Санторини

• 157 667
  • 826
  •   1
Отговори
# 180
vie -  аз също искам да кажа че май месец температурите ще са някъде около над 25 градуса. Даже сега някои дни е така. А август месец има вятър и подухва много приятно. Проблемът август е паркирането. Паркингите не са много и става едно лутане, мотаене и не е приятно. АТВ-та аз също не одобрявам защото има доста нещастни случаи. Препоръчвам столицата като Biancaneve. Санторини е впечатляващ с гледката към/на Калдера. Духът на Санторини ще го усетиш веднага.  Според мен е добра идея да посетите два острова за по три дни, но не знам дали няма да ви е изморително.

# 181
И аз благодаря за отговорите момичета! Направо ми стоплихте душата с тия температури през май Laughing Вярно,че времето е мнооого относително нещо,но се надявам и мен да ме огреят такива температури! Оставам да ви следя,а и ако имам някое и друго въпросче  Hug

# 182
dreamer79
Не мога да разгледам препоръчания от теб хотел на плажа в Камари, може ли по точено име или адрес,снимки и т.н. Embarassed
Благодаря
http://www.kamaritours.gr/hoteldetails.asp?hotelID=5
Това е. Точно до входа му тръгва пешеходната пътека към древна Фира, а след него поне миналата година нямаше нищо по пътя за колите. Но това са си точно 500м от плажа наистина.

Като цяло в Санторини или си в хотела пред басейна, или пътуваш я за забележителност, я за плаж. Така хотелът наистина ми хареса- плажът на Камари е на 200-300м по пътя, но не си сред тълпата, плажната улица със супера, магазини, заведения, коли под наем пак ти е под носа. Обществените автобуси спират пак надолу по улицата по пътя към плажа, т.е. пак 200-300м път, а за екскурзиите общо взето последен те взимат и първи те прибират. Самото Камари е централно за острова- 5-6км от градчето и вече си на път, от който може да тръгнеш към който и да е край на острова, цените са поносими, до Фира и с АТВ или кола под наем отиваш за 30-40 минути до час, ако е натоварен, т.е. по залез(За Ия е същият път.).

Внимавайте с тези АТВ-та, защото поне 3-4 пъти видях обърнати на пътя.

Да питам за АТВтата. Къде са били тия обърнати? За 5 дни не видях едно такова. Може и да е, щото съм бил в по-ненатоварен момент- началото на семпември, но пък по пътищата си беше пълно с АТВта. По пътя за Ия по-скоро ми се струва, че с кола е опасно при тия завои. Е, има 2-3 места да караш в колона с 10ина коли и автобуси, да чакаш на кръстовище, но то на това островче първо всеки те пази, второ колите са кът, трето другаде трудно ще те пуснат по всички пътища да се забавляваш да караш АТВ.
Щом до древна Фира се качих като за първа проба как се кара, а пътят е 50м, завой на 180 градуса и така поне 1км и широк да мине една кола...

Виж, там има два проблема, които споделят местните, ако ще сме честни- земетресения честичко(Седмица преди да ида е имало примерно.), както и реално 0 болнично обслужване. Имат болница някъде в средата на острова, но била в окаяно състояние, а линейка може да се чака и час, щото имали една-две. При толкова туристи си е голям проблем.

# 183
ATV-тата са по принцип високорискови, не само на Санторини - малко четиво

# 184
Реших да разкажа за нашето пътуване до Санторини. Може пък на някой да му е полезно.
Нашата екскурзия включваше 3 нощувки в началото на месец май 2012г. Пътувахме с България Еър Чартър за около час. Имахме осигурен трансфер до хотела Ел Греко, за който мога само да кажа позитиви........

Ха...били сме заедно на тази екскурзия. Laughing

# 185
Реших да разкажа за нашето пътуване до Санторини. Може пък на някой да му е полезно.
Нашата екскурзия включваше 3 нощувки в началото на месец май 2012г. Пътувахме с България Еър Чартър за около час. Имахме осигурен трансфер до хотела Ел Греко, за който мога само да кажа позитиви........

Ха...били сме заедно на тази екскурзия. Laughing

Mr. Green Много се радвам. Хотелът беше прекрасен. Имам страхотни спомени от Санторини.
След това много съм се шегувала, че по време на нашата екскурзия имаше един самолет с българи, един с французи и един с китайци Grinning
Относно температурите, не се притеснявайте. По-скоро ще ви е твърде топло, отколкото твърде студено. Задължително си носете слънцезащитен крем, защото слънцето е много силно.
Това, което забравих да напиша в предния пост е още един недостатък, поне лично за мен. Самите градчета са мънички, уличките са тесни. Август месец е пиков и има много туристи, круизи и не си представям как се събират всички на това божествено красиво, но много мъничко място.

Относно Атв-то: въобще не мисля да го коментирам.
Учудвам се, че и толкова пък се лансира Камари. За мен е равносилно на това да си вземеш квартира в Айтос, а уж си на море в Бургас.
Но така или иначе пожелавам приятно прекарване на всички, които са си го задали като дестинация. Определено е място, което си заслужава да се....преживее Simple Smile

# 186
  • Белгия
Учудвам се, че и толкова пък се лансира Камари. За мен е равносилно на това да си вземеш квартира в Айтос, а уж си на море в Бургас.

Аз бих казала, да си наемеш хотел в Равда, ако искаш да си на море в стария град на Несебър.

В Камари имаш високата категория на хотела, простора, спокойствието, плажа, малките ресторантчета по брега. Като поискаш да си във Фира, Ойя или където и да е другаде, качваш се в колата и за нула време си там. Така или иначе, местата за посещение на острова са повече от едно и все някои ще са по-далеч. Ние ходехме сутрин на плаж, следобед обикаляхме из всички краища на острова, вечер  - на ресторант във Фира или Ойя. Когато бяхме много изморени, си оставахме в Камари.  
За колите и АТВ-тата бих споменала, че в АТВ е по-"волно", но в колата имаш климатик, защитен си от вятъра, праха, жегата, можеш да си сложиш малко багаж, ако искаш да носиш неща за плаж и т.н.

# 187
В Камари имаш високата категория на хотела, простора, спокойствието, плажа, малките ресторантчета по брега.

Аз все още не съм ходила,но след двумесечно обследване на хотелите,не съм много съгласна,че в Камари хотелите са висока категория.Честно казано, съм резервирала 5* хотел във Фиростефани,който не беше кой знае колко по-скъп от 3* в Камари(които изглеждаха ужасно на снимки).Нооо пак казвам,не съм ходила и като се върна живот и здраве след един месец,ще разказвам впечатления Simple Smile

# 188
  • Белгия
В този хотел бяхме в Камари и беше страхотен.
http://www.booking.com/hotel/gr/anassa-deluxe-suites.en-gb.html? … ab333e48df33030X1
Обзавеждането, обслужването, всичко беше на изключително високо ниво. Разбира се, от другата страна на калдерата има прекрасни хотели, но ако са от такава класа като този, трябва да се платят над десет хиляди евро за една седмица. 

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 12:03 от mik123

# 189
Бих препоръчала да се внимава с хотели на калдерата, които предлагат цени като на хотели в Камари и Периса или пък по-ниски  Peace Не се заяждам, казвам го от личен опит точно с хотел във Фира със страхотни снимки и описание в Букинг, прилична цена (като за хотел на това място) и ...реалността нямаше нищо общо. Няма да навлизам в подробности за разправиите и споровете с хотела и с Букинг, защото са дълги, но от хотела не само че отказаха да ни компенсират по някакъв начин, а се държаха много грубо и лъжеха представителите на Букинг по телефона, че сме в правилната стая, докато на нас обясняваха, че ние сами сме си виновни и не сме били навреме в хотела за настаняването, затова стаята ни била дадена на други (а беше предлатена за всички резервирани нощувки). Накрая, за да не си разваляме почивката повече, се преместихме в хотел в Камари, който не беше по-евтин, но си отговаряше на 4-те звезди и описание. Букинг ни възстановиха парите, но чак след месец и след продължителни кореспонденции, защото от първия хотел се дърпаха до последно, дори и след като бяхме изпратили лични снимки от "стаята" в която бяхме настанени.

Впоследствие четохме коментари в Букинг и Трип Адвайзор и се оказа, че много от хотелите пускат промоционални цени, но имат практика да продават стаите на този, който даде най-висока цена и те настаняват в съвсем различни стаи от резервираните с обяснението, че стаята ти в момента не е свободна, но ще те преместят утре, или се правят на разсеяни и т.н.

Пак казвам, че това не важи за всички хотели, но е хубаво да се четат коментарите на хората в интернет и когато няколко човека се оплачат за едно и също нещо, явно има защо. И се надявам да няма други пострадали, които да си изгубят 2 дни в спорове с нелоялни хотелиери.

# 190
Аха, mik123 хотелчето изглежда добре! Ние ще сме в този http://www.booking.com/hotel/gr/splendour-resort.en-gb.html?aid= … 5ab9295fce795b9X1,  единствено ме притеснява това,че няма висока оценка в booking-a,ама то мнения всякакви. Той не е на ръба на калдерата и затова цената му е ниска.Ние в началото искахме да сме на ръба, с гледка към вулкана,но след разговори с две не сособено компетентни агентки стана ясно,че немога да рискувам маса пари и накрая да гледам морето с остров Анафи(от Имеровили)  Shocked Нищо,някой друг път,ако отидем и си резервираме  сами  Laughing
Deviant Art точно това имам предвид за агентките,на които им зададох въпроса "За тези пари нали ще ми осигурите гледка към вулкана". А то всъщност имало гледка към вулкана,гледка море (явно без вулкан) и гледка море-остров Анафи. И реших да дам по-малко пари,за да не се разочаровам толкова.И пааак не е гаранция.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 15:58 от i.o.g.i.

# 191
Добре де, в стаята ли ще седите по цял ден, че да го гледате тоя вулкан?
Ние бяхме горе на калдерата, във Фиростефани, но не на ръба - в супер евтин хотел, чиито прозорци гледаха към другия бряг - е, точно 100-150 метра трябваше да извървим от вратата на стаята, за да се разстели пред очите ни страхотна гледка надолу!
Не, не бих избрала Камари пред "горе" и втори път.

Що се отнася до некоректните хотелиери и агенти, то защо смятате, че само на санторинската калдера се подвизават? Има ги навсякъде.

# 192
[quote author=Параход link=topic=603965.msg27851270#msg27851270 date=1396358375

Що се отнася до некоректните хотелиери и агенти, то защо смятате, че само на санторинската калдера се подвизават? Има ги навсякъде.

[/quote]

Да, вярно че ги има навсякъде, но за толкова години за първи път ми се случва такова нещо. След това и познати ми споделиха подобна случка с хотел в Санторини. А това с гледката море го има на доста места, без да е уточнено обаче, че гледа към равното, а не към вулкана. И хората като не знаят, пристигат с едни очаквания, а се оказва друго. Моето лично обяснение за това е, че по-голяма част от посетителите на Санторини не се връщат там всяка година и поради голямото текучество хотелиерите не си дават много зор да ги задържат.

Не убеждавам никой да резервира в Камари, просто споделям какво се случи при нас.

# 193
Deviant Art,
то наистина си е неприятна случка това, което сте преживели. Хубаво е, че сте имали резервен вариант.
И за ходенето по веднъж си права - Санторини е толкова потресаващ (в добрия смисъл, аз не бях в особено висок сезон и нямам ни-как-ви отрицателни преживявания, свързани с популярността му), че не бих си го "причинила" втори път, поне в рамките на 10 години. После - може пак!

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 23:49 от Параход

# 194
Параход, много точно се изрази  Grinning
Красиво е, потресаващо, уникално е човек да го види с очите си, но... не бих повторила скоро. И Ия е много красива, но толкова хора, фотопарати и магарета ме блъснаха докато обикаляхме там в жегата, че накрая вече не ми се гледаше нищо Laughing
Във Фиростефани и Имеровигли беше доста по-спокойно и по-лесно да се усети духа на острова, тъплите бяха в Ия и Фира, защото там стоварваха и всички хора от круизните кораби.

Общи условия

Активация на акаунт