Лятото горещо, много е добре МАЙ-чето на плажа дупето пече! - Тема 6

• 27 659
  • 705
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета! Тук съм с мобилен интернет и не ми се зареждат снимките, но поне мога да ви чета.
Ние сме добре, морския климат ни се отразява супер - нали аз съм си морско чадо, а и Мариса е правена на морето - тук, в Свети Влас!  Heart Eyes
Вече няколко пъти се завърта от корем по гръб и днес даже хвана една играчкааааа newsm44
Иначе вече сериозно оплешивява и ми е много смешна  hahaha
Мариса си търка очичките когато й се спи и когато се разсънва, много е сладичка  newsm53

# 271
Влизам само да ви кажа,че днес щях да  #2gunfire ММ Twisted Evil
Няма по-загубен човек от него и това е Mr. Green

Днес ходихме на невролог и точно вече си тръгваме и той слага детето в коша за кола,че така го пренасяхме до кабинета и аз тръгвам напред,той след мен с детето и точно след 2 секунди чувам едно тупване и се обръщам и гледам детето на земята и як рев Mr. Green Казвам ви ако имаше един начин да го убия,щях да го направя #Cussing out
Та сега съм направо в шок и ужас,детето е с обелен нос и брадичка,има малко зачервено и на челото....не ми се говори чак,толкова ме е яд на този човек Twisted Evil
Моля се само нищо да му няма на детето и всичко да е наред,ако някой знае какво се прави в такива ситуации и как да лекувам обеленото да каже,че ще има убити тази вечер #2gunfire

П.П.Нелка,радвам се че при вас нещата са били малкия дявол Hug

Нелли,колкото и да ми е тъпо, не мога да не отбележа,че Елена е уникална на тези снимки и шапката е страхотна Heart Eyes

# 272
Айде да драсна два реда, че с моето носталгично настроение, не заслужавам повече внимание  Tired.
Искам да съм така   Gift Drunk 4470   luvbed newsm76:remybussi: lalalala atwork sun, А съм така  prostor clean breastfeeding  261uu newsm57 newsm64.
И ми идва, да се  Banghead #Sniper.
И за да е весело, ходихме до Бс и се сдобих с  smile3550, съответно тези изчезнаха  bombs, аз се  bambam buria, а понеже и Цвет е със сополи, Муст ще ме извиниш, но тази година няма да се видим  Kissing Heart.
Нелка добре, че всичко се е разминало и си имате   animal085, защото не ви виждам, не са само годините, а и труда и многооо пари. Да нацелуваш Елито  newsm32.
Нелли и моделката и шапката са прекрасни  cold. Да продъжа за годините, човек в собствените си очи, не винаги може да прецени реално или Елито те е подмладила  smile3541 и онези планинските фотоси си  4470.
Мдаа утре повече, защото Хера може да ме  banned и с право  Hug.

# 273
  • София
ДВ! Laughing Laughing
Благодаря ви момичета за милите думи-много си ви обичам! Hug Peace
Луси: Стискам палци всичко да се оправи скоро- ако е само одраскано-няма страшно!Запази спокойствие, стават такива неща,дано да е малкият дявол! Peace Praynig
Хоупче,Хера: Много ми е мъчно, че се налага да започнете работа и ще се вкючвате по-рядко тук!А и най-лошото е, че ще липсвате на дечицата си, но какво да се прави-такъв е животът!
Лиуфис:Страхотна снимка-чакам скоро да я видя в някоя реклама по ТВ-то! Peace
Нелили: Честита шапка на малкия бонбон-завид, завид!! Hug Peace
Нелка:Господ е бил с вас!!Дано винаги да ви пази от лоши неща! Hug
Приятна почивка на всички плажуващи и на всички, разхождащи се по Балкана! Hug
И ние вече сме напълно плешиви, а днес си открихме ръцете и хванахме за първи път съзнателно играчката си-до сега се опитваше, но не успяваше! Peace

# 274
Момичета, влизам набързо, за да ви се оплача. newsm45
От неделя моето момиченце е болничко - кашля, с хремичка, няма апетит, отпаднала е. По цял ден я гушкам и сърцето ме боли за нея. Ходихме при джи-пито, каза че е настинала, и не може да й изпише нищо - трябва да се справя сама. Сега заспа, но аз дали ще спя?
Извинете ме, не съм чела предните странички, и затова няма да ви коментирам сега.
Лека вечер от мен!

# 275
a_val, дано скоро малката се оправи! Praynig

Имам въпрос към консултантите по кърмене-възможно ли е Калоян да ака веднъж на 2-3 дни,при положение,че е само на кърма.Това го прави от 2 седмици и видимо се мъчи и напъва,но нищо....После акото е по- обилно и с нормална консистенция.Притеснява ме,че се мъчи,дори плаче и пищи като при колики и пръцка,определено е неспокоен,възможно ли е да са колики? Аз мисля,че трябва да отшумяват на тази възраст...Кърмя го на 3.5-4 часа,но той прави и голяма пауза вечер и стават около 5 хранения на ден,притеснявам се дали му стига...
 Rolling Eyes

zlatttka, привет!
Обикновено за изключително кърмени бебета след 6-тата седмица, когато те обичайно разреждат изхожданията си, е прието за нормално, че може да нямат такива до 1 седмица, защото могат да усвояват кърмата максимално. Това не се счита за отклонение от нормалното, освен ако изпражненията не са твърди и топчести. Разбира се, това би било възможно да е така, кагато бебето има достатъчно напишкани памперси за 24 часа, тургора на кожата е добър, има влажност на лигавиците, бебето да е жизнено, енергично, наддава добре и педиатъра да го намира за здраво. Ето и още информация за това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14649 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16599.msg312466#msg312466.
Би ли споделила как точно е организирано кърменето ви и колко напишкани памперси има Калоян за едно денонощие?
На тази възраст изключително кърмените бебета е добре да имат не повече от една 4 часова пауза за денонощие, като интервалите се гледат от началото на едното до началото на другото кърмене. Може би е добре да има поне още 2 кърмения на денонощие, както и само една по-голяма пауза от обичайните паузи, които прави. Може да опиташ да го кърмиш когато той е в леката фаза на съня си, т.е. помръдва с ръчички, върти главичка, или има леки признаци на будене като помръдване на клепачите и т.н., но успява да се успи отново - тогава може просто да го гушнеш и да му дадеш да суче, или да полегнеш до него, ако е на по-голямо легло и да му предложиш гърда.
Ако ти се струва, че може да не му стига кърмата, може да е подходящо да му даваш да суче по-често. Обичайно до няколко дни производството на кърма се увеличава, а това би могло да помогне и за по-честото му изхождане. Много майки споделят, че масажче на коремчето, или упражнения с крачетата все едно кара колело често дават добри резултати за изхождането на бебетата, като допълнителна помощ.

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 22:34 от Tony_st

# 276
Хайде добър вечер и от нас!

Завърнахме се...живи, здрави и много отпочинали. В Балкана, на чист въздух, все едно нямахме дете. Не е изревало нито веднъж, казвам го съвсем в оригинал.Супер съм доволна и заредена с положителни емоции. Снимки ще показвам по-нататък. Днес нямам сили.
Хотелът- чисто нов, всичко си имаше, обслужването беше добро. Мама се поглези с масажи, сауна и парна баня - просто разкош!!!

Всичко беше страхотно до днес на обяд. Детето завря в таЗ моЙта малка колица (още не сме си купили голяма за ММ). Та му хвърли един хубав рев детето, чак писъци имаше.Тъкмо се прибрахме, айде да го изкъпя, нахраня и БАМ на консултация при педито............. и БАМ БАМ 2 ваксини...... първата не я отрази въобще, но втората.......... ох, на втората си порева. .......... И от там като започна едно мрънкане, едно лигавене.......дремна малко (не беше достатъчно) после разходка, пак дремна 15-20мин, после беше така добре, в кондиция, гледаше и слушаше. Но като се прибрахме  към 19ч и като започна един рев и писък...... забравих си хубавите почивни дни и спокойствието край басейнчето...... всичко ми изветря набързо. Едвам го приспах в количката към 20.30ч и сега още спи.....  Направо не искам да го бутна, да не запищи отново. Няма Т, но аз дадох една доза панадол. Сега ще сменя памперса, ако се разбуди, ще дам пак, ако не - утре.

Ами, с две думи това е. За кг няма да говоря, нали вече казах, че ние се класираме в категория "Много КГ"  Joy Joy Joy
А и моЙто педи не ми дава да захраня другия месец  newsm78  "Като съм имала кърма, защо аджеба съм искала да захраня?" Ами, ади де!!! Искам пък! Но ще видим до къде ще я докарам аз...

Люфлис, снимката е страхотна!
Луси, много кофти това с падането, на мен това мие най-големия страх, а знам, че ще стане все някога. Мисля, че се следи дали много се успива детето.... или се лъжа  newsm78
Нелка, слава Богу, че сте се разминали с този пожар. С природните стихии няма шега!
Марте, добре дошла и на теб!
За срещата- тази седмица пак Simple Smile Благодаря за всички хубави снимки Simple Smile
ако изтървам някой- извинете, четох на куп!

А сега лека нощ, отивам да се позиционирам, че едвам гледам!

# 277
А_вал, как така не може да ви изпише нищо? Максим беше настинал, с хрема още на 2 месеца. Изписаха му капки, доста неща, за отпушване (за да може да суче нормално), за лекуване(едни кафеви), за кашлица (защото сополките се стичаха в гърлото и се давеше и кашляше от тях) и още някакви...... за около 3дни всичко отмина ....
Хайде дано да се оправя бързо Анито, но те разбирам какво ти е Sad

# 278
  • До морето :)
а–вал, дано да се оправи малката по-скоро, но наистина как не са ви изписали нищо? Ако трябва идете на друг лекар, някъде на частно. Има капки, сиропи, 1 куп лекарства за бебета. Дано скоро всичко да е минало  Hug
Люси, не го убивай мъжът ти, такива са повечето  ooooh!  След като Венци е добре. По принцип трябва да гледаш да не е много сънлив и да повръща повече. А пък и юнак без рана не може  Hug Ще му минат брадичката и нослето

# 279
Луси, ще се оправи малкия юнак. Наблюдавай само, както са те посъветвали, за повръщане. Обеленото ще му мине. А мъжът ти уплаши ли се? Как реагира?
И ние така веднъж каката като беше бебе я бяхме сложили в коша за кола и мъжът ми я сваля по стълбите. На един завой я залюля със замах и тя за малко да хвръкне. Не я бях вързала (ужас). Голяма разправия настана как може да съм забравила такова нещо. Така се уплаших какво можеше да стане и къде можеше да изхвърчи.
А какво стана всъщност при невролога? Ти от случилото се след това забрави да пишеш за преди това.  Simple Smile

Мамите на порснали момчета, аз имам следния въпрос (а и до тези, които знаят  Grinning) - възможно ли е пишлето да се забели от самосебе си, тоест да стане спонтанно и да е болезнено? Аз обикновено след баня дърпам съвсем лекичко (толкова леко, че може да се брои, че нищо не правя), но днес вечерта там на върха ми се стори, че отворът е малко по-голям и стои един такъв като "цъфнал". Като върнах лентата малко назад от днес, се сетих, че на два пъти се случи Ники да писне изведнъж все едно му бият ваксина или го убождат с нещо (от тоя резкия писък). Първия път понеже бяхме навън си помислих, че може да го е ужилило нещо, но втория път се случи вкъщи докато спеше. До сега така не е правил (освен при ваксините, както казах). Та си помислих, че може да има връзка с пишлето (ако не си въобразявам и за него, че ми изглежда по-различно, де).

# 280
Луси, много съжалявам, че се е случило така, но важното е, че само е пообелен. Погледни така на нещата - сега ММ ще е по-внимателен, а и ако някой път ти се прави на интересен, винаги можеш да използваш случката, за да го затапиш  Wink майтапя се, но искам да се успокоиш и да нацелуваш Венци - много ми липсвате!!!  Hug
а-вал, стискаме палчета да се де оправите скоро! Но и според мен е глупаво да не ви изпишат нищо  newsm78 Аз също те съветвам да отидеш и при друг доктор. Дръж ни в течение  Hug
Мушенце, завид завид за почивката и съчувствие за развитието след това! Може би просто на детето му е станало криво, че сте си тръгнали от готиното място със свежия въздух  Wink
elissee, споко мила, всички искаме да сме като първата група емотиконки, ама няма как - като сме се хванали на хорото, ще го играем  Wink

# 281
Добро утро:)

Елис, оздравявайте бързо:)

На мен нещо не ми понася морето, тълпите с хора и силната музика направо ме смазват. Затова съм си в къщи или пред блока поне до края на месеца.... надявам се тогава да стане по-спокоино.

А_Вал, наистина има доста лекарства за бебета, но може би не се налага да взема след като сте били на доктор.

Луси, стискам палци всичко да е ок. Страха е голям..... Бобката нямаше месец, когато падна от количката на улицата.

Syma, незнам дали е от пишата, и Бобо от време на време наддава писъци, но при нас май е от коликите.

Хубав ден от мен

# 282
Мушенце, браво за почивката ще гледаме снимки... а за ваксините - УжасТ... но по - добре да реват от тях, отколкото от болестите... Максито скоро ще му мине и ще раздава пак чаровни усмивки!  Hug

Люсиии, дано Венци да е добре! Те момичетата са ти писали какво да следиш, да не повтарям и аз излишно. Стискам палци, пиши днес как е!  Hug

За писъците - нещо не ми се вярва да е от пишката... някакси не вярвам. Но и аз придърпвам много лекичко, четох една статия, че при всяко бебе е различно кога и как ще се забели - дали самичко, дали от майката или ще се наложи от лекар. Което казват, че никак не е добре нито за детето, нито за пишлето.  Peace

# 283
Мушенце, аз пък смятам, че ти си човека, който ще реши кога и с какво да захраниш! Но четох в една статия, че до 6 месец детето получава всичко достатъчно като витамини, минерали и незнам си какво още само от кърмата или от АМ, но пък както ранното така и късното захранване не били много удачни.
Аз реших, че ще се водя по детето си.. най-вероятно от 4 месец или 4 и половина, че нещо напоследък се гевизи на млякото си...

За захранването четох, че зависи и от наддаването - ако наддава добре - се изчаква. Ако пък не наддава в норма - се започва с твърдата храна.

# 284
Добро утро!
Луси - дано Венци да е добре.  Praynig Когато се почувстваш ти по-добре и имаш време може да разкажеш как е протекъл прегледа при невролога, на какво е обърнал внимание и т.н. Аз засега се отказах да водя Алейна, но е добре да знам за какво става въпрос, че не се знае какво ще ми хрумне.
А_вал - дано да се оправя малката, много е неприятно това с бебешката хрема и кашлица, аз го преживях, когато Али беше на 40 дни. Излекувахме се с хомеопатични.
Иначе на нас тази заран рано-рано ни дупчиха крачетата - бяхме на ваксина Sad Малката си поплака доволно, но сега е спокойна и се кара на играчките си. Да се похваля, на 4 мес без 6 дни тежи 6 кг (+500 гр) и е висока 61,5 см (+3,5 см).Много съм доволна от моята финна мацка Heart Eyes
Усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт