Отговори
# 105
Palmirka честити ви ходещи краченца
значи правиш прощъпулник,
месиш питка или даваш на някой да ти я направи или си поръчваш на някоя фурна Simple Smile
на масичка (ниска) или на диван или на каквото решиш слагаш предмети за професии
постилаш бял чаршаф от където ще тръгне Преси до масата с нещата
търкулваш питката по чаршафа пускаш Преси да ходи до масата и каквото си хване първо такава ще стане  Mr. Green
след това питката ти я начупваш даваш на Преси първата хапка и след това си вземаш ти парче хапваш и правиш бегом една обиколка на апартамента
даваш на всеки да си счупи питка и всеки трябва да бяга  Mr. Green
след това ако остане питка носиш на някой съсед
и това е в общи линии забавно е Simple Smile

поздрави

# 106
Eто ме пак и днес Simple Smile. Излязоха с леля й, и аз да използвам тишината, си надух музика на слушалките Mr. Green.

Алхимиче, да, със сигурност беше розеола и при Дара. Като се обрина, вече нямаше съмнение, дори се успокоих тогава.

Говорехте преди за даването на ясла. Поне за сега мнението ми е каквото и на повечето от вас, които писаха - че все още децата имат нужда от индивидуално отношение и грижа. Но около две годинки вече, съм чела, че е добре, но не само за да са сред повече деца. Т.нар. ранно обучение било много важно за развитието им още от тази възраст, като под обучение естествено се имат предвид всички занимания, с които се ангажират децата. Ние криво-ляво май ще закърпим точно до този период да има някой вкъщи с нея. Свекър ми нали си тръгна преди месец, но живот и здраве пак трябва да дойде в края на януари, като ще стои до края на юли. В момента сестра му на мъжа ми ни помага, след месец баща ми идва за един месец, после и майка ми за месец и нещо. Те и двамата още работят. И аз ще си ползвам малкото отпуска, колкото ми е останала, а пък декември-януари при нас е доста слабо и най-вероятно аз ще си стоя повече вкъщи. Абе големи комбинации са.. това му е трудното да сме тук, че няма кой да ни помага. А си е трудно да се живее за повече от месец-два с родителите, щото почват дрязгите, всеки със собствено мнение по разни въпроси... но така е, ще се правят компромиси.
Сестра ми нали работи в една частна детска градина и ясла в София, и само ме плаши как някои деца само плачели за майките си Cry. Но от друга страна явно си е до дете, защото имало двегодишни, че и отгоре, които също плачат. Те явно ще си плачат и на три да са. А го има и другия момент - казва идват нови деца (примерно 2-3 годишни), които са ги гледали бабите през деня, и били толкова асоциални и не знаели как да си играят с другите деца, и въобще как да се държат в такава среда. Та както и при други ситуации, и тук няма идеален вариант Confused.

Сетих се за едно от по-новите умения на Дара - от месец насам някъде се научи да сочи предмети надалече. И сега просто със ставането започва "Ъ" това, "Ъ" онова, голяма е смешка. Като излезем навън и само сочи хората и пак "ъ-ъ" Laughing. А имаме една малка картина от майка ми, представляваща портрет на майка, баща и тяхното момиченце (все едно нашето семейство), много готина, хумористично нарисувана. Та много ме беше яд на дядо й като беше тук, щото всеки ден по няколко пъти заставаха пред нея и той й показва "мама, тати, Дара" и я учи така. Аз отначало се засмивах и му казвах, че така ще я научи, после директно си му намеквах и накрая му се троснах чак Embarassed. И аз се оказах права - вместо точно да почне вече да ни сочи нас, като я питахме къде е мама, тати, тя сочеше картината Rolling Eyes. Сега вече нас ни сочи от скоро, но ми беше много тъпо.
А като се научи да пляска с ръчички, беше много смешна, защото временно забрави да маха за "чао" и като й казвахме "чао" и тя почваше да пляска с ръчички Laughing.

И за чашките с накрайник говорехте, та да си задам въпроса от преди време, че нещо остана неотразен Mr. Green - опитвате ли да свиквате децата да си пият млякото вече от тях, а не от бебешките шишета? Където и да съм чела, знам, че е добре около годинката да се преустанови с тях по разни причини. Дара я бяха пробвали веднъж-два пъти като бях на работа, но не - асоциацията си е - мляко-шише с биберон Rolling Eyes. За вода няма проблеми де. Аз знам, че не става лесно, ама ви питам просто и вас.

Ще спирам до тук, отивам да правя огретен и така смятам да й въведа прясното мляко.

# 107
  • София
Добро утро момичета-кокичета Simple Smile

Аз нещо нямам много настроение за писане.
Лора ми направи една Т от 39 за 2 дена, повърна само 1 път. Може би е бил някой летен вирус. От вечра вече е ок - няма Т, не иска да яде, но пие много вода и сокове.

Нашият тати няма да го има почти 2 седмици - заминава в командировка и доста съм се спекла най-вече заради приспиването вечер. Все някак ще се приспим, то е ясно, но дано не е с много рев.

Люляк, с малкия още от началото му давам вода в чаша или от шишето на Девин със спортния накрайник. Да не говорим, че все пак направих опит да дам и с шише на Нук (исках да давам навън щото той пие, но се олива по малко) - бях купила 2 шишета за да има и за Лора, но тя така и не му даде да пие от тия шишета, нейни си били ... Само дето хвърлихме парите за тях...
Иначе на Лора от началото и давах с Авент, после към годинката минах на шише със сламка, като се опитвах и да давам с чаша. Добре се справяше. А после в яслата много бързо се научи да пие хубаво от чаша.

# 108
Здравейте момичета!Ние се връщаме от ДК,Диди е 9,800 и 78см.Вигантола каза да го намалим,10 дена да давам по 1 капка,20 дена по4ивка!Доки каза да не се притесняваме че не ходи сама,или скоро ще се пусне или просто е от децата които прохождат по късно.
Започнахме подготовка за рожденния ден,който ще е в къщи.
Рали,когато нас ни питаха заа подаръци,направо ни забираха или им показвах какво съм харесала.Триколка,златна гривна,стол за кола...искаше ми се и сенджирче,но то може и за РД сега...
А за него изцяло само дрехи и то есенно-зимнни съм поръчала  Mr. Green,че всичко ни е умалено  Mr. GreenРали и друго се сетих,ако си фен на акумулаторните коли,супер...
Много гушки за всички  Hug Hug Hug!
Усмихнат ден!  Heart Eyes

# 109

И НАШИЯТ РОЖДЕН ДЕН ДОЙДЕ  newsm44 newsm68 newsm44 newsm68

малко да се почерпите за здравето на дребоса

ееее,не мога,и не мога да кача снимка на торта,за това по-късно ще кача снимка на нейната ,когато я направя Simple Smile

# 110

Хайде и тук:
Да е честит рождения ден на малката Дари-да е здрава и много щастлива!
Честит рожден ден и на Дарина и малкия Иван

# 111
Честит Рожден Ден на Дари, Дарина и Иван,
да са живи и здрави много щастливи   bouquet  bouquet

Люляче, аз още преди 2м купих такава чаша за вода обаче... йок
изобщо не я иска, като е жаден казва ам идва при мен и си отваря устата да му дам аз вода с неговото си шише  Crazy
сега 2м отлежа тази чаша и ще взема да я извадя да ввидим сега няма ли да я иска.

Даниелка  Hug още нямате годинка.. за какво късно прохождане става дума... съвсем нормално си е
а и ще видиш как ще ви изненада малката Диди скоро време  Hug
на повечето ми приятелки дечицата проходиха на годинка или след годинката  Peace

# 112
Честит 1-ви рожден ден на Дариии,много здраве,много щастие и много луди игри и пожелавам на малката принцеска!Маме (Галка) весел празник!

LITA_ ,да ти кажа аз зор нямам,ама като се преберът от работа и ме почват всичките,онова проходило,другото,третоо,едното и по малко от Диди било...вече удар ще получа,все едно те ще бягат по нея...
Целувки на всички малчовци!  Mr. Green  Hug  Heart Eyes

# 113
  • у нас
Честито на рождениците:) да сте здравички и обичани, усмихнати и палави:)
Честито и на майките:))))

Дани, мерси за идеите.... то май само акумулаторна кола нямаме Crazy та да се чудя и нея къде да я  прибирам ooooh! ще се оправим Laughing
аз вече почти приключих с приготовленията.

някой трябва да ми изпрати парола и потребителско за албума да ви кача снимки после че във фейса няма да качвам от това мероприятие Mr. Green

# 114
Честит Рожден Ден на Дари, Дарина и Иван. Да растат много диви и щастливи!

някой трябва да ми изпрати парола и потребителско за албума да ви кача снимки после че във фейса няма да качвам от това мероприятие Mr. Green
Да позная ли защо няма да публикуваш там - да не се сърдят непоканените... Mr. Green. И аз поради същата причина още не съм качила снимки от рождения ден на Ема, че вече веднъж си го отнесох. Много е тъпо, ама много мразя излишни сръдни.

# 115
  • София
Честит рожден ден на рожденниците днес да са живи и здрави и само хубави неща да им се случват... е и да слушкат много мама и тати !   bouquet
  Аз да ви се похваля , че и ние си имаме вече крачета Симо днес сам си се пусна...както се държеше за количката и изведнаж като видя една червена картонена кутия и като се стрелна към нея грабна я и хукна да бяга...лудница това дете не ходи, направо тича ... Joy и след това продължи сам да си ходи, но с нещо все във ръцете...така се чувства по- уверен....е 3 дни останаха до годинката и ние вече ходим.....дупе да ми е яко и краката.... hahaha

# 116
Здравейте,
Много се радвам като чета как прохождат едно по едно, като миналата година когато се раждаха  Heart Eyes
Влади, още не ходи, даже не прави опити, но когато тогава, аз не бързам. Аз съм привърженичка на пълзенето, да пълзи по-дълго да заякне като тръгне да ходи да е по-стабилен.
Днес бяхме на консултация 9,500кг (9кг) и 78см (74см), много съм доволна. Не знам защо се бях объркала, че миналия месец е бил 9,300кг, даже май бях писала в преден пост, че е толкова.
Разглеждам торите за поръчка за рождения ден, спрела съм се на няколко:
http://www.laguna-bg.com/catalog/cake-126-9.html
http://www.laguna-bg.com/catalog/cake-94-13.html
http://www.nedelya.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8/%D0%9B%D0% … D0%9E%D0%A5%D0%90
http://www.nedelya.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8/%D0%97%D0% … D0%B5%D1%87%D0%B5
Две са на Неделя и две на Лагуна, някой да е пробвал някоя от тези и да има впечатления?
Ако някой има други предложения за слакарници моля, да сподели.
А и още едно нещо се чудя, за дрешки за есента и зимата какви да купувам. Сега му стават за 80см и аз се чудя дали да купувам за 80см или следващият размер за 86см  newsm78.

# 117
Здравейте.

Честит Рожден ден Дари Simple Smile

Да се отчета от консултацията 10.8кг (10) и 76см. (73). Всичко наред. Дадоха ни направление за кръв и урина и профилактично очен доктор ще посетим.

Ние не направихме прощъпулник когато Иво проходи, ама сега на РД мислим и питка да търкулнем Simple Smile. Да се отчетем и с този повод!. Два месеца закъснение, ама по-добре късно, отколкото никога.

# 118
Честит рожден ден на Дари! Да расте здрава и чаровна лудетина!

Danielka "от по-късно проходилите" ??!! Аз какво да кажа, като моя едва вчера за първи път се изправи сам от седнало положение, подпирайки се на дивана? Laughing Прохождане очаквам не по-рано от година и два-три месеца. Та по мерилото на твоята педи, ние сме бавноразвиващите се демек Laughing Колкото до това кой какво ми говори, изобщо не ме безпокоят. Нито ще спрат да говорят, нито по-умни съвети ще дават.

За чашите - моя пък се научи да пие от шишето със сламка още преди два месеца, но малко след това не искаше и да я погледне. Не знам защо така, но предполагам че зъборастежът го обърка и той почна да си чеше венците, а не да пие newsm78. С чашата с мек накрайник пък много се улива бре ooooh!! Последната порция изсмукана вода не я гълта, ами право по тениската!  hahaha

# 119
Честита 1-ва годинка на Дари и тук.
Аз пък да ви питам за тези триколки - има ли смисъл от тях или само ще заемат място. Или пък е по-добре количка за бутане??? В чуденка съм за подаръците около рождения ден. Родата се разпределиха, но колежките ми с наборчетата ми звънят по 3 пъти на ден - това искам ли, онова искам ли, а аз не знам какво искам, честно. Не знам какво ще е от полза и за мен и за Ники. Играчки има тоооолкова много, че няма време да му омръзнат, а и с всеки изминал месец ги преоткрива, разбира все повече неща по тях и така са му интересни постоянно. Затова си мислех за триколка, да се разхождаме привечер с нея, а предиобед с количката. Но идея си нямам дали е удобна и за двама ни.
Даниелка, много добре те разбирам! Ники засега лази, сяда от легнало положение, изправя се сам, но като се пусне и пада по дупе. Никакъв напредък, а ходим за ръчички доста време. Не смее дасе пусне и това е. Когато е готов - тогава.

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 16:38 от velizarka_8

Общи условия

Активация на акаунт