Санторини

• 157 654
  • 826
  •   1
Отговори
# 150
Да, да, това е хотела. Весело изкарване, Санторини е божествено красиво място Simple Smile

# 151
Реших да разкажа за нашето пътуване до Санторини. Може пък на някой да му е полезно.
Нашата екскурзия включваше 3 нощувки в началото на месец май 2012г. Пътувахме с България Еър Чартър за около час. Имахме осигурен трансфер до хотела Ел Греко, за който мога само да кажа позитиви. Прекрасен е. Препоръчвам на всички да се насочат към хотели в столицата Тира(Фира), защото и откъм транспорт, а и от към красиви гледки е за предпочитане. Първият ден разглеждахме столицата. Има безброй много красиви кътчета за прекрасни снимки. Препоръчвам от тук да си купите сувенири, защото има най-много магазини, както и кафенца и места за хапване.
Вторият ден си направихме самостоятелна обзорна обиколка на острова. Сутринта посетихме Камари, като билетчето за автобуса е по-малко от 2 евро. Билетчетата до всички градчета са на тази цена. В Камари е черния плаж и освен черните камъчета, наместо пасък друго кой знае какво няма за гледане. Аз си взех камъчета за спомен. От там бяхме решили да ходим до Пиргос, но тъй като нямаше директен транспорт чакахме такси. Казаха ни, че  се навъртали около спирката. Е, не се навъртаха...Но в ляво от спирката има супермаркет и като си напазарувах от там вода и кола, се заговорих със собственика и той ни поръча такси. Чакахме го доста, защото в Санторини времето е спряло и никой заникъде не бърза, но все пак ни закара за 15 евро. Пиргос е на върха на хълм и от там стават много красиви снимки. От Пиргос си хванахме автобус за Тира. Разстоянията са за около 20-30 минутки. Бях решила да си почина след Пиргос, но видяхме, че автобуса за Акротири тъкмо тръгва, та почивката щеше да почака. В Акротири е червения плаж. От спирката до прословутите червени скали се върви известно разстояние, но няма как да се сгреши. Имаше една козя пътечка в скалите, която водеше до малкото заливче, но аз съм си пъзла, а и ме мързеше да се катеря. Отново камъчета за спомен. Иначе имаше табела за обикновения плаж на Акротири. Аз на плаж не съм ходила. Времето беше подходящо, но съм със слънчева алергия и не се излагам на слънце. След Акротири се прибрахме до хотела в Тира за около час и след това до най-красивите зализи в Ия(Oia). Излишно е да разказвам, тр да се види. Чакахме да залезе слънцето, излегнати на топлите, нагрети от слънцето плочки, снимахме процеса на залязване, че и пляскахме накрая като се скри.
Третият ден се възползвахме от организираната екскурзия до вулкана. Не е трудно изкачването, не е и много изморително. Препоръчвам удобни обувки, леки, светли дрехи, задължително шапка или шал за главата. Аз не си носех, та ми се наложи да си купувам от там. Слънцето е убийствено силно, казаха ни, че август месец градусите стигали до 50. За мен лично и 30-те през месец май там, ми се сториха твърде много. Взех си и от вулкана камъче(нищо, че беше забранено). Екскурзията с кораба продължи до минералните извори, мисля на Неа Камени(или Палея Камени), след това до отров Тирасия. Не се изкачвахме до върха, защото бях твърде изморена след изкачването на вулкана. Екскурзията приключи със свободно време в Ия. Този път не гледахме залеза, а се възползвахме да разгледаме другата част и да се поснимаме. Пих уникално вкусно фрапе с чудни сандвичи. В Тира ядохме сьомга и мисля, че се казваше Бякалярос(местна риба). За наша радост имахме целия четвърти ден, защото самолета ни излиташе вечерта. Последна разходка из Тира, по един студен шоколад в кафето на Калдерата и...време за тръгване. Сладоледът им също беше много вкусен. Препоръчвам и местното лакомство-фъстъци, покрити със сусам. Продават се на много места в прозрачни пакети и са идеални за подаръци. Завиждам благородно на всички, на които им предстои пътуване до този приказен остров Simple Smile

# 152
  • гр.Варна
Момичета,
Записвам се при вас!
Ето,че и варненци ни огря с чартъри  до Санторини.Лошото е,че докато се наканим и останаха билети само за 07.10.2013г.
Моля,кажете според вас къде е по-добре да наемем хотел-в Камари или Фира?В голяма чуденка сме,а мнения всякакви.Някой ходил ли е по времето,по което ще сме ние?Ще споделите ли как са температурите тогава?
Благодаря:) Hug  bouquet

# 153
Топло е, често напълно подходящо и за плаж.

Аз бих избрала вероятно Фира, но така или иначе ще имате организирана програма, така че е все едно - избери си по-хубавия хотел.

# 154
  • зад парка
И аз бих избрала Фира. През септември времето може да е хладно ако започне да духа, може и да е страшна жега. Не съм била през октомври, но началото на месеца предполагам, че е подобно на септември - зависи от годината. Гледах някакъв сайт - 22 градуса, слънчево. Дано да не духа и вали!

# 155
  И от мен глас за Фира! Ветровито може да е, но много студено едва ли.

# 156
  • София
Aз съм била на Санторини втората половина на септември и беше много топло и морската вода беше топла. Освен това Санторини е остров, който е предимно за разходки и не толкова за плаж, затова по-хладното време не би било проблем. И аз бих избрала хотел във Фира - оживено, близо до Ия и по-красиво.

# 157
На 100% столицата Тира(Фира). В Камари няма почти нищо за гледане, освен черния плаж.

# 158
  • гр.Варна
Спряхме се на хотелче във Фира:)
След малко отивам да платя!
Нямам търпение да заминем.Напоследък ни върви на острови:)Миналата година бяхме в Сицилия и съм очарована от там:)

# 159
Санторини е приказен остров, сигурна съм, че много ще ти хареса. Имам пост в началото на страницата с моите преживявания там, може да са ти полезни. Весело изкарване  Simple Smile

# 160
Здравейте на всички в тази прекрасна темичка Simple Smile
Мисля си за края на септември (евентуално началото на октомври)да отскочим до Санторини и много се надявам и тази година да има отново чартъри от Варна,защото ми се иска да вземем и дъщеря ми,а с нея с автобус е немислимо  Rolling Eyes

Biancaneve благодаря за разказа и споделената информация и емоция  Simple Smile Искам да питам колко време се пътува с автобус от Тира до Иа,също така има ли автобуси до Имеровигли и има ли там на място начин сам да си ораганизира човек посещение на вулкана и изворите без да ползва услугите на агенцията от Бг?

alaskan summer  също бих се радвала да прочета и вашети впечатления от острова  Simple Smile

# 161
Искам да питам колко време се пътува с автобус от Тира до Иа, също така има ли автобуси до Имеровигли и има ли там на място начин сам да си ораганизира човек посещение на вулкана и изворите без да ползва услугите на агенцията от Бг
Автобусът - 20-30 минути, спира на селцата по маршрута (ние бяхме във Фиростефани и си имахме спирка на 50 метра от хотела). Единственият му недостатък е, че вечер, когато свърши представлението на залеза, най-често е ужасно претъпкан.
За екскурзиите на място - пълно е във Фира с агенции, които ги предлагат.

# 162
pisana306 , радвам се, че ти е бил полезен разказа. Минаха вече почти две години, откакто бях в Санторини. Градският транспорт им е много начесто и евтин. Разстоянията между градчетата са на 15-20 минутки, само мисля че от Тира до Ия беше около половин час.
Полетът ни с чартъра беше около час. По мои далечни спомени са ми споделяли, че с ферибот от Атина до Тира е 8 часа, а като включиш и пътя от София до Атина..... Crazy
Обходната екскурзия, която се предлага от нашите агенции в никакъв случай не си я взимай. Май беше 49 евро и дори не включваше Камари. Ние видяхме целия остров самостоятелно за половината на тази сума за двама души. Единствената полза при нас от агенцията беше чартъра, транфера до хотела и прекрасния хотел.
Тогава не се бях замислила, че може  да си вземем екскурзия до вулкана на място, но със сигурност има навсякъде. Включително в хотела ни имаше брошури, но не помня подробности. Все пак това им е основна атракция. Честно да си призная, ако ходя втори път в Санторини, не бих се качвала до вулкана, нито до изворите. Радвам се, че го видях, но не е толкова впечатляващо.

Дано успеете да отидете и да се насладите на тази красота.

# 163
pisana306 - това е зимното разписание на автобусите http://www.ktel-santorini.gr/index.htm . Пътуват и до Имеровили. Надявам се да не е променено.

# 164
victorias secret ,Biancaneve. ,Параход Благодрая ви   Simple Smile много ми помогнахте   bouquet  bouquet  bouquet
 Поразгледах снимки на от самия вулкан и мисля че ще го пропуснем...Все още не съм прочела цялата тема,днес си купих и пътеводител за Санторини,но засега съм набелязала Иа,червения и черния плаж,Имеровигли и Фира ще видим дали ще допълним нещо към програмата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт