощъпулник мина в събота. За голямо мое учудване питата ми се получи направо като истинска, макар и да нямах време за проби и направо рискувах с рецептата. Никола в тържествения момент нещо се изнерви от многото хора, втренчени в него, разрева се и трябваше да се успокояваме. На втория опит отказа да тръгне по белия чаршаф. Заобиколи го и така стигна до масичката с нещата, но пак се разрева. Та така - на третия път вече гушнат в мен след много мрънкане си избра отверката, която беше нарочена  за иженер. Ще наследи професията на баба и дядо.
Вчера използвахме хубавото време и си направихме разходка на Витоша по пътечката между Железница и Бистрица. Изпробвахме раницата за носене на бебе. На Никола му хареса да зяпа от високо и даже на връщане без малко да заспи в нея. Така че вече спокойно може да се разхождаме в планината, без да търсим удобни алеи за количка. Само да му е здрава на тати гърбината.
И накрая да ви се оплача тази сутрин какъв инцидент му се случи на малкия разбойник. Разби си веждата в ръба на спалнята. Той се държа мъжки, но аз се уплаших ужасно, като видях кървищата по главата му. Реших, че си е разцепил кратуната. Ходихме до Исул. Там една сестра почисти раната и ни изпрати в Пирогов, защото само там имали детска травматология. Но според нея нямало нужда от лепене и шиене и затова решихме да се върнем вкъщи. Каза да проверим само дали не трябва да му се бие ваксина против тетанус. За жалост не открихме педиатърът му в кабинета и след малко ще пробвам пак да го заведа. Дано не се наложи да го боцкаме. И така - разкрасихме се баш преди рожденния ден. Ще си ходим с чаровен белег на веждата, като голям бандюга.

# 84
  • на североизток
Това за храненето в движение и аз не го разбирам, противоестествено ми е! А и не съм чувала и чела някой някъде да го препоръчва като метод или подход за злояди деца Peace  Все си мисля, че има начин да накараш едно дете да стои за 10 мин на столчето за хранене и да го нахраниш. Моят син е толкова активен, подвижен и никога не съм имала проблеми, когато го сложа на стола(или в количката, когато се храним навън). Давам разни играчки и докато се занимава, аз го храня, но си стои на едно място. То като си свикне детето, няма проблеми. Още като види, че вадя лъжицата и лигавчето и се кротва и почва да се облизва Laughing А това "гонене" с лъжицата направо ми е противно, имам чувството, че и на мен ще ми се отще да ям Mr. Green Да не се обидят пак някои, ама това ми е мнението!

И да дам информация за тези прословути лихви, дето УЖ ще ги връщат #Cussing out
Ходих до НОИ да питам как стоят нещата и ми казаха, че: Лихви ще се връщат само на физически лица, т.е. на тези, които са получили лично акта си, а не като мен чрез фирмата, от която са получавали майчинството #2gunfire Като че ли пък фирмата ми е платила парите Crossing Arms Извадиха ми душата да съм ги върнела по-бързо, че да не би да ги глобят и тях Mr. Green, а сега се оказва, че не мога да си върна лихвите, които никак не бяха малки(50% от сумата)! А тези, които все още се размотават и не си връщат майчинството, сега ще са облагодетелствани, видиш ли Crossing Arms Не стига, че съм била коректна и съм върнала пари(които така или иначе не трябва да връщам), платила съм си лихвите за 4 години назад, а сега и това smile3515 Само си правят предизборни реклами, а всъщност нещата са съвсем различни #2gunfire Ще се опитам да си търся правата, защото според мен това е чиста дискриминация, но се съмнявам, че ще има ефект smile3516

Мирка и моя хубостник, винаги около рожденния си ден е или болен(от скарлатина) или ранен и то по лицето Mr. Green Последния път си беше разкървавил горната устна на подаръка си  Laughing и сега даже още си има лек белег.

# 85
Не стига, че съм била коректна

Ивчи само с най-добри чувства, но не мисля, че след като си се озовала в тази ситуация си била много коректна.
Мисля,че даже не трябваше да се опрощават лихвите изобщо, а да има още по строги санкции
радвай се че никой не ви подведе под отговорност (съдебна ) както е в много други държави. Peace

Иначе за храненето и аз съм на твоето мнение, все ще има начин да се кротне за няколко минутки да се напапка

Рали ще бъде чудесно не се притеснявай Hug

# 86
  • на североизток
Лита, като не знаеш какъв е моят случай, по-добре се въздържай от такива коментари Wink Отдавна ми е ясно, че не ме 'харесваш' особено Mr. Green Достатъчно злоба се изписа и изля с/у майките, които имат да връщат майчинство, няма нужда и тук да запълваме темата с това! Написах това, което съм разбрала, евентуално ако мога да съм полезна на някой, ако няма такива, просто подминете поста ми, както винаги и си се поздравявайте за рожденните си дни!

# 87
Лита, като не знаеш какъв е моят случай, по-добре се въздържай от такива коментари Wink Отдавна ми е ясно, че не ме 'харесваш' особено Mr. Green Достатъчно злоба се изписа и изля с/у майките, които имат да връщат майчинство, няма нужда и тук да запълваме темата с това! Написах това, което съм разбрала, евентуално ако мога да съм полезна на някой, ако няма такива, просто подминете поста ми, както винаги и си се поздравявайте за рожденните си дни!
Опа! Айде пак тъпи изказвания....  Mr. Green Защо от нищо и никакъв коментар се почва със заяждането? Ей това не мога да разбера.  newsm78

# 88
  • на североизток
 smile3505

# 89
За лихвите за неправомерно взетото майчинство и аз мисля, че не биваше да ги опрощават, след като вече веднъж взеха решение да има санкции по този повод. Не за друго, ами беше ясно, че ще се получи още по-голяма каша и че ще има протести от вече върналите парите с лихвите. И този път -  наистина основателни. Изобщо, очевидно е, че това правителство няма последователна политика в нито едно отношение и просто не е наясно с това което върши, нито с последиците от безумните си решения и действия. Всичко е някакъв скок в тъмното, обикновено с цел предизборен PR.
Извинявам се за отклонението, но не се въздържах.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт