Санторини

• 157 651
  • 826
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, момичета,
Замислям едно пътуване-изненада до Санторини. Разгледах офертите на повечето фирми - хотелите, които се предлагат, нещо не ми допадат, та май отиваме към варианти на частно пътуване:
1. с кола до Солун и от там със самолет до Санторини или
2. с кола до Атина и с ферибот до Санторини или
3. .....
Моля, тези, които са си организирали частно пътуване до острова да споделят подробности относно придвижването - къде си оставят колите, как се осъществява трансфера летище-хотел или пристанище-хотел, фирми за коли под наем на Санторини, за да пообилим острова и др. такива особености по придвижването до това прекрасно място.
Благодаря предварително за отговорите!

*silvia* Ще опиша едно фериботно пътуване, имам много въпроси на лични, в темата за Гърция, но е свързано и с други места, погледни го.
Колкото само до Санторини, може да хванете ферибот от Пирея, правили сме го много пъти, но винаги гледаме да не е само един остров, защото излиза скъпо само заради един.
Само ферибота отиване и връщане на двама+колата ще бъде над 300 евро, зависи от компанията.
Пътуването продължава 7-8 часа. Изгодни хотели се намират.....
Ще бъдем там отново през септември, но отново в комбинация от много острови....

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 10:36 от Bled

# 136
   Когато ние организирахме пътуването до Санторини се чудехме дълго дали да влачим колата до там, дали да наемем кола на острова. Сметката показа, че е по-добре да пътуваме с нашата кола. Ферибота взехме от Пирея, пътувахме 8 часа. Нямам информация за актуалните цени, но направи справка и прецени (в зависимост от дните) кое ще ви е по-изгодно- кола под наем или собствената. Сигурно е, че на Санторини ще ви трябва кола.  Ласт минит ангажирахме хотел на изключително добра цена и място.

# 137
  • София
Благодаря за отговорите Bled и Anna bel. Идеята ми е да сме без колата на Санторини, а да вземем кола под наем за 2 дни примерно за разходки до източния бряг, Акротири, а да се настаним в Имеровили/Фиростефани - за да сме на пешеходно разстояние от Фира, Иа... Не ми се иска да натоварвам мъжът ми да шофира сам до Атина, и се чудя дали да не ползвам само транспорта на някоя от организираните екскурзии, макар че често туроператорите ми казват, че цената е пакетна...
А хотелите са най-малката ми грижа, има чудесни места на нормални цени.

# 138
  • София
*silvia* До Атина няма натоварване, спокойно и приятно. А и колко места има за отбиване ....
Ето тук може да направиш сметка за колите под наем на острова и да прецениш кое е по изгодно:
http://www.holidaycars.com/bg-bg/greece/santorini/
Настаняването зависи от това дали търсите плаж или разглеждане.

# 139
  • зад парка
*silvia* ,
по моя преценка/ от опит казвам, че за мене оптимален престой на острова е около 6-7 дни - можеш да пътуваш спокойно, да посетиш известните плажове, кръчми и селца. За това време можеш да се отпуснеш и да почустваш магичната атмосфера на този единствен по рода си остров. След 6-тия ден ме хвана клаустрофобията обаче.
За мене беше трудно да си представя такова дълго шофиране и затова пътувах с обществен транспорт  дотам  Mr. Green - автобус/ферибот, бърз - за 4 часа/ на връщане- самолет. Там взех кола под наем. Скъпо пътешествие. Санторини не е за бюджетен туризъм. Не е и за организиран туризъм! С изключение на някои от ресторантите обслужването беше лошо /сравнено с много други части на страната/.
Така че според мене трябва внимателно да се избира- хотел, агенция, ако взимаш кола под наем, екскурзии на място...

По-нагоре съм писала за местата, които посетихме и които ни направиха най-силно впечатление.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 17:39 от InaDot

# 140
Здравейте. През май бяхме на Санторини - прекрасно място. За тези, които тепърва са се запътили натам - продавам чисто новичък пътеводител за Санторини на английски език, купен от там. Причина - оказа се, че за да се изненадаме с половинката един друг, сме купили всеки по един пътеводител Simple Smile  Единият не ми трябва, затова го продавам. Ако някой се интересува, да ми пише на лични, за да му пратя снимки.

# 141
Anna Bel, виждам, че си осъществила плануваното пътешествие до Сан Торини с кола. Понеже и ние плануваме да го направим през Септември, ще съм безкрайно благодарна, ако споделиш какъв ви беше маршрута от бг до там и колко струва ферибота, акос е превозва автомобил. Благодаря предварително.

# 142
И аз да попитам тези, които са пътували със собствен транспорт до острова. Задължително ли е да се купуват билети за ферибота предварително? Аз също го планирам за септември, но не ми се иска да се обвързвам с точно определени дати. И ако решим да отидем след Санторини на някой друг остров, билетите от пристанището в Санторини ли се купуват?

(Май InaDot беше споменала, че са ходили до Парос след Санторини, ще съм благодарна, ако сподели предварително ли са купували билетите или на място   bouquet)

И още нещо, фериботът като спира на други острова по пътя има ли някакъв престой?

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 23:25 от Deviant Art

# 143
  • София
Shoestring  Deviant Art Момичета погледнете в тези теми, за пътуване и цени:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603965.135   пост 135
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729187.240   пост 248
Билетите до Санторини достигат сериозни цени, отиването само до него с ферибот е по-скъпо от круиз, съчетайте го поне с други острови.

# 144
Bled, благодаря за отговора, наистина цената за ферибота с кола излиза малко над 300 евро, но със самолет и наемане на кола на Санторини излиза даже по-скъпо. А за нас почивката без кола е немислима, не сме свикнали да стоим на едно място (макар че за някои хора това не е почивка  Laughing)

Колкото до другите острови, да, иска ми се поне още един да видим, след като така и така ще сме стигнали с колата до онзи район, но времето ни е ограничено и ако успеем изобщо да вместим Парос или някой друг остров след Санторини, то ще е за 2-3 дни максимум. Затова питам дали се резервира предварително или може и направо на пристанището.

# 145
Препоръчвам Иос и Сирос за допълнителни спирки.
Парос е твърде голям и главният му град не е нещо особено.
Тези два са по-малки и подходящи за кратко посещение, а Ермуполи на Сирос е може би най-красивият островен град в Гърция и бивша столица на архипелага.

Билетите в Санторини се купуват от офиси на фериботната компания във Фира, сигурно и в Иа ще има. На пристанището може да има будка, но то е доста изолирано и, честно казано, нямам спомени.
Фериботът за Пирея спира на Парос, Наксос, Сирос и (някои курсове) на Иос.

Никога не съм резервирала билети за ферибот за никой остров, винаги е имало места, но и не пътувам в най-високия сезон. Купете ги няколко часа преди отплаването, за да сте сигурни, че ще има място за колата (тя е проблемната, за пешеходни пасажери никога не отказват билет).

# 146
  • зад парка
И аз да попитам тези, които са пътували със собствен транспорт до острова. Задължително ли е да се купуват билети за ферибота предварително? Аз също го планирам за септември, но не ми се иска да се обвързвам с точно определени дати. И ако решим да отидем след Санторини на някой друг остров, билетите от пристанището в Санторини ли се купуват?

(Май InaDot беше споменала, че са ходили до Парос след Санторини, ще съм благодарна, ако сподели предварително ли са купували билетите или на място   bouquet)

И още нещо, фериботът като спира на други острова по пътя има ли някакъв престой?

За Парос купихме билети директно от пристанището на Санторини /пътуваме без кола/

Когато един ферибот има поредица от спирки, не почива /поне на тези, на които съм се возила аз/. Акостира, слизане-качване /хора и МПС-та, ако има от последните/ и пак тръгва.

Ако се пътува с кола може да има проблем, защото палубите се пълнят, докато има места. Така че ако се  отиде на място с колата, просто вече може и да няма места. Освен това някои кораби са само за пътници.
Така че аз лично препоръчвам, ако се пътува със собствена кола, да се купят билети предварително.

И разбира се, винаги съществува вероятност да има вълнение и корабоплаването да е спряно  Mr. Green

# 147
Параход, InaDot, мерси   bouquet
Явно ще се резервира или в много краен случай, отиваме в Пирея и за където има свободен ферибот, на него се качваме  Mr. Green

# 148
Препоръчвам хотела, в който бяхме май месец 2012г. El Greco. Намира се на около 5-10 минутки малко извън Тира(Фира). Вкусна храна, отделни къщички, тип бунгало. Самият ни хотел си беше прекрасно изживяване. Бих препоръчала на желаещите да посетят острова да си наемат хотели в или около столицата. Градският транспорт е много евтин и позволява лесно посещение на отделните градчета. И сега като се замисля Санторини ми е една от най-красивите екскурзии Simple Smile

# 149
  • София
Biancaneve85 Сигурно говориш за този хотел, бях го набелязала, но решихме този път, съвсем скоро, да сме там на круизен кораб.
http://www.elgreco.com.gr/

Общи условия

Активация на акаунт