Отговори
# 90
  • В царството на мечтите
За лихвите за неправомерно взетото майчинство и аз мисля, че не биваше да ги опрощават, след като вече веднъж взеха решение да има санкции по този повод. Не за друго, ами беше ясно, че ще се получи още по-голяма каша и че ще има протести от вече върналите парите с лихвите. И този път -  наистина основателни. Изобщо, очевидно е, че това правителство няма последователна политика в нито едно отношение и просто не е наясно с това което върши, нито с последиците от безумните си решения и действия. Всичко е някакъв скок в тъмното, обикновено с цел предизборен PR.
Извинявам се за отклонението, но не се въздържах.  Embarassed

Моето мнение съвпада с твоето

# 91
Ивчи, аз пък храня най-добри чувства към теб, но не мога да се съглася, че има начин да кротнеш едно дете за 10 мин и да го нахраниш. Не ВСЯКО дете. Моето се кротва за 10 мин, но ако ти успяваш да нахраниш твоето за толкова, при нас не е така. Моето се мотае, дъвче, затваря уста и тн. Относно гоненето с лъжицата, мисля че всички, които коментирахме по-горе също изразихме нежеланието си да го правим занапред.

# 92
  • В царството на мечтите
При нас пък е точно обратно много трудно храна ако не е на стол  Sad
А от вчера иска да се храни сама и аз да съм до нея никои друг нито тати нито баба.
Иначе ако не и хареса яденето няма начин да го набутам да го изяде

# 93
Еееей, нямам никакво време да пиша и чета...ще ни забравите чак... Confused

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЛКИ СЛАДУРКОВЦИ, КОИТО СА ДУХНАЛИ ВЕЧЕ ПЪРВАТА СИ СВЕЩИЧКА! ДА СИ ВИ ЖИВИЧКИ И ЗДРАВИЧКИ И МНОГО, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!!!

На нас за има няма и 10 дена ни излязоха три зъба горе.  Mr. Green Иначе миналата седмица бяхме на консултация - 9.260кг, 76см.

Пролазихме с пълна сила преди няколко дена, иначе ходи само на пръсти като балерина и разбира се само ако някой я държи. И както беше от 4-5 месец на 4 кратно хранене от 3 седмици се буди към 7ч, суче малко и пак заспива. Може и от зъбите да е. Та това ни остана и единственото кърмене. Иначе вечер изпива 260мл адаптирано мляко на Лактана Био. Нали в началото не го искаше та и слагах плодово пюре вътре, а сега си го чака с нетърпение. Побърква се да вика ам ам като си види шишето.

Това е от нас краткото резюме. Ще гледам да съм по-редовна.  Hug

# 94
Лита, като не знаеш какъв е моят случай, по-добре се въздържай от такива коментари Wink Отдавна ми е ясно, че не ме 'харесваш' особено Mr. Green

Започнах поста с най-добри чувства, напротив кефиш ме  Simple Smile просто има неща с които не сме на едно мнение.
Права си не съм запозната със случая затова писах общо  за всички
не се сърди просто такова ми е мнението  Peace

# 95
И аз не съм съгласна, че може да се прилъже всяко дете за 10 минути да хапне! Също така не съм съгласна, че всяко кротнало се дете (ако ще и за 5 часа) може да се нахрани, ако то само не пожелае. За моето съм решила, че е в сила вариантът често хранене по малки количества. Днес например, следобедната ни закуска премина във вечеря на общо 3 хранения.  Rolling Eyes

Юлия, ами че то кое правителство ни е имало последователна социална политика?!  Crossing Arms  Rolling Eyes

# 96
Здравейте, момичета Simple Smile! Домъчня ми за вас, понеже нямах време да пиша, но си ви четях, както винаги.
Съжалявам, че не честитих в съответните дни рождените дни на порастналите с една годинка, но нека го направя на патерици.
Честит Първи Рожден ден на Любов на psm, Дани на Dana, Андреа на akspet, и Александър и Кристияна на Ilik!
Да сте живи и здрави, мили дечица! Да растете щастливи и много обичани!

Ами аз ще започна с това как сме ние, пък дано ми стигне време и за повече.
Високата температура, която Дара имаше за два-три дни малко преди рождения й ден, все пак не беше от пробилите наведнъж два горни зъба, въпреки че с тях ни изтормози също. Че и сега продължава, но може би чакаме следващите. Та оказа се розеола - в деня, в който температурата  окончателно спадна, се обрина в ситни пъпчици, но в интерес на истината не беше нищо страшно, не бяха въобще много. Всъщност аз й поставих диагнозата Crazy, четейки в нета. Почти бяхме решили да ходим до спешното, но заради температурата, която повече ме притесни накрая. Но все пак напълно възможно е да е пипнала този вирус, точно заради занижения имунитет от зъбоникненето. Както и да е, този зор мина, но зъбките ще ни съсипят съня... най-вече моя де Rolling Eyes. Като съм си вкъщи на следващия ден пак бива, ама като съм на работа и взема там да клюмам... не се издържа значи. Снощи, ако ви разправям как сме я приспивали... От две вечери не може да заспи и на гърда, след няколко опита през известно време. В люлката я приспах онази вечер, но като реших да я пренеса в креватчето й, нададе вой. Сложа я в мене да я кърмя за пореден път, и се започва едно дране.. Баща й я взима, почва да я разнася и люшка. И снощи не става, и не става. Мъжът ми какво измисли - в люлката й постиламе една пеленка, приспиваме я там, и я повдигаме двамата с пеленката, и я пренасяме в креватчето й Shocked. После след първото събуждане изпълнихме същата процедура. После я кърмих един милион пъти, защото се будеше средно на 30 минути. В три през нощта, когато аз не бях спала повече от 10-20 минути, вече я сложих в люлката да си спи. Поспахме час и половина. После половин час в мен, във възглавницата за кърмене, на леглото, аз облегната на стената. И последните два часа ги придремахме на стола пред компютъра. ... А бе ужас на ужасите #Cussing out!
А аз почти направих мастит тези дни. Преди три дни вдигнах температура, функциониращата ми гърда Laughing ме болеше отстрани, явно където имаше запушване. Даже не ходих на работа на следващия ден, най-вече за да може да се кърмим начесто, та да се отпуши каналчето. Сега почти се е оправило, има съвсем лека бучица да се разнесе. И това, само защото един ден не се цедих два пъти на работата, а само един път, с цел да започнем дневното отбиване полека.
Бяхме на консултация на 18-ти. Качила е 150 г и вече е с внушителните 7,400 кг  Crazy (на една годинка!). Висока е 75 см. Всеки случай си е спазила почти правилото за утрояването на рожденото тегло Simple Smile (2,490). Вече определено има лоши асоциации като види докторката и сестрите. Започва да реве още при измерванията на тегло, температура и други разни. На ваксините (две инжекции) вече се късаше от рев Sad. След три месеца сме пак на преглед и ваксини. Мисля, че после вече следва един дълъг период, в който няма никакви.
Хайде да си пусна поста за сега, дано после или утре намеря още време.

P.S. Една хубава статия за приучването към гърнето http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4264. Добре обясняват нещата, поне до колкото прочетох набързо.

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 23:54 от Люляк

# 97
Здравейте момичета,
Много са ми интересни хората, които генерално изказват едни мнения и обобщават всички деца, така да го нарека.
Това с яденето е проблем явно на доста деца и тъй като и ние минахме през такъв период, който сега горе долу овладявам с пълна програма, мога само едно да кажа: какъвто и да е начина, щом работи при даденото дете, това се прилага...за мен е важно детето да е сито. Ако детето ми не се храни и на луната да се наложи да се кача ще го направя. И за пореден път, всяко дете е различно и обобщения не могат да се правят.
Лека вечер и преградки на всички мънички душички.

# 98
Привет и от нас HugНа първо място искам да честитя рождените дни на ЕМА,ЛЮБОВ,ДАНИ,АНДРЕА,КРИСТИЯНА,АЛЕКСАНДЪР,МАЯ И АНТОНИЯ!,бъдете здрави мили деца за радост на всички които ви обичат.

Ние бяхме с каката пак в болница Sadаман вече,и не могат да кажат какво и е,за астма била малка да я диагностицират,не е имала Т,не е кашляла,а в сряда просто взе да не може да диша и бегом към болницата.Сега уж е по-добре и от вчера сме си в къщи,но до края на седмицат5а продължаваме с инхалациите.

Честито и на всички християнчета,бъдете здрави!
Адреналинка,надявам се вече сестра ти и бебето да са добре и скоро да се отърсят от ужаса на преживяното Hug

За храненето, Мая ми хапваше без проблем всичко,както и сега,но с Влади се налага да го забавлявам,освен когато яде попара(нея я харесва много),често се случва да пускам това http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0 и успявам да го нахраня,яде средно по 10 минути.Но и аз съм на мнение,че всяко дете си е индивидуално.Познавам деца на които и на челна стойка да им застанеш пак няма да ядат Peace

Яни, видях много сладки снимки на 3 слънца в басейнче Heart Eyesкъде си правите вие такива тайни срещи,много приятно изглежда?
И аз не мажа от много време,ама то и като се замисля и зимата не съм го мазала кой знае колко.
Ние този месец пропуснахме консултацията,че док е отпуска.Другия ще видим,но така както само прибирам дрехи ще да е пораснал много Mr. Green

Люляк, мерси за линкчето,аз нещо съм се размислила малкия да го слагам по от рано на гърнето.Ще почета малко да си сравня часовника Grinning
За розеолата да кажа,Влади нали я изкара преди 2-3 месеца,първо беше високата Т,после му се обрина корема,на другия ден гърба и дупето,ръцете и краката на третия ден и най-накрая лицето.Поне така протече при нас.Лекарката тогава,че се дават само Тпонижаващи.Може и това да е било при Дара.

Хубав ден на всички ви желая  bouquetи до скоро!

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 11:34 от alximika

# 99
Оф, най-после успях да ви изчета  Crazy ! И така подред:
Първо честито на патерица на рожденниците:
Честит рожден ден на Дани, Любов, Андреа и близнаците Алекс и Криси!!!! Нека са живи и здрави, да имат най-чудесното детство и да са много, много усмихнати! А на техните родители пожелавам да са щастливи и много търпеливи!!!!
Честити християнчета на Адреналинка и Deskutu!!!!
Даниелка - и ние сме си много далеч от ходенето. Моето хлапе не пълзи точно, а се тътри като гъсеница и то когато си иска, най-вече на меки повърхности, като леглото. Ходи хванат за двете ръце и както беше и при дъщеря ми с крачета навътре, което хич не ми харесва. Наследство от рода на мъжа ми са халтавите стави, които предизкивкат това усукване на краката - много падане и ревове ме чакат, както със Сияна. Още не се изправя сам от легнало в седнало положение, освен няколко инцидентни. Тревожно ми е за това. Питах педиатърката на последната консултация (качил е 120 гр и е пораснал 3 см - 8.120 и 71 см) и тя каза че не е тревожно, но мен още ми е притеснено, мисля да се посъветвам с ортопед, за краката също. Набира се и изправя прав само на определени места, на облегалката на дивана примерно, но пък го прави със завидна бързина.
Tommilise - оф това ядене!!!! Със Сияна ги имах тези трудности и много добре знам как се чувстваш. Надявах се с Давид да нямам проблеми и нещата си тръгнаха гладко в началото - хапваше добре всичко предложено, освен когато беше болен разбира се, но тогава не го и насилвах. Ядеше лъжица след лъжица и т.н. докато не се изпразни купата, драго да ти стане. Обаче това беше до изникването на първия зъб. От тогава прогресивно не яде, освен от нашата храна. Хич не искам да му давам от нея, според мен е малък, но вчера яде печена риба и малко пържени картофи (за последното баща му е отговорен, без да го видя му давал  Twisted Evil ). На столчето за хранене не ще да седи и това е. Реве! Завиждам благородно на майките с ядящи деца. Нищо не е в състояние да го накара моето да яде, ако то не иска. Нито играчки, нито други неща. Временно помагаха, но вече не ще и това е. Та който не е имал такова дете - не знае какво е. Не се заяждам с никого, просто си е моя констатация.
Giada - Сияна беше на АМ Аптамил докато беше бебе. Много добро мляко според мен, но много висока цена. Преди това беше на Нан и го повръщаше. И на Милумил е била, но само на единицата, като реших да го сменя с двойката отказваше да го яде и минах на Аптамил. Давид за сега е на кърма и не мисля да го отбивам. Веднъж предложих шише с Нутрилон (това взех по погрешка от магазина, защото сбърках кутийката с Аптамила, слагах го в пюретата) и той хич не го хареса, повдигаше му се.
Люлаче - много трудно избиването на зъбите при вас, съчувствам ти  Hug Hug При нас също не е леко, много бавно ги вади тези зъби и това е. От няколко дни е безобразно крив и каквото и да направя само реве и иска постоянно някой да го държи. Докато спи успявам да свърша нещичко, но иначе..... Crazy Оф все си казвам само да е жив и здрав и нищо да му няма ще го търпя. Ставам да свърша нещо докато спи.

# 100
  • у нас
alximika дано бързо се оправяте Hug

Цитат
Адреналинка,надявам се вече сестра ти и бебето да са добре и скоро да се отърсят от ужаса на преживяното Hug

и аз днес се сетих и все да питам ама не стигах до РС-то Rolling Eyes

продължаваме да си пием гадостта наречена фризопеп и да не ядем. Тук таме натикам някоя лъжица от пюре, но кухня категорично не! Вече мисля да спра за известно време да я записвам.
от днес вири крак и гледа къде да се покатери Laughing

спешно кажете идеи за подарък за кръщенето или изобщо. Хората ме питат и нищо не ми идва наум, а и Рая си има всичко или поне всичко най-необходимо Rolling Eyes та помагайте Praynig хората ме питат и аз- ми не това, ми не онова и то става гадно Confused

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 13:42 от Tommelise

# 101
  • София
Рали, аз си казах, че ни трябва следващо столче за кола след кошницата и хората ни дадоха кеш. Но бяхме само близко обкръжение и можеше да го кажа  Embarassed

Иначе може да искаш малка масичка с 2 столчета. Това нещо  много се ползва при нас  - преди Лора ядеше там, сега основно рисува. Бебешката количка, в която се возят кукли също добре се котираше при кака.

# 102
  • София
Рали, и ние постъпихме като v_spasova .Е имаше и някоя друга дрешка или играчка ,но основно събрахме кеш.

# 103
  • у нас
а бе то и мен кинтата най ме устройва, но има хора които си държат да си купят нещо и не искат да дадат пари и аз да купа. Казах да купуват есенни дрехи Rolling Eyes

# 104
Здравейте..само да ви поздравя:).Завърнахме се от морето и Преси проходи сега какво се правеше питка и с еноси на комшийте ли ? Който знае нека да ми каже да си спазя традицията.Тя се пъска и си ходи сама доста ,но не го прави често ...обикновенно по 5-6 крачки и сяда, но сега е по много повече минава дори през праговете:)
Утре ще пиша и ще с еопитам да изчета най-важното  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт